Kdo je kriv

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Da ne boš pameten, dva sva ki sva povedala isto. Do naše vasi je zakrožila še informacija o legalnosti objekta za rušenje.
To da je izgubil otroka pa nima veze s tem.
Pa še en pacijent si, ki ne zna ločiti RL od VL. Patetično. Pa nihče ni omenjal nikogar z imenom in priimkom, razen tebe pacijenta. Odrasti že.
Bo šlo ali ti še narišem? Očitno si tudi ti iz tega konca, bomo že našli ex. Rover loverja in ga povprašali po zdravju (by Simon_Vi)

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Da ne boš pameten, dva sva ki sva povedala isto. Do naše vasi je zakrožila še informacija o legalnosti objekta za rušenje.
To da je izgubil otroka pa nima veze s tem.
Pa še en pacijent si, ki ne zna ločiti RL od VL. Patetično. Pa nihče ni omenjal nikogar z imenom in priimkom, razen tebe pacijenta. Odrasti že.
Bo šlo ali ti še narišem? Očitno si tudi ti iz tega konca, bomo že našli ex. Rover loverja in ga povprašali po zdravju (by Simon_Vi)
¸

Tvoj način pisanja pove veliko o tebi.
Kaj več ne bom komentiral, ker se ne mislim spravit na tvoj nivo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ti si grozil meni, ne jaz tebi, remember?
Moderator te je opozoril, kajne?
Čenče so hebena zadeva, veš. Ampak vrag je v tem, da čenč brez neke osnove ni. Torej, če je dim je tudi ogenj. To modrost si zapomni, ti bo koristila.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
809
113
toti Maribor
Pa kam ste spet zabredli s to temo
stupid-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nekam v daljavo. Ker so nekateri uporabniki pač posebni in se takoj čutijo poklicane mešati RL v debate.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ti si grozil meni, ne jaz tebi, remember?
Moderator te je opozoril, kajne?
Čenče so hebena zadeva, veš. Ampak vrag je v tem, da čenč brez neke osnove ni. Torej, če je dim je tudi ogenj. To modrost si zapomni, ti bo koristila.

Kdo je komu grozil ???!

Preberi svoj zadnji post in potem komentiraj....ma bom raje tiho, ker si ne bom pustil, da mi to pokvari trenutek...
lp! pa skuliraj se.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik kwa1 pravi:
tole je klasično prehitevanje v križišču....ker ni ločenega pasu za levo, bi moral drugi v vrsti počakat....
To ni klasično prehitevanje, ampak vožnja mimo.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Kljub temu, da že nekaj časa nisem več v Mostah se spomnim, da je Mršiæ bil pred leti pripravljen prodati za 100k€ (ko si dobil za ta denar bajto in pol ne pa krša kot ga ma on) in je občina celo privolila, potem pa sosed-a na desni proti Komendi (Košir) niso hoteli dati 1m zemlje (kljub temu, da koristijo državno cesto za zelenico) in zato je nastal projekt "obvoznica" ki naj bi šla za kitajsko in kovinoplastiko ter krožišče vendar je spet nagajal kmet ki ima v lasti njivo pred kovinoplastiko vlagal pritožbe tako, da je šel čas in posledično tudi državni denar drugam in je ostala podrtija od ceste proti Vodicam. Je pa baje za "obvoznico" občina že odkupila potrebna zemljišča - če pa koga zanima več pa lahko povprašam - ker se je "obvoznica" odmikala in je bilo veliko nesreč je občina nabavila rabljen semafor in je sedaj je to kar je
@Roberto - kriv bi bil ti, je bil baje cca 14 dnevi podoben karambol in je zavijajoči bil kriv.
@Pedi - kje ti vidiš žalitev?

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
Citat:
Uporabnik kwa1 pravi:
Citat:
Mengšu zapre vsem zadaj promet.
a ni ravno zato smiselno, da se križišče čimprej sprazne, da lahko ljudje normalno vozijo naprej....

ampak ne, Slovencem je bolj normalno, da levo zavijajoči obvisijo na sredini, ker ne morejo speljat zaradi pravilno "mimovozečih" - da se ne bo spet nekdo spotaknil ob besede...
bonk.gif

Če si edini za zavijanje levo in se dovolj pomakneš v križišče, lahko ostali za tabo normalno peljejo naprej naravnost oz. desno. Se pa zabaše, če ni izpolnjen ta pogoj (se ne pomakneš dovolj naprej oz. še en ali več teh za tabo zavija levo). Če sem prvi, sem ob zeleni ponavadi dovolj hiter, da zapustim križišče pred tistim, ki pride iz smeri Vodic. Sem pa nekaj mesecev nazaj naletel na mojstra, ki je očitno videl, da imam namen zapeljati pred njim v smeri Mengša, in je tudi sam iz žlehtnobe (?) potegnil za mano in se mi skoraj zabil v zadnji desni del avta. Da je želel biti malo jači v tistem trenutku, se je videlo po par 100 metrih, ko ga ni bilo več za mojo ritjo (je bil nekje v ozadju)....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tko nekak. Sej pri nas je bila podobna štorja. Potem pa še pohlep prvega župana, pa drugega župana, pa španovija z komenškim in smo tam kjer ni muh. S podrto cesto, 1000 tovornjaki na dan ki se švercajo mimo cestnine...
Še toliko off... Ko je CI Vodice pisala ministru, da izgublja na letni ravni vsaj 1,5 mio EUR zaradi nepobranih cestnin je pa bilo vse tiho... Do cifre se je pa prišlo da se je vzela nekje polovica tovornjakov po nižji tarifi 6 dni na teden izogiba cestnini na Torovem (kar je tudi res)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
No četudi bi sodnik/policaj tebi dosodil krivdo imaš še vedno možnost civilne tožbe, pa se pomoje tam bolj podrobno pogleda. Na kazenski stopnji pa verjamem da gre vse hitro skozi po neki šabloni in najlažje je reči, da je kriv tisti, ki je zavijal.

Škoda res, da se ne javi kak pravnik, ampak bi bil sila presenečen, tisti, ki prvi krši zakon ne bi nosil (vsaj del) krivde.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
809
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Kljub temu, da že nekaj časa nisem več v Mostah se spomnim, da je Mršiæ bil pred leti pripravljen prodati za 100k€ (ko si dobil za ta denar bajto in pol ne pa krša kot ga ma on) in je občina celo privolila, potem pa sosed-a na desni proti Komendi (Košir) niso hoteli dati 1m zemlje (kljub temu, da koristijo državno cesto za zelenico) in zato je nastal projekt "obvoznica" ki naj bi šla za kitajsko in kovinoplastiko ter krožišče vendar je spet nagajal kmet ki ima v lasti njivo pred kovinoplastiko vlagal pritožbe tako, da je šel čas in posledično tudi državni denar drugam in je ostala podrtija od ceste proti Vodicam. Je pa baje za "obvoznico" občina že odkupila potrebna zemljišča - če pa koga zanima več pa lahko povprašam - ker se je "obvoznica" odmikala in je bilo veliko nesreč je občina nabavila rabljen semafor in je sedaj je to kar je
@Roberto - kriv bi bil ti, je bil baje cca 14 dnevi podoben karambol in je zavijajoči bil kriv.
@Pedi - kje ti vidiš žalitev?

Za take zadeve poznajo nemci razlastitev v javno dobro
evil.gif
Ponudijo ti dve tri cene, potem pa adijo parcela.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
Citat:
Če si edini za zavijanje levo in se dovolj pomakneš v križišče, lahko ostali za tabo normalno peljejo naprej naravnost oz. desno. Se pa zabaše, če ni izpolnjen ta pogoj (se ne pomakneš dovolj naprej oz. še en ali več teh za tabo zavija levo).
če bi oba, ki zavijata levo, lahko speljala istočasno se sploh nebi pogovarjali kdo se je kako postavil in kdo je kriv, če poči....a se mi sploh pogovarjamo o isti zadevi?....včasih imam občutek, da ne gledamo isto pozicijo
bonk.gif

drugač pa, je kar nekaj podobnh križišč, kjer je vožnja mimo možna in s tem onemogočeno normalno zavijanje na levo....nemška cesta, ceste z kolesarsko stezo....

95% odgovorov te teme je dejanska slika naših cest....škoda ker se avta ne da preskočit.....kaj pa vem, mogoče pa tudi to bo enkrat.
confused-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Hvala za tole pripombo. Očitno folk ni razumel vprašanja. Torej situacija (redna). Prižge se zelena luč, jaz in recimo še eden za mano) in nasproti vozeč (ter eden za njim) se postavimo levo s prižganimi smerniki za levo zavijanje. Torej vsaj 2 na vsaki strani bova zavila levo. Oba začneva zavijati, nakar me sredi križišča nabaše nasproti vozeč (tretji v koloni).
Sicer nisem bral zakona, razumem pa obvoz oz. izogibanje če se nekdo izogiba vozilu, ki zavija na nekategorizirano cesto/dovoz (ni križišče). V križišču dvomim da je dovoljen tak manever.
Me pa zanima ali je v učbeniku današnjih CCP opisan tak primer (ali je samo opisan primer zavijanja na poljsko pot) pa kakšna je situacija...
IMHO...