Prebral si me kot knjigoCitat:
Uporabnik Yamaha123 pravi:
Pravi [cenzura] si res......se vidi da zivis od socialne in ne ves kah bi pocel v zivljenju......luzer
Pravi [cenzura] si res......se vidi da zivis od socialne in ne ves kah bi pocel v zivljenju......luzer
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik MOBIKING pravi:
Tole je bolj za v rubriko sj ni res pa je kljub temu bi pa rabil nasvet kako ukrepati pred dobesedno ponorelo občinsko inšpektorico iz Medvod.
V ponedeljek zapeljem kolega iz Ljubljane v Goričane pri Medvodah. Na poti nazaj mi na vozilu zagori lučka za motor in avto pade v testni program zato takoj ustavim na robu velikega T križišča v Goričanah. Cesta prazna nikjer nobenega prometa. Vklučim vse šitiri utripalke, sedim v vozilu in kličem svojega mehanika kaj bi bilo lahko narobe ko za menoj potrobi vozilo. Spustim avto v skrajni desni del križišča tako da z gumo že zadanem višji pločnik in kamorkoli drugam praktično več ne morem. Belo civilno vozilo katero bi me lahko brez težav obvozilo še enkrat potrobi nato pa me obvozi in zapelje vzporedno z menoj spusti sopotnikovo steklo mi iz razdalje voznica ženskega spola pokaže šop ključev na katerih je tudi neka kartica bi reče dobesedno in samo "v križišču se ne parkira" in v isti sekundi odpelje dalje proti Medvodam.
Vse ok si mislim pač nervozna voznica ki ima verjetno slab dan vendar sledi filmsko nadaljevanje...
Danes dobim plačilni nalog za nepravilno parkiranje na prehodu za pešce (65. člen (ZPrCP) iz občinske uprave Medvode.
Po poizvedovanju in klicih občino Medvode ugotovim da je bila oseba za menoj v belem vozilu občinska inšpektorica SCHLAVS Martina katera ima na omenjeni občini popolnoma tretjo vlogo splošnih področij in verjetno nobene strokovne podlage glede cestnoprometnih predpisov. Omenjena inšpektorica me je verjetno tako v svoji slabi volji s svojim privatnim telefonom slikala ko sem v vozilu klical mehanika in je sama stala z vozilom za menoj. Kakorkoli ko je prišla tistega dne na občino Medvode je sliko predala kolegu z redarskega področja kateri mi je na podlagi njenega videnja in opisa "prekrška" izdal pavšalni plačilni nalog za nepravilno parkiranje v znesku 80 EUR.
Ker več ljudi več ve sem rekel da kar tule povprašam kako ukrepati v takšni situaciji. Kdo izvaja nadzor nad napakami ki jih naredijo takšni "občinski inšpektorji-ce"?
Napačna ugotovitev dejanskega stanja, nepopolno predstavljanje kot uradna oseba, vsaj razgovor in ugotavljanje prekrška na kraju, napačno navedena lokacija - pavšalno Medvode, pristojnost omenjene inšpektorice, itd.
Ali je možno da tole kam prijavim kakšni nadzorni inštituciji ker me je dobesedno strah takšnih nadzornih organov in načina dela. Ne gre se za teh 40-80 EUR globe ampak za to da mi je bil ta denar dobsedeno ukraden iz žepa zaradi njenega napačno ugotovljenega dejanskega stanja ali še bolje rečeno njene slabe volje in neka kontrola nad takimi nadzornimi organi mora obstajati.
Hvala vnaprej za predloge.
Citat:
Uporabnik krko pravi:
Ker ti je vozilo javilo napako, si se kot dober gospodar nemudoma ustavil in vklopil vse 4 smernike z namenom preprečitve večje materialne škode.
Med tem, ko si v sovoznikovem predalu iskal odsevni jopič in istočasno klical mehanika, da ga povprašaš ali se je s takim vozilom varno voziti naprej, se je za teboj pojavilo vozilo bele barve, ki ti je potrobilo. Ker si ocenil, da je za teboj vozeče vozilo bilo pravočasno opozorjeno na nevarnost na cesti (vse 4 utripalke), si v naročju začel iz prozorne vrečke jemati odsevni jopič.
V tem trenutku ti je belo vozilo ponovno potrobilo. Da bi vozilu omogočil lažji obvoz si svoje vozilo pomaknil za cca. 2m naprej in 30cm v desno skrajno do robnika, pri čem si s sprednjo desno pnavmatiko zadel ob robnik.
Po umiku vozila si si hotel nadeti odsevni jopič, vendar se je v tem času na tvoji levi strani pojavilo vozilo v katerem je neznana oseba ženskega spola spustila prednje desno steklo, pokazala šop ključev poleg katerih je bila obešena neznana kartica in izjavila, citiram: "v križišču se ne parkira". NN oseba se je takoj odpeljala v smeri Medvod.
Ker ti je z dejanjem NN osebe ženskega spola (vzopredna ustavitev vozila z onemogočanjem odprtja voznikovih vrat), bilo onemogočeno izvesti zavarovanje ustavljenega vozila (postavitev varnostnega trikotnika) v skladu s 1. odstavkom 63.člena ZPrCP-1, prosiš za takojšnjo ustavitev postopka in odpravo plačilnega naloga.
Da je šlo res za okvaro vozila navedeš kot pričo mehanika, njegovo tel.številko in uro klica.
Citat:
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Citat:
a si slučajno mož od tele inšpektorce?
Citat:
Uporabnik s_samotar pravi:
kakorkoli že. Stal si na cesti in telefoniral. Če bi postavil ven trikotnik bi poleg vseh 4 žmigavcev bil iznačen kot avto v okvari.