Kdo je kriv

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Če pa ne more lepo mimo, ker mora na grbino, kar pa ni sestavni del cestišča. Enostavno si zamisli, da tam kjer se končna asfalt je zid, bi lahko šel potem mimo?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Točno to sem imel v mislih. Če bi bilo dovolj prostora bi bili zarisani pasovi za razvrščanje in vprašanje bi bilo bolj v smislu Carjevega... Kdo je kriv, ko sem speljal ob prižgani rumeni puščici (ki sporoča da je semafor v nasprotni smeri zaprt), tipo pa je obvozil stoječ avto po pasu za levo zavijanje in treščil vame ko sem začel zavijati...
Eh, papir prenese vse, teorija pa tudi.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Jaz mislim, da je krivda na tvoji strani, v najboljšem primeru bi bila deljena krivda.

Pač se je potrebno prepričati, da lahko varno zaviješ levo... Je bil brat pred leti v takorekoč identični situaciji...

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Točno to sem imel v mislih. Če bi bilo dovolj prostora bi bili zarisani pasovi za razvrščanje in vprašanje bi bilo bolj v smislu Carjevega... Kdo je kriv, ko sem speljal ob prižgani rumeni puščici (ki sporoča da je semafor v nasprotni smeri zaprt), tipo pa je obvozil stoječ avto po pasu za levo zavijanje in treščil vame ko sem začel zavijati...
Eh, papir prenese vse, teorija pa tudi.

Sicer ne poznam točne situacije, pa vseeno - pasovi so narisani, kjer je dovolj prostora po standardih. Če do standardne širine manjka tri centimetre, pasov ne bodo narisali, prostora je pa vseeno dovolj za dve osebni vozili.
Bankina je del ceste.
In če je tam še peta cesta, kot je nekdo omenil, bi lahko nekdo pripeljal po tej cesti in počil v tvoj avto. Potem pa ne bi šlo čez robnike ali po bankini?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
baje, da posnetek po novem gre skozi.

Sicer off ampak ali lahko malo več o temle?

Iz sosednje teme:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik nUUb pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
pa kdaj mislijo 90 kretenov v parlamanetu spremeniti zakonodajo glede posnetkov? kje je problem?

Imaš kamero na avtu in posnameš kako ti en izsili prednost in se zabije v tebe, pride policija in se začne izmotalvjati. Velja ta posnetek pri policajih, zavarovalnici, sodišču za dokazovanje krivde/nedolžnosti in če ne zakaj ne

Hvala

Na sodišču ne velja.
Policija ni sodišče.
Ne vem no...sem bil zraven ko je en bmw fahrer fasal kazen zaradi prehitevanja v skarje. Kazen na podlagi prijave in prilozenega posnetka. Je dal zahtevo za sodno varstvo in je sodisce gladko potrdilo zadevo.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Če pa ne more lepo mimo, ker mora na grbino, kar pa ni sestavni del cestišča. Enostavno si zamisli, da tam kjer se končna asfalt je zid, bi lahko šel potem mimo?
Kako se pa ti na zelo ozki cesti srečaš z nekom, ki pripelje nasproti? A se umakneš na bankino, a si zamišljaš, da je tam zid in ne zapelješ na bankino?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
ksz
joj imate okrog te bankine...nima veze bankina.....isto kot ,če bi na wc-ju posedel minuto več in potem tega tipa sploh nebi videl.

En zanimiv primer...avto se vklučuje iz stranske ceste na glavno in speljuje na desno ravno v trenutku, ko se naproti njemu dva prehitevata po polni črti.....in kdo je bil kriv....ta, ki se je vklučeval na glavno cesto ,ker se ni prepričal ,če lahko to stori varno.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
...za vse pametnjakoviče....ki zagovarjate prehitevanje po desni....

ob konici se pripeljete prvi v kolini, smernik in postavite skrajno levo....nasproti enaka situacija....vse kar vam preostane je to, da se zavijajoča gledata....ker premaknit se ne moreta, zaradi prometa, ki poteka za njihovo ritjo....
bonk.gif

z eno sva tako ovirla promet se gledala in nemočno stala....niti jaz niti ona nisva upala speljat, preglednost pa 150%...aja, v mojem križišču je še kolesarska v igri....

ko boste to doživeli 2x v življenju me zanima kolikokrat se boste še postavili skrajno levo na črto
evil.gif

sicer pa, tale debata je slika realnosti....strpnost na višku
confused-1.gif

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.914
113
Citat:
Uporabnik kwa1 pravi:
...za vse pametnjakoviče....ki zagovarjate prehitevanje po desni....

ob konici se pripeljete prvi v kolini, smernik in postavite skrajno levo....nasproti enaka situacija....vse kar vam preostane je to, da se zavijajoča gledata....ker premaknit se ne moreta, zaradi prometa, ki poteka za njihovo ritjo....
bonk.gif

z eno sva tako ovirla promet se gledala in nemočno stala....niti jaz niti ona nisva upala speljat, preglednost pa 150%...aja, v mojem križišču je še kolesarska v igri....

ko boste to doživeli 2x v življenju me zanima kolikokrat se boste še postavili skrajno levo na črto
evil.gif

sicer pa, tale debata je slika realnosti....strpnost na višku
confused-1.gif

Ampak tole je pa res neverjetno.

V enem postu lahko preberemo kakšna krivica se je nekomu zgodila ker je moral čakati, zaradi tega ker je nekdo upošteval prometna pravila in hkrati, skoraj v istem stavku usajanje glede strpnosti na naših cestah
uf-1.gif
.

In še enkrat. Prehitvanje je nekaj popolnoma drugega kot vožnja mimo.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
kdor se je že znašel v taki situadciji bo razumel o čem govorim in se ne bo obešal na, posamezne besede....
priden.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Sam res...kaj si eni kr zidove zamisljate pa ne vem kaj.....kriza momci! Zarad vas je kaos na cesti...sami nesposobnezi. Roberto...ti pa raj prodej avto,nc popravlat....pa pejt na bus. Bo bolje za vse nas.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.053
69
48
Citat:
Uporabnik Ledenko pravi:
Če gre res za to križišče (ki ga zelo dobro poznam), potem boš skoraj gotovo krivec samo ti, v najboljšem primeru bi iztržil deljeno krivdo. Mi pa ni jasno, kje ti v tem križišču vidiš bankino? Res da tam pri križu par metrov ni pločnika, je pa vseeno robnik, ki pa spet ni tako nizek - vsaj jaz nikoli nisem videl "kaskaderjev", ki bi zapeljali čez robnik.

Je pa križišče ratalo problematično po tem, ko so se uvedle vinjete in cona v Žejah. A mogoče kdo ve, če se kaj ureja tu (vem, da se je nekaj časa govorilo, da bodo naredili rondo, potem je bilo govora, da bo rondo med Mostami in Žejami (ker bi tam itak šla nekoč obvoznica) , a od tega še vedno nič). Unmu mojstru v križišču so pa pred leti že podrli ograjo (al so ble ciprese)...

Kolikor jest vem, so za to križišče vsi plani narejeni za krožno, samo en sosed ne da zemlje in verjetno iz tega ne bo nič. Je pa to križišče eno bolj butastih nasploh. Naprimer, če kdo zavija iz kamniške strani levo proti Mengšu zapre vsem zadaj promet. Zraven pa še bohvar, da bi kdo spustil koga, ki pride iz Komende
rolleyes-1.gif

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
Citat:
Mengšu zapre vsem zadaj promet.
a ni ravno zato smiselno, da se križišče čimprej sprazne, da lahko ljudje normalno vozijo naprej....

ampak ne, Slovencem je bolj normalno, da levo zavijajoči obvisijo na sredini, ker ne morejo speljat zaradi pravilno "mimovozečih" - da se ne bo spet nekdo spotaknil ob besede...
bonk.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Citat:
Uporabnik Mirko pravi:
Naprimer, če kdo zavija iz kamniške strani levo proti Mengšu zapre vsem zadaj promet. Zraven pa še bohvar, da bi kdo spustil koga, ki pride iz Komende
rolleyes-1.gif

Jaz se ravno zaradi takšne situacije poslužujem "bližnjic" po Mostah in sicer tiste ulice med gasilskim domom oz. pri avtobusni postaji nasproti tega doma ter tuš trgovino nasproti petrola na drugi strani Most. Je pa res, da veliko ljudi najverjetneje ne ve za to povezavo in potem vseeno silijo iz smeri Kamnika v to krišišče in čakajo 15 let (oz. do rdeče luči), da lahko zavijejo na semaforju levo proti Mengšu, vozniom za njim se pa trga. Za folk iz Komende se pa sistem zadrge kar obnese kot sam opažam, kdaj pa kdaj se pa sevea najdejo tudi vozniki, ki ne spustijo predse prav nobenega.
Kar se pa tistega lastnika parcelice tiče, ki s svojim nestrinjanjem ovira izgradnjo rondoja - jaz bi takšnemu ponudil res lepo cifro €€€ za odkup, če se pa še vedno ne strinja pa naj mu država zaradi višjih ciljev razvoja infrastrukture zaseže ta del zemlje in ga mu ga vseeno odplača ampak po minimalni možni ceni na kvadratni meter. Mislim halo..da bi takole za brezveze oviral razvoj infrastrukture v svoji občini....ko ga j3be.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pozabil sem še omenit da en kur*** ki meji na križišče in ima na črno postavljeno lopo/drvarnico blokira izgradnjo krožišča (no ga je, ko je še bil denar).
Sicer se bo obvoznica enkrat (ko bo) izognila Mostam. Kako pa je takratni komenški župan pobasal denar Lidla in evropska sredstva za izgradnjo cone (ki so bila pogojena z ureditvijo prometa) skupaj z takratnim vodiškim so pa zgodba zase (predvsem šankarska, saj sta bila dovolj inteligentna da ni sledov). V bistvu je an ta račun komenški "dal" vodiški občini vodo iz kamniškega vodovoda (ki sploh ni komenška). Po 6 mesecih, ko so v kamniku to ugotovili smo ostali brez in z prometom po Kamniški za IOC.

Bom ob priliki vprašal tega kurxx g.Mršiæa, če to drži. Lahko mu dam pa tvoj opis, pa ti bo on osebno razložil. Sej si samo eno vas naprej doma...
Jp, to je ta Mršič, ki je izgubil hčerko pred Lipo...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Kaj si hotel s tem tvojim postom povedat?
confused-1.gif

- grožnja uporabniku
- zaradi nesreče v družini mu mora biti vse dovoljeno
...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Piše se in se razume, da je delno kriv ta, ki ima po robertovih besedah na črno postavljeno uto in meddrugim blokira izdragnjo kržožišča. Torej natolcevanja in širjenje neresnice, vsaj delne.