Citat:
Uporabnik pediater pravi:
baje, da posnetek po novem gre skozi.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Točno to sem imel v mislih. Če bi bilo dovolj prostora bi bili zarisani pasovi za razvrščanje in vprašanje bi bilo bolj v smislu Carjevega... Kdo je kriv, ko sem speljal ob prižgani rumeni puščici (ki sporoča da je semafor v nasprotni smeri zaprt), tipo pa je obvozil stoječ avto po pasu za levo zavijanje in treščil vame ko sem začel zavijati...
Eh, papir prenese vse, teorija pa tudi.
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
baje, da posnetek po novem gre skozi.
Sicer off ampak ali lahko malo več o temle?
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne vem no...sem bil zraven ko je en bmw fahrer fasal kazen zaradi prehitevanja v skarje. Kazen na podlagi prijave in prilozenega posnetka. Je dal zahtevo za sodno varstvo in je sodisce gladko potrdilo zadevo.Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik nUUb pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
pa kdaj mislijo 90 kretenov v parlamanetu spremeniti zakonodajo glede posnetkov? kje je problem?
Imaš kamero na avtu in posnameš kako ti en izsili prednost in se zabije v tebe, pride policija in se začne izmotalvjati. Velja ta posnetek pri policajih, zavarovalnici, sodišču za dokazovanje krivde/nedolžnosti in če ne zakaj ne
Hvala
Na sodišču ne velja.
Policija ni sodišče.
Kako se pa ti na zelo ozki cesti srečaš z nekom, ki pripelje nasproti? A se umakneš na bankino, a si zamišljaš, da je tam zid in ne zapelješ na bankino?Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Če pa ne more lepo mimo, ker mora na grbino, kar pa ni sestavni del cestišča. Enostavno si zamisli, da tam kjer se končna asfalt je zid, bi lahko šel potem mimo?
Citat:
Uporabnik kwa1 pravi:
...za vse pametnjakoviče....ki zagovarjate prehitevanje po desni....
ob konici se pripeljete prvi v kolini, smernik in postavite skrajno levo....nasproti enaka situacija....vse kar vam preostane je to, da se zavijajoča gledata....ker premaknit se ne moreta, zaradi prometa, ki poteka za njihovo ritjo....
z eno sva tako ovirla promet se gledala in nemočno stala....niti jaz niti ona nisva upala speljat, preglednost pa 150%...aja, v mojem križišču je še kolesarska v igri....
ko boste to doživeli 2x v življenju me zanima kolikokrat se boste še postavili skrajno levo na črto
sicer pa, tale debata je slika realnosti....strpnost na višku
Citat:
Uporabnik Ledenko pravi:
Če gre res za to križišče (ki ga zelo dobro poznam), potem boš skoraj gotovo krivec samo ti, v najboljšem primeru bi iztržil deljeno krivdo. Mi pa ni jasno, kje ti v tem križišču vidiš bankino? Res da tam pri križu par metrov ni pločnika, je pa vseeno robnik, ki pa spet ni tako nizek - vsaj jaz nikoli nisem videl "kaskaderjev", ki bi zapeljali čez robnik.
Je pa križišče ratalo problematično po tem, ko so se uvedle vinjete in cona v Žejah. A mogoče kdo ve, če se kaj ureja tu (vem, da se je nekaj časa govorilo, da bodo naredili rondo, potem je bilo govora, da bo rondo med Mostami in Žejami (ker bi tam itak šla nekoč obvoznica) , a od tega še vedno nič). Unmu mojstru v križišču so pa pred leti že podrli ograjo (al so ble ciprese)...
a ni ravno zato smiselno, da se križišče čimprej sprazne, da lahko ljudje normalno vozijo naprej....Citat:
Mengšu zapre vsem zadaj promet.
Citat:
Uporabnik Mirko pravi:
Naprimer, če kdo zavija iz kamniške strani levo proti Mengšu zapre vsem zadaj promet. Zraven pa še bohvar, da bi kdo spustil koga, ki pride iz Komende
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pozabil sem še omenit da en kur*** ki meji na križišče in ima na črno postavljeno lopo/drvarnico blokira izgradnjo krožišča (no ga je, ko je še bil denar).
Sicer se bo obvoznica enkrat (ko bo) izognila Mostam. Kako pa je takratni komenški župan pobasal denar Lidla in evropska sredstva za izgradnjo cone (ki so bila pogojena z ureditvijo prometa) skupaj z takratnim vodiškim so pa zgodba zase (predvsem šankarska, saj sta bila dovolj inteligentna da ni sledov). V bistvu je an ta račun komenški "dal" vodiški občini vodo iz kamniškega vodovoda (ki sploh ni komenška). Po 6 mesecih, ko so v kamniku to ugotovili smo ostali brez in z prometom po Kamniški za IOC.