Kdo je kriv

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ampak če bi bilo dovolj prostora, potem bi verjetno itak bili narisani pasovi? Pa tisto "dovolj prostora" po neki logiki pomeni, da ostaneš na svoji vozni površini, ne pa da morš po bankini oz celo zapeljati na vozni pas stranske ceste?
Ni rečeno; v Ljubljani je npr. Litostrojska dovolj široka, da se da voziti vzporedno, pa ni nobenih črt vrisanih.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Kaj pa recimo, če bi bilo križišče enakovrednih cest, spremeni to kaj?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Točno taka situacija se je zgodila meni leta 1994 in je počilo konkretno. Sem bil na sodišču in vse kar spada poleg pa ni prav nič pomagalo ...ga ni bilo izgovora...niti to da je nasproti vozeč letel skozi rumeno ,če ne celo rdečo.
Je rekel sodnik ,da je krivda moja ker tukaj je veljalo pravilo srečanja ,oni drugi pa ima pravico peljat mimo po desni ,kar pa ni veljalo kot prehitevanje.
A ja....policija in sodnik pa nista zato tam da določita kdo bo plačal skodo ampak se za to odloča izklučno zavarovalnica glede na policijski zapisnik in pa kar imaš sam za dodat. Policaji so samo in izklučno za kazni pisat.

To je bilo takrat...in učimo se na napakah zato zdaj 3x pogledam ,če se kak skriva pri strani.

Očitno nisi imel dokazov za svoje pričanje, ali?

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik krko pravi:
Tole je eno takih križišč
klik
To križišče sorazmerno dobro poznam. Ne vidim razloga, da bi moral voznik, ki vozišče prečka, čakati na tiste, ki zavijajo levo.
Predvideval sem, da Roberto pride iz smeri Lahovč in zavija levo. Nato nekdo zavija levo iz smeri Mengša proti Vodicam in iz te kolone po desni "prileti" BMW
evil.gif
fahrer in pride do trka.

Moje mnenje je, da je kriv Roberto. Odvzem prednosti.

edit: no pa sem le zadel pravi pogled
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Govor je o natančno tem križišču. Tudi pogled je pravi (jaz stojim na nasprotni strani in zavijam levo. V tvojem pogledu sta dve vozili ki prav tako zavijata levo. Tretje obvozi obe pred njim stoječi vozili po desni.
Kdor pozna situacijo, ve da tam ni razvrstilnih pasov niti dovolj širokega cestišča. Je pa možnost obvoza po desni ko si že v križišču (zavijanje v desno).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Obrnjeno...
Pa še to. Preglednost je na nuli. Raketo vidiš šele ko pripizdi vzporedno z zavijajočim. Ne vem, če kdo pozna v Novem mestu Kandijsko križišče, je situacija podobna. Iz smeri bolnice se zavija levo, smernik. Ti pripelješ iz smeri Revoza in zavijaš proti grmski OŠ. Lahko zaviješ istočasno z nasprotnim. V križišču prehitevanje ni dovoljeno.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.914
113
Kaj pa če pride nasproti motor/skuter/kolo? Za njih je zagotovo dovolj prostora in kot so zgoraj že ugotovili. To NI prehitevanje po desni.

Se pa v tejle temi lepo vidi od kje vsi tisti gumpci, ko se ob zavijanju levo, brez razvrstilnih pasov postavijo skrajno desno, skoraj na bankino. Če šerif zavija levo, ga morajo čakati vsi!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Vseeno je to boljše, kot pa da po desni divjajo vozniki mimo njega, bodisi tovornjak ali pa kolesar...Da pride do nesreče, ko vsi "stojijo" na mestu, ker čakajo enega, je zelo malo v primerjavi s kontra primerom, pa četudi se zanašaš na pravilo srečanja, pred matildo se boš težko zagovarjal, da je drugi bil v prekršku.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če je vozni pas širok 2,5m in se ti postaviš skrajno levo k sredinski črti z avtom širine recimo 1.8m povej kako boš TI šerif prišel mimo po desni z osebnim vozilom širokim približno toliko?
Ne boš, razen če boš zapeljal na bankino ali celo na vozišče, ki pelje v smer i desno.
Meni pa gredo na k šerifi ki so toliko nestrpni da ne morejo počakati da se križišče sprazni.
Pa vidim da je tukajle prišlo že do reka 100 bab 200 sis...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Obrnjeno...
Pa še to. Preglednost je na nuli. Raketo vidiš šele ko pripizdi vzporedno z zavijajočim. Ne vem, če kdo pozna v Novem mestu Kandijsko križišče, je situacija podobna. Iz smeri bolnice se zavija levo, smernik. Ti pripelješ iz smeri Revoza in zavijaš proti grmski OŠ. Lahko zaviješ istočasno z nasprotnim. V križišču prehitevanje ni dovoljeno.
Tole prehitevanje ti napačno razumeš. Prehitevanje ni dovoljeno v smislu, da se (po levi) prehiteva vozilo, ki ravno tako prečka križišče. To seveda ni dovoljeno. V tvojem primeru ne gre za obvoz vozil, ki zavijajo levo - ne gre za nikakršno prehitevanje.

Verjamem, da je nasprotivozeči prišel precej hitro; vendar, če je, kot praviš, "preglednost na nuli"; potem si sam zavil precej na pamet, mar ne?

Sicer te pa ne razumem, stanujem precej dlje od tega križišča kot ti, pa mi je poznano kot relativno nevarno in da ga imajo kleparji radi. V tem križišču raje 2x pogledam, kot grem enkrat na slepo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Na tvoji desni ni ne robnika ne pločnika. Situacija je taka da sem jaz nasproti tebe in bi ti, recimo, pripeljal v tem pogledu čez križišče in levozavijajočega obvozil po desni, malo po bankini in malo po cesti ki pelje proti Žejam/Vodicam

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Kaj pa če pride nasproti motor/skuter/kolo? Za njih je zagotovo dovolj prostora in kot so zgoraj že ugotovili. To NI prehitevanje po desni.

Se pa v tejle temi lepo vidi od kje vsi tisti gumpci, ko se ob zavijanju levo, brez razvrstilnih pasov postavijo skrajno desno, skoraj na bankino. Če šerif zavija levo, ga morajo čakati vsi!
467716-post_slo.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
OMG kakšna tema.
bonk.gif

A moram biti res prvi, ki ne komplicira?

Roberto, ti si kriv za izsilitev prednosti v križišču in noben drug!!!!!

Saj te razumem in vem, da bi rad našel kako luknjo v zakonu, mogoče ti celo rata s kakim čefrerinom & Co., ampak kaj alterjevci mučkajo tu gor je pa groza.
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Na tvoji desni ni ne robnika ne pločnika. Situacija je taka da sem jaz nasproti tebe in bi ti, recimo, pripeljal v tem pogledu čez križišče in levozavijajočega obvozil po desni, malo po bankini in malo po cesti ki pelje proti Žejam/Vodicam

Saj smo že razrešili tvoj problem. Njemu je dovoljeno peljati "mimo", če ima prostor. Če gre na bankino/robnik pomeni da prostora ni. V resnici je potem on kriv, če pa nimaš dokazov, pa si ti, ali mogoče deljena krivda.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Kriv je ta ki je zavijal levo ker se ni prepričal da ni nasproti vozečih vozil ki imajo prednost.

Žal.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Mesate dogajanje pred krizscem in v kriziscu. Za nesreco v kriziscu je definitivno kriv tisti, ki je izsilil prednosti.
Deljene krivde ni. Ce bi nekdo dokazal kaj je pocel pred kriziscem (obvozil levo zavijajoca itd) mu najvec kar je, lahko samo
kazen posljejo. Ampak glede nesrece si kriv ti. Tko kot ce bi ti motor z 300km/h pripizdil, ki ga vidis sele ko poci (on bi dobil kazen za prehitro voznjo, krivdo nesrece pa ti nosis)