Kdo je kriv

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V tem konkretnem primeru bi iz sledi vozil (BMWja nasploh) hitro ugotovili manever katerega je izvajal dirkač.
Ampak smo spet prišli do stereotipa kakšni kre.te.ni so vozniki bemflc... ajme...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Poglej, meni je popolnoma jasno, da ti iščeš biljko upanja in nekoga, ki bo rekel nisi kriv.

Žal temu ni tako. Tudi če je on kršil zakon o vožnji po bankini ??? (ga ne poznam), si še vedno ti tisti, ki se nisi prepričal o varnem prečkanju križišča. Pika.

Kaj pa pomeni varno prečkanje križišča? Varno pomeni ob predpostavki, da tudi drugi udeleženci prometa vozijo tako kot morejo. Drugače bi bilo nemogoče varno zavijat na nekem nepreglednem odseku, ker bi vedno lahko kak norc na motorju s 300kmh pridivjal in te nasadil. Kajti v tem primeru je nemogoče oceniti kdaj lahko varno zaviješ, ker že 1sekunda pomeni cca 100m razdalje za motorista, torej če nimaš vsaj 200m vidnega polja, ne moreš varno zapeljat.

PS, ne iščem biljke, le zadeve bi rad razčistil, ker mi ni jasno zakaj bi bil jaz kriv, če nekdo drug že v osnovi krši zakon in je moja kršitev direktno povezana z njegovo kršitvijo, torej če njegove kršitve ne bi bilo, potem tudi moje ne.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
tole je klasično prehitevanje v križišču....ker ni ločenega pasu za levo, bi moral drugi v vrsti počakat....

teoretično, drugi je moral zaviti na desno stran kar pomeni, da se je vključeval iz ceste, kjer je na semaforju rdeča
bonk.gif

al so pri nas zakoni napisani, da voziš po eni cesti, upoštevaš pa signalizacijo z druge
confused-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Tole je krizisce med komendo in mostami, ce prav vidim. Za en [cenzura] in bi bilo treba projektante okoliskih naselij, ki so se zadnjih 10 let razmnozila kot gobe po dezju obesiti za jajca. Na javnem mestu. Mislim kaksen [cenzura] moras biti, da v nekaj letih privabis v ta prostor nekaj tisoc dodatnih osebkov za infrastrukturo pa ne poskrbis. Da je cesta komenda - vodice primerna le za traktorje ne izgubljam besed.

Na tem kriziscu, vkolikor zavijam v levo, itak lahko potegnes ko zasije zelena, ker je vse skupaj precej globoko. Zaradi tega tudi trobim debilom, ki se ne znajo postaviti dovolj naprej in tako zavirajo za seboj vse ostale.

Drugace pa divji zahod. Kazni bodo pa policisti z veseljem obema pisali, ker jih to ocitno veseli. In je lazje kot organizirati brezposelne sposobne, jim dati v roke krampe in lopate ter prekopati tole v dvopasnovno krozisce. Sploh, ker Roberto pozabil omeniti, da je to krizisce pravzaprav krizisce kjer se kriza 5 cest... ni narisal vsega.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Zato grem jaz mimo komende, v mosteh zavijem levo, potem pa pridem pri vodicah ven.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pozabil sem še omenit da en kur*** ki meji na križišče in ima na črno postavljeno lopo/drvarnico blokira izgradnjo krožišča (no ga je, ko je še bil denar).
Sicer se bo obvoznica enkrat (ko bo) izognila Mostam. Kako pa je takratni komenški župan pobasal denar Lidla in evropska sredstva za izgradnjo cone (ki so bila pogojena z ureditvijo prometa) skupaj z takratnim vodiškim so pa zgodba zase (predvsem šankarska, saj sta bila dovolj inteligentna da ni sledov). V bistvu je an ta račun komenški "dal" vodiški občini vodo iz kamniškega vodovoda (ki sploh ni komenška). Po 6 mesecih, ko so v kamniku to ugotovili smo ostali brez in z prometom po Kamniški za IOC.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Če je vozni pas širok 2,5m in se ti postaviš skrajno levo k sredinski črti z avtom širine recimo 1.8m povej kako boš TI šerif prišel mimo po desni z osebnim vozilom širokim približno toliko?
Ne boš, razen če boš zapeljal na bankino ali celo na vozišče, ki pelje v smer i desno.
Meni pa gredo na k šerifi ki so toliko nestrpni da ne morejo počakati da se križišče sprazni.
Pa vidim da je tukajle prišlo že do reka 100 bab 200 sis...

Meni grejo pa na živce egoisti, ki se ne more za zavijat levo postavit v križišče normalno, da gredo lahko drugi mimo. Ne razumem kakšen egoist moraš bit, da za nekaj časa zapreš celo cesto za promet, čeprav to sploh ne bi bilo potrebno.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj pa tisti člen v zakonu, o zaupanju? Torej, da lahko zaupaš drugim udeležencem v prometu, da bodo upoštevali zakon? Ker početje tistega, ki prehiteva kolono po bankini, ni po črki zakona?
A je v kakšnem zakonu napisano, da se po bankini ne sme vozit?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A naj še drug pas zasedem da bo vaše veličanstvo mimo lahko peljalo?
Zadeva se je izrodila, kot vedno. Obstajajo osebki ki so vzgojeni v smislu "solo io" (jaz!).

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ne vem kdo v tej temi je "solo io"?
rolleyes-1.gif

Ne glede na to kako široka je cesta, ko zavijaš levo, se postavi z avtom skrajno levo na svojem pasu in nič drugače. Ali bo kdo lahko prišel mimo po tvoji desni ali ne, ali bo pri tem šel na robnik, bankino, tračnice itd ... , tebe, ki zavijaš levo nima kaj zanimat. Vedno se postavi skrajno levo na svojem pasu.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Da se ne boš podelal, resno. Če še ne veš, so sredinske črte na vozišču/cestišču narisane z namenom. In to ne balkanskim, da se jih prevozi. In ja, če sem jaz postavljen skrajno levo h sredinski črti in nekdo za mano ne more mimo mene po desni bo pač počakal, da izvedem svoj manever. In nisem ne egoističen ne šovinističen ne... Pač pa samo upoštevam prometne predpise. In če v razdalji 100m in več pred semaforiziranim križiščem v naselju brez razvrstilnih pasov ne vidim nobenega ki vozi naravnost (udeleženci so nakazali namen s smernikom) potem smem upravičeno pričakovati prosto pot in opraviti manever zavijanja. Sploh smem pričakovati samo udeleženca, ki bo upošteval predpise...
Saj zato pa je stanje v prometu tako kot je... Nobene strpnosti, upoštevanja predpisov...
Sicer sem pa tisti trenutek ko sem odprl temu bil prepričan da bo to tako. Alter pač...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Pojma nimam o čem pišeš.
confused-1.gif

Edino to sem ugotovil, da se razvrstiš skrajno levo na svojem pasu. Torej kje imava problem?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113
ksz:
Kaj pa motoristi? Kje, ce lahko, prehitijo, obvozijo, karkoli ze, kot v opisanem primeru vozila ki zavijajo levo. A jih lahko? Kaj pa vozila, ki so razvrscena za vkljucevanje v krozisce, dvopasovno krozisce, dvopasovno vkljucevanje, motorist ne gre ven na 1. izhodu. Lahko in kje lahko prehiteva?

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
Če gre res za to križišče (ki ga zelo dobro poznam), potem boš skoraj gotovo krivec samo ti, v najboljšem primeru bi iztržil deljeno krivdo. Mi pa ni jasno, kje ti v tem križišču vidiš bankino? Res da tam pri križu par metrov ni pločnika, je pa vseeno robnik, ki pa spet ni tako nizek - vsaj jaz nikoli nisem videl "kaskaderjev", ki bi zapeljali čez robnik.

Je pa križišče ratalo problematično po tem, ko so se uvedle vinjete in cona v Žejah. A mogoče kdo ve, če se kaj ureja tu (vem, da se je nekaj časa govorilo, da bodo naredili rondo, potem je bilo govora, da bo rondo med Mostami in Žejami (ker bi tam itak šla nekoč obvoznica) , a od tega še vedno nič). Unmu mojstru v križišču so pa pred leti že podrli ograjo (al so ble ciprese)...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Obvozi te tako, da direktno zavije desno (proti Žejam) in nazaj na glavno cesto. Ne vem no, res sem že nekajkrat na hitro bremzal, ker sem mislil da bo zavil desno proti Žejam (itak skoraj nihče ne nakaže desnega zavijanja s smernikom), tipo pa je samo obvozil avto.

Pa nima veze, ampak Alter stručkotom zaupam toliko kot šank mojstrom. Sem pa upal da se kakšen bolj kompetenten javi. Lahko tudi po ZS, če se ne želi izpostavljati.
Pa še enkrat, sprašujem za what-if sizuacijo...

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A naj še drug pas zasedem da bo vaše veličanstvo mimo lahko peljalo?
Zadeva se je izrodila, kot vedno. Obstajajo osebki ki so vzgojeni v smislu "solo io" (jaz!).
Ti samo pelji tako, kot je treba. Res ne razumem, zakaj bi moral nekdo zadaj čakat, da zaviješ levo, če gre lahko mimo. V tem primeru si kriv samo ti in nihče drug. Ne moreš kar zavit na levo, pa ne preverit, kaj je na nasprotni cesti.