Zakaj folk okoli pošilja slike svojih frocev?

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.977
7.314
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Blankman pravi:
Kar ne morem verjeti, kaj vse berem na tem forumu. Toliko sovraštva in odpora do otrok in mladih staršev. Že v tisti temi o prepovedanem vstopu, zdaj pa še ta. Sem sicer oče 2 otrok, nimam jih na netu, ne pošiljam jih naokoli, ampak tudi ko sem bil najstnik, me niti približno niso motili otroci in mladi starši. Preveč ste vsi razdraženi, potrpežljivosti pa nič. Ne vem, mogoče sem pa jaz čuden.

Da kolega dobi otroka, pa mi pošle MMS - ok, je za preživet, sicer raje vem, da da sobimo na piru in mi z mamico pokažeta otroka,
ampak tut MMS bo za preživet.

Da pa na mail dobivam mesečno po 3 slike rugrata, s pesom, za laptopom, s čokolado v lapah - ne hvala.

Mogoče pa folk pričakuje da boš tošen odprl, pa kaj nakazal... Zlato, pa koka, avtomobili, Iphoni, Avstrija, pa tako naprej... Para ko šodera, a šodera nema...

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
ksz
Novopečeni starši pozabljajo, da so njihovi otroci zanimivi samo zanje in mogoče še za ožje sorodnike.
FB je pa itak postal zbirališče otrok. Scary po eni strani.
rolleyes-1.gif
zmaga.gif

Hehe, da ne govorimo o blogih, pa kako je poskočil, pa kako je prvič naredil 1 korak. Pa dej, to uživaj v krogu družine, ne pa smetit vsem po vrsti in pošiljat slikic osebam, katere si morda enkrat v življenju srečal. Isto sranje kot slikce na avtih ali pa Muhamir in Nesmir v avtu. Pa bmk kdo je v avtu, samo normalno vozi...

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
FB generacija je pač dobila otroke in posledica je, da je naenkrat cel FB poln slik dojenčkov.

To je samo dokaz, da ta folk, novopečeni starši, niso nič bolj resni, še vedno so v glavi isti. Včasih so na FB objavljali slike, kako kozlajo pred diskačem, zdaj pa pač objavljajo družinske slike..Še vedno čutijo potrebo, da s celo virtualo delijo svoje življenje..

Nazadnje urejeno:

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Kar ne morem verjeti, kaj vse berem na tem forumu. Toliko sovraštva in odpora do otrok in mladih staršev. Že v tisti temi o prepovedanem vstopu, zdaj pa še ta. Sem sicer oče 2 otrok, nimam jih na netu, ne pošiljam jih naokoli, ampak tudi ko sem bil najstnik, me niti približno niso motili otroci in mladi starši. Preveč ste vsi razdraženi, potrpežljivosti pa nič. Ne vem, mogoče sem pa jaz čuden.

ko si bil ti najstnik, sem prepričana, da nisi imel možnosti videti toliko slik in imeti tak dostop do informacij, kot ga imamo sedaj

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
Citat:

ko si bil ti najstnik , sem prepričana, da nisi imel možnosti videti toliko slik in imeti tak dostop do informacij, kot smo ga imeli tedaj
Kaj da ne, danes je vse živo možno
grims-1.gif

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
FB generacija je pač dobila otroke in posledica je, da je naenkrat cel FB poln slik dojenčkov.
To je samo dokaz, da ta folk, novopečeni starši, niso nič bolj resni, še vedno so v glavi isti. Včasih so na FB objavljali slike, kako kozlajo pred diskačem, zdaj pa pač objavljajo družinske slike..Še vedno čutijo potrebo, da s celo virtualo delijo svoje življenje..

Mnogi popolnoma napačno razumejo splet. Mislijo, da obstaja zato, da se na njem »izpovedujejo«. Včasih so se ljudje izpovedovali v cerkvi, kasneje nekateri redki tudi na psihoterapiji, danes pa smo priča patologiji, da se moraš izpovedati na spletu, fejsbuku. In to seveda podkrepiti s fotografijami.

Seveda ne poveš in se ne hvališ s tem, da si visok le 160 cm, ali da imaš le 13-centimeterskega otepača...

Preko fotografij se hvališ z novim pamžem, z novim avtom, z najdražjim mobilcem, kupljenim nekaj dni nazaj (ali mogoče celo izposojenim za fotografiranje), z ekzotičnim dopustom in še čim. Češ: glejte, jaz lahko, vi pa malo težje...

So pa tudi modeli, ki med izletom v Portorož skočijo za 30 sekund na jahto neznanega lastnika, kolega pa jih fotografira. Preverjeno.

Pa koga to sploh zanima, ljudje? Škoda časa za fotografiranje, škoda časa za uploadanje, škoda časa za ogledovanje tujih »stvaritev«.
Seveda pa nimam nič proti goli fotografiji kakšne mlade Slovenke. V tem primeru gledanje fotke, ali serije nedvomno deluje pozitivno.

Tisto prej opisano (lepljenje družinskih fotografij) pa je ena sama živa onanija! In izguba časa za gledalce...

Nazadnje urejeno:

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.977
7.314
113
Se strinjam, samo če že slikaš gola dekleta, daj vsaj lepa in ne vsako, ki je pripravljena dat gate dol...

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
ko si bil ti najstnik, sem prepričana, da nisi imel možnosti videti toliko slik in imeti tak dostop do informacij, kot ga imamo sedaj

Če te prav razumem, trdiš na nek način, da je to danes napredek? Da je pred 30-imi leti bila vzgoja zanič, ker so pamži videli premalo fotografij?

Jaz pa ti kot starejši povem, da je to danes nazadek!

Zakaj? Ker je:

1. Vsaj 80% contenta na spletu (teksti, fotografije, YT videi) drek. In kikirikanje neupoštevanih petelinov, ki nimajo nič pametnega povedati, zato pa pišejo nebuloze, neumnosti in bluzijo, sporočajo, pri kateri branjevki je Katerina Kresal kupila solato.
Taki tudi (popolnoma nepotrebno) svoja, praviloma ne najboljša duševna stanja vsakodnevno servirajo občestvu, ki to željno (kenede?) pričakuje...
Po možnosti svoja stanja opisujejo z nekaj smaljiji, saj praviloma NISO funkcionalno pismeni. Kljub spletu, ali RAVNO ZARADI njega!

2. Ker je nekajurno brskanje + mogoče še osveževanje svojega profila in branje tujih - absolutna izguba časa.

3. Ker več kot toliko informacij dnevno/mesečno/letno človek NE MORE sprocesirati!

4. Ker ni nikakršne potrebe, da bi vedeli vse in bili o vsem obveščeni. In to s tekstom fotografijami, filmčki in TUJIMI komentarji, ki so praviloma nebuloze tretjerazrednih piscev. Mimogrede, koliko pa še sploh je dobrih novinarjev? In, kdo vse je danes lahko novinar?

Toliko o nuji in smiselnosti uploadanja fotografij svojih otrok, fotografij praznih ulic, pljunkov po tleh, polnih in praznih kondomov, odvrženih čikov, pasjih drekov in kolon policijskih avtomobilov, ki peljejo nekega tretjerazrednega predsednika neke tretjerazredne države k Türku na avdienco.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Jaz pa trdim, da je internet napredek. Lahko poiščeš kakšne informacije hočeš in to aktualne.

Sej te nihče ne sili, da po internetu bereš sranje, če nočeš. Internet je orodje. Internet je lopata. Z lopato lahko narediš kaj koristnega, lahko pa jo komu v glavo vržeš.

Interent je potencialno vsekakor koristna stvar, je pa stvar posameznika, kaj bo z njim znal početi.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Ti kar trdi. Ampak se vsaj strinjaj, da je smeti, plevela in druge nesnage 90%...

In se ne navdušuj otročje nad dejstvom, da Google vse ve. Ker je tako nekritično navduševanje samo po sebi - otročje.

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Ja, pa še res je. Kar poglej, kam je nekatere je pripeljal Alter ... še malo, pa bodo spet na drevesu (vsaj glede na nekatere uporabnike tu gor, ki očitno evolucijsko nazadujejo k opicam).

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Seveda, kdor ni za vse obstoječe in prihajajoče tehnikalije, za nove tehnolgije, ki pa bodo le 5% drugačne od obstoječih - je zaostal, za na drevo, primiven, netoleranten, opica, skratka za odstranit...

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
OMG, ti me pa res nisi razumel ....

Dajmo drugače: tudi sam sicer trdim, da je i-net napredek, a glede na to, kaj vse lahko preberem tule, kaže, da ne za vse. Internet prikazuje dejansko sliko miselnosti populacije, saj vsakdo napiše, kar dejansko misli, saj se lahko skrije za masko (ne v IT smislu).

In ravno v tem je poanta mojega odgovora, da bi bilo bolje, če bi nekateri ostali na drevesih ...

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Ti kar trdi. Ampak se vsaj strinjaj, da je smeti, plevela in druge nesnage 90%...

Možno. Še vedno pa vidim več prednosti, kot slabosti.

Poglej, še iz bajte mi ni treba, če hočem spoznat kakšno žensko, recimo. Začneva na facebooku, kjer ugotoviva, da imava 10 skupnih "prijateljev"..Če mi je dopisovanje z njo všeč, se pa dobiva v živo.

Prav nič ne pogrešam izpred-netovskih časov.

Moraš pa sam priznati, da je tole tvoje kritiziranje spleta kar malo komično, saj to, ironično, počneš - na spletu!

Prav splet ti omogoča, da z neznanci deliš svoje razmišljanje o tem in onem, kar s sodelovanjem na forumu v bistvu počneš.

Nazadnje urejeno: