Kaj vas moti pri vašem avtu?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Jeba če redno prehajaš iz F1 v plebejske avte. :fredi:

Kak citroenovski frik, ti bi tole ziher porihtal.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.656
113
Toyota z MMT ma tud + nazaj...

Da, se....saj sam stikala prevežeš pomojem...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
koliko kaj se dogaja z adblue posodo? To sem sicer pozabil omenit, da je zelo štorasto dolivati adblue. Ampak naj jim bo, ker je to precej redko opravilo. ;)

Nekaj je narobe nevem točno ampak posode za adblue ckujejo serijsko. Avto v glavnem ne upošteva polnost posode z adblue in javlja, da adblue-a primanjkuje. Edina rešitev je menjava celotne posode ta stane 800 eur + delo, ki ga ni tako malo. Dokler je v garanciji je ok, bo pa jok in stok izven garancije, če cene ne spustijo ali pogruntajo kako zamenjati del, ki se kvari. Ampak glede na to da je ta pokvarljivi sestavni del posode zalit v plastiko se bojim, da bo popravilo možno samo tako da se posoda menja. Pa bo šel že pri tem opravilu ves + pri prihranku goriva v -, kje so šele tiste klasične dizelske fore..... Še zanimivost 1.6 HDI je porabil polno posodo z adblue nekje na 15.000 km 1.5 HDiI jo porabi že pri 7.500 km. volumen posode je približno isti tam okrog 15 litrov. Zgleda, da se kar trudijo da dajo dizle iz avtomobilov. Pri bencinskih motorjih nimajo najnovejših norm in serijsko ukinjajo kombinacije motorjev z modeli in opremo. Elektrike nimajo razvite za množično prodajo oziroma so cene astronomske. Potem pa delaj mesečne plane, če jih lahko.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.733
5.896
113
Malo lima malo žice...evo tebi Opelice :evil:
Grandland je že PSA in ne pravi Opel. Mene na Astri 1.4 sportsturer moti trenutno da sprednje vzmetenje oddaja vbrirajoče zvoke ob majhnih grbinah ob mali hitrosti. Sklepam da so stabilizatorske palčke. Če ne , bom malo jezen. Potem tu in tam kak čriček, večinoma na letnih 17tkah. Na zimskih 16tkaj razmeroma tih. Moti me da nima Android avta ima pa Carplay. Čeprav bi naj obstajal updejt, na servisu trdijo da jim računalnik ne javlja nobenih posodobitev.
Naslednja bo verjetno spet Astra ST, edino če bodo na voljo samo trivaljniki, potem imam raje Dacio z štirivaljnjkom. Ker vidim da se vsi pritožujejo nad glasnostjo trivaljnikov, dočim moj štirivaljnik je fino tih.

• Všeč mi je
Reactions: tony

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Corolla 2.0 TS hybrid:
Mene dejansko moti kot moti nič, tudi kakšnih čudni for avto nima, bi pa se lahko električni prtljažnik zapiral in odpiral hitreje in pa rezervoar za gorivo bi lahko bil večji. Pride kakšen dan, ko naredim 600km v istem dnevu in sem posledično kar pogosto na bencinski.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.862
6.520
113
Jaz sploh nimam + pa -. sploh nisem vedela o čem vi to.

mrbit moram tamle M stisniti, pa bodo druge lučke svetile namesto "P" ali pa imam možnost ročnega šaltanja samo na volanu. ne vem, nikdar probala...

evo pa sem našla še nekaj kar me moti. zdaj je že malo bolje, ampak še vseeno mi ni v kri prišlo. kot kadar je ena štenga pol cm višja - se celo življenje spotikaš. in to, da je na tej prestavni ročici po moje narobe R in D. Še zmeraj moram pomisliti, preden štartam, da gre v pravo smer (D in R sta mi narobe). meni bi bilo bolj logično obratno. če grem naprej pahnem ročico naprej, če grem nazaj pa nazaj.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: blazek33

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Hja, takšna je shema avtomatika že dolgo... Logika je pač takšna, da je D najdlje od začetne pozicije ročice (P), in da je med D in R vmes N, da človek ne naredi kakšne neumnosti...

Fe3: Na starih bemflih se je dalo stikalo za +/- mehansko obrniti okoli in tako dobiti željen način ročnega prestavljanja...

• Všeč mi je
Reactions: Fe3

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
PRND

Ne glede na znamko in tip vsakemu do sedaj opisanemu fali ista stvar. To da ni golf. Tudi mojim vsem zdajšnjim in bivšim je najbolj falilo da niso bili golf. Mam nov avto, ja ja super sej je fajn pa vse, sam golf pa ni.

Slabo greje, jebi ga, ni golf, premal placa, v golfu ga je ravno prav, narobe šalta, golf šalta pravilno, rjavi? Še rjavi golf bolje, hitreje in lepše.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Hja, takšna je shema avtomatika že dolgo... Logika je pač takšna, da je D najdlje od začetne pozicije ročice (P), in da je med D in R vmes N, da človek ne naredi kakšne neumnosti...

Fe3: Na starih bemflih se je dalo stikalo za +/- mehansko obrniti okoli in tako dobiti željen način ročnega prestavljanja...
Tole je pa za pogledat, če se da stikalo obrniti (menda ni na zajle).

Sem se pa spomnil kaj me (je) še motilo: Gretje sedežev. Moj prvi avto, ki to ima in je dokaj brezveze. Začne greti prepozno in samo po sredini sedežev. Medtem ko je po sredini že toplo, bočna dela po stegnih ostaneta ledeno hladna. Tako knajpanje mi ne ugaja. To sem rešil z lepo belo ovčjo kožo. To pride prav tudi poleti, saj se lahko brez skrbi usedem tudi v kratkih hlačah.

• Haha
Reactions: Davidoff

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Usnjeni sedeži imajo svoje prednosti pa tudi slabosti. Probaj se usesti v kratkih hlačah na črn usnjen sedež poleti na soncu. Ajsa!
Na NGC sem opazil, da tudi piloti A380 sedijo na sedežih iz ovčjega runa. Tudi tam, kjer sem kupil, so rekli, da je bilo dosti strank pilotov iz Adrije.

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Ovca se tudi rada vozi, ne vem zakaj bi slačil ubogo žival. Se vsedeš na oblečeno in je volk sit in koza cela. Mislm ovca.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.557
113
EU
Honda Jazz ima pod armaturo v višini levega kolena, par stikal in kolešček za uravnavanje višine žarometov.
Kolešček za žaromete je prvi od vrat z leve strani od treh . Ko bi zagnal motor so vedno žarometi bili nastavljeni prenizko. Vprašal ženo, in ona se ni dotikala gumba.
Ugotovitev :
Pri vstopanju v avto sem skozi vrata najprej dal desno nogo. Takrat bi s kolenom podrsal po gumbu žarometov in ga nehote premaknil.
Težavo rešil z medsebojno zamenjavo položaja gumba in stikala. :evil:

• Všeč mi je
Reactions: tony