Izguba trebuha

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jajca ne jest..jih ne jem. sam ko mi pa paše za zajtrk jajce, jih pade pa 6. bog jim pomagaj. včasih dvakrat na teden, včasih enkrat na 14 dni.
popečeš mal špeh, ubiješ 6 jajc, daš gor mal sira..mmmm
al pa..vmešaš jajca pa kose pršuta, sira, pa na dve žlici kajmaka zliješ.

vsi te scifiji vedo veliko, a o določenem nič. je pradajz rakotvoren, ali varuje?

in ja..za 1 cm pa tudi 10 se ne odpovem jajcem, ražnju, roštilju....kaj šele vsemu iz zaprte kuhinje.
od nečesa je treba umret.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Scifi raziskave vodijo bolj v smer, da je 1-2x letno 5-7 dnevni post zelo zelo zdrav, obnovi imunski sistem, "uniči" že nastale rakaste celice (ki jih, btw, ima skoraj vsak človek tam po letu 35), ter na tak način vpliva na dolgoživost.

tudi ketonska dieta bi naj delovala podobno, čeprav so študije še v teku, kar se tiče preventive, so pa študija, ki dokazujejo, da ta vrsta diete "zdravi" rakava obolenja.

To pa je to, kar se tiče te teme, razni fudi o hrani, ki ščiti pred rakom, so seveda bolj kot ne scifi sami po sebi
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kakšen post?
a se še zavedamo, da so naši dedki postil 365 dni v letu? Najprej so imel obdobje brez mesa, potem obdobje brez frišnega sadja, pa vmes mal obdobja s kakim cukrom, pa obdobje brez frišne zelenjave.

in tako smo počasi na 'normalni' prehrani.
lubenica, paradajz sredi decembra..no, to ni zdravo.

evo..pa sva prišla do konca. jaz svinje ne jem poleti nikakor. mi pa paše jagnje. čevapi mi sedejo skoraj čez celo leto, a jih napačno veliko jem poleti. pozimi uživam v kislem zelju. hidrate imam rad, živim pa lahko tudi brez.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Post ki sproži avtofagijske procese (al kak se temu reče po slo, autophagy po eng), koliko je znano to pomeni brez hidratov in brez beljakovin, MCT in podobne maščobe bi naj bile dovoljene in celo zaželene. Ne vem pa še tudi ne 100% kako poteka, ker se tega (še) nisem lotil.

Ne vem če bi ta tvoj "post" palil, finta je v avtofagiji, ta tvoja metoda pa ne vem, če bi bila uspešna
smile-1.gif

Drugače pa ja...včasih je bilo tako, ne sicer z našimi dedki pradedki ali še dlje, ampak nekaj 10.000 let nazaj...takrat je človek marsikdaj "stradal", tako kot stradajo živali, to je bilo čisto normalno...danes pa pač mora biti požrtija, još in još..ker to baje "paše"
smile-1.gif

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Eno vprašanje: če si ali nisi na keto, je bolje zjutraj fruštkat ali spit en buletproof coffee? Sprašujem zato, ker načeloma brez problema zdržim do kosila in me zanima
Ali bo efekt pri izgubi trebuha večji z dodatnim vnosom kvalitetnoh maščob.

Pa še 2.: če si na keto kakšno mora biti razmerje med maščobami in ostalim + koliko g maščob naj bi dnevno vnesel. Sklepam, da če premalo, da to ni keto?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Na koliko kcal ciljaš dnevno in kako fizično aktiven si?

Kakšen zajtrk? Če je primeren je vseeno...

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Sorry, mislil sem NE zajtrkovat. Je bolje ne zajtrkovat, ali je bolje vseeno spit en BP coffee. Pa zanima me kako se obnese BP kadar mi ne rata ostalih obrokov imet keto. Sem pa tja padem v to, ker delam ponoči in na terenu.

Skozi teden nisem veliko fizično aktiven, računalniško delo več ali manj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Hrano misliš kontrolirat preko kcal vnosa ali bi raje "jedel ko si lačen"?

Post je najbolje da se najhitreje pride v keto, kakšen rahel sprehod takoj zjutraj pa še dodaten plus, ipd.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Če imaš možnost:

Zjutraj na tešče sprehod 30 - 60min, lahko malce pospešen tempo
Potem kava z mct in maslom, lahko kak kolagen če si že nad 30...
Naslednji obtok kosilo, meso, en zrezek, mašobe, maslo gor, solata z olivnim, ipd...ena žlica mct
Večerja, jajca, solata z maščobami, sir, ipd, sladica."fat bomb", mct žlica

Količine bo pa treba po občutku, nekaj tednov je privajalnih, potem pa ocena glede na tehtnico, če si relativno suh in iščeš finese, potem kaj več kot 0.5kg na teden jaz ne bi

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Sem relativno suh ja, samo malo imam trebuha, pa recimo 5kg preveč. 183cm/88kg

Kako pa naj jem potem takrat, ko delam ponoči itd. Je tudi malo fizičnega dela...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Bi ti pasalo da imaš obrok ko prideš domov, ali bi raje takrar direkt v posteljo?

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Čisto zavisi, ampak raje prej jem, pozna večerja. Včasih če sem lačen jem tudi ko pridem domov, ali pa na poti

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
tudi jaz imam kako kilco, dve, pet, deset, mogoče celo 20 preveč
d055.gif

198 cm/ 120kg

ampak bolj kot berem tele vaše korespondence manj mi je jasno
redface-1.gif

mislim, da me najbolj zj ebe malica na šihtu, kjer poobedujem kake četrt kruha običajno ali z 15dag sveže salame, kako suho kobaso, pašteto... v glavnem vsak dan četrt kg kruha včasih še zvečer drugo četrtinko ali pa po dve, tri kajzarce...

kak predlog za malice na šiktu?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Čisto zavisi, ampak raje prej jem, pozna večerja. Včasih če sem lačen jem tudi ko pridem domov, ali pa na poti

Enake obroke mej, kot sem jaz prej napisal, le da si jih drugače razporediš. Lahko imaš večerjo+sladico tekom službe, ali pa si sladico pustiš za doma.

Prej sem pozabil omeniti še "masno zelenjavo"; avokado, olive, ipd. In pa oreščke, s tem da bi se jaz odločil zgolj za makadamijo, imajo najmanj hidratov in največ maščob, od vseh oreščkov, in še problemov s pesticidi in lectini skoraj ni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
d055.gif

198 cm/ 120kg

redface-1.gif

mislim, da me najbolj zj ebe malica na šihtu, kjer poobedujem kake četrt kruha običajno ali z 15dag sveže salame, kako suho kobaso, pašteto... v glavnem vsak dan četrt kg kruha včasih še zvečer drugo četrtinko ali pa po dve, tri kajzarce...

Problem je v kruhu oz hidratih, to je prazna hrana, da ti samo energije, pa še ta energije te ne nasiti. Recimo maščobe so tudi samo energija (dobro, tehnično je še nekaj več, ampak pustimo detajle) ampak te toliko bolj nasiti.

torej...maščobe+beljakovine+zelenjava...s tem da morajo biti primerne maščobe in ne recimo rastlinsko olje; maslo, kokos olje, svinjska mast, ipd.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
d055.gif

198 cm/ 120kg

redface-1.gif

kruh je itak prva stvar, ki jo lahko popolnoma črtaš iz jedilnika, sploh če si mesojedec. Pašto katerokoli črtaj, ne rabiš prav za nič. Razen pred vsaj 1 urnim intenzivnim treningom, ki pa ga nimaš. Sladice - vse - črtaj. Zajtrk obvezno jej, dobro je imeti recimo 5 lahkih obrokov na dan. Če hočeš malo bolj intenzivno hujšat črtaj krompir, vsaj začasno. Ne pozabit da obstaja polenta, ajda, ipd...Sladko sadje je tudi treba zmerno....Največ pa zelene zelenjave, meso, oreščki, kakšni dodatki, omega 3, malo riža pred napori, ipd.... Vsaj 3 x na teden se je treba spotit po vsaj 1 urco in tudi ostale 4 dni bit zmerno fizično aktiven...Po možnosti še brez alkohola...Čimveč seksa, pa magar virtualnega....
evil.gif
uglavnem simpel ko pasulj...