Izguba trebuha

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:

ti je kdaj kdo rekel, da je tvoj prebavni trakt enak balkanopitkovemu in da nisi kunta kinte? da tvojemu telesu niso domači agrumi, banane, ampak veliko bolj jabolka, slive, hruške?
.

Potem se odpovej krompirju, kavi, paradižniku, koruzi, bučnemu olju in čokoladi. To je vse šele pred 500 leti prišlo v naše kraje....

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
čokolado ne jem. občasno požrem 300 do 600g..odvisno od zaloge.
bučno olje..redko..draga zadeva
koruza..sem pa ke v tortilji..mogoče..no, zdej se ne spomnim kdaj nazadnje..polento ne jem, cicvaro tut ne.
paradižnik..no..tega dvomim, da pred 500 leti nismo poznal..sem ga sprejel za svojega.
kva..hvala ne.
krompir..dolenjski del mene ga je tok navajen, da je joj. drgač..ni neke sile.

sem opazil zakaj nisem big boy...včasih pojem res pol kile do kilo kruha v enem obroku, sam velikokrat pa mogoče kos, dva. ajde tri.. in velik mesa. to razmerje poruši edin preklet sendvič. tam pa velik kruha, mal salame. k da smo reveži.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38

Banana je po vsej logiki tudi prašek....
hysterical-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sem zadnjič gledal mleko v prahu za mulca, ki mu ga dajemo in sem sam kwaaaa
shocked-1.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Saj s praškom ni nič narobe, to samo eni delajo paniko okoli tega, prašek je itak sirotka iz mleka, pač "posušena".

S taurinom pa ni nič narobe, še dobrodošel je, jaz sem ga včasih jemal pred spanjem, za pomiritev...

Dejansko z nobenim "praškom" ni nič narobe, itak so to molekule ki so tako in drugače že prisotne v hrani, le v izolirani obliki so. Telesu je vseeno v kakšni obliki dobi molekulo, včasih je še celo bolje, če je že v osnovni obliki, da se potem lažje uporabi v telesu. Recimo beljakovine že razbite na peptide, ipd.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ja, samo folk je nerazgledan in ne ve tega. Proteine enači s steroidi in takoj, ko te vidijo s kakim šejkom....a lej ga, se šopa. Al pa ti reče, itak si nabildan, če pa ješ praške. Ja, mišice kar same rastejo, ja, bravo
bonk.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj s praškom ni nič narobe, to samo eni delajo paniko okoli tega, prašek je itak sirotka iz mleka, pač "posušena".

S taurinom pa ni nič narobe, še dobrodošel je, jaz sem ga včasih jemal pred spanjem, za pomiritev...

Dejansko z nobenim "praškom" ni nič narobe, itak so to molekule ki so tako in drugače že prisotne v hrani, le v izolirani obliki so. Telesu je vseeno v kakšni obliki dobi molekulo, včasih je še celo bolje, če je že v osnovni obliki, da se potem lažje uporabi v telesu. Recimo beljakovine že razbite na peptide, ipd.

tukaj te moram popraviti.
tvoj prebavni trakt je narejen, da se telo ukvarja z jabolkom in pride do molekul, ne da pride prašek v osnovni obliki molekul. posledice zamenjave hrane s praški so po daljši uporabi lepo vidne. telo se odmakne od normalnega delovanja v 'škrto' delovanje. ker dobi kar rabi hitreje in lažje, se temu prilagodi. dlje ko je prašek v igri, bolj se prilagodi. na koncu ne zna iz limone dobit c vitamina.
in ko, če, ni več praška in je nazaj stara hrana..je sranje nekaj časa. nekaj dlje...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Darjan, kaj ti kej pravijo, da si suh in podhranjen?....ker zdej imam jaz 180 višine in 80kg in 88okol pasa in mi pravijo, da sem ko prekla in da kaj mi je, da tako hiram.

js mam centi več višine pa isto 80 kil, pa mi isto pravjo
evil.gif

Pa se sam seb isto ne zdim suh hehe
grin1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.567
9.809
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Ja in ko boš opoldne jedel, bo "vso" hrano shranilo v maščobo, ker ne bo vedelo, kdaj bo dobilo naslednji obrok in tako se upočasni prebava in vse, kar poješ, gre večinoma v špeh, zato, tisti, ki bo imel hitro prebavo bo lahko pojedel 2000kCal in bo enako shujšal, kot tisti, ki bo pojedel samo 1500kCal s počasno prebavo.

isuse kaj vse človek ne prebere
grin1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.567
9.809
113
40
MB
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Priporoča se čimveč manjših obrokov na dan. Poiskusi za zajtrk pojesti malo manj, če pa to ne bo pomagalo pa vmes pojej še kakšno jabolko za lakoto.

kdo to priporoča ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Priporoča se čimveč manjših obrokov na dan. Poiskusi za zajtrk pojesti malo manj, če pa to ne bo pomagalo pa vmes pojej še kakšno jabolko za lakoto.

kdo to priporoča ?

To so žal priporočila ki visijo v vsaki zdravstveni ustanovi, poleg njih pa še tale, seveda čisto napačna, prehranska piramida:

piramida.jpg

Tudi otroke se tako uči v šolah, in zaposlene v službah.

PS, je pa nekaj res...če ima človek namen biti "OH jedec" (oz zaužiti 65% kaloričnih potreb iz OH, kot se tudi svetuje, zraven te piramide), potem mu druga ne preostane, kot 5 obrokov na dan, iz že prej omenjenega razloga.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.567
9.809
113
40
MB
od uber rase na alterju sem zgleda pač preveč pričakoval, glede na to da pišejo po forumu, bi pričakoval da najdejo na internetu še kaj druga ko 24kur pa alter, pa se recimo izobrazijo malo
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Philips je mislim da relativno blizu (ali celo dela?) zdravniškemu poklicu. Morda je tu razlog, ker naši dohtarji so ene 20 let za aktualnimi smernicami, kar se tiče prehrane, holesterola, ipd. Če pa ne 20, pa vsaj 10
smile-1.gif