Izguba trebuha

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kot sem že napisal tukaj...

Za kar velik % rakavih procentov v angliji nudijo svetovanje, da se pacienti sami odločijo za ketonsko dieto. Ni obvezno, ne financirajo hrane, ampak samo priporočajo in nudijo svetovanje.

darjan, vsaj nehaj nabijat s prehistorik prehrano. Če je živilo dobro za zdravje je prav vseeno a je to en moderen zvarek, ki ni obstajal 10k let nazaj pika. Če rabiš neko zgodbico zad za tem, da nehaš jest homogenizirano 100x obdelano hrano, kruh žitarce, gluten pol ti ni pomoči v glavi, čeprav bo pri prehrani štimalo.

Zaradi takih se potem hranijo skeptiki, prav nobenega razloga ni zato, da se razlog za low carb prehrano išče kje drugje kot v znanosti. Paleo paleo paleo....ma je*** ti m***.
uf-1.gif

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
A veš po kakšni logiki tako mislim? Po j*beni kmečki, če drgač ne gre.

Zdej pa že nehaj nabijat, ker ti lahko prilepim malo morje študij kako veganska prehrana zmanjšuje rakava obolenja, vrsto degerativnih bolezni... pa smo kje? Spet na začetku. Vsak k*rac nabija po svoje in dela svoje študije.

Samo ti uživaj v mastenju, samo vseeno pazi kako lahkodušno daješ nasvete okoli. Morda pa za nekoga le ne bodo tako optimalni.
To je vse od mene.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ce bi ljudje mal.vec rekreacije ufural v zivljenje,bi lahko normalno jedli karkoli....tko se pa rajs mal nabasat,namest za urco na sprehod,se pa nabere speh.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Niti pribljižno.

Pač blage nimate o tem, kar se pokaže po tem, ker niti ne veste od kje nabiramo informacije. Najlažje je cel internet informacij oblatit, ker je pač polno sranja gor. Če niste sposobni zadev raziskat sami zase in razumet napisano in najti rdečo nit, potem izklopite net oz. glejte samo opice na youtube pa bo.

Tvoj cel post je živ nateg sveta in ti si owca, ki je to požrla. Da je s tvojim postom v globalu dejansko narobe vse je pa treba res malo pomsilit in odpret zaplankano glaveo, pa ni treba it daleč do veganstva ali ketonske.
smirk-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Sicer nisem nikjer omenil paleo prehrane, le "način" prehranjevanja iz tistih časov, oz makroje. Torej večinoma hrana živalskega izvora in ziher niso imeli 60% kaloričnih potreb iz OH (tako kot velevajo današnje smernice zdrave prehrane - pri nas).

Drugače pa s paleo ni nič narobe, edino preveč ljudi se zapiči v "dobre" hidrate ala agave, med, sadje...potem pa vnesejo s tem več cukra, kot bi ga s kokakolo
smile-1.gif

Je pa po nekih logiki jedilnik naših prednikov bil bolj LCHFHP (high fat, high protein), da ne bo kdo mislil da verjamem da je bila prehrana striktno ketonska. Vseeno so kdaj pa kdaj naleteli na OH, ampak niti slučajno ne v takšni meri, kot je to dandanes prisotno v prehrani.

I

Izbrisan uporabnik 474

Še moj graf prvega poizkusa keto diete - 3 mesece, iz 104.9kg na 89.5kg.

Jedilnik - zajtrk: 6 jajc (6x beljak, 2x rumenjak), kava; malica 1: 50g oreščkov ali žlica peanut butter; kosilo: 250g piščančjih prsi na olivnem ali sezamovem olju, solata, kava, voda (ali CC Zero); malica 2: isto kot malica 1; večerja: isto kot kosilo. V nedeljo (OH dan) pa - zajtrk: koruzni kosmiči, jogurt, rozine; malica 1; skuta, banana; kosilo - 100g riža, 200g ribe (panga, oslič), solata; malica 2: isto kot malica 1; večerja: 100g testenin, pelati...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Si kaj meril krvne vrednosti ketonov ali podobno?

Jaz trenutno zgubljam nekje 0.4kg na teden, več ne upam, ker imam že tako malo špeha pa več ne bi bilo zdravo (tam 10 ali 11% BF), ampak sem se malce zakalkuliral, sem računal, da bi prišel do želenih rezultatov do praznikov, da lahko potem žrem k softi, pa se bo očitno plan raztegnil še globoko v januar
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Ne nisem, ampak takoj vidiš, ko se pričen proces ketoze. Pa na grafu se vidi "valovanje" - kg malo gor po pujčkastih nedeljah
smile-1.gif

Drugače pa sem se keto res strogo držal tri mesece, brez kakršnegakoli spodrsljaja ali pregrehe. In v tem času sem se tako odvadil kruha in krompirja ter sladkih pijač, da jih zdaj sploh ne pogrešam. V Rusiji, kjer nisem imel možnosti zdravo jest, sem se zredil enih 5kg nazaj, tak da bo treba tam februarja spet eno kuro it skozi...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
In to iz vira, ki največ služi s prodajo dodatkov, za LCHF in keto pa ne rabiš dodatkov, razen če si zlo hardcore si kupiš nekaj malenkosti.

Šefe Gašper Grom je mislim da od 2008 keto.

tukaj še en kratek in jedrnat video LC posledic: https://vimeo.com/147795263

Jaz bi jih za moje telo lahko naštel še več, kakih težav s sklepi pa itak nisem mel, drugega pa ne merim redno kot on. Sicer slab govorec, ampak certificiran dr. ne FDVjevska veganka.
tongue-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
ksz....

Kaj je možno, da če bi hodil 10 dni zaporedoma na šmarno goro, da bi mi kake mišice na nogah začele rasti in kile ne bi padale....
confused-1.gif

Kljub enim 500-700 calorij manj samo na račun hrane na dan.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Nemogoče, pri zdravih posameznikih.

Mišice ne rastejo, če je kalorični deficit, ker telo porablja energije za kaj drugega, kot gradnjo novega tkiva.

Edino, če bi bil res res res hudi začetnik in fejst predebel, tam ITM 25 ali več.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
ITM imam trenutno 25.4. Poleti sem ga imel že 27. (samo letos sem 120k calorij pokuril po runtasticu, da sem imel najbolj športno leto v življenju).

Sem gledal, sedaj mi je procent maščobe padel v dveh tednih iz 26 na 23.5%. (izmeriš height, neck, waist, hip). Kile so pa iste.

No sedaj sem začel malo na hrano gledat, sem naračunal da sem včasih 6000-7000 calorij požrl v dnevu.

Nič... v pričakovanju sixpacka v marcu :p

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Zanimivo, super potem
smile-1.gif

Ostani na tem, ko si, če gre obseg pasu dol, potem je to to, ne rabiš gledat tehtnice. Ker če boš šel v prevelik deficit in prehitro hujšal, boš pa imel lepo visečo kožo potem, kar pa verjetno nihče noče.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Se drugač sploh nisem debel.... vsaj nisem se imel.

Mogoče sem bil lih malo zanemarjen, postavo imam bolj kot ne od ektomorfa.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Raje si nabavi body fat caliper in meri direktno podkožno maščobo, vse ostalo je lahko varljivo, edino če si hudo presuh ali hudo predebel, vmes pa so vse subjektivne ocene
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
seveda rastejo mišice... oz samo tonus, kater po parih dneg ne vadbe tudi začne upadat:)
super motivacija po prvih obiskih fitnesa;)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kako hitro naj bi zginevala mišična masa? Sem zaradi dopusta v tujini in kasneje bolezni cel december preskočil kakršnokoli telovadbo. Kljub prazničnim požrtijam (vendar glede na prejšnja leta zelo malo alkohola), ki niso ravno keto dietne, sem pa probal vseeno ne preveč vsega tega cukra pojest, sem na vagi izgubil 2,5 kg v petih tednih.

Žal pa opažam, da je špeha na trebuhu več kot prej (tako na otip in glede na luknje v pasu, ki jih ni manj), zmogljivosti v fitnesu pa opazno slabše. Je možno tako na hitro zgubit 3 in več kil mišične mase?