Izguba trebuha

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Kako vreme te ustavi da ne moreš v hrib?
grims-1.gif

Na tehtnico stopi 1 x tedensko ob istem delu dneva. Vmes nima smisla ker so nihanja...enkrat se zgoniš pa švocneš tri litre vode..kak vikend boš bolj ležečki in več jedel (poln želodec in črevesje)...in skoz nekaj striže.

Nekako si vzemi da dnevno porabiš cca. 2.000 kCal dnevno. Povišaš si jo z gibanjem kar si lahko meris z uro. Zdaj moraš samo še vedeti koliko imaš dnevnega vnosa.
Poskušaj biti na vnosu 1.500 kcal dnevno (torej imaš deficita 500 kcal kar je slabih 10 dag izgube teže. Kar boš dodatno migal se bo poznalo toliko več...600 kCal je nekje 10 dag maščevja (ki je sestavljeno iz 2/3 speha in 1/3 vode).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
1500kcal je bolj bogo za moškega težkega 80 al 90kg.

Raje 2000, razliko pa naj pokuri z vadbo, drugače pa lakota prevelika.

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Evo tukaj vam prilagam kalkulator koliko kalorij rabite, če želite shujšat : http://www.hujsam.com/izracuni/kalkulator-kalorij.html . Če hočete shujšat zdravo si ustvarite deficit za maksimalno 500 kalorij. Probajte izločit čimveč sladkorja (največ ga je v raznih sokivih skrito) začnite brat etikete, glejte da zaužijete hrano z visokim deležem beljakovin, spijte veliko vode in migajte (ni treba it v fitnes se da tudi drugače). Hujšanje na samo enem delu telesa nažalost ne gre. Ponavadi na zadnje pobira špeh ravno na trebuhu. Izguba mišične mase se prepreči z aminokislinami BCAA. Uživanje beljakovinskih praškov ali Whey-a je priporočljivo samo po vadbi, da se mikropoškodbe na mišicah zacelijo drugače je to le metanje denarja vztran
wink-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik ivi pravi:
Izguba mišične mase se prepreči z aminokislinami BCAA. Uživanje beljakovinskih praškov ali Whey-a je priporočljivo samo po vadbi, da se mikropoškodbe na mišicah zacelijo drugače je to le metanje denarja vztran
wink-1.gif

Eden na YT je rekel, da s temi praški lahko en obrok nadomestiš, glede da jih mora biti 5 tekom dneva.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Migat je najmanjši problem...

5x na dan jesti je pa že.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
5x na dan jest pa res ni potrebno, to kvečjemu morajo tisti, ki potrebujejo ogromno kalorij (5000+) ker pač ne prenese želodec naenkrat toliko hrane.

To kar pa imamo mi navadni, 2000-3000 pa komot dva obroka, pa tudi najbolj praktično je tako, za večino ljudi.

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.278
113
za šankom
ja 1500kcal v enem oborku je normalno ja
rolleyes-1.gif

5x dnevno po recimo 400-500kcal je povsem dovolj,večji občutek sitosti kot pa 2x dnevno po 1000kcal, kar je pri izgubi teže bistvenega pomena

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kaj pa bi naj pomenilo "normalno" in po kakšnih standardih?

Jaz ruknem po 1500+kcal komot v enem obroku in sem sit tudi cel dan. Je pa res, da če bi šopal hidrate, bi zaradi nihanja inzulina seveda imel občutek lakote.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
V Mcdonaldsu mas jurja pa pol v 15 minutah....
hysterical-1.gif

Kako je problem jest? Jes zajtrk, kusiu pa vecerjo.....kaksen problem je to? Ce bi rad se umes 2 malcki prigriznil si pa uzames neke orescke al sadje al kej, kar snedes v minuti.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Veš kako je...dokler si mlad je vseeno kaj ješ, koliko in kolikokrat...vse skuriš in več ali manj želiš še pridobit kile.

Tam enkrat po 30 ih se pa začne...familija (ni časa več tolk migat, pogosto tudi ne volje), delo (sploh če je pisarna)..in se kile začnejo nabirat. Je se kakor se pač je in če prinašaš še slabe prehranjevalne navade iz mladosti gre hitro 10, 20, 30 kil prek idealne teže in posledica so slabo počutje utrujenost, slabi krvni izvidi, zdravstvene težave, itd itd.
In takrat se človek začne spraševat kaj naredit da bi se spravil v red. In odgovor je na dlani: zdrav (!) način življenja. Kar pa v teoriji pomeni več gibanja, manj hrane, le ta bolj zdrava predvsem pa več obrokov porazdeljenih preko celega dneva ker le ti vplivajo na raven sladkorja v telesu, ki postaja z leti zelo pomemben faktor ' zdravja'.

Jaz sem zdsj začel s to logiko...več obrokov manjših preko dneva (do zdaj sem probal že vse a se ne obnese...sem bil pa tudi sam vajen prvega obroka ob treh popoldne, ter naslednjega ob sedmih (pa jedel do devetih).
Zdaj jem takoj ko vstanem (dva jabolka), nato vzamem v sluzbo rezino rženegs kruha s sirom ali salamo kar pojem okrog 9.30. Okrog poldneva grem po malico (burek, pečeno meso s solato, banani z jogurtom...pač nekaj konkrertnejšega). Pred koncem šihta malo pest mandljev ali nekaj ko pridem domov. Med peto in šesto uro jem zadnjič (bolj konkreten obrok, da me nasiti). Nato zaključim do zjutraj.

Bom peljal tak način kaka dva meseca pa da vidimo. Začetni vtisi: dopoldne imam noro veliko energije in posledično super počutje. Za kaj več pa čez par tednov. (Sem imel pa največji problem ukinit pozno večerni brok...ker sem imel ravno takrat največji apetit in posledično pojedel nebroj zadev - vidim pa da najbolj pomaga če grem migat, ter da ne gledam tv.ja ker me noge same odnesejo v kuhinjo...zato spizdim v spalnico brat).

Se pa poskušam izogibat hidratom (kruh, testenine, riž, sladfice, slanice...)

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Na zacetku je itak najtezje, ampak ce je volja, pol se da.... Pa napaka je, da ti alarm zacvili sele pri 20-30kg prevec... ze pri 5kg dojames, da to pa ni kul....ko si na 10 je ze zdavnej alarm. Ampak ce ni volje, pa rad jes, se ti fucka za par kg in mejo prestavljas iz 80 na 90, na 100, kar naenkrat jih mas orng prevec. In takrat neki delat na tem, da zgubis je 100x tezje kot pri 5kg prevec. Tko da si je folk sam kriv....

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
V glavnem.... 3 mesec brez pice, pira, kruha, ledenega čaja. Očitno gre dol, samo sem pričakoval vsaj 2x hitrej. No bomo že... Za specialko rabim vsaj na 84 pridit...
evil.gif
Poleti sem bil pa že okol 100kg.

Mislim, da bi moral samo na 5 okrokov it na dan. Migam pa tko al tko za ene 3k calorij na teden.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Očitno preveč ješ, če si ob odrekanju in redni vadbi zgubil tako malo kg. S pomočjo http://www.myfitnesspal.com/ si nastavi dnevni kalorijski vnos (caa 2100 kalorij) in sproti vnašaj vse kaj poješ, pa boš ugotovil kaj delaš narobe oz. česa poješ preveč.

body-fat-percentage-levels.jpg

S čim si meriš bodyfat?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Mislim, da sem na ene 20%... sem se zadnjič poskeniral :p

limpa.jpg

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Veš kako je...dokler si mlad je vseeno kaj ješ, koliko in kolikokrat...vse skuriš in več ali manj želiš še pridobit kile.

To ravno ni res, oz zakaj bi bilo gibanje vzvod za uravnavanje telesne teže, to je napačno mišljenje in filozofija:

http://www.delo.si/prosti-cas/kulinarika/mastne-kalorije-slabe-prehrane-ne-mores-odsportati.html

Če se morate ukvarjati s športom za uravnavanje telesne teže, potem je nekaj narobe z vašim prehranjevanjem.

To pa je pomoje glavni razlog, zakaj večina ljudi pridobi telesno težo po 30. Prehranjevalne navade ostanejo enake, za športanje pa ni časa. Ja hudiča, spremeni prehranjevalne navade pa ne bo več problema?

Ampak razumem, zakaj večini spodleti slednje, namreč poplava napačnih informacij je ogromna, in potem ljudje obupajo ko dieta za dieto ne prinese rezultatov. Razni prehranski guruji pa veselo še naprej šopajo smutijev, sadne dneve, ločevalne diete, etc etc...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Počaki da prideš v ta leta
wink-1.gif
ti bo vse jasno.

Tudi meni ni bilo pri 25ih.