Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
še eno pojasnilo glede tistega .. po pasu, ki ni skrajno desni .. ker vam dela toliko težav.
z drugimi besedami povedano: smete prehitevati vozilo, ki vozi po levem pasu .. seveda to velja za dvopasovnice znotraj mesta in NE AC! ..
Tako, vendar pa je to določbo mogoče obiti tako, da si najdeš še par somišljenikov, s katerimi se po notranjem pasu pelješ mimo levega in v tem primeru ne gre za prehitevanje.
Al kako?? Imamo potem pas, namenjen za prehitevanje in pas namenjen za vožnjo na AC, če pa ZVCP tega ne omenja??
Sass in sjtv sta nas čisto zmedla.
36. člen, 5. odstavek ZVCP jasno pravi, da prehitevanje po desni ni dovoljeno na AC .. stop, pikaNe glede na to, kako mi poimenujemo pasove ..
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kaj pa če bi ves čas manevra držal hupo? Da te ja opazijo!Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
To tudi mene zelo moti in tudi jaz grem včasih mimo po desni, vendar z levim očesom gledam paciente na levi, ker nikoli ne veš kdaj se bo kdo od njih odločil odviti nazaj na vozni pas. Vseeno je treba paziti vsaj na mrtvi kot.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
tle je xenon kit najbolj pomemben
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Jaz upoštevam CPP, "večni prehitevalci" pa ne. Od BTC-ja se po obvoznici pelji proti MB. Kjer je ovinek v levo (desno ZG in KP), se 3/4 voznikov drži notranjega, t.j. levega pasu. Zakaj tako, mi ni jasno.
Torej moram jaz, da ne bom označen za norca, dohiteti kretene na levi, znižati hitrost in se voziti z zadnjim vštric?
Kaj ne bi bilo bolj normalno, da se prehiteva takrat, ko prideš neposredno za počasnejše vozilo? Ne pa da si delajo 1 km "zaloge", samo da ne bi kdo šel pred njimi mimo?
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Jaz upoštevam CPP, "večni prehitevalci" pa ne. Od BTC-ja se po obvoznici pelji proti MB. Kjer je ovinek v levo (desno ZG in KP), se 3/4 voznikov drži notranjega, t.j. levega pasu. Zakaj tako, mi ni jasno.
Torej moram jaz, da ne bom označen za norca, dohiteti kretene na levi, znižati hitrost in se voziti z zadnjim vštric?
Kaj ne bi bilo bolj normalno, da se prehiteva takrat, ko prideš neposredno za počasnejše vozilo? Ne pa da si delajo 1 km "zaloge", samo da ne bi kdo šel pred njimi mimo?
Pa se držiš omejitve na tem razcepu?
Kolikor se jaz vozim, se mogoče samo kamioni držijo omejitve, večina ostalih nas gre hitreje
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
REs ni v kontekstu te teme, ampak več kot 80 ne bi smel vozit na tistem odseku.
Sicer pa tisti ki so hitri so jim velikokrat pasovi preozki. Kar malo poglej pa "bandah".
Še več jih je "nad glavo". (zadobrova>jarše).
Pa da se slučajno ne bo našel kdo ki je "angelček in mi bo blendal na prehitevalnem pri 130 kmh, medtem ko bo vozni poln. me boste sprovociral, da se jim ne bom umikal med kamione, omejitev pa ne mislim kršitev zaradi nekoga ki ne zna na uro gledat
Evo, naslednji tipičen debilizem povprečnega slovenca. Nesposobneži letijo ven, meni ultra super duper vozniku se pri kršitvi cppja ne more nič naredit.Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
REs ni v kontekstu te teme, ampak več kot 80 ne bi smel vozit na tistem odseku.
Sicer pa tisti ki so hitri so jim velikokrat pasovi preozki. Kar malo poglej pa "bandah".
Še več jih je "nad glavo". (zadobrova>jarše).
Pa da se slučajno ne bo našel kdo ki je "angelček in mi bo blendal na prehitevalnem pri 130 kmh, medtem ko bo vozni poln. me boste sprovociral, da se jim ne bom umikal med kamione, omejitev pa ne mislim kršitev zaradi nekoga ki ne zna na uro gledat
Če tam voziš 80, te povozi prvi šleper, ki se vozi tam. Tisti pacienti, ki tam letijo v bando, so morali po mokrem voziti 140+ ali pa narediti kako drugo pizdarijo.