AC - prehitevanje po desni

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
REs ni v kontekstu te teme, ampak več kot 80 ne bi smel vozit na tistem odseku.
Sicer pa tisti ki so hitri so jim velikokrat pasovi preozki. Kar malo poglej pa "bandah".
Še več jih je "nad glavo". (zadobrova>jarše).

Pa da se slučajno ne bo našel kdo ki je "angelček in mi bo blendal na prehitevalnem pri 130 kmh, medtem ko bo vozni poln. me boste sprovociral, da se jim ne bom umikal med kamione, omejitev pa ne mislim kršitev zaradi nekoga ki ne zna na uro gledat

Če tam voziš 80, te povozi prvi šleper, ki se vozi tam. Tisti pacienti, ki tam letijo v bando, so morali po mokrem voziti 140+ ali pa narediti kako drugo pizdarijo.
Evo, naslednji tipičen debilizem povprečnega slovenca. Nesposobneži letijo ven, meni ultra super duper vozniku se pri kršitvi cppja ne more nič naredit.
In pa seveda zimzelena, omejitve kjer jaz kršim cpp so neumne, zato ne delam nič narobe, če jih kršim.
Pa še lažeš. Moj zadek je še kar cel, pa grem tam80.
Nadaljuj prosim.

Zakaj mi polagaš besede v usta in razmišljaš namesto mene?

1. nesposobneži je tvoja formulacija, jaz sem imel v mislih nezbrane, preveč dinamične voznike, ki precenijo sebe in avto ali podcenijo fiziko, tiste ki telefonirajo in pozabijo da so na cesti, itd.
2. sem dober voznik, a tudi jaz delam napake. V 11 letih po cca. 20.000 prevoženih km letno nisem imel nesreče po svoji krivdi. Imel sem samo eno, pa še to je zakrivila zmedena voznica začetnica na zajebanem in spolzkem križišču.
3. omejitve povečini niso neumne, ponekod pa so. Recimo primer ceste od AGIP-a proti križišču v Senožetih (Ljubljana-Litija). Tam je še vedno znak za omejitev hitrosti na 70 (zaradi spolzkega cestišča), čeprav se je ta omejitev nanašala na prejšnjo plast asfalta. Vmes so cesto preplastili in razpraskali, da je precej groba. To je neumnost in nesposobnost cestnega podjetja.
Če kršim omejitev in me dobijo, plačam kazen. That's it.
4. Lažem? Prosim navedi tekst, kjer sem se zlagal. Ne pa kar nekaj na pamet...

Hehe, že po porabi bi lahko sklepal, kako vozim. Upam si staviti, da ti istega avtomobila ne spraviš pod 5,1 l/100 km. Dinamik pa tak!

Nazadnje urejeno:

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Upam si staviti, da ti istega avtomobila ne spraviš pod 5,1 l/100 km.

Jaz pa upam stavit, da prevozim več kilometrov gledano na čas vožnje, s to porabo. A pridem še s bencinarjem?
grin1.gif

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
@ChaoRen:

Bi pa na opisovanje voznikov dejal še tole:
Pogosto (ne vedno) velja, da so tisti vozniki, ki vozijo počasi, nevarnejši od tistih, ki vozijo dinamično.
Dinamična vožnja ne pomeni divjanja, temveč voznika, ki je aktiven, budno spremlja promet in dogajanje okrog njega, ter se zna prilagoditi trenutni prometni situaciji.

Počasneti (žal ta trenutek ne najdem boljšega izraza) pa večinoma o vožnji nimajo pojma.

Tipičen dokaz se skriva ravno v tej temi:
- ko se enkrat postavijo na LEVI PAS, tam tudi ostanejo, saj NISO SPOSOBNI oceniti, kdaj je treba nazaj na desnega

Ko smo že na AC: pogosto se zgodi, da nekega 'vestnega 110 km/h počasneta' prehitim z varnimi 130 km/h kakšen km pred cestninsko postajo (ali delom na cesti). Ko se bliža cestninska (ali delo na cesti), hitrost vedno zmanjšam.
Nenazadnje je tam večinoma kaos, pa tudi kakšnega zaposlenega ali delavca lahko srečaš nevarno blizu vozišča.

Kaj se zgodi? Počasne se do cestninske (ali dela na cesti) namesto z dosedanjimi 110 km/h pripelje z rahlo zmanjšanimi 90 km/h, pri tem pa me blesavo gleda, kaj počnem?.Očitno nima blage veze, kaj počne, niti kje se vozi. On je na avtocesti, in celo familijo pelje varnih 110 km/h, pa magari je tam cestninska postaja, ali delo na cesti.

Torej: kdo je tu nevaren?

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik baufix pravi:
@sad:

Če greš tam 80 km/h, je to povsem pravilno ter nenazadnje v skladu z omejitvami.
Glede na vsebino tega posta pa bi dodal, da moraš tam peljati (do) 80 km/h, in to po voznem (desnem) pasu, razen kadar prehitevaš.

Le v takšnem primeru bi dejal, da voziš kot vzoren voznik.
Vsako drugačno obnašanje (vožnja po levi, prehitra vožnja, objestna vožnja, prehitevanje po desni...) je neprimerna.
Nimam kaj dodat.
Sedaj pa to dopovej še tipičnemu slovenskem butlu, kateri je odprl ta post.
nahrung002.gif
in katerega motijo samo ''počasneti'' na levem pasu, norci na desnem pa niso problem.

volvo5er

Pripravnik
5. maj 2008
139
0
16
Ljubljana
Dejstvo je, da če ne bi bilo počasnežev in prehitevačevlastnesence na levem pasu, tudi ne bi bilo problema z "norci" na desnem pasu. Tako da bi se bilo smiselno lotiti problema pri njegovem izvoru, torej pri voznikih, ki brez razloga vozijo po levi, saj s tem avtomatsko odpraviš celotno problematiko prehitevanja po desni.

Kar se tiče tistih omejitev na razcepih ac, so dejansko tako nizke, da če hočeš pri normalnih pogojih zleteti z ac, moraš biti vsaj 2× prehiter ali pa nezbran oz nesposoben.

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
@sad:

Ampak treba se je zavedati, da so udeleženci v prometu tako tisti, ki se vozijo prehitro, kot tisti, ki so prepočasni, kot tisti, ki vozijo pravilno...
Če je nekdo nestrpen, se mu mudi, nori za volanom... lepo se mu umakneš, in naj hiti svoji usodi naproti.
Vseeno 1000x boljše, kot pa da mu nastavljaš rit, da bo še prej izgubil živce.

Na tebi pa je, da voziš pametno, zbrano, in predvsem varno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
glede zadobrove:

1. vsi ki grejo proti štajerski se "držijo levo" zato je večino časa levi pas poln. Pelji se proti Fužinam boš videl da boš lahko po levem letel ko snet kladu.
2. Ko greš iz stajerske proti šiški pa ni vedno taka zgodba, vsaj jaz jo ne opažam, pa ne vem zakaj? Se najdejo tudi kamioni ki na 80 omejitev prehitevajo v razcepu in se lahko slikaš za njim
3. Če greš iz golovca proti šiški je problem "luknja" kmalu po tistem ko ne moreš več proti štajerski. V tisti luknji avto malo "poleti" potem pa ga kucelj močno stisne. Ker imajo nekateri avte z magičnimi 118kkm(na koliko podlage?) in 150+ konji si mislijo da gre tisti odcep za šalo 150 kmh. No nekateri so že praskali po betonu in ograji.

Pa srečno, vozite kot vam paše. Zadnjič sem se peljal z alter uporabnikov,katerga imamo vsi za malo "čudnega" pa lahko rečem da je peljal skoraj po šolsko. NIsem pričakoval take vožnje!

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:1. nesposobneži je tvoja formulacija, jaz sem imel v mislih nezbrane, preveč dinamične voznike, ki precenijo sebe in avto ali podcenijo fiziko, tiste ki telefonirajo in pozabijo da so na cesti, itd.
Ahm, pozabil si dodati še tiste, kateri kao ''varno'' kršijo predpise, a ne?
grims-1.gif

Citat:
2. sem dober voznik, a tudi jaz delam napake. V 11 letih po cca. 20.000 prevoženih km letno nisem imel nesreče po svoji krivdi. Imel sem samo eno, pa še to je zakrivila zmedena voznica začetnica na zajebanem in spolzkem križišču.
Don't give a shit. Lahko imaš pa zgolj srečo, vsekakor pa si seveda po svojem mnenju dober voznik. Tako kot večina tipičnih Slovenceljnov, kateri delajo sranje po cesti. Pardon, oni so odlični vozniki. Kao...

Citat:
3. omejitve povečini niso neumne, ponekod pa so. Recimo primer ceste od AGIP-a proti križišču v Senožetih (Ljubljana-Litija). Tam je še vedno znak za omejitev hitrosti na 70 (zaradi spolzkega cestišča), čeprav se je ta omejitev nanašala na prejšnjo plast asfalta. Vmes so cesto preplastili in razpraskali, da je precej groba. To je neumnost in nesposobnost cestnega podjetja.
Če kršim omejitev in me dobijo, plačam kazen. That's it.
Torej urgiraj, da znak odstranijo. In pa vsi se spomnimo tvojega plačevanja ja. Bullshit,a se spomniš posta ko si jokal, ko si dobil sliko v rit. Baje tam ni nobenega naselja, potem pa se je ugotovilo, da neke bajte pa so le zraven. Ti pa šibal svojih ''varnih'' 70 km/h. Dober voznik my ass. Lažnivec prvič. Pa jokavček tudi.
Citat:
4. Lažem? Prosim navedi tekst, kjer sem se zlagal. Ne pa kar nekaj na pamet...
Trdiš,da če greš tam dovoljenih 80, da te zguzi prvi šlepar. Evo, vedno (skoraj) grem 80, noben šlepar me še ni zguzil. Me je pa že prehiteval. So what... Lažnivec drugič.
Citat:
Pa da se slučajno ne bo našel kdo ki je "angelček in mi bo blendal na prehitevalnem pri 130 kmh, medtem ko bo vozni poln. me boste sprovociral, da se jim ne bom umikal med kamione, omejitev pa ne mislim kršitev zaradi nekoga ki ne zna na uro gledat

Evo, še ena tipična slovenska ovca za volanom. Ker si ti [censored] za mano, bom še jaz [censored]. Ne boš ti mene jebal, jaz s svojim sranjem grem 130km/h, jeb.i se, ti si v prekršku, boli me kur.ac, če moraš bremzat s 170 km/h, a misliš, da bom stopil s plina. Fajn ne, potem se pa sprašujemo zakaj so nesreče in take pizd.arije po cesti. Pa samo kanec uvidevnosti je treba. Ampak v tej zabačeni kotlini je to preveč zahtevat od povprečne ovce.

PS: Ja, tudi jaz sem bil tak, dokler nisem pogledal malce ven in videl, da se da tudi na drug način in to bistveno bolj prijazen.

Zgolj delček: na Dunaju ugotoviš, da si na napačnem pasu, daš smernik za drugi pas in evo ti plac. V Sloveniji ti debili takoj po gasu, da bog ne daj, da boš ti šel pred njega. Škoda, da danes nisem snemal tipa v Laguni. Naslednji primer. Kruzaš z Dunaja svojih 150 km/h, tako kot večina ostalih, nakar prišiba od zadaj en Audi, itak LJ tablica. Mora malo pribremzat in evo ti, svojih 140 km/h po prehitevalnem pasu, ker je imel očitno bolj pametno delo.
cheer.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik volvo5er pravi:
Dejstvo je, da če ne bi bilo počasnežev in prehitevačevlastnesence na levem pasu, tudi ne bi bilo problema z "norci" na desnem pasu. Tako da bi se bilo smiselno lotiti problema pri njegovem izvoru, torej pri voznikih, ki brez razloga vozijo po levi, saj s tem avtomatsko odpraviš celotno problematiko prehitevanja po desni.
Ne bo držalo. Tisti, katerega sprovocira takšna stvar, ni za na cesto. Ker če ne bi bilo tega, bi bilo pa ne vem, ker bi nekdo po njegovem dal prepozno smernik. Taki so potem za na vlak, pa naj tam pizdijo in pisarijo po forumih. Ne vem, kaj je problem, da vidiš [censored].kota, se sparkiraš zadaj (na 2x varnostni razdalji, btw. ta pri 100 km/h ni 2 metra
evil.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Ko se toliko prihrani če se goni a ne?

Sploh pa na uber super SCT DARS mafijskih cestah, ki jih gradijo.

Naredite enkrat test.....KOPER-LENDAVA po CPP in pa divjaško arogantno vožjo. Presenečeni boste.

Za 5% prihranka, boste riskirali 50% večjo poraba bencina, amortizacijo avtomobila in pa nevarnost nesreče ali smrti itd.

SE SPLAČA?

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik baufix pravi:
@sad:

Ampak treba se je zavedati, da so udeleženci v prometu tako tisti, ki se vozijo prehitro, kot tisti, ki so prepočasni, kot tisti, ki vozijo pravilno...
Če je nekdo nestrpen, se mu mudi, nori za volanom... lepo se mu umakneš, in naj hiti svoji usodi naproti.
Vseeno 1000x boljše, kot pa da mu nastavljaš rit, da bo še prej izgubil živce.

Na tebi pa je, da voziš pametno, zbrano, in predvsem varno.
Tudi nimam kaj dodat.
467716-post_slo.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Ko se toliko prihrani če se goni a ne?

Sploh pa na uber super SCT DARS mafijskih cestah, ki jih gradijo.

Naredite enkrat test.....KOPER-LENDAVA po CPP in pa divjaško arogantno vožjo. Presenečeni boste.

Za 5% prihranka, boste riskirali 50% večjo poraba bencina, amortizacijo avtomobila in pa nevarnost nesreče ali smrti itd.

SE SPLAČA?
Očitno je še nekaj pametnih na tem forumu.
467716-post_slo.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Kako bi šlo divjaško arogantno, ne vem, ker tako ne vozim, Imam pa pač svojo potovalno, ki je po moji oceni še varna (in v primeru, da me dobijo, dovolj poceni). In razlike je cca 20 minut (če se držim omejitev tam, kjer so manj kot 130, torej tuneli, delo na cesti in sem prehiter le kjer ni dodatnih omejitev ipd) ... Na relaciji MB-Koper ... Zame je to nekaj, kar se splača ...

volvo5er

Pripravnik
5. maj 2008
139
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik volvo5er pravi:
Ne bo držalo. Tisti, katerega sprovocira takšna stvar, ni za na cesto. Ker če ne bi bilo tega, bi bilo pa ne vem, ker bi nekdo po njegovem dal prepozno smernik. Taki so potem za na vlak, pa naj tam pizdijo in pisarijo po forumih. Ne vem, kaj je problem, da vidiš [censored].kota, se sparkiraš zadaj (na 2x varnostni razdalji, btw. ta pri 100 km/h ni 2 metra
evil.gif

Ja itak, na cesti sem ponavadi zato, da kam pridem. Ne pa da se zaradi enega policaja cjazim, delam fotosešne in se pogovarjam s policaji
smirk-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Kako bi šlo divjaško arogantno, ne vem, ker tako ne vozim, Imam pa pač svojo potovalno, ki je po moji oceni še varna (in v primeru, da me dobijo, dovolj poceni). In razlike je cca 20 minut (če se držim omejitev tam, kjer so manj kot 130, torej tuneli, delo na cesti in sem prehiter le kjer ni dodatnih omejitev ipd) ... Na relaciji MB-Koper ... Zame je to nekaj, kar se splača ...

torej si od 2 ure vožnje prihranil 20 minut,,, kar je 1/6 na okroglo, ok torej 20% prihranek? in 20 minut ti več pomeni kot:
- varna vožnja
- neogrožanje sebe in drugih
- ekonomičnost
in še in še.

Zanimivo, meni ne bi.....Pa tudi zjutraj če se mi mudi v službo raje zamudim, kot pa da rizkiram.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Citat:

n potem mi tai govorijo
Evo, še ena tipična slovenska ovca za volanom. Ker si ti [censored] za mano, bom še jaz [censored]. Ne boš ti mene jebal, jaz s svojim sranjem grem 130km/h, jeb.i se, ti si v prekršku, boli me kur.ac, če moraš bremzat s 170 km/h, a misliš, da bom stopil s plina. Fajn ne, potem se pa sprašujemo zakaj so nesreče in take pizd.arije po cesti. Pa samo kanec uvidevnosti je treba. Ampak v tej zabačeni kotlini je to preveč zahtevat od povprečne ovce.

PS: Ja, tudi jaz sem bil tak, dokler nisem pogledal malce ven in videl, da se da tudi na drug način in to bistveno bolj prijazen.

Zgolj delček: na Dunaju ugotoviš, da si na napačnem pasu, daš smernik za drugi pas in evo ti plac. V Sloveniji ti debili takoj po gasu, da bog ne daj, da boš ti šel pred njega. Škoda, da danes nisem snemal tipa v Laguni. Naslednji primer. Kruzaš z Dunaja svojih 150 km/h, tako kot večina ostalih, nakar prišiba od zadaj en Audi, itak LJ tablica. Mora malo pribremzat in evo ti, svojih 140 km/h po prehitevalnem pasu, ker je imel očitno bolj pametno delo.
cheer.gif

Se pravi moram jaz kos 130 kmh "prehitevam" kolono tovornjakov na voznem na vsak način iskati luknjo zato da boš ti letel naprej 170?
In potem mi taki govorijo o strpnosti?
Zato da bo on peljal 40 čez omejitev se moram jaz 40 pod omejitvijo (zaradi njega!!!)
bonk.gif

Taki ki se vozite 170 plačajte še en pas na AC in naj vam dajo omejitev 170, ali pa predlagajte splošno omejitev 170 na AC.

Sicer si v naslednjih objavah pisal precej drugače, tako da ne vem ali si imel sarkazem na ON ali pa nisi prebral celega moje stavka ki je zgoraj citiran.

Tudi sam se kdaj vozim s tvojo hitrostjo po AC pa me take ovčke kot tebe ne motijo
confused-1.gif
Vem da kršim CPP, vem da sem priletel v gnečo (ker sem opazil tudi nekaj tovornjakov na voznem in še kak avto več kot samo enega pred mano na prehitevalnem).

O strpnosti ponavadi učijo nestrpneži
O miru govorijo vojaki in generali....

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Sarkazem je bil off, točno to kar sem mislil, sem tudi napisal. Preberi si odebeljeno:
Citat:
Pa da se slučajno ne bo našel kdo ki je "angelček in mi bo blendal na prehitevalnem pri 130 kmh, medtem ko bo vozni poln. me boste sprovociral, da se jim ne bom umikal med kamione , omejitev pa ne mislim kršitev zaradi nekoga ki ne zna na uro gledat
Isti si kot tisti idi.ot zadaj. Ker če razumem prav ta stavek, bi se sicer umaknil, tako ga boš pa jeb.al nazaj v glavno, a ne?
aplauz.gif

Pospešit pa ne gre, a ne, ker bi kršil predpise. Drugače pa ni problem jih kršit?
grims-1.gif

Mah, brez veze. Uživaj na svojem ''šolanju'' idi.otov. Ko te bo kakšen spregledal ali narobe ocenil in počil vate s 40+km/h boš povedal kako paše to? Upam, da veš da ponavadi pri takih zadevah najbolj najebe tisti, kateri dobi v rit.
nahrung002.gif

PS: jaz nikjer nisem napisal, da vozim 170km/h, skoraj vedno pa takim omogočim, da gredo mimo mene s čim manj ovirami. Če to pomeni spustit plin ali pa ga malo pritisnit. Je tudi ekološko bistveno bolj sprejemljivo če jaz z mojo hitrostjo malo operiram, kot če bi on moral bremzat pa potem nazaj pospeševat. Ampak mislit na druge je pri Slovenceljnih itak preveč pričakovat, a ne?
grims-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jaz bom tako napisal.....če že nekdo krši prometne predpise potem naj jih krši sam in nobenega naj ne sili v to ,da bi jih kršili drugi zaradi njega.....se je treba prilagodit tistim ,ki vozijo po prometnih predpisih.Ampak tudi tisti ki vozijo vedno po prehitevalnem spadajo v kategorijo kršiteljev.

Če že nekdo leti 200 naj pričakuje da bo dohitel počasnejšega in naj pobremza na tistih 130.....a je tak problem počakat nekaj sekund.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Jaz bom tako napisal.....če že nekdo krši prometne predpise potem naj jih krši sam in nobenega naj ne sili v to ,da bi jih kršili drugi zaradi njega.....se je treba prilagodit tistim ,ki vozijo po prometnih predpisih.Ampak tudi tisti ki vozijo vedno po prehitevalnem spadajo v kategorijo kršiteljev.

Če že nekdo leti 200 naj pričakuje da bo dohitel počasnejšega in naj pobremza na tistih 130.....a je tak problem počakat nekaj sekund.
Se strinjam, tisti na prehitevalnem s 130km/h ima vso legitimno pravico bit tam dokler ne prehiti. Drugo pa je uvidevnost. Seveda pa tipična slovenska privoščljivost, ti kur.čič ne boš šibal 200 km/h.
nahrung002.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

torej si od 2 ure vožnje prihranil 20 minut,,, kar je 1/6 na okroglo, ok torej 20% prihranek? in 20 minut ti več pomeni kot:
- varna vožnja
- neogrožanje sebe in drugih
- ekonomičnost
in še in še.

Zanimivo, meni ne bi.....Pa tudi zjutraj če se mi mudi v službo raje zamudim, kot pa da rizkiram.

Še en, ki ga matra funkcionalna nepismenost?
Peljal sem čisto varno, zase in za druge. In ja, 20 minut mi toliko pomeni.

PS: za ekonomičnost se mi pa j... ker je komaj kak evro razlike.