škoda superb

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
jaz bi najprej razmisljal o neki svetli notranjosti, potem sele o zunanji barvi, katero bi tudi izbiral med svetlimi toni.
Crn avto, crna notranjost, pa se tako odlicna klima je jeba poleti.Ceprav en je sinfal.klimo en pa hvalil. pisem po spominu.
Feltne: nimam pojma kako se.vozijo 16+ cole, zato ne bom podal mnenja. Bi pa za pozimi razmislil o nekih 16" za poleti pa kolikor ti pac rit nese. tako financno kot udarcev po slo jamah.
osebno se ne bi ven metal 18", je pa res da pomislim da me avto stane 5 jurjev letno me srat prime.

Svetla notrajost pa odpade, ker imamo majhnega otroka in bi bilo katastrofa pucat, poleg tega žena ne mara "lesenih" oblog, ki ponavadi pridejo zraven. Za klimo pa ni problema: eden je napisal da dela dobro, drugi pa da dela premočno, tako da ni panike da en bo ohladilo.

Barve so pa zankrat v igri tele tri:

koliko

Guru
21. avg 2007
4.473
2.615
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
jaz bi najprej razmisljal o neki svetli notranjosti, potem sele o zunanji barvi, katero bi tudi izbiral med svetlimi toni.
Crn avto, crna notranjost, pa se tako odlicna klima je jeba poleti.Ceprav en je sinfal.klimo en pa hvalil. pisem po spominu.
Feltne: nimam pojma kako se.vozijo 16+ cole, zato ne bom podal mnenja. Bi pa za pozimi razmislil o nekih 16" za poleti pa kolikor ti pac rit nese. tako financno kot udarcev po slo jamah.
osebno se ne bi ven metal 18", je pa res da pomislim da me avto stane 5 jurjev letno me srat prime.

Pa ti veš kakšna postane svetla notranjost avta čez čas? Svetla notranjost je lepa samo ko je avto nov in če se avto uporablja samo za vožnjo v opero in nazaj. Pri vsakdanji uporabi in bog ne daj, da se v avtu vozijo majhni otroci pa je avto hitro nepopravljivo umazan. Da se pa vozim v umazanem avtu pa tudi ne gre. Svetujem temno sivo notranjost ali pa črno, ne glede na to, da je poleti mogoče malo bolj vroče. Saj ima klimo, okna se dajo tudi odpreti. Za zunanjost pa je kapučino bež prava barva. Ali pa kak odtenek sivo srebrne.

sad

Guru
24. avg 2007
21.404
10.099
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:Radio bo sicer Amundsen (VW RNS315), ki se mi zdi še najboljši kompromis med ceno in dobljenim.
Zgolj v info: za Amundsen-a ne dobiš krekanih kart (baje). Jaz bi raje vzel normalen radio, pa potem iz Anglije potegneš Columbusa za ene 600-700 EUR.
Glede ostalega se mi pa zdi, da je gor bilo zelo veliko napisano, tudi o sedežih in ostalem.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Aha, dober info.... Pa saj ene karte dobiš zraven? Kakor sem gledal moraš sicer izbrati med vzhodno in zahodno evropo, a je večina nam potrebnih držav v obeh. Ono drugo polovico se pa verjetno tudi da dokupiti?

Saj bi vzel Bolera in mi je vizualno precej bolj všeč, a tisto je res samo radio, pa še vmesnik za upravljanje ima nekaj čuden in ločljivost je za tak velik zaslon zelo slaba. No, bomo videli, glede tega še nisem čisto odločen (lahko pa tudi Amundsena naknadno zamenjam za Columbusa).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.444
1.278
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Tretje vprašanje glede felten? original so 17, vlečejo pa me 18-ke. Doplačilo ni veliko, a bojim da bo pretrd avto. Kako je s tem? Novinarji vsi po vrsti zagovarjajo manjše cole, hkrati pa recimo opel dobavlja določene avte že samo z 19 in celo 20 colamim (Insignia Premium Edition).

P.S.: kakšno priporočilo glede barve? Bela ne bo, ostalo mi je pa skoraj vse všeč.

Če se prav somnim, je bil pred časom nas supretstni supreb na 18-kah. Pa je bilo res pretrdo, toliko, da smo se zmanili, da so nam dali 17 gor iz enega drugega avta, 18-ke pa na njega. Resno odsvetujem.
Kar se barve tiče: tista peščeno rjava (ne vem imena) je zelo hvaležna, ne vidi se nobene umazanije in dribnih prask.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Verjetno misliš tole:

Sicer sem pa šel danes z avtom peljat in moram reči da sem zalo pozitivno presenečen. Sedeži so mi definitvno bole všeč v Family kot v Elegance, sedi se zelo solidno, morda moti samo da dokaj visoko. Tukaj sem sicer subjektiven, saj sem se pripeljal Accordom, ki je glede samega položaja za volanom vseeno boljši, a en veliko. avto je sicer ekstra udoben, tih, kultiviran in nasplošno daje zel prestižen vtis. Morda se bo slišalo bogokletno, a A4 z osnovno opremo meni deluje slabše. Slabost je da se čuti teža zadaj in da ni tiste agilnosti kot pri accordu, a to sem tudi pričakoval in v bistvu ni tako hudo, kot sem se bal da bo. Motor vleče zelo lepo, le pri nižjih obratih se mu pozna da nima toliko navora in ga je treba malo bolj stisniti (tukaj je spet ocena subjektivna, saj ima accrod z manj teže 2,2 motor in jasno da bolje vleče). Poraba je res nizka (vsaj po BC, a tudi če pol litra več ne bo panike).

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Bež notranjost (delno usnjena) je še po petih letih rednega vzdrževanja navkljub 3 majhnim otrokom lepa; neprimerno bolj očuvana kot pri vseh iz uvoza in z magičnimi kilometri.
Aja, pa francosko karjolo oz. polizdelek imam po vaše v mislih (Renault GS).

koliko

Guru
21. avg 2007
4.473
2.615
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Bež notranjost (delno usnjena) je še po petih letih rednega vzdrževanja navkljub 3 majhnim otrokom lepa; neprimerno bolj očuvana kot pri vseh iz uvoza in z magičnimi kilometri.

Mene s svetlo notranjostjo ne prepričaš žal. Ker pri majhnih otokih se kaj hitro razlije kaka tekočina in to potem očistiti iz svetlih sedežev ni mačji kašelj. Da pa otokom vedno zapovedujem kaj in kako in česa ne pa se mi milo rečeno ne ljubi.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Podobno pri meni. Poleg tega je pri usnju (in tudi pri alcantari) vseeno lažje, saj se ne vpije in samo obrišeš. Če je pa blago se pa hitro pozna. Zadnji avto, ki sem ga imel z svetlo notranjostjo je bil leon in mi je šlo tako na živce, da sem dal sedeže profesionalno preobleči v blago od golfa gti (IV). Itak pa pri Superbi pri famiily opremi ni te možnosti, elegance je pa predrag in ima za moje pojme slabše (bolj ploščate) "komfortne" sedeže.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Mene s svetlo notranjostjo ne prepričaš žal. Ker pri majhnih otokih se kaj hitro razlije kaka tekočina in to potem očistiti iz svetlih sedežev ni mačji kašelj. Da pa otokom vedno zapovedujem kaj in kako in česa ne pa se mi milo rečeno ne ljubi.
#

Jah lejga to si pa cisto sam kriv. Otroka sta itak privezana na svojih sedezih in vkolikor nimata dostopa do hrane in pijace, razen bruhanja, nicesar ne moreta pridelati sama.
wink-1.gif

Pri nas tudi ne jemo med voznjo nicesar. Cisto novodobna iznajdba kjer je treba povsod in vselej nekaj grizljati in piti tekocino po malem. Nazres in napijes se lahko komot trikrat na dan. Razvajeni otroci pa ne denejo dobro nikomur niti svojim starsem se najmanj narodu. Posledice se ze cutijo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.404
10.099
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Jah lejga to si pa cisto sam kriv. Otroka sta itak privezana na svojih sedezih in vkolikor nimata dostopa do hrane in pijace, razen bruhanja, nicesar ne moreta pridelati sama.
wink-1.gif

Pri nas tudi ne jemo med voznjo nicesar. Cisto novodobna iznajdba kjer je treba povsod in vselej nekaj grizljati in piti tekocino po malem. Nazres in napijes se lahko komot trikrat na dan. Razvajeni otroci pa ne denejo dobro nikomur niti svojim starsem se najmanj narodu. Posledice se ze cutijo.
Se strinjam v celoti. Tudi pri meni bež notranjost ni imela večjih posledic, je pa res, da nisem prašičev vozil noter.
grin1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

...zato sem pa jaz pristaš (pravega) usnja. Samo obrišeš pa je. Če je pa bolj umazano pa malo žajfe in gre vse stran. Notranjost ko nova
smile-1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.177
6.348
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

#

wink-1.gif

467716-post_slo.gif
Tako je, sicer je tale Škoda karavan lep avto

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.544
7.196
113
pri taščici
glede notranjosti:
vcasih so bolj ali manj vsi avti v notranjosti bili svetli, vsaj tisti brez klim.
Spomnim se prve astre. Svetlo siva, hvalezna, bistveno manj se je poznal prah kot pa v sodobnih mrliskih vozovih.
Imate sedezne doma v dnevnih tudi vse crne?
Znanc ima 13 let starega audija v bez usnjeni notranjostji. Meni zakon edino, premalo sem.se vozil da bi se usnja navadil(drsis po njem bolj kot po blagu, pa mogoce vec nege potrebuje kot blago.

Ce otrok je kako zemljo v avtu, sedezu ne bi smelo biti hudo. Ni mu pa treba z viki kremo mazat.
Sem prav vesel ker moja dva vecino casa.prespita v avtu, oziroma se ne pritozujeta nad voznjo. Obicajno sploh ne vem da jih imam zadaj. Ce pa sta zejna pa jima daj po slamci oziroma je najbolje da se ustavis. Med voznjo piti ni pametno, ker s otroku hitro kaj zaleti.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.258
4.231
113
Bah kakšna debata, svetla notranjost je za gospode, direktorje, ljudi z okusom. Ljudje ki pijejo v avtu penino višjega razreda (ki pušča rumene madeže) že vedno zakaj taka notranjost, tudi razni človeški izločki se manj vidijo. Pesek s teniškega igrišča je itak rumeno/rdeč in se manj vidi na svetli notranjosti, po partiji golfa se pa itak preobuješ!

Za copate z otroci je itak vozilo tipa berlingo ali višje (uberwagen je VW transporter z alu platišči).

Sarkazm off: stvar osebnega okusa ker nobena notranjost nima neke resne prednosti. Sam imam svetlo notranjost pa četudi se ne čisti več kot 1x letno je še vedno enako lepa/grda kot črna. Kakšen prah (ki je na temnih armaturkah in sedežih precej bolj viden) pri svetli notranjosti ni opazen.