škoda superb

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.897
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik boc pravi:
Glede DSG-ja. A se bi danes nabavil?
Ja, je smiselno, če voziš zadaj otroke. Če jih nimaš potem ni smiselno. Senčniki namreč zagotavljajo dodatno zaščito pred soncem.
DSG bi takoj nabavil, če bi imel avto zgolj do konca garancije. Če bi ga mislil imeti 10 let, potem ne. Ampak to je moje osebno mnenje.
.

Moje mišljenje je identično. Za tiste ki vozijo avto do 7 let je dsg super izbira. Za nas socialce z 10+ pa alarm za morebitne visoke stroške ob ničelni vrednosti avtomobila.
(Isto imam sam pomiselke z led lučmi..staro rikšo ruknit pa dat jurja in pol za žaromet....)

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik boc pravi:
Bom kar tukaj vprašal, ker smo ze nekaj debatirali o navigaciji.
Navigacija (in radio, ...) je pri Škodi in drugih VAG avtomobilih nameščena na sredini, nižje od volana in me zanima če je to lahko moteče, ker je potrebno pogledovati navzdol (in vstran). Vsaj že primerjamo z navigacijo nameščeno nad armaturno (na šipi).

A ti med vožnjo gledaš na cesto ali na navigacijo
17758-icon_confused.gif

Navigacijo se posluša in občasno, občasno pogleda.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Vse kar rabiš je prikazano na displayu med števci. Če je na šipi pa mene moti, saj je ta prostor namenjen pogledu ven.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik boc pravi:
Glede DSG-ja. A se bi danes nabavil?
Ja, je smiselno, če voziš zadaj otroke. Če jih nimaš potem ni smiselno. Senčniki namreč zagotavljajo dodatno zaščito pred soncem.
DSG bi takoj nabavil, če bi imel avto zgolj do konca garancije. Če bi ga mislil imeti 10 let, potem ne. Ampak to je moje osebno mnenje.
.

Moje mišljenje je identično. Za tiste ki vozijo avto do 7 let je dsg super izbira. Za nas socialce z 10+ pa alarm za morebitne visoke stroške ob ničelni vrednosti avtomobila.
(Isto imam sam pomiselke z led lučmi..staro rikšo ruknit pa dat jurja in pol za žaromet....)

in zakaj je DSG samo za avto do konca garancije?
confused-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.897
113
Avtomatski menjalnik je za skoz...če ne dlje do okvare. Če ima rikša 10 let...boš avto odstopil namesto popravljal.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Avtomatski menjalnik je za skoz...če ne dlje do okvare. Če ima rikša 10 let...boš avto odstopil namesto popravljal.

kaka novejša izkušnja za to izjavo?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.897
113
Sem že prvotno napisal da se izogibal avtomatskim menjalnikom ker mi je namen avto vozit 13 do 15 let. Kako je s popravili v primeru okvar beremo po forumih...predvsem ni poceni.
Torej se tovrstnemu 'udobju' odpovedujem hkrati mi je pa všeč da imam sam nadzor nad motorjem.