škoda superb

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
• avtomatsko parkiranje: brez veze, deluje sicer odlično in te parkira perfektno, vendar je zelo počasen, kar pomeni, da narediš kolono zadaj: avto kot tak je tudi relativno pregleden, park senzorji fenomenalni in ga ročno parkiraš brez najmanjših težav: morda sem v tem času to uporabil 2x: obvezno pa doplačilo prednjih in zadnjih park senzorjev
Pri tem dobiš tudi dodatne senzorje ob strani. A so ti uporabni še kje drugje?

Citat:
Uporabnik mtl pravi:
• dodatne zračne zavese: delovanja nisem testiral, ampak priporočam, just in case
grin1.gif
Kaj je to?

Predvidevam, da si vzel ročni menjalnik in me zanima zkaj se nisi odločil za DSG?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik boc pravi:Pri tem dobiš tudi dodatne senzorje ob strani. A so ti uporabni še kje drugje?
Ne.
Citat:
Uporabnik boc pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
• dodatne zračne zavese: delovanja nisem testiral, ampak priporočam, just in case
grin1.gif
Kaj je to?
Stranski zavesi za glavo za sedeže zadaj.
Citat:
Uporabnik boc pravi:
Predvidevam, da si vzel ročni menjalnik in me zanima zkaj se nisi odločil za DSG?
Potencialni stroški popravil in višji stroški vzdrževanja. Čeprav sedaj so baje malo znižali stroške menjave olja, ker na začetku je bilo cca. 500 EUR na 60.000 km pri 6 stopenjskem DSG-ju.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
@mtl
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
• senčniki zadaj in na stranskih oknih zadaj: priporočam, odlično
• SUN SET zatemnitev je zelo svetla, vendar priporočam
a je smiselno imeti tudi senčniki na straneh, če imaš že zatemnjena stekla (SUN SET)?
Glede DSG-ja. A se bi danes nabavil?

@IbizaDriver
Katera kolesa/feltne si nabavil (18')? Kako je s trdoto avtomobila?

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik boc pravi:
a je smiselno imeti tudi senčniki na straneh, če imaš že zatemnjena stekla (SUN SET)?
Ja, je smiselno, če voziš zadaj otroke. Če jih nimaš potem ni smiselno. Senčniki namreč zagotavljajo dodatno zaščito pred soncem.
DSG bi takoj nabavil, če bi imel avto zgolj do konca garancije. Če bi ga mislil imeti 10 let, potem ne. Ampak to je moje osebno mnenje.
Zgolj še zanimivost: običajno imajo avtomobili z DSG menjalniki krajša končna prestavna razmerja kot identičen avtomobil z ročnim menjalnikom.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik boc pravi:
Ja, je smiselno, če voziš zadaj otroke. Če jih nimaš potem ni smiselno. Senčniki namreč zagotavljajo dodatno zaščito pred soncem.
DSG bi takoj nabavil, če bi imel avto zgolj do konca garancije. Če bi ga mislil imeti 10 let, potem ne. Ampak to je moje osebno mnenje.
Zgolj še zanimivost: običajno imajo avtomobili z DSG menjalniki krajša končna prestavna razmerja kot identičen avtomobil z ročnim menjalnikom.

Jaz imam golfa DSG, ki bo januarja star 10 let. Menjalnik pri 270k dela tako kot na začetku. Kar se pa tiče servisa na 60kkm, je pa tako, da gre v menjalnik zgolj 6 litrov olja (ne 8, toliko gre v suh menjalnik), filter tudi ni pretirano drag, delo je pač delo. Če mi spomin nese dovolj daleč nazaj, sem za servise dajal cca 200 evrov. Prvič so mi na servisu zaračunali 6.9 litra olja, naslednjič pa malo manj, ko sem jim omenil, da original vw predvideva samo 6 litrov
wink-1.gif
.

Vmes sem imel pa še GTI 6ko, tudi tam je bil strošek servisa podoben. Sem šel gledat, 111 evrov je bilo olje, 26 menjava, 14 filter + DDV...

Jernej

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
Korektno mnenje in super slišat iz prve roke, da DSG dela dolgo in neproblematično. Ostalo nimam za komentirat. Ravno zato sem posebej napisal, da je tisto mnenje zgoraj o DSG-ju moje osebno mnenje. Cene servisiranja za DSG so pa res šle konkretno dol in so sedaj že bolj človeške, tako da upam, da bo zaradi tega tudi več redno servisiranih DSGjev, ne pa, da se bo iskalo bližnjice.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Jaz imam feltne "Trifid" in sicer 17 colske. Že na teh je avto trd, z 18-kami bi pa bil (zame) verjetno pretrd.

Zdaj imam gor že zimske in sicer 16 colske, ki so glede udobnosti top, se pa žal pr višjih hitrostih že pozna da avto malo plava. 17 je ravno prav.

DSG bi imel tudi jaz, a mi je bilo enostavno preveč denarja (2700eur, pri vw-ju pa skoraj 1000 eur manj).

Sicer pa kako dol avtu. Ta vikend sem imel situacijo da sem moral nujno na Dansko in v par dneh nazaj (1600km v vsako smer). Vsako tudr (gor in dol) sem naredil v enem kosu, z postankom zgolj za tankanje in brez kakšne posebne utrujenosti. Tukaj se vidi razlika med "golf" klaso in temi večjimi avti (ko sem šel z Leonom v Frankfurt, torej 800km daleč, sem bil precej bolj utrujen). BTW, povprečno hitrost sem imel 122kmh, porabo pa 5,9 litra, kar se mi res ne zdi dosti (za povprečno 122 je treba glede na vsa dela na cesti treba avto terati praktično vedno preko 160-180.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Korektno mnenje in super slišat iz prve roke, da DSG dela dolgo in neproblematično. Ostalo nimam za komentirat. Ravno zato sem posebej napisal, da je tisto mnenje zgoraj o DSG-ju moje osebno mnenje. Cene servisiranja za DSG so pa res šle konkretno dol in so sedaj že bolj človeške, tako da upam, da bo zaradi tega tudi več redno servisiranih DSGjev, ne pa, da se bo iskalo bližnjice.

Cene po moje niso šle nič konkretno dol ampak so ves čas takšne, ker je DSG masovno prisoten šele od nekje leta 2004, pa recimo da sem prvi DSG servis delal leta 2005, ker sem prvih pet let delal precej kilometrov, sedaj je pa to drugi avto pri hiši...

Jernej

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
@hanzi: težko rečem ker še nisem tankal. za 3200km sem porabil tri polne tanke in približno pol četrtega, kar po moji oceni nanese približno 195 litrov, kar da porabo cca 6,1 litra na 100km. Nekaj laže, a ne prehudo.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
DSG sem sprobal in sicer z Octavio in me ni navdušil. Je sicer komot, še posebno še se dosti voziš po mestu, kjer je potrebno malo več šaltanja, ampak šalta za moje pojme malo v previsokih obratih.
Glede cena pa kot je bilo že napisano 2k7 EUR je kar nekaj denarja. Sem primerjal cene v tujini in je ta razlika ¨1k8 EUR (sicer pa je avto tam dražji).

Glede 18" koles pa v nekaterih primerih pridejo že serijsko (in izgledajo lepo) in če bom nabavil in bo stvar pretrda jih bom pač prodal.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Kako misliš malo šalta v visokih obratih?
smile-1.gif
Jaz bi pri normalni vožnji šaltal v višjo prestavo prej - pri nižjih obratih.
(vozil sem Octavio III TDI)

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Tudi meni se je pri dizlu DSG zdel, kot da je programiran za bencinarja... vse se je dogajalo 1000 obratov previsoko...

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik boc pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Kako misliš malo šalta v visokih obratih?
smile-1.gif
Jaz bi pri normalni vožnji šaltal v višjo prestavo prej - pri nižjih obratih.
(vozil sem Octavio III TDI)

Aha...smo že imeli to debato enkrat tukaj.
Če boš gas pohodil do daske oz. če boš gas precej držal dol, potem bo menjavalo na višjih obratih...če pa imaš nogo bolj rahlo na gasu, potem bo menjavalo na nižjih obratih.
Sicer ne vem za kake hitrosti govoriš, vem pa da ti v 5 prestavo, ob lahki nogi, da že na nekje 45-50km/h
smile-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Brez skrbi, avto že šalta ok, samo ljudje v želji po ekxtra nizki porabi šaltajo že malo nd prostim teko, kar je prehitro.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik boc pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

Aha...smo že imeli to debato enkrat tukaj.
Se mogoče še spomniš naslov teme (link)?

Se bom probal spomnit in pogledal, pa ti prilepim link semle...zvečer enkrat dobiš, če mi bo ratalo dobiti temo
smile-1.gif

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Bom kar tukaj vprašal, ker smo ze nekaj debatirali o navigaciji.
Navigacija (in radio, ...) je pri Škodi in drugih VAG avtomobilih nameščena na sredini, nižje od volana in me zanima če je to lahko moteče, ker je potrebno pogledovati navzdol (in vstran). Vsaj že primerjamo z navigacijo nameščeno nad armaturno (na šipi).