Še strožje kazni?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Kar se mene tiče, lahko vsi vozimo po omejitvah.

Pa dejmo se res vozit po omejitvah - ne da se po ovinkih za paranoiki vozim 50km/h, ampak dejmo se po omejitvah. Tolk ko je omejitev, tolk mas da vozis
smile-1.gif
Ce je 90km/h, potem vozi 90km/h. Saj to je varno, ane?

Ravno zaradi takega mišljenja je v zakonu določeno, da se moraš prilagodit razmeram na cesti. Omejitev ne pomeni da je treba vozit s tako hitrostjo, ampak da se določene hitrosti ne sme prekoračiti. Za minimalno dovoljeno hitrost je drugačna tabla
smirk-1.gif

Ceste res niso idealne. Če se nisi sposoben prilagodt, si pač kriv. Ni država kriva (seveda so tudi izjeme), da si prpizdit 90km/h in zletel ven. Normalnim je v interesu da ostanejo na cesti tudi če je cesta zjebana, bumbarji pa gonjo do omejitve in še več, potem pa jokajo.

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
nima veze 13 let, jaz ga imam pa 15 let.

In še kot poklicni voznik bi se moral drugače obnašati na cesti.

Morilsko orožje smo vsi, ti nad CPP imaš prst na petelinu, jaz pa pri ali pod CPP pa imam prst malce dlje od petelina, GET IT?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Ampak v tem smislu, da jaz sem pa oh in sploh super voznik in zato lahko vozim tudi hitreje, ker vem, da lahko jaz varno vozim tudi prehitro, itak razmišlja večina. In ker so vsi tako brihtni kot ti in ker vsi na cesti (in na sploh) gledajo samo še svojo rit, je stanje tako kot je.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Citat:
Ravno zaradi takega mišljenja je v zakonu določeno, da se moraš prilagodit razmeram na cesti.

In enako te obravnavajo, ce pri 50km/h ali pri 90km/h zletis s ceste. Torej hitrost ni problem, ampak je problem nekje drugje.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
zakaj slovenci lepo vozimo po tujini? zato ker do tja vaška dirkalna in pijanska raja ter prtegnjenci sploh ne pridejo.

sass

Guru
1. sep 2007
5.204
845
113
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:

Bolan si ti,ker bereš kar ti paše. Govorim za kazni v mestu o tem je tudi govora o povečanju kazni.

Razloži mi veleum: koga ogrožaš na Dunajski v LJ ob 24.00 na dvopasovni cesti kjer je pri Ruskem carju omejitev 50 in pelješ 82??
Do WTC-ja kjer je omejitev 60 pa nikoli ni kontrole. Zato se gre.

Koliko je smrtnih žrtev v mestih??

Nisem govoril za regionalni cesto kjer vsi pijani ponočs ekajo ovinke, pol pa mamo kar imamo.

Bo šlo?
ogrožaš pijane pešce in kolesarje. jaz sem pred leti skoraj dobil kolesarja na havbo, ko se je sredi noči, pijan v širokem loku iz stranske ulice zapeljal direkt pred mene.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Citat:
Ravno zaradi takega mišljenja je v zakonu določeno, da se moraš prilagodit razmeram na cesti.

In enako te obravnavajo, ce pri 50km/h ali pri 90km/h zletis s ceste. Torej hitrost ni problem, ampak je problem nekje drugje.

Odvisno kje se nesreča zgodi. Nekje je lahko preveč 90km/h, drugje pa že 50km/h. Sicer pa je to zgolj formalna opredelitev vzroka nesreče. V vsakem primeru je kriv voznik (tudi tukaj so izjeme), če je sam od sebe zletel s ceste. Bi se bolje počutil, če bi pod vzrok nesreče vpisali "izguba kontrole nad vozilom, kljub temu, da je bila hitrost pod omejitvijo"?

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Ne, nebi se bolje počutil. Jezi me, da mečejo v isti koš vse nesreče kot "neprilagojena hitrost".

Poznaš izraz NESREČA? Dvomim, da je to po definiciji naklepno dejanje.

Nekdo izziva in frči ven s ceste zaradi hitrosti in objestnosti.
Nekdo drug pa zaradi napake (ja, nismo vsi popolni) zapelje s ceste. Naj si bo to zaradi umikanja kamnu/divjadi, ali pa slabega asfalta, olja ali peska na cesti, ali pa kaj tretjega.

Obojne pa se enači, ker se modrim ne da ukvarjat z analizo prometnih nesreč. In obojne se kaznuje enako.

Če izzivaš, potem tudi nosi posledice. Ni pa potrebe, da vse mečemo v isti koš. Konec koncev se ti zgodi nesreča, popolnoma nenamerno, pa na koncu še plačaš kazen. Od nas zahtevajo, da smo jasnovidni in 100% perfektni. Izpit pa dejansko dobi vsako nesposobno tele, ki ima dosti denarja.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
recimo ce imas sirse nizko presečne pnevamtike , te na slabsi cesti ki ima kolesnice lahko samo ven fukne. zagrabi rob in ce ne drzis volana, adijoooo.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:

Bolan si ti,ker bereš kar ti paše. Govorim za kazni v mestu o tem je tudi govora o povečanju kazni.

Razloži mi veleum: koga ogrožaš na Dunajski v LJ ob 24.00 na dvopasovni cesti kjer je pri Ruskem carju omejitev 50 in pelješ 82??

Nisem govoril za regionalni cesto kjer vsi pijani ponočs ekajo ovinke, pol pa mamo kar imamo.

Bo šlo?
ogrožaš pijane pešce in kolesarje. jaz sem pred leti skoraj dobil kolesarja na havbo, ko se je sredi noči, pijan v širokem loku iz stranske ulice zapeljal direkt pred mene.

Ja seveda z lufta bo prletu
hysterical-1.gif
Izrecno sm navajal primer ceste, ki je dvopasovna in ti na notranjem pasu nihče ne more skočiti oz z kolesom zapeljati ne da bi ga precej prej opazil in če nisi pijan z lahkoto reagiraš.

Na enopasovnih cestah, kjer je veliko izvozov, prehodov in kjer bi pa res morali delati kontrole, se pa polnoma strinjam da je že lahko včasih ko greš striktno po omejitvi nevarno. Ampak tam ni kontrol.

Sicer so pa sami seb dokazal, da od kar je štrajk so pobrali le cca 1/3 kazni kot ponavadi, nesreč pa ni čisto nič več..

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Kar se mene tiče, lahko vsi vozimo po omejitvah.

Pa dejmo se res vozit po omejitvah - ne da se po ovinkih za paranoiki vozim 50km/h, ampak dejmo se po omejitvah. Tolk ko je omejitev, tolk mas da vozis
smile-1.gif
Ce je 90km/h, potem vozi 90km/h. Saj to je varno, ane?

E lih to je problem, ker imamo pacjente ki ne sodijo na cesto in so pol vsi presrani. Pač eni res ne bi smeli imeti izpita, žal. Tako k eni nismo talenti za balet
grin1.gif

Omejitev 90, lepa cesta, vozi 70. In kaj pol?? Narod je živčen, po gasu in mimo. Tako ogrozi sebe, nasproti vozeče in hitro te radar kresne ko padeš mim unga polža. Če pa bi un peljal 90 (relanih) se večini v istem primeru niti ne bi dal prehitevat.

Isto v mestu, če mi voz 50 pred mano me boli k. če je tolk omejitev. Ko mi pa drka 35, pol pa že gledam kako it mimo..

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
ksz...pa dajmo narediti potem eno foro...v letu 2011 se VSI striktno držimo hitrostnih omejitev......
Zdej pa še nekej povej.
- kje bo država vzela manjkajočih 100+ miljonov, ki jih ima v planu proračuna (beri so že zapravljeni)
- kako bodo policaji potem štrajkali, če bodo menili da imajo premajhne plače?
- a smatraš, da je to hud pritisk na vlado, če policaji en mesec poberejo samo 1/3 kazni? a to ni nič? In če vse leto nebi pobrali nič, kot ti predlagaš? se bi kdo na vladi za to sekiral?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Pa pizd@ od kje tebi ideja primerjat cigarete in pa kazni v prometu?
bonk.gif

Vsaj enkrat se postavi iz svoj ekože in skušaj razumeti sporočilo mojega pisanja.

Sploh ne gre za cigarete. udi za kazni v prometu ne. Glej "the big picture". Gre za razumevanja sebe v prostoru.

Poleg tega je problem omejitev (na splošno, ne samo v prometu) ta, da jih ljudje ne dojemajo legitimne. Če bo nek posameznik dojemal neko omejitev (npr. 70kmh) kot upravičeno, se je bo tudi držal. Ker pa smo Slovenceljni narod samih "hudecev" in "odličnih voznikov" pa dojemamo omejitve kot prenizke in jih ne spoštujemo. Govorim tudi zase, čeprav se skušam držati omejitev v čim večji meri. Pač, pometemnajprej pred svojim pragom.

Razumem, da se je težko peljati 60kmh po Dunajski sredi noči .. mogoče celo ob 02.00 zjutraj .. ampak znaka (od02.00 do 06.00 velja omejitev 50kmh, od 06.00 - 10.00 70kmh, če pa zaupate vase in veste, da ste dober voznik, pa lahko od 20.00 - 02 .00 vozite do 90kmh pač ne morejo postaviti
wink-1.gif
A razumete? Se je pač treba držati neke omejitve.

Je pa tudi res, kar pa prakticiram tudi sam, sa je npr. v križiščih, kjer je rdeča luč in prometa malo ali pa nič, včasih "neumno" statipred rdečo lučjo, če zavijaš desno. V nekaterih državah je dovoljeno, da zapelješ skozi rdečo luč (a le v desno smer), če ni nikjer nikogar in s tem ne ogrožaš ostalih udeležencev v prometu.

Je pa spet problem, ker smo Slovenceljni takšni kot smo in bi "nas" preveč razumelo, da lahko to delamo kadarkoli ..

Še enkrat, upoštevanje predpisov je odvisno od posameznikovega dojemanja upravičenosti omejitev. Odkar imam na zadnjem sedežu otroka, se tega še toliko bolj zavedam .. Naslednjč, ko boste "divjali", ali pa "driftali", upoštevajte ostale udeležence in vašoe dojemanje omejitev ter pozivam k mirnejši in bolj udobni vožnji
nahrung002.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Z temi nepremišljenimi omejitvami in kontrolami na najbolj dobičkonosnih odsekih in višanjem kazni dosežejo točno to kar želijo. In to je več €€€€ v proračunu. In to jim dobro laufa že kaki 15 let. In kot vidim po odzivih jim bo še dolgo.
Skoz jamrat kolk je nesreč, predvsem zaradi hitrosti in alkohola, (ker je to najlažje pomerit in pokasirat) in ponudit rešitev v obliki višjih DENARNIH kazni. Glupi folk bo pa nasedel in se ne bo pobunil.

Predragi uporabniki, dosti filozofiranja. To kar je synthman napisal, eni ne boste spregledal, ampak ama nikoli. Ali se ne vozite po cestah, al še nimate izpita, al ste pač čudni. En dam bo men odprl od teh varnostnih ukrepov nesposobnih za v smeti. TOREJ.

To, kar eni nakladate in kar prebiram neke umotovore tukaj in v podobnih temah je očitno najbolje, da se zgledujemo po spodnjem svetovnem prvaku. Vozi MOČNO pod omejitvijo ( ker hitrost ubija, knede, veleumi prometne varnosti na minstrstvu) in po nasprotnem pasu. Bog ne daj, 10km/h nad omejitvijo in PO SVOJEM pasu. Ne ne, joooooj, to pa ne, ker hitrost pa ubija pravjo.

Kriza
crazy1.gif

Kaj delajo provide tut ne vem. Lahko se vozijo samo po Keltiki in take idite mal k pameti spravjo. Ajaaa, ne ne, sej ni potrebe. Pelje močno pod omejitvijo, saj pravjo da hitrost ubija. Faaaaaak.
bonk.gif
Brezveze.......

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
zakaj slovenci lepo vozimo po tujini? zato ker do tja vaška dirkalna in pijanska raja ter prtegnjenci sploh ne pridejo.

Vozil sem se enako kot tukaj. Na predelih tudi nad omejitivjo brez straha, s to razliko, da nisem rabil pazit na cepce za volanom na mojem pasu.
bonk.gif

Jaaaooo
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
KSZ:

nej kr dajo za +10 km/h prehitro 10.000€ kazni, slej al prej bodo take
stupid-1.gif

Pa obvezno mert tm, kjer so omejitve nelogično nizke in seveda ob 11.30 zvečer ko si res sam na cesti.

Kakšna bolana ideja. Kako se potem sploh lahko ponoči dogajajo nesreče, če si pa vedno sam na cesti?
Ravno zaradi takih KRETENSKIH razmišljanj, da si sam na cesti, se zgodi veliko nesreč.

Bo šlo?

Seveda, da bo šlo.
http://www.rtvslo.si/crna-kronika/nesreca-na-celovski-voznika-dobila-vec-kot-tri-leta-zapora/231501
Če bi imel ti prav, da so take ceste ponoči prazne, se tole ne bi zgodilo.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Firing_Nukez pravi:
Ma pusti Zajbla, ker itak živi v nekem svojem svetu. Dokler bodo pri nas samo trobili to hitrost, bodo še rabili kako desetletje, da bodo ugotovili, da z nekimi nepremišljenimi omejitvami in nekimi kvazi-kontrolami na najbolj dobičkonosnih odsekih ni možno kaj dosti doseči. Ravno zadnjič sem se zjutraj peljal mimo vodic po AC, pa sta se tam 2 zaletela, kjer je delo na cesti, in so ju nalagali na kamjon. Sploh mi ni jasno, kako si lahko tako nesposoben, da se tam zaletiš, kjer je ravnina in taka smešna omejitev (80 ali pa celo 60). Tudi če bi peljal 200 ni šanse, da se zaletiš, ker itak vidiš 500m naprej. Pa še ni nekih stranskih ulic ali pa pločnikov, da bi ti nekdo uletel nepričakovano, pač ograja na vsaki strani. Seveda se hitro najdejo izjeme, pač treba je vozit z varnostno 10cm in vmes drkat po radiu in ne gledat na cesto.

Moraš vedet, da niso vsi tako super sposobni, kot si pa ti.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
KSZ:

nej kr dajo za +10 km/h prehitro 10.000€ kazni, slej al prej bodo take
stupid-1.gif

Pa obvezno mert tm, kjer so omejitve nelogično nizke in seveda ob 11.30 zvečer ko si res sam na cesti.

Kakšna bolana ideja. Kako se potem sploh lahko ponoči dogajajo nesreče, če si pa vedno sam na cesti?
Ravno zaradi takih KRETENSKIH razmišljanj, da si sam na cesti, se zgodi veliko nesreč.

Bo šlo?

Seveda, da bo šlo.
http://www.rtvslo.si/crna-kronika/nesreca-na-celovski-voznika-dobila-vec-kot-tri-leta-zapora/231501
Če bi imel ti prav, da so take ceste ponoči prazne, se tole ne bi zgodilo.

o nepismeni, spet bereš kokr ti paše. Je tam ravna cesta brez križišča?? ki sem jo jaz izrecno omenjal. In ti beseda ALKOHOL kaj pomeni? In tam tudi ni šlo za 80 km/h..

In izjema še ne potrjuje pravila..Takih nesreč je v mestu naprom drugim cestam v promilih. Bo šlo, ali boš spet toplo vodo odkril?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.767
113
ma pust ti žajbla... ne dojame scene tako kot tisti ne, ki pišejo zakone in višajo kazni, plus večina policajev.