Neprilagojena hitrost

sad

Guru
24. avg 2007
21.035
9.669
113
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Policisti se večkrat zapeljejo za marsikom in ga tudi ustavijo brez razloga, ...

Zakaj se vedno zapeljejo za istimi ljudmi?
Policisti se vedno zapeljejo za istimi avtomobili. Če imaš recimo korejskega karavana te tudi poskeniral ne bo. Kakor hitro ima mulo neko petardo ali pa bog ne daj Bimerja ali Audija je že pečen. Pa čeprav vozi čisto isto kot prej s korejskim karavanom.
Je pa to posledica slovenske mentalitete. Sam vozim isto pa ali vozim jajček ali pa kravo. S tem, da v prvem primeru vsakič doživim kar nekaj izsiljevanj in sproščanj frustracij s strani voznikov, v drugem primeru pa očitno nimajo jajc za kaj takega.
17758-icon_confused.gif
Jeb.i ga balkan, pač. Kakor velikega imaš, toliko veljaš in toliko si lahko privoščiš na cesti.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Policisti se vedno zapeljejo za istimi avtomobili. Če imaš recimo korejskega karavana te tudi poskeniral ne bo. Kakor hitro ima mulo neko petardo ali pa bog ne daj Bimerja ali Audija je že pečen. Pa čeprav vozi čisto isto kot prej s korejskim karavanom.

Ma, to pa sploh ni res!
Kar nekaj let sem vozil A3 1,8T, pa potem S3 in ne moreš verjeti... v SLO so me niso le enkrat, ob koncu avtoceste me je ujel pri prekršku. Pa sem naklofal kar nekaj kilometrov (redne relacije LJ-MB, LJ-BG, po celi slo). Pa imam kolege za allroad-i, Z3, A4 ipd., pa nihče ni tarča policajev kot opisuješ ti. Verjetno je zraven še kaj tretjega.

V Srbiji je bilo drugače... tam me je res ustavila vsaka druga patrulja.

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:

Samo to kar eni tle pišete je pa res too much. Recimo pelješ izven naselja, kjer je splošna omejitev 90 in pripelješ v ovinek z 90 km/h pa zletiš s ceste. Glede na to, da ne prekoračiš hitrosti, to po trditvah nekaterih veleumov sploh ni neprilagojena hitrost.

No, lepo da si priznal, da je hitrost neprilagojena, takrat ko se zgodi dogodek, za katerega nisi imel kontrole in to je, da čeprav gres pod omejitvijo in si zletel s ceste.To pomeni da nisi prilagodil hitrosti sposobnostim in pa stanju na cesti oziroma neprilagojena hitrost.
zmaga.gif

Saj počasi bo še kdo dojel da je dejansko tako.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.892
113
v lokalni ostariji
kaj sjtv1 a delaš prekrške pa se bojiš da te bojo štrafnl? a? vsi prekrški so enako težki če imajo za posledico lahko prometno nesrečo. in zame je prekoračitev za 10km/h enako nevarna kot 0.5promila v krvi... oz še nevarnejše... in prav bi bilo da tudi tebe zaprejo...

sad

Guru
24. avg 2007
21.035
9.669
113
Potem pa ne vem, a si ti imel srečo, ali sem pa jaz pizdarije delal. Dokler sem imel petardo sem na 50% kontrol na katere sem naletel tudi bil ustavljen, vedno brez kazni. Samo kontola prometa. Sedaj, lahko delam še take pizdarije, pa me ne ustavijo.
grin1.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:

Samo to kar eni tle pišete je pa res too much. Recimo pelješ izven naselja, kjer je splošna omejitev 90 in pripelješ v ovinek z 90 km/h pa zletiš s ceste. Glede na to, da ne prekoračiš hitrosti, to po trditvah nekaterih veleumov sploh ni neprilagojena hitrost.

No, lepo da si priznal, da je hitrost neprilagojena, takrat ko se zgodi dogodek, za katerega nisi imel kontrole in to je, da čeprav gres pod omejitvijo in si zletel s ceste.To pomeni da nisi prilagodil hitrosti sposobnostim in pa stanju na cesti oziroma neprilagojena hitrost.
zmaga.gif

Ti se pa odloči, kaj je zate neprilagojena hitrost. Prej ste eni tle pisali, da te policaj ne more kaznovat za neprilagojeno hitrost brez radarja in da ne more kar na oko ocenit kako hito nekdo pelje.

Glede tega, da je neprilagojena hitrost, če nekdo zleti s ceste je itak že ves čas vsem jasno. Je pa tudi neprilagojena hitrost lahko, če še ne zletiš s ceste.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
fantje, tiste z alu wingi itd prepotente mulce je pac treba venomer ustavljat in jih kaznovat za najmanjše prekrške...vzemte to kot vzgojno funkcijo, ki ste jo bili prikrajšani doma v krogu družine.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:

zmaga.gif

Ti se pa odloči, kaj je zate neprilagojena hitrost. Prej ste eni tle pisali, da te policaj ne more kaznovat za neprilagojeno hitrost brez radarja in da ne more kar na oko ocenit kako hito nekdo pelje.

Glede tega, da je neprilagojena hitrost, če nekdo zleti s ceste je itak že ves čas vsem jasno. Je pa tudi neprilagojena hitrost lahko, če še ne zletiš s ceste.

Seveda je lahko tudi ce ne zletis s ceste, recimo če te obrne okoli svoje osi, ali pa ce ti odnese presnje / zadnji konec skoraj s ceste...če pa se nič od omenjenega ne zgodi,je pa hitrost verjetno prilagojena cestiscu , prometu in sposobnostim šoferja?
Al to pa že nemore držati ker tega nisi ti povedal?

sad

Guru
24. avg 2007
21.035
9.669
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
fantje, tiste z alu wingi itd prepotente mulce je pac treba venomer ustavljat in jih kaznovat za najmanjše prekrške...vzemte to kot vzgojno funkcijo, ki ste jo bili prikrajšani doma v krogu družine.
Kaznovat jih je treba za prekrške, ne pa brez veze buzerirat vedno, ko gre mimo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
ne razumeš, gre za vzgojo. in je popolnoma pravilno, buzerirat dokler jim ne bodo vtepli v glavo da je potrebno biti priden.

sad

Guru
24. avg 2007
21.035
9.669
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ne razumeš, gre za vzgojo. in je popolnoma pravilno, buzerirat dokler jim ne bodo vtepli v glavo da je potrebno biti priden.
Točno, ne razumem. Pristajam na to, da jih je treba kaznovati, v kolikor kršijo zakon. Ne pa, da jih je treba buzerirat, če delajo vse v skladu z zakonom. Temu bi rekel diskriminacija.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

ekola na.....in policaji s svojo statistiko so istega mišljenja kot ti............drugi vozniki z običajnimi avti pa takrat delajo neumnosti,ga pijejo,gume imajo nikakove in med vožnjo delajo praktično vse drugo kot pa mislijo na vožnjo.

Kaznovat in prevzgajat je potrebno VSE in ne samo nekatere.............tudi tiste ki so prepočasni.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
s tem se sicer strinjam, ampak bi na tem mestu moral citirati starega deca, kajti eden ko je prepočas vozil še ni ubil 44 ljudi v navalu počasnosti, kar pa za pijane prepotente mladiče ne drži in se je že samo letos zgodil precej smrtnih nesreč na njihov račun.

tako da, tvoje jamrjanje je le bled poiskus tolažbe svoje zakompleksanosti... češ jaz pa obvladam... ne bo šlo in me nisi prepričal

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pozabljaš nekaj.........prepočasni res ne delajo tega.....delajo pa zmedo za sabo in provocirajo ostale voznike ki bi normalno vozili (pustimo tiste ki kršijo hirostne predpise) in potem marsikdo prehiteva kjer ponavadi nebi.

In ne...jaz nimam problemov.....pravim samo da proti prepočasnim ne ukrepa nobeden.

Kaj bi ti rekel če bi hodil v službo in bi ti vsak božji dan nekdo na cesti za katero veš kaka je in po kateri se lahko brez težav voziš z 90 na uro ....tisti nekdo drgnil s 60 in za njim bi se lepo nabirala kolona?

Ali pa naslenje...nekdo se pač pelje 100 na uro po AC po prehitevalnem od MB do Kopra....boš vozil mirno za njim ali se ti bo strgalo?

Take voznike ne kaznuje nobeden in to je tudi težava za narsikatero nesrečo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
če se pustiš sprovocirat, imaš ti problem, psihični (obisk pri psihologu pa to..sej veš kako gre)..

ne boš verjetl vsakodnevno na moji poti se najde kak počasnež in ja, ce se da VARNO prehitet grem tudi mimo, vedno pa tudi ne, ker pač v naselju ga nimaš kaj srat. In ja, lahko bi se ga štrafalo ko prasca, ampak splošno se pri varnosti ne bi kaj dosti spremenilo.

Ker prepotentnega kratkokurčneža v BMWju bi potem zmotilo kaj drugega, recimo da je avto pred njim korejec. Pa bum na silo posilit.

sicer pa, verjamem da bo težka razumet napisane besede.
wink-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.196
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
kaj sjtv1 a delaš prekrške pa se bojiš da te bojo štrafnl? a? vsi prekrški so enako težki če imajo za posledico lahko prometno nesrečo. in zame je prekoračitev za 10km/h enako nevarna kot 0.5promila v krvi... oz še nevarnejše... in prav bi bilo da tudi tebe zaprejo...
Za bedake je to morda že isto, za normalne ljudi pa seveda ne.

sad

Guru
24. avg 2007
21.035
9.669
113
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:Kaznovat in prevzgajat je potrebno VSE in ne samo nekatere.............tudi tiste ki so prepočasni.
Ne, kaznovati je potrebno tiste, kateri kršijo zakon. In ne vse.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.892
113
v lokalni ostariji
aha za "normalne" ljudi (tebe) je isto... za normalne pa je oboje prekršek in oboje ima lahko za posledico hudo prometno nezgodo! in če kaznuješ enega moraš tudi drugega! ker oba sta nevarna!!!! samo seveda ti, divjak, zagovarjaš eno stran drugo bi pa kaznoval (ker bi po tvojem veleumnem razmišljanju odpravilo vse probleme)... jaz samo pravim da če kaznuješ enega marginalca daj še drugega! če se kazen za alko dvigne naj se še za hitrost... naj se vse zaostri... če divjaš (10km/h prekoračitev je divjanje... če imaš za alko 0 toleranco...) naj ti poberejo vse...

pa mimogrede še nekaj: že sedaj je vinjeni 2x štrafan 1. miličnik 2. zavarovalnica...

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

Za tole si pa zvezde dobu.
nahrung002.gif