Citat:
Uporabnik predator pravi:
Ni šlo čist po penzionistično (predvidevam, da penzionisti vozijo po omejitvah) = si šel prehitro, vendar ne ptako hitroo kot šumaher.
O gumah smo pa že debatirali in zelo dvomim, da ko greš normalno v ovinek, da škripajo.
In prepričan sem 100%, da se policist ne bi kar tako za teboj zapeljal in ti šel pisat kazni brez vzroka, saj nisi sinthman
Pod penzionistično vožnjo običajno mislim krepko pod omejitvijo, že 100m pred semaforjem spusti gas ( čeprav ima hitrost 40km/h) , tako da pripelje skozi ravno enih 10km/h ..skratka, po domače, da zajebe celotno kolono in močno zmanjša pretok križišča, temu jaz rečem penzionistična vožnja.
Glede gum, ni bilo škripanje kot tist piskajoč zvok, mogoče sem malce slabo opisal, ampak zvok je bil tak, ko se zimske guma upre ob asfalt, je tudi grob zvok ki se slisi kako guma grabi, no tak zvok je bil. Cviljenje kot piskajočega zvoka z kakšnimi starimi gumami oziroma na kakšni čudni podlagi ni bilo.
Policisti se večkrat zapeljejo za marsikom in ga tudi ustavijo brez razloga, res pa da kasneje iščejo razlog za pisanje kazni (štetje povojev, štetje žarnic, luči, pas,...pač nekaj). Nekateri namerno hočejo pisati kazen čim ustavijo nekoga, češ "Ti misls da se mi bos zmuznu,ti bom že neki napisal" , nekateri pa vseeno imajo človeški faktor in si želijo vzpostaviti dobro ime , mogoče kaznujejo z opozorilom, bolj milo kaznijo, etc... Poznam par takih ki so OK in par takih k bi najraj dnevno napisali posamezniku 1.500€ kazni.