Radarski tempomat - globa 500 EUR!

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Rtvslo 2, 31.3.15 ob 20.50

Pred osmo je na valu 202 o tem govoril Martinčič (ujel sem samo nekaj na koncu). Menda so testirali in se to dogaja samo pri starejših laserskih merilnikih. Pa še tam ne vedno...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
To bom pa z veseljem pogledal
smile-1.gif

Torej priznajo, da imajo različne laserske merilnike
10.gif

Naj kar lepo zamenjajo te stare laserske merilnike, pa bo mir za vse!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.476
5.007
113
Citat:
Uporabnik sylver pravi:Naj kar lepo zamenjajo te stare laserske merilnike, pa bo mir za vse!
In davkoplačevalci to plačamo... Win - win kombinacija.
Naj menjavo plačajo tisti, ki so za taka vozila odobrili homologacijo.

I

Izbrisan uporabnik 474

Za sisteme pomoči (radarske, laserske) so predpisana območja frekvenc, v katerih lahko obratujejo. če bi bili izven teh mej, ne bi dobili homolomo. Probelm je v laserskih merilnikih, ki delujejo v teh območjih. Ni prepovedano, samo naj ne jamrajo, če je še kdo drug na njihovi frekvenci (legalno, dovoljeno)...

masevc

Guru
2. sep 2007
3.512
889
113
ksz

jaz imam info, da bo Slovenija zaradi primera Mazda fasala kazen evropske komisije ali unije.
Naj nebi pravočasno poskrbeli za skladnost merilnikov hitrosti z novimi uredbami.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
ksz

jaz imam info, da bo Slovenija zaradi primera Mazda fasala kazen evropske komisije ali unije.
Naj nebi pravočasno poskrbeli za skladnost merilnikov hitrosti z novimi uredbami.

Buahahaha in kdo je slovenija. To smo mi, ljudje in zopet bomo plačali mi, navadni državljani, u 3Pi.de mater.ne
evil.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Če je policistu Mazda zmešala radar, kako naj potem točno izmeri mojo hitrost, ki sem 10 sekund za njim ustavljen?
ne-ne-1.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
Si poslušal prispevek iz gornjega linka? Je lepa zaokrožitev tele debate. Zanimivo pa da se v zadnjem odstavku omenja en forum. Je kdo od tu sodelujočih avtor prispevka...?
Ob napaki ponovi meritev s tem da na muho vzame tebe in ne onega prej (ponovno strelja). Kot je razumeti med vrsticami gredo te Mazde tudi skozi, če so oddaljene več kot 50 m.
Sicer pa SLO policija ima očitno "staro šaro", ki moa v muzeje. Avtomobili imajo homologirano opremo. Nekaj nadur ali le nakj manj pisarniških poslov in bo € za nove pištolce.

EU je očitno poskrbela za posel izdelovalcu radarjev. Stari gredo v zgodovino. Nenazadnje je prav tako, da se novosti uvajajo in ne čakajo zaradi konfliktov z neko oprmo, ki jo uporabljajo državni organi.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
Če bi šlo za privat sektor, bi bila nekompatibilna oprema že davno umaknjena. Ker gre za javni pa... možje postave še po dobrem letu trdijo lastniku vozila, da ima v njem nelegalno opremo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
ksz

Prvoaprilska?
Slovenija naj bi fasala kazen evropske komisije, ker ima Policija neke zastarele merlinike? Saj so sami v prispevku rekli, da je problem le pri starejsih modelih merilnikov ... z novejsimi pa ni teh problemov ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
Če bi šlo za privat sektor, bi bila nekompatibilna oprema že davno umaknjena. Ker gre za javni pa... možje postave še po dobrem letu trdijo lastniku vozila, da ima v njem nelegalno opremo.

Hja, če pa ni denarja, kriza, etc, od kod naj potegnejo za nakup nove opreme? Tudi obutev bi rabili policisti novo, pa gume avtomobili, pa ni peneza...

masevc

Guru
2. sep 2007
3.512
889
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
ksz

Prvoaprilska?
Slovenija naj bi fasala kazen evropske komisije, ker ima Policija neke zastarele merlinike? Saj so sami v prispevku rekli, da je problem le pri starejsih modelih merilnikov ... z novejsimi pa ni teh problemov ...

Ni prvoaprilska.

Info je iz krogov Mazde Slo