Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Hvala lepa za obrazložitev.
"Motilec" je torej sistem za izogibanje trku (SBCS)?
Tole mislim da je imela tudi CX-5 pred faceliftom v izvedbi Challenge.
To je torej sistem, ki pri majhnih hitrostih samodejno zavre, če je pred avtom ovira?
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Pomojem je bil pa v tem primeru pač policaj majčkeno preveč aroganten, saj se je obnašal kot da je zakon v njegovih rokah. Ko mu je pa omenil, da je avto kupil pred šestimi meseci v salonu Mazda je začel pa malo mozgat, da so enkrat pred pol leta, med tem, ko je brskal po telefonu med sestankom res šefi neki nakladal, da naj v primeru motnje pri Mazdi ne serjejo in zajebavajo ljudi, ker je stvar v tem, da se sistema ne ujemata in da človek nima montiranega motilca lasarskih merilnikov in da naj ne zapravljajo denarja za izredne tehnične v tem primeru. Potem je pa pametoval, da naj preklemano zadevo, ki mimogrede lahko reši življenje rajš ugasne, da se oni ne bodo rabli zafrkavat s tem, namest da bi se opravičil in rekel lep dan želim in na svidenje. Stvar, ki jo morata uštimat Mazda in policija in nikakor ne uporabniki mazd.
Sicer pa so me ravno iz Mazda Slovenija obvestili, da bodo vsem svojim kupcem poslali certifikat, katerega bo voznik lahko uporabil kot dokaz prometni policiji, da je vozilo opremljeno z opremo, ki je homologirana in dovoljena v EU (zraven bo seveda tudi tehnična obrazložitev laserskega varnostnega sistema SCBS, frekvence itd...).
Certifikat bomo prejeli vsi, ki imamo taka vozila in vsi novi kupci.
Policaj se mora držat zakona, ne pa nekih certifikatov od nekih podjetij.Citat:
Uporabnik PrePro pravi:
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Pomojem je bil pa v tem primeru pač policaj majčkeno preveč aroganten, saj se je obnašal kot da je zakon v njegovih rokah. Ko mu je pa omenil, da je avto kupil pred šestimi meseci v salonu Mazda je začel pa malo mozgat, da so enkrat pred pol leta, med tem, ko je brskal po telefonu med sestankom res šefi neki nakladal, da naj v primeru motnje pri Mazdi ne serjejo in zajebavajo ljudi, ker je stvar v tem, da se sistema ne ujemata in da človek nima montiranega motilca lasarskih merilnikov in da naj ne zapravljajo denarja za izredne tehnične v tem primeru. Potem je pa pametoval, da naj preklemano zadevo, ki mimogrede lahko reši življenje rajš ugasne, da se oni ne bodo rabli zafrkavat s tem, namest da bi se opravičil in rekel lep dan želim in na svidenje. Stvar, ki jo morata uštimat Mazda in policija in nikakor ne uporabniki mazd.
Sicer pa so me ravno iz Mazda Slovenija obvestili, da bodo vsem svojim kupcem poslali certifikat, katerega bo voznik lahko uporabil kot dokaz prometni policiji, da je vozilo opremljeno z opremo, ki je homologirana in dovoljena v EU (zraven bo seveda tudi tehnična obrazložitev laserskega varnostnega sistema SCBS, frekvence itd...).
Lepa novica. Upam, da bo certifikat napisan na način, ki bo policijo prepričal.
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
nazaj na temo: Jest in ostali, zakaj si ne zmontirate high end jammerja? Ti vem, da si geđet frik in imaš neko hudo kamero v avtu, tko da ti je tole na kožo pisano
Zakaj bi si zelel montirati jammer, ki je pri nas zakonsko prepovedan in lahko zaradi tega menda tudi zaplenijo avto? Nisem "divjak"... za prekoracitev hitrosti sem v svoji vozniski zgodovini placal zgolj trikrat... enkrat na LJ obvoznici (provida), enkrat na na AC pri Voklem (laser) in enkrat pri Povodju (stacionarna skatla) ... V vseh primerih vem, da sem bil prehiter... in sem kazen tudi placal (brez jokcanja in iskanja neke poti, da ne bi bilo treba placati)... Je pa to ze precej let tega... prva dva primera segata se v case bivse YU ... tretji primer pa je bil pred ene dvemi leti, ko sem mimo stacionarnega radarja peljal izmerjenih 141 km/h in je bila kaze 40€ oz. polovicka 20€ ...
Sem pa imel nekaj casa radar detektor (ki pri nas ni prepovedan, je pa prepovedan recimo v Avstriji)... najprej enega "cungalunga" za 30€... in kasneje se enega malo boljsega (neka Cobra, ki je delovala v povezavi z mobilnikom) za dobrih 100€ ... ampak sta oba stalno nekaj piskala in jih je zmotila vsaka malenkost... zato me te zadeve niti ne zanimajo ... pac probal sem, videl da je to "krneki" ... in pozabil na vse skupaj...
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Zdej pa nam razloži, od kdaj so imeli v YU provido in laser?
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne jammer, montiraj si napravo, ki bo policaj "vrnila" napačno vrednost, tako ne bodo vedeli, da imaš nelegalno napravo vgrajeno.
Kaj sedaj ta fancy sistem na jahtah paparacijem prepečuje slikanje, ali jim vrne napačno sliko s sosednje jahte?Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Čuj, če majo lahko fancy jahte sistem, ki preprečuje paparacijem slikanje potnikov, potem pa res ne vem kje bi bila težava narediti nekaj bolj enostavnega
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Jest, no potem pa napiši tako, ne pa, da folk misli, da nakladaš
To glede mazde je pa res epic. Certifikat za "jammer". Par let nazaj, če bi mi rekel, da boš imel certifikat za jammer in ti policaji ne bi mogli nič, bi te imel za norega in pejd se zdravit.
Niti slučajno. Še vedno lahko meri z laserjem z zadnje strani; radarske meritve ostajajo...Citat:
Uporabnik tdi pravi:
...
To potem pomeni, da imate Mazda-tipi licenco za nekaznovano divjanje po cesti?