Sanja svinja o koruzi. V najboljšem primeru boste morali na servis, da vam zamenjajo "neustrezno" napravo.Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Mazda – license to speeeeeeeeeeeeeeeeeeeed.
Sanja svinja o koruzi. V najboljšem primeru boste morali na servis, da vam zamenjajo "neustrezno" napravo.Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Sicer pa, če je to že znano toliko časa, bi sam pričakoval kakšen ukrep s strani proizvajalca.
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Itak je sedaj tako, ker pač Mazde niso in. Ko bo en tak razglasil drugim, da lahko sedaj pa vozi kolikor hoče, se zna to morda malce obrnit.
Dokler ne bo en naletel na nelaserca in pokasiral lepo kazen.
Sicer pa, če je to že znano toliko časa, bi sam pričakoval kakšen ukrep s strani proizvajalca.
Torej, da prihrani svojim strankam takšne zadeve. Pa ne mislim s tem na obveščanje policij, izdajo kakršnihkoli cerfitikatov in ostalih dovoljenj, temveč menjavo tehnologije. Očitno obstaja tehnologija, ki ne privede do takih zadev.Citat:
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Danes se lepo peljem po obali, po omejitvah seveda in že na daleč vidim 2 modra. Bila sta ženska in moški, ona je merila s svojo napravo in on mi je lepo mahal s "STOP" znakom, naj se ustavim.
On: dokumente prosim.
Jaz: seveda, izvolite.
On: dokumenti so v redu ampak morda veste, zakaj smo vas ustavili?
Jaz: res ne bi vedel.
On: na vašem vozilu je nameščena protizakonita naprava, ki onemogoča preverjanje hitrosti na naših napravah...
Jaz: prvič slišim, da bi moje vozilo imelo tako funkcijo....kje pa naj bi bila nameščena, mi jo lahko pokažete?
On: tega pa jaz ne bi vedel in me niti ne zanima; dejstvo je. da ste v prekršku...
Jaz: dejte mi lepo prosim pokazat, kje naj bi bila ta naprava nameščena?
On: to mene sploh ne zanima, globa v takem primeru znaša 500 EUR + izločitev vozila iz prometa, ker je neizpravno!
Jaz: ne razumem....želite povedat, da je avtomobil, ki je bil kupljen pred 6 meseci v avtohiši Mazda, opremljen z protizakonito opremo?
On: ... tišina...
Jaz: če je temu res tako, potem so vse nove Mazde 3 in Mazde 6, ki imajo vgrajen radarski tempomat, neizpravne?
On: če je res radarski tempomat temu kriv, jaz ne morem vedet; jaz vem le to, da vaše vozilo onemogoča opravljanje mojega dela.
Jaz: in kaj sem jaz tu kriv kot uporabnik? Če je temu tako, bom takoj v ponedeljek kontaktiral uvoznika za Slovenijo in mu obrazložil, da smo vsi vozniki omenjenih vozil v prekršku...poleg tega me zanima, kakšne imate te naprave? Mislim, da jih morete takoj zamenjat, ker so prestare in nezdružljive s tehnologijo, katera je opremljena na novejših vozilih..
On: to napravo mi je dala država v roke in druge nimam, pri Volvu in Audiju ni teh težav z radarskim tempomatom
Jaz: očitno je potem težava samo pri Mazdi, ker vaša naprava ni "kompatibilna" z radarskim tempomatom v Mazdi? Lahko to sporočite vašim vodilnim, da bomo Mazdaši imeli mir na cesti in da nas ne bodo ustavljali in "talali" kazni 500 EUR?
On: spremenilo bi se samo to, da bi vam jaz sedaj dal kazen, odstranil vozilo iz prometa, vi nas pa daste v medije
Jaz: tega jaz ne mislim delat, ker nimam ne časa, energije in ne živcev za kaj takega..
On: dejte ugasnit ta radarski tempomat v prihodnje in lep dan še naprej
Jaz: enako tudi vam.
Resno? RESNO???? A sedaj pa se naj vozim s strahom po naših cestah in razmišljam, kdaj me bodo ustavili in dali kazen zaradi naprave, katera ovira njihovo napravo in ne morejo izmeriti moje hitrosti?
Kaj lahko naredim? Radarskega tempomata ne mislim ugašat, saj sem kupil tako vozilo z namenom, da bom uporabljal vse funkcije....
Verjetno nisem in niti ne bom edini Mazdaš, ki se mu bo to zgodilo...
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Policist ti lahko napiše kazen na licu mesta. Zaseže ti tudi registrske tablice.
Ampak se lahko pritožiš, da policist ni usposobljena oseba za pisanje take kazni.
Ampak zaradi tega si ti nekaj dni brez tablic, slaba volja, nepotrebni stroški....
Drži. Po mojih informacijah poteka postopek tako v primeru suma vgrajene nehomologirane opreme. Zaseg tablic in prevoz avtomobila na tehnični. Če je zaprt, pač avto tam počaka, dokler ga ne odprejo. Če se izkaže, da je avto problematičen pade ustrezna kazen in seveda je potrebno spravit avto v prvotno stanje in ponovno na tehnični. Oba tehnična sta normalno plačljiva, poleg kazni sevedaCitat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Policist ti lahko napiše kazen na licu mesta. Zaseže ti tudi registrske tablice.
Ampak se lahko pritožiš, da policist ni usposobljena oseba za pisanje take kazni.
Ampak zaradi tega si ti nekaj dni brez tablic, slaba volja, nepotrebni stroški....
Za kaj pa ti lahko napise kazen na licu mesta? On ne more dokazati, da imas karkoli vgrajenega, kar bi motilo njegovo napravo... Konec koncev se mu je lahko tudi naprava pokvarila ...... In zato bi bilo nekako logicno, da te napoti na izredni tehnicni pregled ... tako kot je ze napisano ...
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Za kaj pa ti lahko napise kazen na licu mesta? On ne more dokazati, da imas karkoli vgrajenega, kar bi motilo njegovo napravo... Konec koncev se mu je lahko tudi naprava pokvarila ...... In zato bi bilo nekako logicno, da te napoti na izredni tehnicni pregled ... tako kot je ze napisano ...
Uni tip iz Nemcije, ki je bil zaradi tega en teden brez avta, je konec januarja letos, po 14 mesecih dobil tozbo... Nic pa ni napisal, koliko je iztrzil ...
http://mazda6-forum.info/index.php?page=Thread&postID=319238#post319238
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Drži. Po mojih informacijah poteka postopek tako v primeru suma vgrajene nehomologirane opreme. Zaseg tablic in prevoz avtomobila na tehnični. Če je zaprt, pač avto tam počaka, dokler ga ne odprejo. Če se izkaže, da je avto problematičen pade ustrezna kazen in seveda je potrebno spravit avto v prvotno stanje in ponovno na tehnični. Oba tehnična sta normalno plačljiva, poleg kazni seveda.
PS: Nimam pa izkušenj iz prve roke, tako da bodo ostali povedali iz lastnih izkušenj. Kolikor vem jih je dovolj na tem forumu.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Uni tip iz Nemcije, ki je bil zaradi tega en teden brez avta , je konec januarja letos, po 14 mesecih dobil tozbo... Nic pa ni napisal, koliko je iztrzil ...
http://mazda6-forum.info/index.php?page=Thread&postID=319238#post319238
Ta tožba se je zgodila pri nas, ali v nemčiji? (linka do tujega foruma nisem odpiral...)
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Pomojem je bil pa v tem primeru pač policaj majčkeno preveč aroganten, saj se je obnašal kot da je zakon v njegovih rokah. Ko mu je pa omenil, da je avto kupil pred šestimi meseci v salonu Mazda je začel pa malo mozgat, da so enkrat pred pol leta, med tem, ko je brskal po telefonu med sestankom res šefi neki nakladal, da naj v primeru motnje pri Mazdi ne serjejo in zajebavajo ljudi, ker je stvar v tem, da se sistema ne ujemata in da človek nima montiranega motilca lasarskih merilnikov in da naj ne zapravljajo denarja za izredne tehnične v tem primeru. Potem je pa pametoval, da naj preklemano zadevo, ki mimogrede lahko reši življenje rajš ugasne, da se oni ne bodo rabli zafrkavat s tem, namest da bi se opravičil in rekel lep dan želim in na svidenje. Stvar, ki jo morata uštimat Mazda in policija in nikakor ne uporabniki mazd.