Radarski tempomat - globa 500 EUR!

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Mazda – license to speeeeeeeeeeeeeeeeeeeed.
cheer.gif
Sanja svinja o koruzi. V najboljšem primeru boste morali na servis, da vam zamenjajo "neustrezno" napravo.
nahrung002.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Mazda – license to speeeeeeeeeeeeeeeeeeeed.
cheer.gif
Sanja svinja o koruzi. V najboljšem primeru boste morali na servis, da vam zamenjajo "neustrezno" napravo.
nahrung002.gif

Zgodba je stara ze leto in pol... Jaz sem o tem prvic bral novembra 2013 na nemskem Mazda forumu ... Ce dosedaj ni bilo nobenega ukreap, tudi sedaj dvomim, da bo... Po tem je prislo nekaj novih modelov (Mazda 2, Mazda 3, prenovljena CX-5, prenovljena Mazda 6,...) , ki imajo vgrajeno tako "funkcionalnost" in kot kaze je se vedno enako ... Bo verjetno prej policija zamenjala opremo...
grims-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.569
336
83
Kras
www.mtl.si
Itak je sedaj tako, ker pač Mazde niso in. Ko bo en tak razglasil drugim, da lahko sedaj pa vozi kolikor hoče, se zna to morda malce obrnit.
Dokler ne bo en naletel na nelaserca in pokasiral lepo kazen
smile-1.gif
.

Sicer pa, če je to že znano toliko časa, bi sam pričakoval kakšen ukrep s strani proizvajalca.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
nelaserca pa se komot detekta, že veliko prej, s radar detectorji, ki pa celo niso prepovedani pri nas.

torej kaj rabi moderni alter racer: mazdo + radar detector pa lahko šiba. Samo po AC ne, ker tam so provide, lahko pa skozi naselje divja kot šef!

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Sicer pa, če je to že znano toliko časa, bi sam pričakoval kakšen ukrep s strani proizvajalca.

Saj boš dobil dovoljenje da se ne rabiš več ravnati po omejitvh hitrosti. Poštempljano.
nahrung002.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Itak je sedaj tako, ker pač Mazde niso in. Ko bo en tak razglasil drugim, da lahko sedaj pa vozi kolikor hoče, se zna to morda malce obrnit.
Dokler ne bo en naletel na nelaserca in pokasiral lepo kazen
smile-1.gif
.

In zakaj bi se moral proizvajalec kaj sekirati zaradi tega... ce pa ima vsa dovoljenja in homologacije... Sem preprican, da ce bi bilo karkoli protizakonito, da bi se ze kaj spremenilo...

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Policist ti lahko napiše kazen na licu mesta. Zaseže ti tudi registrske tablice.

Ampak se lahko pritožiš, da policist ni usposobljena oseba za pisanje take kazni.
Ampak zaradi tega si ti nekaj dni brez tablic, slaba volja, nepotrebni stroški....

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.569
336
83
Kras
www.mtl.si
Zato:
Citat:
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Danes se lepo peljem po obali, po omejitvah seveda in že na daleč vidim 2 modra. Bila sta ženska in moški, ona je merila s svojo napravo in on mi je lepo mahal s "STOP" znakom, naj se ustavim.

On: dokumente prosim.
Jaz: seveda, izvolite.
On: dokumenti so v redu ampak morda veste, zakaj smo vas ustavili?
Jaz: res ne bi vedel.
On: na vašem vozilu je nameščena protizakonita naprava, ki onemogoča preverjanje hitrosti na naših napravah...
Jaz: prvič slišim, da bi moje vozilo imelo tako funkcijo....kje pa naj bi bila nameščena, mi jo lahko pokažete?
On: tega pa jaz ne bi vedel in me niti ne zanima; dejstvo je. da ste v prekršku...
Jaz: dejte mi lepo prosim pokazat, kje naj bi bila ta naprava nameščena?
On: to mene sploh ne zanima, globa v takem primeru znaša 500 EUR + izločitev vozila iz prometa, ker je neizpravno!
Jaz: ne razumem....želite povedat, da je avtomobil, ki je bil kupljen pred 6 meseci v avtohiši Mazda, opremljen z protizakonito opremo?
On: ... tišina...
Jaz: če je temu res tako, potem so vse nove Mazde 3 in Mazde 6, ki imajo vgrajen radarski tempomat, neizpravne?
On: če je res radarski tempomat temu kriv, jaz ne morem vedet; jaz vem le to, da vaše vozilo onemogoča opravljanje mojega dela.
Jaz: in kaj sem jaz tu kriv kot uporabnik? Če je temu tako, bom takoj v ponedeljek kontaktiral uvoznika za Slovenijo in mu obrazložil, da smo vsi vozniki omenjenih vozil v prekršku...poleg tega me zanima, kakšne imate te naprave? Mislim, da jih morete takoj zamenjat, ker so prestare in nezdružljive s tehnologijo, katera je opremljena na novejših vozilih..
On: to napravo mi je dala država v roke in druge nimam, pri Volvu in Audiju ni teh težav z radarskim tempomatom
Jaz: očitno je potem težava samo pri Mazdi, ker vaša naprava ni "kompatibilna" z radarskim tempomatom v Mazdi? Lahko to sporočite vašim vodilnim, da bomo Mazdaši imeli mir na cesti in da nas ne bodo ustavljali in "talali" kazni 500 EUR?
On: spremenilo bi se samo to, da bi vam jaz sedaj dal kazen, odstranil vozilo iz prometa, vi nas pa daste v medije
Jaz: tega jaz ne mislim delat, ker nimam ne časa, energije in ne živcev za kaj takega..
On: dejte ugasnit ta radarski tempomat v prihodnje in lep dan še naprej
Jaz: enako tudi vam.

Resno? RESNO???? A sedaj pa se naj vozim s strahom po naših cestah in razmišljam, kdaj me bodo ustavili in dali kazen zaradi naprave, katera ovira njihovo napravo in ne morejo izmeriti moje hitrosti?

Kaj lahko naredim? Radarskega tempomata ne mislim ugašat, saj sem kupil tako vozilo z namenom, da bom uporabljal vse funkcije....

Verjetno nisem in niti ne bom edini Mazdaš, ki se mu bo to zgodilo...
rolleyes-1.gif
Torej, da prihrani svojim strankam takšne zadeve. Pa ne mislim s tem na obveščanje policij, izdajo kakršnihkoli cerfitikatov in ostalih dovoljenj, temveč menjavo tehnologije. Očitno obstaja tehnologija, ki ne privede do takih zadev.
Torej zato, ker da nekaj na svoje stranke in jim noče povzročatI popolnoma nepotrebnih zapletov. Tukaj smo ''Alteraši'', ki vse vemo in se ne bi pustili zajeb... (itak, klasika
evil.gif

Sicer se pa vsi spomnimo enega podobnega primera ne tako daleč nazaj.
Losov test in Mercedes A. Mercedes je odreagiral kot je treba in iz tega potegnil ogromno brezplačno reklamo. Lahko bi se pa naredil loleka kot korejc (ne spomnim se ali je bil Hyundai ali Daewoo) in pač izdal javno obvestilo, da 99,999% voznikov takega manevra ne bo izvedlo in zato ni nevarnosti. Rešeno, vse po zakonu...

Torej dejansko je minilo že skoraj 2 leti in Mazda še vedno daje ven nove modele opremljene s ''problematično'' tehnologijo. Meni to pač ni sprejemljivo. Da potegnem še eno vzporednico: 1.2TSI motorji in ketne. Vse zakonito, vse kul, le motorji so šli v totalmotorschaden. Ko se je to pojavilo, je bil narejen update in zadeva rešena. Isto velja za vse ostale ''napake'', ki se žal pokažejo šele v dejanski uporabi avtomobila.
Še tole: Mecedes in nedosegljivost nekaterih sodobnih dizel motorjev nekaj let nazaj na Hrvaškem. Razlog: preslaba kvaliteta nafte, ki bi lahko povzročala težave. Pač, tough luck, teh motorjev ni bilo možno naročiti na Hrvaškem. Kljub temu, da bi bili brez težav homologirani, certificirani ali še kaj drugega.
Sedaj pa dovolj na to temo. Po moje sem bil dovolj jasen, kaj me muči.
grin1.gif

Bo pa tole očitno dobro izhodišče za en blog.
grin1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Policist ti lahko napiše kazen na licu mesta. Zaseže ti tudi registrske tablice.

Ampak se lahko pritožiš, da policist ni usposobljena oseba za pisanje take kazni.
Ampak zaradi tega si ti nekaj dni brez tablic, slaba volja, nepotrebni stroški....

Za kaj pa ti lahko napise kazen na licu mesta? On ne more dokazati, da imas karkoli vgrajenega, kar bi motilo njegovo napravo... Konec koncev se mu je lahko tudi naprava pokvarila ...
grims-1.gif
... In zato bi bilo nekako logicno, da te napoti na izredni tehnicni pregled ... tako kot je ze napisano ...

Uni tip iz Nemcije, ki je bil zaradi tega en teden brez avta, je konec januarja letos, po 14 mesecih dobil tozbo... Nic pa ni napisal, koliko je iztrzil ...
smile-1.gif

http://mazda6-forum.info/index.php?page=Thread&postID=319238#post319238

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.569
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:

Za kaj pa ti lahko napise kazen na licu mesta? On ne more dokazati, da imas karkoli vgrajenega, kar bi motilo njegovo napravo... Konec koncev se mu je lahko tudi naprava pokvarila ...
grims-1.gif
... In zato bi bilo nekako logicno, da te napoti na izredni tehnicni pregled ... tako kot je ze napisano ...
Drži. Po mojih informacijah poteka postopek tako v primeru suma vgrajene nehomologirane opreme. Zaseg tablic in prevoz avtomobila na tehnični. Če je zaprt, pač avto tam počaka, dokler ga ne odprejo. Če se izkaže, da je avto problematičen pade ustrezna kazen in seveda je potrebno spravit avto v prvotno stanje in ponovno na tehnični. Oba tehnična sta normalno plačljiva, poleg kazni seveda
grims-1.gif
.

PS: Nimam pa izkušenj iz prve roke, tako da bodo ostali povedali iz lastnih izkušenj. Kolikor vem jih je dovolj na tem forumu.
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:

grims-1.gif

Uni tip iz Nemcije, ki je bil zaradi tega en teden brez avta, je konec januarja letos, po 14 mesecih dobil tozbo... Nic pa ni napisal, koliko je iztrzil ...
smile-1.gif

Ta tožba se je zgodila pri nas, ali v nemčiji? (linka do tujega foruma nisem odpiral...)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Drži. Po mojih informacijah poteka postopek tako v primeru suma vgrajene nehomologirane opreme. Zaseg tablic in prevoz avtomobila na tehnični. Če je zaprt, pač avto tam počaka, dokler ga ne odprejo. Če se izkaže, da je avto problematičen pade ustrezna kazen in seveda je potrebno spravit avto v prvotno stanje in ponovno na tehnični. Oba tehnična sta normalno plačljiva, poleg kazni seveda
grims-1.gif
.

PS: Nimam pa izkušenj iz prve roke, tako da bodo ostali povedali iz lastnih izkušenj. Kolikor vem jih je dovolj na tem forumu.
grin1.gif

Ampak to velja le v primeru, da ti najdejo napravo, ki moti merilec in je v nasprotju z zakonom.... Ce temu ni tako, lahko zahtevas povrnitev stroskov, ki si jih imel stem... Res pa je, da moras iti v tozbo... in to traja... Poleg tega smo se v Sloveniji kjer zadeve ne spilajo tako, kot bi morale ... in bi na koncu celo verjetno izgubil tozbo
grims-1.gif
...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:

grims-1.gif

Uni tip iz Nemcije, ki je bil zaradi tega en teden brez avta , je konec januarja letos, po 14 mesecih dobil tozbo... Nic pa ni napisal, koliko je iztrzil ...
smile-1.gif

Ta tožba se je zgodila pri nas, ali v nemčiji? (linka do tujega foruma nisem odpiral...)

Saj niti ne bi bilo treba odpirati linka... le prebrati bi bilo fino
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ni najbolj jasno, lahko je nemec ki so mu pri nas zasegli tablice in se je tu pravdal, lahko pa da je švaba ki se mu je to zgodilo doma.

Kakorkoli, predvidevam, da je sladenji. Torej to še ne pomeni nič, pri nas so spet drugi zakoni kar se tega tiče, kot v švabariji.

Policaj ima v roki ustrezno, po vseh standardih, merilno napravo...in ta naprava ima tudi funkcijo, da javi, ko pride do motenja meritve, kar lahko policaj, brez velikih pomislekov, vzame kot merodajen pokazatelj, da ima voznik jammer. Sledi znana procedura odvzma rablic in kazen. Seveda bo potem uporabnik dosegel svoje prav, na sodišču, ampak, kot že rečeno, to s sabo potegne slabo voljo in dodatne stroške.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.569
336
83
Kras
www.mtl.si
Seveda. Sam ne vidim možnosti, da bi na tehničnem ugotovili neustreznost vozila zaradi tega. Si pa pravilno omenil, da smo v Sloveniji...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Pomojem je bil pa v tem primeru pač policaj majčkeno preveč aroganten, saj se je obnašal kot da je zakon v njegovih rokah. Ko mu je pa omenil, da je avto kupil pred šestimi meseci v salonu Mazda je začel pa malo mozgat, da so enkrat pred pol leta, med tem, ko je brskal po telefonu med sestankom res šefi neki nakladal, da naj v primeru motnje pri Mazdi ne serjejo in zajebavajo ljudi, ker je stvar v tem, da se sistema ne ujemata in da človek nima montiranega motilca lasarskih merilnikov in da naj ne zapravljajo denarja za izredne tehnične v tem primeru. Potem je pa pametoval, da naj preklemano zadevo, ki mimogrede lahko reši življenje rajš ugasne, da se oni ne bodo rabli zafrkavat s tem, namest da bi se opravičil in rekel lep dan želim in na svidenje. Stvar, ki jo morata uštimat Mazda in policija in nikakor ne uporabniki mazd.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Pomojem je bil pa v tem primeru pač policaj majčkeno preveč aroganten, saj se je obnašal kot da je zakon v njegovih rokah. Ko mu je pa omenil, da je avto kupil pred šestimi meseci v salonu Mazda je začel pa malo mozgat, da so enkrat pred pol leta, med tem, ko je brskal po telefonu med sestankom res šefi neki nakladal, da naj v primeru motnje pri Mazdi ne serjejo in zajebavajo ljudi, ker je stvar v tem, da se sistema ne ujemata in da človek nima montiranega motilca lasarskih merilnikov in da naj ne zapravljajo denarja za izredne tehnične v tem primeru. Potem je pa pametoval, da naj preklemano zadevo, ki mimogrede lahko reši življenje rajš ugasne, da se oni ne bodo rabli zafrkavat s tem, namest da bi se opravičil in rekel lep dan želim in na svidenje. Stvar, ki jo morata uštimat Mazda in policija in nikakor ne uporabniki mazd.

zmaga.gif

Sicer pa so me ravno iz Mazda Slovenija obvestili, da bodo vsem svojim kupcem poslali certifikat, katerega bo voznik lahko uporabil kot dokaz prometni policiji, da je vozilo opremljeno z opremo, ki je homologirana in dovoljena v EU (zraven bo seveda tudi tehnična obrazložitev laserskega varnostnega sistema SCBS, frekvence itd...).

Certifikat bomo prejeli vsi, ki imamo taka vozila in vsi novi kupci.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Velika zmešnjava je tole in zelo sem presenečen, kako je sploh do tega prišlo, oz kako so sploh mazdi dovolili uporabo točno teh frekvenc, kot da bi bil tako velik problem, da se frekvence spremeni da ne bi več motile policijske opreme. Glede na to, da ni problem samo pri nas, ampak tudi v nemčiji, in še verjento kje...

no..vsekakor upam, da policija čimprej nakupi primerno opremo, da se bo tudi alter mazda divjake lahko pohopsalo in kaznovalo.