Še strožje kazni?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Skratka, najboljša rešitev bi lahko bila, da se omejitev lahko prekoračiš, če se sam odločiš ampak če narediš nesrečo, je kazen zelo visoka.

- odvzem izpita
- velik znesek za plačat, če ne more, pridejo rubežniki
- če nimajo kaj vzeti, se mu najde služba, da bo poplačal kazen
- družbeno koristno delo s primernim brezrokavnikom (da se mu ego malce zmanjša)
- možnosti pritožbe ni
- časovna prepoved možnosti delanja vozniškega izpita
- če naredi isti prekršek ali hujši, se ga smatra kot povratnika in takega se takoj pošlje v zapor do konca življenja

Za nesrečo s smrtnim izidom.
- odvzem izpita
- zapor (tožba v smislu naklepnega umora, kajti zavedal se je, da vozi s tako hitrostjo, da lahko koga pođkoduje)
- prepoved delanja vozniškega izpita
- ko je na prostosti se naj javlja vsak teden svojemu nadzorniku
- osebno izkaznico se mu priredi, da se prepozna, da ima prepoved vozniškega izpita in nasploh vožnje za volanom (torej naj bo druge barve)
- tudi tukaj možnosti za pritožbe ni
- če je prisoten alkohol, droga mora obvezno iti na zdravljenje
- če oseba ponovi isti prekršek, dobi po hitrem postopku dosmrtni zapor, ker je nevaren za okolico

Sem še kaj pozabil?

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
KSZ:

nej kr dajo za +10 km/h prehitro 10.000€ kazni, slej al prej bodo take
stupid-1.gif

Pa obvezno mert tm, kjer so omejitve nelogično nizke in seveda ob 11.30 zvečer ko si res sam na cesti.

Kakšna bolana ideja. Kako se potem sploh lahko ponoči dogajajo nesreče, če si pa vedno sam na cesti?
Ravno zaradi takih KRETENSKIH razmišljanj, da si sam na cesti, se zgodi veliko nesreč.

Bolan si ti,ker bereš kar ti paše. Govorim za kazni v mestu o tem je tudi govora o povečanju kazni.

Razloži mi veleum: koga ogrožaš na Dunajski v LJ ob 24.00 na dvopasovni cesti kjer je pri Ruskem carju omejitev 50 in pelješ 82??
Do WTC-ja kjer je omejitev 60 pa nikoli ni kontrole. Zato se gre.

Koliko je smrtnih žrtev v mestih??

Nisem govoril za regionalni cesto kjer vsi pijani ponočs ekajo ovinke, pol pa mamo kar imamo.

Bo šlo?

Seveda, da bo šlo.
http://www.rtvslo.si/crna-kronika/nesreca-na-celovski-voznika-dobila-vec-kot-tri-leta-zapora/231501
Če bi imel ti prav, da so take ceste ponoči prazne, se tole ne bi zgodilo.

o nepismeni, spet bereš kokr ti paše. Je tam ravna cesta brez križišča?? ki sem jo jaz izrecno omenjal. In ti beseda ALKOHOL kaj pomeni? In tam tudi ni šlo za 80 km/h..

In izjema še ne potrjuje pravila..Takih nesreč je v mestu naprom drugim cestam v promilih. Bo šlo, ali boš spet toplo vodo odkril?
1. Ni ravna cesta, ampak je to dokaz, da nimaš prav, ko si rekel, da si ponoči na cesti sam.
2. Bi te prosil za statistične podatke iz katerih bo razvidno, da je v naselju število hnesreč v promilih glede na izven naselja.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
ma pust ti žajbla... ne dojame scene tako kot tisti ne, ki pišejo zakone in višajo kazni, plus večina policajev.
Zakaj tisti, ki dojamete sceno, ne naredite nekaj, da se to spremeni? Vaš največji uspeh do sedaj je jokanje po forumih, dalj od forumov pa še niste prišli.
Naredite akcijo, pa probajte dosečt, da se ta scena spremeni.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Na kratko, s tabo se bo splačalo debatirati, ko boš spremenil mišljenje in temu primerno napisal drugi stavek, naj ti malce namignem, 1. oseba množine.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
hysterical-1.gif
še zravn. Aja če maš sopotnika, a to šteje da nisi sam?? Al se samo avte gleda. Ptič na nebu šteje?

Če si sam a acesti si sam na cesti, ko je gužva je gužva, Kaj ti ni jasno..

Statistiko si sam najd itak maš preveč cajta, beri vse novice o smrtnih žrtvah pa izlušči kolk je bilo kje nesreč. Če te to zanima si najdi..

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.196
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Kar se mene tiče, lahko vsi vozimo po omejitvah.

Pa dejmo se res vozit po omejitvah - ne da se po ovinkih za paranoiki vozim 50km/h, ampak dejmo se po omejitvah. Tolk ko je omejitev, tolk mas da vozis
smile-1.gif
Ce je 90km/h, potem vozi 90km/h. Saj to je varno, ane?

Ravno zaradi takega mišljenja je v zakonu določeno, da se moraš prilagodit razmeram na cesti. Omejitev ne pomeni da je treba vozit s tako hitrostjo, ampak da se določene hitrosti ne sme prekoračiti. Za minimalno dovoljeno hitrost je drugačna tabla
smirk-1.gif

Ceste res niso idealne. Če se nisi sposoben prilagodt, si pač kriv. Ni država kriva (seveda so tudi izjeme), da si prpizdit 90km/h in zletel ven. Normalnim je v interesu da ostanejo na cesti tudi če je cesta zjebana, bumbarji pa gonjo do omejitve in še več, potem pa jokajo.

Je pa, realno gledano, stvar paradoksalna. Če država meni, da zna vsak, ki je dobil izpit, prilagajat hitrost razmeram, so omejitve popolnoma nepotrebne, saj bo to vsakdo itak storil - ker (menda) zna in ker je tako zapisano v zakonu.
Ali drugače: s samim predpisovanjem in uporabo omejitev država prizna in pričakuje, da vozniki niso sposobni sami prilagodit hitrosti. Torej jih za to ne bi smela kaznovat ...

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
hysterical-1.gif
še zravn. Aja če maš sopotnika, a to šteje da nisi sam?? Al se samo avte gleda. Ptič na nebu šteje?

Statistiko si sam najd itak maš preveč cajta, beri vse novice o smrtnih žrtvah pa izlušči kolk je bilo kje nesreč. Če te to zanima si najdi..

Glej širše. Včasih se kdo uleže na cesto (fora, pijanec, stava .. ) in tega ne moreš pričakovati. Nekdo ti lahko vrže kamen, steklenico iz istih razlogov .. tudi tega ne moreš pričakovati .. Poleg tega ti lahko prileti kdo s strani, kar tudi ne moreš pričakovati .. Redke so nesreče, ko nekdo pričakuje, da se bo zaletel in ne ukrene ničesar, da ne bi prišlo do nesreče
smirk-1.gif

Drugo je, če se ti peljš po puščavi, kjer je samo ena cesta, ravna 15km, pa priletiš na rdečo luč na semaforju, kjer ni niti križišča .. Sicer glup primer, a naj bo zgolj za to .. Tam pa bi bilo neupoštevanje zakona razumljivo.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Pade lahko tudi avijon na cesto...če se kaj takega zgodi ko si navedel je vseeno ali peješ 30 ali 80, pizdr, bo v vsakem primeru.. Če začneš tako paranoično razmišljat ni varno niti da si v sam v kleti zaprt.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
hysterical-1.gif

Glej širše. Včasih se kdo uleže na cesto (fora, pijanec, stava .. ) in tega ne moreš pričakovati. Nekdo ti lahko vrže kamen, steklenico iz istih razlogov .. tudi tega ne moreš pričakovati .. Poleg tega ti lahko prileti kdo s strani, kar tudi ne moreš pričakovati .. Redke so nesreče, ko nekdo pričakuje, da se bo zaletel in ne ukrene ničesar, da ne bi prišlo do nesreče
smirk-1.gif

Drugo je, če se ti peljš po puščavi, kjer je samo ena cesta, ravna 15km, pa priletiš na rdečo luč na semaforju, kjer ni niti križišča .. Sicer glup primer, a naj bo zgolj za to .. Tam pa bi bilo neupoštevanje zakona razumljivo.

Ja ni, ker kaj pa ce se pripelje skoz krizisce pijan voznik (mozno je, ce si ti v taki pustinji, je lahko tudi on) ? (evo ti tvojo logiko)

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Če govorim za LJ: kakor narod vozi in se ozira na kolesarje, ter kako so steze urejene je pametno meti nekaj na glavi. Je smešno, ker nismo navajeni, samo glavo maš sam eno..

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Na kratko, s tabo se bo splačalo debatirati, ko boš spremenil mišljenje in temu primerno napisal drugi stavek, naj ti malce namignem, 1. oseba množine.
Ne vem zakaj bi uporabil prvo osebo množine, če je pa že Matey nas ločil v tiste, ki ne dojamemo scene in tiste, ki jo doajmejo. Hotel sem samo svetovat tistim, ki jo dojamejo, naj kaj naredijo, da jo bomo tudi drugi dojeli.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
hysterical-1.gif

Pa sva s skupnimi močmi le prišla do bistva, da si sam, takrat ko ni nobenega zraven. In to je lahko sredi dneva, sredi noči, v naselju ali v gozdu. Ura tukaj ne igra nobne vloge.

Glede statistike pa sem jo našel, samo se ni ujemalo s tem, kar si ti pisal. Pa sem misli, da imaš ti kakšne boljše podatke. Zdaj vidim, da si pisal na pamet.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Pade lahko tudi avijon na cesto...če se kaj takega zgodi ko si navedel je vseeno ali peješ 30 ali 80, pizdr, bo v vsakem primeru.. Če začneš tako paranoično razmišljat ni varno niti da si v sam v kleti zaprt.
Ja res lahko pade avijon, pa če si pod vplivom česa, lahko vidiš tudi marsovce na cesti, ki si jih ti v enem postu prej omenjal.
Trezen in dober voznik pa bo znal ločit imaginarne in realne nevarnosti in bo hitrost znal prilagajat razmeram brez kakšnekoli paranoje.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Ne vem zakaj bi uporabil prvo osebo množine, če je pa že Matey nas ločil v tiste, ki ne dojamemo scene in tiste, ki jo doajmejo. Hotel sem samo svetovat tistim, ki jo dojamejo, naj kaj naredijo, da jo bomo tudi drugi dojeli.

Kaj ti niso že dosti napisali v tej temi?

Zgleda, da bolj slabo slediš.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:

Kaj ti niso že dosti napisali v tej temi?

Zgleda, da bolj slabo slediš.
Ne pomaga, če samo meni pišejo. Naj nekaj tudi naredijo.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Skratka, najboljša rešitev bi lahko bila, da se omejitev lahko prekoračiš, če se sam odločiš ampak če narediš nesrečo, je kazen zelo visoka.
Recimo, da bo en tako divjal ali pa počenjal druge neumnosti na cesti, pa se bo zaradi tega, ker bojo ostali vozniki prav ravnali, nekajkrat končalo brez nesreče. Potem bo pa ta človek enkrat zbil tebe in te spravil na invalidski voziček. Me zanima, če boš potem še za tak predlog.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
hysterical-1.gif

Pa sva s skupnimi močmi le prišla do bistva, da si sam, takrat ko ni nobenega zraven. In to je lahko sredi dneva, sredi noči, v naselju ali v gozdu. Ura tukaj ne igra nobne vloge.

Glede statistike pa sem jo našel, samo se ni ujemalo s tem, kar si ti pisal. Pa sem misli, da imaš ti kakšne boljše podatke. Zdaj vidim, da si pisal na pamet.

No veleum pol jo pa prilimaj
hysterical-1.gif

Ja ura igra vlogo, ob treh sredi dneva si težko sam na dunajski, le zakaj.. In takrat ko folk stoji sredi križišč ni miličnikov da bi delai red in pisali kazni. Raje radar ko je isti križišče, ne boš verjel prazn (razn kkšnega goloba ob cesti).

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Recimo, da bo en tako divjal ali pa počenjal druge neumnosti na cesti, pa se bo zaradi tega, ker bojo ostali vozniki prav ravnali, nekajkrat končalo brez nesreče. Potem bo pa ta človek enkrat zbil tebe in te spravil na invalidski voziček. Me zanima, če boš potem še za tak predlog.

Lahko me tudi jutr zbije in bom pristal na invalidski voziček, a misliš da bom pri sedanjem zakonu kar skakal z vozičkom in se vozil po enem?