Še strožje kazni?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
pa so res še pike zraven
stupid-1.gif

mislim ej, idiotizem prve klase, izboljševanje varnosti my ass....

Kaj da ne, oni delajo študije bodo pa ja vedel kako pa kaj
grin1.gif
pijance naj raje začnejo j. na cesti..

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
Kdaj bodo povišal kazen za rdečo in GSM? Pa več policije na ceste hudiča.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Citat:
Glej širše. Včasih se kdo uleže na cesto (fora, pijanec, stava .. ) in tega ne moreš pričakovati. Nekdo ti lahko vrže kamen, steklenico iz istih razlogov .. tudi tega ne moreš pričakovati .. Poleg tega ti lahko prileti kdo s strani, kar tudi ne moreš pričakovati .. Redke so nesreče, ko nekdo pričakuje, da se bo zaletel in ne ukrene ničesar, da ne bi prišlo do nesreče

Drugo je, če se ti peljš po puščavi, kjer je samo ena cesta, ravna 15km, pa priletiš na rdečo luč na semaforju, kjer ni niti križišča .. Sicer glup primer, a naj bo zgolj za to .. Tam pa bi bilo neupoštevanje zakona razumljivo.

filozof.... gledaš v nebo, da ti nau kej na smešno betico padl... no poznal se nau nič...

Kdaj ti je nazadnje skočil otrok pred avto izmed parkiranih avtov, ko je skočil za žogo? Ti mi potem, pameten kot si, znaš tudi povedati, kdaj ti bo naslednjič, a ne? .. Le zakaj nimajo tudi tebe med strokovnjaki pri urejanju zakonov in vozne kulture .. Objavi sem svoj GSm. Sem prepričan, da be bo kontaktiral kdo od odgovornih in te prosil in mastno plačal, da jim boš svetoval.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

A vidiš, ravno v tem je problem! Ni fora v kaznih. Vozniki moramo voziti po omejitvah voziti zaradi NAS SAMIH, ne pa zato, da nas ne bodo ujeli .. In dokler bomo razmišljali tako, je vsakršen zakon zgrešen.

Je pa tudi res, da nismo zmožni, da bi lahko premaknili naše betice v pravo smer .. Žalostno ..

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
To ni noben argument za to, kar si prej trdil. Če je tako, potem je itak brezveze karkoli počet, ker te vedno lahko kdo ubije na cesti.

Bolj slabo bereš?
Tisto kar sem napisal je zgolj osnutek, saj je spodaj vprašanje še za katero alinejo.
In ja, jaz bi bil vesel, da tist, ki je povzročil nesreæo, ne bo nikoli več sedel za volan.

Sam pristop k večji varnosti je idiotski, ker vsako leto ali pa vsako drugo leto povečanje kazni ne bo obrodilo sadov.
Zakaj ne dvignejo kazni oz., za vsak prekoračen km naj bo kazen 500€ ali pa tudi 1000€? Zakaj se mi zdi, da bi se nekateri držali omejitev zgolj zaradi višine kazni in ne zaradi tega, da bi dejansko pripomogli k varnosti.

To ti praviš, da je brez veze delati, ker te lahko vedno nekdo ubije in prosim drži se tega, ne tipkaj več, bodi v svojem svetu.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
kripo: vsak dan vidim na desetine, ki prevozi rdečo, danes me je na rdeči po levem pasu prehitel AVTOBUS! in zavil desno....in taki imajo še izpit?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
(5) Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost na cesti v naselju, se kaznuje za prekršek z globo:
1. 100 eurov, če prekorači hitrost do vključno 10 km/h;
2. 300 eurov, če prekorači hitrost nad 10 do vključno 20 km/h.

res se jim gre za varnost ja....
bonk.gif
Haha, zdejle na 24 ur tip od policijskega sindikata priznal, da število radarjev nima nobenega vpliva na prometno varnost.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Se podpišem po tole. Kaj ti rabijo visoke kazni, če ni policajev na cesti, da bi jih pobrali!
Mesta postajajo divji zahod, nihče ne upošteva semaforjev, smerokazev, goveda blokirajo polna križišča.

Šolanje mladih se bo pričelo tako, da bodo stari doma jokali, ko bo šel denar za počitnice, ker je mati šla v rdečo, fotra pa so pijanega dobili na poti iz službe, ko je kolovratil preko dveh polnih črt izpred bifeja.

Za začetek po mestih policaje na križišča in kasirat, potem pa postopoma zmanjševat intenzivnost, ko se bo 'vzorec' prijel.
Podobno predlagam za avtoceste, kjer je situacija iz meseca v mesec slabša. Na povprečni jutranji poti iz MB v LJ naletim na vsaj 10 pacientov (vsaj pol jih telefonira), ki brezveze zasedajo levi pas in jih je treba opozoriti, da niso sami na svetu. Izmed teh se vsaj dva nočeta umakniti in gestikulirata, ko se po kilometru ali več soliranja končno skidata desno.
Divjakov na AC v klasičnem pomenu besede praktično ni več opaziti ( ne, nisem tako hiter, da me drugi divjaki ne bi mogli dohiteti
ne-ne-1.gif
).

LP,

Milan

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.041
1.262
113
42
Včer sm z AXom eni žmrgal ki je po levem pasu peljala z BMWjem in na desni nobenega. Je baba tko pizdila pa mi nazaj žmrgala ka se je mogla umaknt da bi skot infarkt fasala

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
vsak dan na gorenjski AC verižna trčenja...danes spet 6-7 avtov....je to normalno?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Včer sm z AXom eni žmrgal ki je po levem pasu peljala z BMWjem in na desni nobenega. Je baba tko pizdila pa mi nazaj žmrgala ka se je mogla umaknt da bi skot infarkt fasala

Spoštovani turbobitch. Če si se peljal po dvopasovnici v naselju in si tole delal, si pravi [censored]! V naselju sta namreč oba pasa enakovredna in se vozilo sme peljati po levi, tudi če na desni ni nikogar. In prav tako smeš ti prehitevati po desni, če ti paše. Bo treba prebrati zakon
wink-1.gif

naliM: vse raziskave kažejo, da prisotnost policije NE VPLIVA na število prekrškov. To je znano dejstvo, ki so ga raziskave pokazale že dolgo dolgo časa nazaj in ga vedno znova pokažejo. Zato je pa potrebno spremeniti veliko število dejavnikov, da bi spremenili kaj na dobro.

Če bi število policistov vplivalo na število prekrškov, je rešitev jasna. Na vsako križišče enega. Pa še v vsako spalnico potem enega, da ne bo več domačega nasilja
17758-icon_confused.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
naliM: vse raziskave kažejo, da prisotnost policije NE VPLIVA na število prekrškov. To je znano dejstvo, ki so ga raziskave pokazale že dolgo dolgo časa nazaj in ga vedno znova pokažejo. Zato je pa potrebno spremeniti veliko število dejavnikov, da bi spremenili kaj na dobro.

Če bi število policistov vplivalo na število prekrškov, je rešitev jasna. Na vsako križišče enega. Pa še v vsako spalnico potem enega, da ne bo več domačega nasilja
17758-icon_confused.gif

Raziskave (po možnosti ne v SLO) so eno, realnost (v SLO) drugo. Ne govorimo toliko o fizični prisotnosti, kot o tem, da se ljudem vtisne v sivo nakodrano gmoto, da bodo za vožnjo v rdečo luč (in ostale večinoma nesankcionirane prekrške - praktično vse, razen hitrosti in alkohola) plačali kazen, pa naj jo napiše policaj ali računalnik, ki nadzira kamere v križišču.

In da se to prične dogajat, mora nekdo za to pričet pisat kazni - če mi date koncesijo, bom to jaz.
wink-1.gif

LP,

Milan

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Se podpišem po tole. Kaj ti rabijo visoke kazni, če ni policajev na cesti, da bi jih pobrali!
Kdo pa potem pobere tistih +100miljonov, ki se naberejo v proračunu iz kazni?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
ah dej ne nabijej..... pa sprav tvoje filozofiranje...

poben si Damjanu Murku.... Mam precej časa izpit a in b in bi po tvojem scenariju in filozofiranju povozil žel cel kinder garden......

Dejstvo je, da najhujših kršiteljev kazni ne izučijo... od takih jih večina tudi ne izterjajo... Seveda moraliziranje Damjana Murka pa kaže, da na cesto sploh ne smemo it, ker je prenevarno.......

Ponekod imajo celo smrtne kazni, pa problema ne odpravijo, prohibicija, doživljenske kazni itd... ni ustavila alkoholiziranosti za volanom...

to je dejstvo, pa če ti še tako filozofiraš o nebulozah po dolgem in počez....

Nazadnje urejeno:

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Očitno ne znaš brati.

sam namreč pravim, da kazni ne zadostujejo oziroma ne izboljšajo stanja .. in da bi bilo treba spremeniti kulturo in razmišljanje vsakega posameznika ..

In bravo, da imaš izpit A in B kategorije. Sem ponosen nate. zadovoljen?
cheer.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
prav neverjetno, kako si nekateri želijo policijsko državo.

Ločiš med sarkazmom in resnostjo? Postavitev policistov je na vsako kržišče je sarkazmična opazka. In če prebereš, kaj pišem v postih, bi opazil, da sem proti takšnim kaznim. Vse je v dojemanju posameznika in kulturi, ki je nobena kazen ne bo spremenila ..

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
prav neverjetno, kako si nekateri želijo policijsko državo.

Ločiš med sarkazmom in resnostjo? Postavitev policistov je na vsako kržišče je sarkazmična opazka. In če prebereš, kaj pišem v postih, bi opazil, da sem proti takšnim kaznim. Vse je v dojemanju posameznika in kulturi, ki je nobena kazen ne bo spremenila ..
Sem razumel, tebi sem pa repliciral kot dopolnilo in pritrditev tvojemu pisanju.
Ampak je pa res, kako si nekateri želijo policijsko državo, več policije na vsakem vogalu in še višje kazni.