Še strožje kazni?

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
KSZ:

nej kr dajo za +10 km/h prehitro 10.000€ kazni, slej al prej bodo take
stupid-1.gif

Pa obvezno mert tm, kjer so omejitve nelogično nizke in seveda ob 11.30 zvečer ko si res sam na cesti.

Kakšna bolana ideja. Kako se potem sploh lahko ponoči dogajajo nesreče, če si pa vedno sam na cesti?
Ravno zaradi takih KRETENSKIH razmišljanj, da si sam na cesti, se zgodi veliko nesreč.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
KSZ:

nej kr dajo za +10 km/h prehitro 10.000€ kazni, slej al prej bodo take
stupid-1.gif

Pa obvezno mert tm, kjer so omejitve nelogično nizke in seveda ob 11.30 zvečer ko si res sam na cesti.

Kakšna bolana ideja. Kako se potem sploh lahko ponoči dogajajo nesreče, če si pa vedno sam na cesti?
Ravno zaradi takih KRETENSKIH razmišljanj, da si sam na cesti, se zgodi veliko nesreč.

Bolan si ti,ker bereš kar ti paše. Govorim za kazni v mestu o tem je tudi govora o povečanju kazni.

Razloži mi veleum: koga ogrožaš na Dunajski v LJ ob 24.00 na dvopasovni cesti kjer je pri Ruskem carju omejitev 50 in pelješ 82??
Do WTC-ja kjer je omejitev 60 pa nikoli ni kontrole. Zato se gre.

Koliko je smrtnih žrtev v mestih??

Nisem govoril za regionalni cesto kjer vsi pijani ponočs ekajo ovinke, pol pa mamo kar imamo.

Bo šlo?

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Ma pusti Zajbla, ker itak živi v nekem svojem svetu. Dokler bodo pri nas samo trobili to hitrost, bodo še rabili kako desetletje, da bodo ugotovili, da z nekimi nepremišljenimi omejitvami in nekimi kvazi-kontrolami na najbolj dobičkonosnih odsekih ni možno kaj dosti doseči. Ravno zadnjič sem se zjutraj peljal mimo vodic po AC, pa sta se tam 2 zaletela, kjer je delo na cesti, in so ju nalagali na kamjon. Sploh mi ni jasno, kako si lahko tako nesposoben, da se tam zaletiš, kjer je ravnina in taka smešna omejitev (80 ali pa celo 60). Tudi če bi peljal 200 ni šanse, da se zaletiš, ker itak vidiš 500m naprej. Pa še ni nekih stranskih ulic ali pa pločnikov, da bi ti nekdo uletel nepričakovano, pač ograja na vsaki strani. Seveda se hitro najdejo izjeme, pač treba je vozit z varnostno 10cm in vmes drkat po radiu in ne gledat na cesto.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Baje nekaj malega svoje modrosti na dveh nogah uvazamo k njim
evil.gif
Zakaj "nekaj malega" ? Ker zaresni balkanci uvazajo bolj mnozicno.

@Firing_Nukez: to bo dober argument, ko bos lahko zanesljivo dokazal, da so zaletenci res vozili po tistih omejitvah, a se vseeno zabili. Do takrat lahko samo ugibas kaj so v resnici poceli, ce nisi stal zraven v trenutku trcenja (in jaz bi prej stavil na to, da ni slo ravno po omejitvah, ampak posteno preko njih, ker so "poznali cesto" ali kaj podobnega). Tebi se zdi recimo nelogicno, da bi se nekdo zabil pri 80 km/h - meni in postavljalcu table tudi. Morda pa je peljal vec kot 80 (npr. 130, ker pozna cesto in vozi vedno po predpisih" ali pa 160-180, kot nas ata, ker "pozna cesto in ve, da je tista tabla za brezveze")
confused-1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Meni se na Dunaju v prometni konici ni zdela bistveno drugačna kultura kot v LJ, čeprav je pa več manjdeljcov, ki spustijo zmedenega tujca na drug pas. Se mi pa zdi, da so se Avstrijci precej pokvarili v zadnjem letu glede kulture vožnje.

To se ti samo zdi. Če kdo serje po Dunaju so to samo balkanci
wink-1.gif

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Hitrost je najbolj prikladen razlog za krivca prometnih nesreč.

Pač se ga uporablja zato, da nebi povprečnemu slovenčku kdo slučajno rekel, da nima pojma o vožnji in obnašanju v prometu.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
ksz...pa dajmo narediti potem eno foro...v letu 2011 se VSI striktno držimo hitrostnih omejitev. Če število nesreč in predvsem smrtnih žrtev ne bo bistveno upadlo, bomo dokazali, da hitrost ni eden glavnih vzrokov za žrtve...A SMO ZA?????
evil.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
jaz sem za, itak tako že vozim, z gonjenjem nič ne dosežeš, sploh v LJ....itak je tok gužve, da kar pozabite na zelene vale.....

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Kar se mene tiče, lahko vsi vozimo po omejitvah.

Pa dejmo se res vozit po omejitvah - ne da se po ovinkih za paranoiki vozim 50km/h, ampak dejmo se po omejitvah. Tolk ko je omejitev, tolk mas da vozis
smile-1.gif
Ce je 90km/h, potem vozi 90km/h. Saj to je varno, ane?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Firing_Nukez pravi:
...Dokler bodo pri nas samo trobili to hitrost, bodo še rabili kako desetletje, da bodo ugotovili, da z nekimi nepremišljenimi omejitvami in nekimi kvazi-kontrolami na najbolj dobičkonosnih odsekih ni možno kaj dosti doseči. ...
Traparije pišeš. Z temi nepremišljenimi omejitvami in kontrolami na najbolj dobičkonosnih odsekih in višanjem kazni dosežejo točno to kar želijo. In to je več €€€€ v proračunu. In to jim dobro laufa že kaki 15 let. In kot vidim po odzivih jim bo še dolgo.
Skoz jamrat kolk je nesreč, predvsem zaradi hitrosti in alkohola, (ker je to najlažje pomerit in pokasirat) in ponudit rešitev v obliki višjih DENARNIH kazni. Glupi folk bo pa nasedel in se ne bo pobunil.
Saj je zgoraj en lepo napisal, če število nesreč narašča, bodo rekli da je treba kazni zvišat, da se bo zmanjšalo, če pa se število nesreč manjša, bodo pa ugotovili da višanje kazni pomaga in bodo še zvišali. Glupi folk pa ploska tem zgodbicam.

varnost je zadnja, kar oblast briga, saj z prekrški in nesrečami dobro služijo. Skrb za varnost je samo pesek v oči.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Ksz

Mene pa zanima, zakaj drugje po Evropi drastično ne zvišajo kazni?
Zato ker se politiki bojijo, da bi se folk pobunil in bi koga nataknili na kol. Drugje po zahodu ljudje niso navajeni bit tolk servilni do oblastnikov.
Tako bodo najprej zvišali kazni tam, kjer so ljudje že navajeni da jih oblast je.be in drži na kratko, nato bodo tud po zahodu rekli, poglejte, tud pri nas je treba zvišat kazni ker imamo skoraj najnižje.. in podobne zgodbice, pa bo folk tud tam peljal naloženo. Samo tam gre mal počasneje.
V Grčiji se je folk pobunil, pa majo večje plače, v Franciji zaradi pokojninske reforme, pri nas pa nekateri ploskajo še višjim kaznim.

Odkar je propadel socializem v rusiji je kapitalizem monopolen sistem, in ni alternative. Delavske pravice in svoboščine se bodo počasi manjšale povsod, saj ni konkurence. Z vsakim zakonom smo bližje suženjstvu ter vse bolj pod nadzorom.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.767
113
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Kar se mene tiče, lahko vsi vozimo po omejitvah.

Pa dejmo se res vozit po omejitvah - ne da se po ovinkih za paranoiki vozim 50km/h, ampak dejmo se po omejitvah. Tolk ko je omejitev, tolk mas da vozis
smile-1.gif
Ce je 90km/h, potem vozi 90km/h. Saj to je varno, ane?

ja ni. ravno to je catch... ti se lahko pelješ 70 na 90 omejitev (ali pa 90 na 90) in ti bo zaradi luknje na cesti, v katero zapelješ, odtrgalo kolo, po možnosti se zaletiš v kako nasproti vozeče vozilo in kriv boš ti, ker nisi vozil prilagojeno razmeram na cesti oz. tako, da lahko v vsakem trenutku ustaviš zaradi nepričakovane ovire na cesti. ja ja, taki so pri nas zakoni... tudi če nisi kriv, boš kriv
cool-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
Torej vožnja po CPP je počasna? A tako učijo v avtošoli, nisem vedel tega. Posipam se z pepelom.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Ja je. In dolgotrajna. Sicer pa spoštujem to, da voziš po omejitvah. Sam ne jebat ostale, da naj vozijo tako kot ti, ker nisem nikjer zasledil, da ti je kdo težil da začni čez omejitve vozit.
wink-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
Ti kar...do prvega izleta iz ceste, ali nesreče ali uboja kakega človeka.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Hmja...imaš prav. Kot poklicni voznik v diplomaciji v tujini z večletnimi izkušnjami, raznimi treningi in šolanji za poklicne voznike in kot ex go-kart dirkač, sem v 13-ih letih od kar imam izpit za avto;

1. Ubil 7 ljudi. No, enega sem nalašč. Ko ga jebe, tako ali tako se nisva razumela.

2. 125X sem zletel s ceste. Tu nekje, že 5 let namreč ne štejem več.

3. Tok nesreč kot sem jih imel jaz...huh...tok tudi Iglesias starejši ni imel bab...