Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Mislim, da si malo narobe razumel, kaj nas (vsaj mene) točno moti pri tej zgodbi.
Na eni strani imaš Evropo, ki teži k napredku in ločevanju države in religije (ja, mislim, da je to dvoje zelo povezano). Na drugi strani pa imaš neke kvazi certifikate, ki ne temeljijo na kakršnemkoli higienskem ali bolj splošno - racionalnemu argumentu.
Da bi zadovoljili želje muslimanov, se torej proizvajalci hrane odločajo za halal. Apriori skregano z logiko, da se mora večina podrejat manjšini v Evropi. Ampak ker je ne-muslimanom večinoma vseeno, ali je hrana halal ali ne (itak jedo svinjino... v Evropi pač poznamo hladilnike in ni potreb po takih neracionalnih zadržkih) - je sedaj pač vsa hrana halal.
In prišli smo do tega, da če bi nek bright želel uživati piščančje meso, ki NI HALAL, tega enostavno ne more. Hitro množeča se manjšina je uspešno uvozila in ne le to - praktično dosegla monopol - s svojimi RELIGIOZNIMI normami.
Zato ja, kot je Ateist malce provokativno napisal v prvem sporočilu - naravnost uživam, ko gledam, da se malce brzda muslimanske ambicije po uvozu njihove kulture v Evropo... pa naj bo to na kakršenkoli način.
V Evropi po mojem mnenju ne bi smelo biti prostora za ljudi, ki želijo, da njihova življenja vodi religija. Strpnost se konča točno tam, ko mi nekdo začne vsiljevat svoje norme, kulturo in religijo. Pa naj to še tako lepo zavije v celofan in mi servira pod pretvezo "enakopravnosti" ali "solidarnosti". Bullshit. Do 2020 bo v Evropi 20% prebivalstva muslimanskega. Remember Kosovo??!