Pašteta razburila muslimane

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Mislim, da si malo narobe razumel, kaj nas (vsaj mene) točno moti pri tej zgodbi.

Na eni strani imaš Evropo, ki teži k napredku in ločevanju države in religije (ja, mislim, da je to dvoje zelo povezano). Na drugi strani pa imaš neke kvazi certifikate, ki ne temeljijo na kakršnemkoli higienskem ali bolj splošno - racionalnemu argumentu.

Da bi zadovoljili želje muslimanov, se torej proizvajalci hrane odločajo za halal. Apriori skregano z logiko, da se mora večina podrejat manjšini v Evropi. Ampak ker je ne-muslimanom večinoma vseeno, ali je hrana halal ali ne (itak jedo svinjino... v Evropi pač poznamo hladilnike in ni potreb po takih neracionalnih zadržkih) - je sedaj pač vsa hrana halal.

In prišli smo do tega, da če bi nek bright želel uživati piščančje meso, ki NI HALAL, tega enostavno ne more. Hitro množeča se manjšina je uspešno uvozila in ne le to - praktično dosegla monopol - s svojimi RELIGIOZNIMI normami.

Zato ja, kot je Ateist malce provokativno napisal v prvem sporočilu - naravnost uživam, ko gledam, da se malce brzda muslimanske ambicije po uvozu njihove kulture v Evropo... pa naj bo to na kakršenkoli način.

V Evropi po mojem mnenju ne bi smelo biti prostora za ljudi, ki želijo, da njihova življenja vodi religija. Strpnost se konča točno tam, ko mi nekdo začne vsiljevat svoje norme, kulturo in religijo. Pa naj to še tako lepo zavije v celofan in mi servira pod pretvezo "enakopravnosti" ali "solidarnosti". Bullshit. Do 2020 bo v Evropi 20% prebivalstva muslimanskega. Remember Kosovo??!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Stari, najebal si ga.
evil.gif

Čakaj, da alter hanžki spijejo jutranjo kavo in tole preberejo.

>>>smajli ki je kokice<<<

Sicer se pa do potankosti strinjam s tabo.
pozdrav.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.093
113
Jernej, mogoče sva se res narobe razumela. Saj ni bistveno.
Mene za razliko od tebe ne moti, če imajo muslimani nek svoj certifikat. Če hočeš poslovati z njimi, ga boš pa pač imel. Tudi če hočeš dobiti kak naš javni razpis, te je.....jo z nekimi certifikati in zahtevami, ki s konkretnim poslom nimajo prave veze. Davno nazaj sem slišal zgodbe, da so v Perutnini Ptuj ali podobni firmi delali za neke arabce in da so morali piščanci v trenutku smrti gledati proti Meki. No ja, najbrž gre za legendo...
Mislim, da je glede hrane v Evropi več "vernikov", kot kjerkoli drugje po svetu. Imaš na primer vernike vegeterijance, vernike vegane, vernike muslimane, poznam kar nekaj vernikov, ki jedo meso, ampak od živali bi jedli samo kakih 20 % kosov (denimo ne drobovine, prebirajo iz zrezka žile, ki jih bodo menda ugonobile itd...). Vse to so "verniki", ki kršijo "vero" glede hrane, ki jo je človeštvo poznalo od svojega nastanka.
Na nek način pa je vsakemu treba dati svoj prav. Nesprejemljivo bi bilo, da če bi denimo hrana imela oznako, da gre za vegeterijansko živilo, da ima notri nek "dodatek", ki je živalskega izvora in to na deklaraciji ni omenjeno.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ja, vem... To je druga skrajnost. Enakopravnost in strpnost - ZA VSAKO CENO. Tudi če strpna in enakopravna družba v končni fazi - propade ali pa je asimilirana. Glavno, da so bili pridni in dobri.

Večina ljudi misli, da je zoperstavljanje muslimanskemu vplivu v Evropi zgolj politika RKC in kot tako pač še en religiozen konflikt. Daleč od tega... Gre se za konflikt med ureditvijo "ločeni država in religija" in "država JE religija".

Preživel sem že par mesecev v muslimanskih (tudi hardcore muslimanskih) državah in ne me narobe razumet - to so čudoviti, prijazni, gostoljubni, večinoma tudi zelo strpni ljudje. Vedno se rad vračam v te kraje - minimalno kriminala, čistoča in higiena, dobra hrana...

Ampak živeti tam - NEVER. Ko si dalj časa v stiku s temi ljudmi, hitro opaziš, kaj se skriva pod površjem. Privzgojen in neracionalen pogled na svet - h kateremu se zagotovo obrnejo v času stiske. To je tisto, česar me je strah. When it gets tough, don't think, but pray.
stupid-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
1. bodimo strpni
2. bodimo enakopravni
3. spoštujmo drugačne

4. kosovo je tamo negde daleko oooooo in ni naš problem.

je pa tko kot je rekel en, če želiš delat z nekom, mu neki prodajat, moraš spoštovat njegove želje.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Razumem, kaj hočeš povedati.

Pravim le, da ima ta medalja še drugo plat.

Eno je, če nekdo ne uživa mesa (vegetarijanec), zato ker se je za to odločil sam in po tehtnem premisleku. Prebira literaturo na to temo in se skratka zaveda nevarnosti te prehrane in njenih prednosti.

Popolnoma drugače pa je, če nekdo ne želi uživati svinjskega mesa zato, ker mu je bilo tako privzgojeno (od staršev ali še slabše - od uslužbencev cerkve... katerekoli že).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Bodite strpni, čeprav drugi niso strpni do vas.
Enakopravnost, čeprav drugi ne priznavajo te enakopravnosti.
Spoštujmo drugačne, čeprav oni ne spoštujejo vas.

Ja, res super načela. Dajmo se jih držat še par deset let in...

Kosovo sploh ni tako daleč... poglej na zemljevid. In predvsem - poglej demografske podatke za Evropo!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a si hotu v strpno, enakopravno, demokratično evropo in zahod. najbrž si. torej?

glede vegija in muslija.
povsem napačno rzamišljanje. vegi se določi sam,a lahko so mu vsilili starši. bere knjige itd
no. mnogi ratajo musliji sami, berejo knjige.

na trenutke mal 'cudn' razmisljas.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pravim samo, da Evropa v svoji prekomerni toleranci ni pripravljena na vdor ljudi s srednjeveškim načinom razmišljanja pod pokrovom.

Ja, v množici ljudi, ki jim je religija privzgojena, je res smiselno omenjat ljudi, ki so se zanjo odločili po 18. letu starosti. Oziroma vegetarijance, ki jim je bil tak način prehrane privzgojen.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Vero bi morali čimbolj ignorirati. Se seveda pogovarjati o njej ampak ne delati nekih "verskih" certifikatov. Napiši gor da je svinja noter in si opravil svoje.

Samo ne jih provocirat. Takšni "incidenti" jih združujejo pod eno zastavo. In to se čez leta nabere dokler ne dobijo neke skupne indentitete, ki je samo podskupina širše družbe in zahtevajo spremembe njim po godu.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
da ne boš narobe razumel ti povem, da se več kot strinjam s tabo. še celo malce bolj drastičen sem, ampak

večina je odločila, da rabimo strpno evropo, demokratizacijo in enakoporavnost.
istočasno vtikamo nos v zadeve, ki se nas ne tičejo in jamramo, da se drugi praskajo ob nas.

pač to ne gre skup.

hitra_kaca

Pripravnik
8. avg 2007
106
0
16
KSZ. Ne glede na vso razpravo, pašteta ni ustezala zahtevam pravilnika in je ne bi smelo biti na tržišču (npr.: Pravilnik ).Če se je proizvajalec odločil, da bo proizvajal perutninsko pašteto, potem naj proizvaja perutninsko pašteto, ne mešane. Enako velja za vse mesne izdelke. Vse ostalo je goljufija. Pri tem je popolnoma vseeeno ali gre za tržno nišo izvoza v muslimanske države ali za prodajo v RS.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Davno nazaj sem slišal zgodbe, da so v Perutnini Ptuj ali podobni firmi delali za neke arabce in da so morali piščanci v trenutku smrti gledati proti Meki. No ja, najbrž gre za legendo...

Za piščance ne vem, so pa imeli v Prekmurju probleme, ker so "na živo" zaklali govedo za neke arabske nogometaše.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Bodite strpni, čeprav drugi niso strpni do vas.
Enakopravnost, čeprav drugi ne priznavajo te enakopravnosti.
Spoštujmo drugačne, čeprav oni ne spoštujejo vas.

Ja, res super načela. Dajmo se jih držat še par deset let in...

Britancem je že krepko žal glede tega...

Ne vem pa, kdaj bodo spregledali zagovorniki le-tega pri nas.
tongue-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Bagdad_Blue pravi:
Mene zanima zakaj se nobeden na Indijce ne spravi ker ne jejo govedine.
sprasujem se.gif

imajo drugo filozofijo
ker niso tako agresivni in se ne izpostavljajo
njih ne čaka 40 devic v nebesih, če se v luft vržejo za svoje božanstvo

Bagdad_Blue

i ate all the pies
13. avg 2007
222
0
16
43
LJ-VZHOD
Zato ker zahod nima interesa nad ničemer v njihovi državi. Zakaj mislite, da so angleži šli iz indije....ker je premalo dobrega in preveč ljudi, ki bi prinesli preveč problemov. Arabci se pa že stoletja borijo za neomajnost njihove kulture in njihova ozemlja...do obeh stvari imajo pravico. Če bi nekdo tako ustrahoval in izoliral evropo, bi se hitro v imenu jezusa kristusa spomnili veliko načinov, kako se boriti proti agresorju.
V koranu ni nikjer pisano, da je samomor v imenu vere nagrajen z čemerkoli. Samomor je eden večjih grehov v islamu in ti onemogoči pot v raj. Izgubiti življenje v boju za svet namen pa ja. In v primeru da je ogrožena sveta islamska zemlja, ki pa po njihovo tudi je. Večina samomorilcev je v to napol prisiljena, to pa storijo tudi zato, ker teroroisti obljubljajo, da bo za njihovo družino poskrbljeno do konca njihovega življenja. Zaradi bede, v kateri živijo ni niti malo čudno, da jih je toliko....

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ampak droga se vseeno ni držala pravil iger in je nekaj šušmarila, kar ni prav
sicer pa vsako leto objavijo, kako vsaj 75 % določenih mesni proizvodov v Sloveniji ne ustreza standardom in me bi smelo imeti imena pod katerim se prodaja
nič novega za slovenijo

Bagdad_Blue

i ate all the pies
13. avg 2007
222
0
16
43
LJ-VZHOD
Ob poplavi vseh izdelkov na tržišču lahko vsi resno dvomimo koliko teh dejansko ustreza vsem predpisom in standardom. Korupcija je itak najbolj prisotna pri politikih, ki bodo z veseljem sprejeli kakšen Euro, in pogledali skozi prste nekaterim uvoznikom in proizvajalcem. Če sploh razmišljaš o tem, in se zaradi tega sekiraš, je res najbolje, da postaneš vegan in ješ samo kar sam pridelaš

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.