Honda Jazz

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
za primerjavo, kolikor toliko opremljen Jazz 1.4 (100KM) pride 16.990 eur + 550 eur (kovinska barva).

razred višji avto, čeprav podobno prostoren vendar neprimerno bolj udoben, fiat bravo 1.4 turbo (150KM), najboljša oprema sport (ojačano, znizano podvozje, skoljkasti sedezi, 17" alu,...) pride 16.530 eur + 320 eur (kovinska barva) + 300 eur (18" alu)... s tem, da so ravno končali z akcijo, kjer so bile cene še 1000eur nižje.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
hm ja....pridni so s cenami, jim je treba priznati.

Sicer pri meni (nas) itak več ni v opciji, ker smo že nabavili (pri konkurenci.....če se tako izrazim
wink-1.gif
)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
malo pretiravaš.

Honda nikakor ni sveeetlobna leta pred Fiat-om.

tak da..nikakor ne moreš reči..kot bi rpimerjal z Dacio...ker Dacia je pač narejena s tem namenom - za minimalne pare.

Res je svinjsko drag 16 jurjev za čisto osnovno izvedenko (1.4 motor). Sicer je treba priznat, da opremljen je bogato...samo še vedno je govora o malčku. Tak da..me zanima koliko kupcev bo našel.

(Jaz sem pričakovla podražitev kakih 1.500 EUR gledena stari model..torej tam nekje 14 jurjev...samo tale je pa res huda).

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
hm ja....pridni so s cenami, jim je treba priznati.

Sicer pri meni (nas) itak več ni v opciji, ker smo že nabavili (pri konkurenci.....če se tako izrazim
wink-1.gif
)

kaj si pol placal?

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Honda nikakor ni sveeetlobna leta pred Fiat-om.

Tako kot Mercedes ni pred Kio, pa je vseeno nekajkrat dražji od Kie.

Res se mi zdi neumno cenovno primerjati Hondo in Fiata, pa naj reče kdo kar hoče.

aja, kateri avto si pa našel kot nadomestek Jazz-u, če ni skrivnost?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
sedaj, ko so japonci delani v angliji, tajski, madzarski, franciji, kitajski... ni vec neke kakovosti, ker je kontrola kvalitete enaka kot v italjanskih tovarnah (čemu je mazda 2 umaknila svoja jajca iz anglije in jih spet pričela delati na japonskem?)
znizevanju stroskov ni usla prakticno nobena tovarna in upam si trditi, da je fiat bravo, ze zato, ker je razred visje, bolje in kvalitetneje sestavljen avto kot lego kocke - jazz. vec tipk in armatura, ki se spogleduje z novoletno jelko ni merilo kakovosti
ne-ne-1.gif

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
Samo poglejte koliko stane 5 let stara Honda ali pa Fiat? Hondo boš lahko tudi dobro prodal čez par let.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
fiata boš pa ceneje kupil, ceneje vzdrževal in hitreje prodal.

smešni ste tisti, ki gledate kok bo avto vreden čez pet let, k bom prodajal.

primer
kia pride karavan l 98 kupljena za 20k dem verjetno vs mondeo karavan 98 letnik kupljen za 50k dem.
letos prodal mondea za 2k, kia ne gre za 400, zato gre na odpad.

kia je stala v 10 let 20k dem, mondeo 46k dem.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Carlito149 pravi:
Samo poglejte koliko stane 5 let stara Honda ali pa Fiat? Hondo boš lahko tudi dobro prodal čez par let.

Torej, ker bom hondo bolje prodal kot fiata je boljši nakup, čeprav se bom teh 5 let vozil najmanj za razred slabše. Pa ne mi razložit, da je mali jajc boljši, močnejši in udobnejši avto kot bravo. Jazz drži ceno dobro že zato, ker je majhen avto in ne (samo zato) ker je honda. Za bravota pa ne veš kako bo držal ceno, je šele dobro leto zunaj. Načeloma je tudi bolj zaželen kot so bili prejšnji fiati, zato bo tudi cena bolje držala.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Mah vsakmu svoje, pač enim Hondašom nimaš kej ker ne vidjo 1cm čez H značko
bonk.gif

Res mal ga serjejo japonci z temi cenami, no sej podobno je blo 15 let nazaj ko so bili zelo cenovno nekonkurenčni
smirk-1.gif
je že mal avtu podobno (oprema, udobje, funkcionalnost).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
ostal sem kar pri ljudskem vozu. Itak sem imel v končnem izboru ali Polo ali Jazz...sicer me je Jazz hudo mikal, samo tale cena me je kar malo šokirala. Sem se pa na koncu odločil v prid manjši energetski potratnosti....torej je pri hiši Polo Sport&Style 1.4 TDI (70 konjičev...ki grejo v kratkem pod nož).
Pa moram rečt da sem kar navdušen nad njim....sicer ga kličem ' naš mali traktor' ker glasen je res ko stari 1.6 D
evil.gif
...samo ostalo je pa super...zlasti fascinira poraba.

Sem pa naredil malo primerjave z novo Jazziko...tam dobiš za 16 jurčev avtomatsko klimo (govorim za 1.4 motorček)...jaz zgolj ročno (ajde...klimatic - kvazi pol 'karkoli že'...uravnava ti temperaturo)..dobiš stabilizacijski program, ter 6 vreč (jaz jih imam zgolj 4).
Ostalo je tam tam. Jaz imam dodatno še...usnjen volan, lita platišča, boljše sedeže ('sport' opcija- boljši bočni oprijem, ter materiali). Cenovno pa 13.400 EUR.

(o porabi: danes za foro..relacija Ljubljana (Bežigrad) - Škofja Loka - po stari cesti, vožnja po omejitvah....tja in nazaj..točno 50 km, povprečna poraba 3.6 litra/100 km....kul ne
smile-1.gif
....na tej relaciji imam s Passatom najmanjšo porabo 4.7...pa že to se mi je zdel super uspeh). Skupna povprečna po prevoženih 300 km pa 4,4.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
saj to je zdaj ta problem...do zdaj je bila Jazzika v istem cenovnem rangu kot ostali malčki (mogoče malo dražja, pa vednar ob vsej opremi, praktično tam tam z ostalimi).

Zdaj pa naenkrat 20 % višja cena!?....čemu, zakaj? Zato ker so obliko spremenili?

Saj je treba priznat...malček je noro uporaben in prostoren.....samo pod nobenim pogojem ne more biti kot družinski avto....torej kot drugi avto ap niti ne potrebuješ več tako zelo prostora da b zanj doplačal vsaj še 3.000 EUR zraven.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
ostal sem kar pri ljudskem vozu. Itak sem imel v končnem izboru ali Polo ali Jazz...sicer me je Jazz hudo mikal, samo tale cena me je kar malo šokirala. Sem se pa na koncu odločil v prid manjši energetski potratnosti....torej je pri hiši Polo Sport&Style 1.4 TDI (70 konjičev...ki grejo v kratkem pod nož).
Pa moram rečt da sem kar navdušen nad njim....sicer ga kličem ' naš mali traktor' ker glasen je res ko stari 1.6 D
evil.gif
...samo ostalo je pa super...zlasti fascinira poraba.

Sem pa naredil malo primerjave z novo Jazziko...tam dobiš za 16 jurčev avtomatsko klimo (govorim za 1.4 motorček)...jaz zgolj ročno (ajde...klimatic - kvazi pol 'karkoli že'...uravnava ti temperaturo)..dobiš stabilizacijski program, ter 6 vreč (jaz jih imam zgolj 4).
Ostalo je tam tam. Jaz imam dodatno še...usnjen volan, lita platišča, boljše sedeže ('sport' opcija- boljši bočni oprijem, ter materiali). Cenovno pa 13.400 EUR.

(o porabi: danes za foro..relacija Ljubljana (Bežigrad) - Škofja Loka - po stari cesti, vožnja po omejitvah....tja in nazaj..točno 50 km, povprečna poraba 3.6 litra/100 km....kul ne
smile-1.gif
....na tej relaciji imam s Passatom najmanjšo porabo 4.7...pa že to se mi je zdel super uspeh). Skupna povprečna po prevoženih 300 km pa 4,4.

jaz sem bil pa preprican, da si sel po skodo roomster ...... je cena bencinske variante okoli 12000eur .....

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
jaz sem bil pa preprican, da si sel po skodo roomster ...... je cena bencinske variante okoli 12000eur .....

kolikor sem jaz gledal...13.400 osnovni model 1.4 motor....potem pa samo navzgor.

Roomster je že prevelik (4.2 metra)...in ni potrebe po tem (torej tudi višji cene avtomobila).

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Meni je roomsterja comfort z 1.6 motorjem, metalik barvo, avtomatsko klimo, tempomatom, park senzorji naračunal 15k€. Ko prideš tja kot resen kupec popusti hitro kapnejo. Ponujali pa so mi tudi takšno z lagerja za 14500, samo potem ne bi blo tempomata, avt. klime in meni ljube barvne kombinacije.