Honda Jazz

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
res je. Ti pa si v prejšnjem postu izjavil:

novi jazz bo definitivno precej drag, vsaj ce pogledas kako so poskocile cene civica in accorda.

In jaz trdim, da to ni res. Cena accorda je poskočila za natanko 1K€, s tem, da dobiš neprimerno več opreme.

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
Za testne vožnje med tednom ni problem; potrebno se pa je najaviti (lahko kar prek spletne strani);
kako je z vikend testi pa žal ne vem; mi smo jo imeli nekajkrat po 2 uri...

Nova naj bi bila večja in dražja; tako govorijo prodajalci v ACju. Naj bi bila na voljo jeseni.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Acordi so ugodni v primerjavi s Civici. Osnovni Civic jaz vidim za 19200, ko se začneš zmišljevat s serijskimi civici prideš do 32 kE,
Zame je to mal too much za avto tega razreda...?
Recimo da civica primerjam z golfom, astro, mazdo 3, stilotom....skratka ta razred. Če sem brcnl v temo , pa povejte kam paše

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Ja za 32 kosov maš lih CTR z kr precej opreme, čist primerljivo z konkurenco.
Je pa sigurno res, da pr japoncih ne moreš dobiti takih popustov, kokr jih lahko dobiš pri kakšni evropski znamki..

BTW: kokr spremjam H forum, čez Jazza ni pripomb.. Osebno vidim velik minus v precej podhranjenih motorjih. Manjka en 1.5+ motor z 100+ps, kakršnega pa skoraj vsa konkurenca ponuja.

22. jul 2007
13.424
1.670
113
124
sem lastnik let.2002/9 -testni avto in ga imam še zdaj:

+ veliko prostora glede na dolžino avta, jaz mu pravim mini enoprostorec
+nizka poraba okoli 6,5
+ bencinski motor izdelan na filozofiji dizla - dosti navora pod nizkimi obrati lahko se pelješ tudi recimo 50 v 5. prestavi
+prvič sprednjo žarnico zamenjal pri 85.000km, še pri nobenem avtu mi ni uspelo kaj takega
+dvižna zadnja klop-pod njo gre kar nekaj dopustniških stvari

-pod garancijo menjan kompresor od klimatske naprave, začel je rahlo ropotati(1 mesec pred iztekom garancije) na napako opozorili na servisu-velik plus za servis
-2 leti je trajalo in sem med tem zaradi te težave (pojavljalo se je cukanje avtomobila, kadar so bili obrati nizki ko pa sem ga vozil pod višjimi obrati so težave skoraj izginile) bil par krat na servisu in mi niso znali odkriti težave, nato pa so po menjavi akumulatorja težave izginile in do danes dela spet b.p.- po naključju sem prišel sam do odprave napake, ker sem pač predvideval da se akumulatorju bliža konec, čeprav naj bi bil po meritvah še dober - velik minus za servis
-dokaj dragi servisi posebaj prva 3 leta zdaj obstajajo že skoraj vsi neoriginalni deli in se je zadeva pocenila
-testni avto ima radio na kaseto
bonk.gif
-balkan
-draga dodatna oprema gumijaste obloge vrat in odbijačov ter par nalepk nekaj čez 100.000 sit, po drugi strani original strešni prtljažnik 12.000 sit

no toliko kolikor sem se spomnil, če še koga kaj zanima naj vprašaLPWWY

to bi bilo v glavnem vse

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Citat:

-2 leti je trajalo in sem med tem zaradi te težave (pojavljalo se je cukanje avtomobila, kadar so bili obrati nizki ko pa sem ga vozil pod višjimi obrati so težave skoraj izginile) bil par krat na servisu in mi niso znali odkriti težave, nato pa so po menjavi akumulatorja težave izginile in do danes dela spet b.p.- po naključju sem prišel sam do odprave napake, ker sem pač predvideval da se akumulatorju bliža konec, čeprav naj bi bil po meritvah še dober - velik minus za servis

Akumulator praviš? Kolegu isto dela sedaj kakšnega pol leta in ni uspel ugotoviti, kaj bi bil lahko vzrok. Mu bom to sporočil, in me zanima če je pri njemu tudi akumulator.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
ni še
smile-1.gif

ta vikend ga imamo na testu........

Evo par slikic z vikenda.
395940-PICT8113.jpg

Priponke

• 395940-PICT8113.jpg
    395940-PICT8113.jpg
    122,5 KB · Ogledi: 179

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Lušten za peljat - motor soliden (pač ni nek dirkalnik, za povprečno vožnjo pa povsem zadovoljiv), menjalnik natančen, navadiš se ga v trenutku, dobro pregleden. Osebno se mi ne zdi (pre)trd...vsaj ne do te mere da bi motilo.
Porabo smo imeli danes po prevoženih nekje 60 km 6,1 litra (razmeroma relacija), tako da požrešen vsekakor ni.

Trenutno kar dobri občutki gledano kot celota.

Smo ga pa uporabljali čisto 'dnevno'...najprej trgovina, potem na piknik na vikend (slaba cesta), noter gre otroški voziček, ter zraven še precej krame (tudi hladilna torba).

Skratka za 3,85 metra zelo velik avto.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
to so moteči dejavniki
wink-1.gif
brez katerih enostavno ne gre.

Sem pa gledal malo ta 'novi' model ki prihaja...pa ni praktično nič konkretnih sprememb. Gre bolj za face lift...druge luči, števci malo drugačni (spogledovanje s Civicom...), malenkostne spremembe tapet, armature, (npr. radio bere tudi mp3-je, ki jo trenutni ne (majhna pomanjkljivost)).

tako da nič drastičnega.