Po celi Sloveniji je bila akcija v času dopustov. Takrat trgovcem pade prodaja na nulo, ker nihče noče imeti registracije in tehničnega ko je na morju
Kupili smo v MS.
Znižan je bil iz 13500 na 11000 €, samo do konca avgusta. Septembra so popravili navzgor in dali popust za 1500€, zaradi prihoda novega modela. Tako sedaj verjetno stane 12500€. Barvo smo vzeli rdečo, ki je bila na zalogi, tako ni bilo potrebno doplačati 500€ za drugo.
V salonu je bil takšen že rezerviran od drugega kupca, vendar ni imel rezervnega kolesa (kot piše v katalogu), ampak sprej in pumpico.Ker sva zahtevala kolo in ne sprej (sva ziheraša) , so najdli takšnega v Kopru in ga pripeljali
Trgovec je predlagal doplačilo 1200€ za motor 1,4, ki ima sto konjev. 1,2 ima devetdeset. Z ženo sva hitro rešila, ko sem jo vprašal če potrebuje 100, ali 90 konjski motor. "Še devetdeset mi je preveč" in je bilo rešeno
Ima vso osnovno opremo. ABS, ASR (Honda to imenuje drugače), električni servovolan, električni dvig stekel spredaj (voznikovo je avtomatsko na dvoklik). Nima pa samodejnega prižiganja luči (to bom sam zrihtal). Klima je ročna z nekakšno logiko kot avtomatska. Ko vklopi smer pihanja zraka na vetrobran in ventilator na višjo stopnjo, se klima avtomatsko prižge.Čudno sem gledal in vprašal ženo če je pritisnila gumb za klimo in je rekle "ne"
Tempomat je opozorilni na katerega sem nastavil hitrosti 50 kilometrov na uro in 70. Ko prekoračiš zacingla in displej ti kaže "ti, ti, glej števec".
Motor je res tihi. Po avtocest ga še nisem peljal, ampak po lokalnih kjer je omejite 90 na uro. Sem ga nagnal do stotke in se sliši samo šumenje gum po asvaltu.Še piš vetra ne slišiš.Tako se da radio lepo poslušati brez da bi segal po gumbu za glasnost. Radio sicer ima samodejno ojačanje glasnosti z ozirom na hrup.
Vse obvolanske komande, radio, gretje, klima, ventilatorji so na dosegu roke in zelo pregledno. Odlagalnih predalčkov je veliko.
Presenečen sem bil nad visoko stopnjo končne obdelave notranjosti. Armatura je iz trde plastike, samo je obdelana tako natančno, da nisem mogel najti nobenega detaila na katerem bi lahko rekel "tukaj so zaj3bali"