Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Pa zakai nov...sj ma izkušnje z rabljenimi
Te je že klošar opozoril na ključno besedico, ki sem jo namenoma pisal z velikimi črkami. Izkušnje z rabljenimi so, to definitivno. Tako dobre kot slabe.
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Kot pri vseh stvareh se lahko kaj pokvari tudi pri avtu.
Kdaj bo šlo kaj narobe ne vemo.
Zanimivo je le to kako ljudje navalijo samo na dizle.
So dražji, lažje jih je peljat in so malce varčnejši.
Problemi kot si napisal so znani in kljub nizki porabi se ob komplikacijah lahko cena uporabe zelo dvigne.
Sploh je fino, ko me ljudje prepričujejo o smoternosti nakupa kljub letni kilometraži 15000km/leto. Ob tem vsi vedo povedat, da avto zelo vleče in gre zelo hitro ob tem pa popije 3.9-5.5 max...Vsi prijetno molčijo o novih turbinah...int.
Skratka lepo je lagat samemu sebi.
Sam vozim bencinarja ker sem izračuinal, da je uporaba vozila dejansko cenejša.
Res je, nikoli ne veš kdaj bo šlo kaj narobe. Tudi pri novem avtu, lahko pač enostavno nimaš sreče. Ali pa imaš srečo v nesreči in lahko uveljavljaš kakšno garancijo ali whatever. Kakorkoli že, for me dizel no more. Kar se kilometraže tiče
naj bi prihranil, vendar sem ob dodatnih stroških praktično v minusu.
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
sam sem pred leti kupil rabljeno vectro karavan 2.0 dti. prvič zato, ker se mi je od nekdaj dopadla, drugič zato, ker sem rabil dizla, saj sem se preselil na vas, tretjič zato, ker sem rabil prostor. po letu in nekaj mesecih sem jo zamenjal (vmes pa sem zaradi podobnih težav, kot jih imaš ti, v avto zmetal kakih 1000 evrov). pregreval se je pa še vedno. in je šla od hiše. potem sva z ženo kupila novega berlinga 16. hdi in se nama samo smeje. okej, za avtocesto ni neki biser, a še vedno se čisto lepo pelješ 130 km/h, noter gre pa čudo od čuda ...
tako da sam rabljenega dizla ne kupim nikoli več (razen pač od sorodnika). če že, raje navadnega bencinca, pa k.... gleda porabo. prihraniš pa vsaj na servisih.
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Jaz tudi nisem pretirano navdušen nad dizli, čeprav se lepo vozijo, sploh po ac, kjer sem večinoma in je bencinar kar tečno glasen.
Meni je recimo Zafira preglasna za AC. 3k obratov za okrog 120 km/h ob relativno slabi zvočni zaščiti ni ravno poezija za ušesa. Drugačna zgodba je bila z Lancio, 3k obratov je šlo okrog 150 km/h, pa ti ni bilo treba dvignit glasu za normalen pogovor.
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Zdaj sem začel malo gledat za kakšnim do par let starim karavanom, ki bi zamenjal ibizo kot drugi avto in je kar se bencinarjev tiče čista groza. Ponudba je vsaj 10x če ne 20x manjša in cene bencinarjev so itak do neba. Očitno je uvoz poceni zgonjenih dizlov naredil svoje. Ljudje hočejo same dizle in ponudba je povpraševanje celo prehitela.
Razen če kupuješ od fizične osebe, bencinca že težko dobiš.
Zdi se mi, da nas je vedno več nezadovoljnih lastnikov dizelic. Pozicija bencin:dizel na področju cen se je vsaj na trgu rabljenih avtov očitno obrnila. Dizli so cenejši (ker se praktično ob vsakem koraku spotikaš ob njih), bencinci postajajo rariteta in pridobivajo na ceni. In mislim, da bo vsak nezadovoljen lastnik dizla ob nakupu bencinca raje izkašljal 1k€ več, samo da se reši smradu, težav z (očitno nedodelano) elektroniko dizlov in tako naprej.
Mogoče bom sam ob prodaji precej na izgubi, vendar če bo šlo z izrednimi stroški še naprej tako, kot gre zdaj, bom avto verjetno prodal prej, kot ga bom v celoti izplačal. Možnosti so na voljo (predčasen odkup, prevzem leasinga...), tako da tu ni ovir.
Sem ravno zadnjič razlagal ženi... sem sanjal, da sem s trenutnim avtom totalno ponorel, ga prodal in kupil tri Lancie, na koncu pa pribil, da bom ja eno dobro skup spravil
Eh, bo že.