Bencinski motor 80-130kW

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.768
169
63
ksz

da odgovorim na nekaj vprašanj:

zanimajo me malo rabljeni avti v cenovnem rangu do 15kEUR.
Turbine me ne zanimajo, GDI variante pa ne vem, povejte, kaj gre tu lahko narobe in koliko potem to stane. Kaj, če v Bosni tankam tisto župo, bo GDI crknil al ne bo problema? GDI, FSI meni zveni kot problem zato bi se tem najrajši izognil.

p.s. sem enkrat vozil Legacy 2.0 (prejšni model), 100kW, poraba je bila 8,2 litra - impresivno.

lp

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.068
5.650
113
Hm.....če te taka vrsta avta matra zarad pretežne uporabe v bosni.......pol poglej raj tm....kjer avto novejše izdelave se tm dol obnese na njihovem bencinu!

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Accord 2.0 je to kar iščeš. Lahko iz prve roke potrdim navedbe nekaterih prejšnjih uporabnikov.

Malo rabljenega do 15k dobiš še s K generacijo mašine (prejšnja generacija), ki je varčna, da ne govorim o varčnosti in prožnosti R motorja, ki je v aktualni generaciji Accorda. Tudi iz prve roke. Osebno naredim 25k km na leto in o dizlu nisem niti pomišljal, ko sem menjal avto - Accorda 2.0 CL7 za Accorda 2.0 CU1.

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
S temi uradnimi porabami so vsi avtom.prodajalci tako smešni! Za i30, 1.6 126 KM bencinar uradna poraba nekje 6-7,5l/100 km.
Sam imam konstanto porabo 9l mestne vožnje s tem da se predpisanih omejitev skoraj nikoli ne držim. Na AC kar je več kot 130km/h pa poraba samo šopa na 11l/100km

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Naviti motorji majhne kubature so itak bolj požrešni, to je že znano.

Kamele0N

23. jul 2008
42.068
5.650
113
@absistem.........zanimivo bi bilo videt tvoj stil vožnje!

sam mam 11 let staro lantro z 1.8 130KM pa v mestu ne pridem čez 10litrov......relacije 8,5-9!

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pri današnjih motorjih to absolutno ne velja, ker majo itak vsi spremenljiv čas odpiranja ventilov. Žejni so samo v visokih obratih, kjer imajo največjo moč in to itak vleja za vse motorje. Tam jih pa itak malokdo vozi. Sicer pa hondin, subarujev ali katerikoli 2.0 motor ni nič manj "navit" kot hyundaijev 1.6 če pogledaš moč na liter.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Ne bi bilo slabo narediti enega kratkega testa glede porabe. Bi se nas ene 5 vsedlo v nek določen avto, ki bi si ga izposodili iz neke avtohiše in bi vsak prevozil isti odsek ceste, recimo 30km pa bi primeljali porabe. Seveda bi čas za prispetje na cilj časovno omejili.
Po moje bi bila odstopanja kar velika (glede na BC seveda)
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.068
5.650
113
Ja sj BC je etak lahko krneki...odvisno od znamke avtomobila.....mislm da je blo v eni reviji AMZS članek na to temo in si mel prov razpredelnico kjerim znamkam kaže v + kjerim v - !

Sam da maš pa na relacijah porabo 11 litrov......maš pa zgleda kako hudo nasikano ženo na sovoznikovem sedežu
evil.gif

Nazadnje urejeno:

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik absistem pravi:
S temi uradnimi porabami so vsi avtom.prodajalci tako smešni!

Zakaj smešni? Vsi vemo, da so te porabe izračunane v idealnih pogojih, če se ne motim celo na mizi. V realnem življenju pa je preveč ostalih dejavnikov, ki seveda zvišujejo porabo.

Citat:
Za i30, 1.6 126 KM bencinar uradna poraba nekje 6-7,5l/100 km.
Sam imam konstanto porabo 9l mestne vožnje s tem da se predpisanih omejitev skoraj nikoli ne držim. Na AC kar je več kot 130km/h pa poraba samo šopa na 11l/100km

Se bom pa zdaj takoj demantiral, saj so za mojo Alfo (1,6 motor, 120 KM) napisali porabo 6,4 relacijske vožnje, 11,2 mestne vožnje. In poraba se resda giblje tu nekje. OK, izključno mestne imam še kakšen liter več, ampak je to zasluga moje težje noge. Relacija se giblje od 6,5-7, na AC pa je pri 130 km/h poraba od 9 do 9,5, pri recimo 180km/h pa cca. 14-15. Ampak to je do sedaj edini avtomobil, kjer sem tako blizu uradnim podatkom. Po moje gre zasluga temu, da so pri Alfi morali upoštevati kakšne parametre realnega življenja in so, če primerjamo s konkurenco, napisali kar dosti višjo uradno porabo, kot drugje s primerljivim motorjem.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Ja sj BC je etak lahko krneki...odvisno od znamke avtomobila.....mislm da je blo v eni reviji AMZS članek na to temo in si mel prov razpredelnico kjerim znamkam kaže v + kjerim v - !

Seveda lažejo, vendar laže BC vsem isto, če gre za isti avto. Tako, da glede tega ni panike. Samo, da se vidi razlika med različnimi načini vožnje.
smile-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.768
169
63
plin je vsekakor opcija.
pa fajn je, da ima končno prestavo dolgo, ker se večinoma vozim po avtocesti.
Sedanji dizel ima recimo 2800 obratov pri 150km/h in se motorja skoraj ne sliši. Prejšna Laguna bencin se je pa vozila s 4000/min pri 130km/h :S .

lp

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
S temi uradnimi porabami so vsi avtom.prodajalci tako smešni!

Zakaj smešni? Vsi vemo, da so te porabe izračunane v idealnih pogojih, če se ne motim celo na mizi. V realnem življenju pa je preveč ostalih dejavnikov, ki seveda zvišujejo porabo.

Meni je še pri vsakem vozilu uspelo imeti porabo pod deklarirano "kombinirano" tovarniško porabo. In tovarniška poraba je narejena po nekem standardu, ki je za vsa vozila in znamke isti .. tako da tisti ki tukaj primerjate svoje porabe in se na podlagi tega odločate da nek avto res "malo" spije in je dober nakup je smešno! Tovarniška poraba je najbolj objektivna, bolj objektivna od osebnih izkušenj ali pa "baba rekla" principa!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Kater bencinski motor v tem rangu je dober? Iščem najprej motor, potem pa ostalo
smile-1.gif

Kaj je to dober? kaj pa vem, da malo porabi, da je zanesljiv, tih,... v tem vrstnem redu.
Aja, pa če imaš daljše vožnje, išči nekaj s tempomatom, se pozna na porabi, posebej pri močnejših motorjih.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Mater mate vi porabe, sem glih včeraj gledal na službenem, Maribor-Graz-Maribor po števcu 150-160 km/h, poraba na BC 5,5.
Aja avto Laguna 1.5dCi.
Drugač pa 318i E46, relacija Maribor-Pula-Maribor po BC 7.2, "relativno" normalene vožnje.

Aja odgovor na temo, mislim da ni boljšega motorja kot je BMW-jev 6 celindrični 2.0 motor s 150KM kasneje s 170KM.

Kamele0N

23. jul 2008
42.068
5.650
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Meni je še pri vsakem vozilu uspelo imeti porabo pod deklarirano "kombinirano" tovarniško porabo. In tovarniška poraba je narejena po nekem standardu, ki je za vsa vozila in znamke isti .. tako da tisti ki tukaj primerjate svoje porabe in se na podlagi tega odločate da nek avto res "malo" spije in je dober nakup je smešno! Tovarniška poraba je najbolj objektivna, bolj objektivna od osebnih izkušenj ali pa "baba rekla" principa!

Pa ti kdai zaviješ dol iz tovarniške testne steze......al maš skos laptop na Wi-Fiju s sabo pa nas kontaktiraš medtem ko tam kroge nabiraš
grin1.gif