Bencinski motor 80-130kW

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Zelo slabo pomanjkljivo napisano. Če to bereš potem ni čudno da pišeš napol narobe. Tisti ki je to napisal ve o VTEC-u zelo malo.

i now bring you an explanation of some of the range of variable valve timing methodologies and how they work. I'm not going to go into all the different variations, combinations and permutations because there are so many now.

Nanašalo se je na kompletno temo, kjer je nekdo kar v redu poenostavil stvari.
Poleg tega je i-VTEC na tvojem linku narobe opisan

Nazadnje urejeno:

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Accordov motor 2.0 ima nekje med 8-9 litrov, pod manj ne razmišljaj.

Pri R seriji lahko komot razmišlja o nižji porabi, čeprav je novi Accord precej širši in tudi težji avto.
Realno gledano pije od 7-8 l. Odvisno od relacij in načina vožnje. Lahko pije tudi smešno malo pri lepi vožnji na lokalnih cestah.

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Potem veš, da realno ne pije 7-8l/100km.
edit: govorim za bencinski motor

Nazadnje urejeno:

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Sem bil zmeraj med najboljšimi v matematiki, tako, da vem kaj govorim in pišem.
In vem koliko pije.
Zadnjih 2000 km je okoli 7,3 -7,4 v povprečju. En rezervoar lepe vožnje po Nemčiji je bil celo 6,8 l ( izračunanih in tankano obakrat na Aralovi črpalki-koliko so ročki različno izklapljali pa ne vem -dopuščam možnost manjšega odstopanja zaradi raz. izklopa).

Seveda pa je vse odvisno od načina vožnje in tudi od tega kako učinkovito kdo zna izkoristiti motor.

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Si bom sposodil tvojo izjavo iz druge teme:
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
ne nakladaj če nimaš pojma in ni ti potrebno posploševati na podlagi lastnih izkušenj.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
stupid-1.gif

Jaz VEM koliko porabi moj avto. In to tudi napišem.

Očitno pa zate to predstavlja zelo velik problem glede na način komentiranja.
raje naredi kaj koristnega namesto da soliš pamet tukaj.

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Seveda veš koliko porabi tvoj avto. Da pa je za ta avto to realna podlaga pa ne drži.
Moj način komentiranja je v tem primeru tak zato, ker ni to edina tema kjer si napisal koliko tvoj avto porabi. Še več; še prepričuješ v vseh temah (kjer omenjaš porabo tvojega accorda), da je to realna poraba za ta avto.
stupid-1.gif

Se pa lahko strinjam, da je to realna poraba za tvoj avto in tvoj stil vožnje.
Nič nimam proti accordu.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
V redu , pa ti povej kaj je ralna poraba. In kaj pomeni normalna vožnja, pa hitra in kaj počasna.

Pa še ena malenkost. Koliko si s takim avtom prevozil ??
Pa še druga stvar. Kako jaz vozim, ker trdiš , da moja poraba ni realna. Opiši moj način vožnje. kako hitro vozim,...ITD

V kolikor tega ne veš potem komentiraš na pamet.

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Opisoval si da takšno porabo dosežeš z umirjeno vožnjo po magistralkah. To je tvoja realna poraba; ampak ni realna za tak avto. To je kvečjemu bližje minimalni porabi. Sploh ko si omenil porabo na tank 6.8l/100km.
Jaz tudi pridem s porabo na 6.8; ampak pridem tudi brez problema na 10+.
Lej ne mislim se kregat glede porabe tega avta; nikjer nisem napisal, da ne dosegaš te porabe in da ni res. Napisal sem da to ni realna za ta avto (lahko pa je realna za tvoj način vožnje). Preberi kaj trdim.
Accord je ok avto, ampak ni za malikovanje.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Ne se izmikat. Ko se bil v tujini sem imel porabo nekje 7.3-7.4 l. S kakšno vožnjo ??
Ker trdiš, da to ni realna poraba.

Ponovno te vprašam. Ali si že vozil tak avto ter koliko km ??

Napisal sem tudi s kakšno vožnjo je bila poraba pod 6 l.

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Prijatelj je imel accorda in poznam njegov stil vožnje (penzijska) in je le redko prišel pod 10l porabe. Nikoli prej ni tarnal nad porabo edino nad tem accordom je bil razočaran glede tega.
Sem pa vozil ta avto in ga tudi nekajkrat natankal.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Morda je bilo s prijateljevim kaj narobe ??

Še vedno ne vem kakšna je moja vožnja ker si jo označil kot "nerealno".

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Ni bilo z njegovim nič narobe, vsaj tako so mu na servisih zagotavljali.
Tvoja vožnja... glede na napisano in glede na moje izkušnje predvidevam da predvsem relacijska. Zelo dvomim da je bilo kaj kratkih voženj in mestne vožnje.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik mmc pravi:
Ni bilo z njegovim nič narobe, vsaj tako so mu na servisih zagotavljali.
Tvoja vožnja... glede na napisano in glede na moje izkušnje predvidevam da predvsem relacijska. Zelo dvomim da je bilo kaj kratkih voženj in mestne vožnje.

Zanimivo. Pa še zgrešil si. Očitno znam voziti zelo varčno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
ne se kregat preveč glede porabe.....
isti avto isti dan, v eno smer poraba 9,2 v drugo smer poraba 5,7.
V prvo smer me ni skoraj nihče prehitel, v drugo sem šel do omejitve.
V glavnem je bila AC-

Sem pa prepričan da miha prav veliko več kot 130 ni gnal acorda da je imel porabo 6,x litra

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Za 6 lahko samo na lokalnih cestah -torej ne prebelike hitrosti.( bencin ), drugače ni variante-pa še tako moraš peljati lepo in tekoče. V Nemčiji sem bil del poti blizu 8, vendar tudi zelo veliko na levi strani avtoceste.

Avto pije manj kot sem sprva pričakoval, sem mislil kakih 10-15% več. Hkrati se tudi izjemno hitro ogreje, torej hitro deluje optimalno.
Hkrati pa mu poraba enostavno ne naraste preveč, zanimivo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.066
5.650
113
Najboljši so mi ljudje kateri grejo na AC......nastavijo hitrost na tempomatu in resetirajo BC......potem pa trdijo da ima njihov avto rekordno porabo.......in še več....njihov avto ima potem to rekordno porabo za zmeram
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.066
5.650
113
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Hkrati se tudi izjemno hitro ogreje, torej hitro deluje optimalno.

Čisto odvisno kje ma ta accord senzor za temperaturo
wink-1.gif