Zakaj je v sloveniji tako kot je...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:

Prebral 3/4 topika in se čudim. Bi bili kar kavboji, a?
hysterical-1.gif

Primer.
V hišo vam vlomi vlomilec in menite, da ste ga zato upravičeni pretepsti/ubiti, v glavnem fizično poškodovati, vse pod sumom, da hoče ukrasti:
- televizijo ( 500 evrov > ampak sila dobra)
- 3 x telefon gsm ( 500 evrov )
- očala "đorđo armani" (10 evrov) ( false)
- razne drobnarije ( ajde 1.000 evrov)
Ne pozabimo škode na zgradbi, le ta je/bo okoli 700 evrov, torej skupaj: 2.710 evrov.

"Kolegu" ste pa posodili 5.000 evrov za nakup stanovanja in jih noče in noče vrniti. Oziroma, jih sploh ne bo.
Ali pa kupili ste stanovanje za 100.000 evrov a se je izkazalo, da je firma lopovska, niti stanovanja, niti firme.

Lahko potemtakem pobijemo/ obračunamo tudi z vsemi, ki so nam prizadeli materialno škodo na enak način kot z vlomilcem, ki je sredi noči prilezel skozi okno v vaše kraljestvo, ne glede na velikost zneska. Začevši kar s pekom, ki je začel peči 0,05 gr lažje žemlje od predpisanih in me tako spravil ob 0,04 centa, pa do "uslužbenca", ki je poneveril milijone evrov. Ne direktno naših, ampak davkoplačevalski žep bo pa stokal tudi pri nas.

Torej?
grims-1.gif

Šef, zaj pa si zamislite, ko ob 3 zjutraj ratate žejni, in se sprehodite do hladilnika, da naložite malo
mrzle zala harmoni, pa vidite nekaj črnega, kako se skobacuje skozi napol odprto okno, opcije;

a) prizgete mu luč in mu pomagate noter, postežete z pivcem in slanim programom
b) letite v spalnico in se zaklenete, naj pobere kaj rabi + kličete policijo
c) primete manjši nož in mu ga zapičite v ramo, zvlečete dokonca skoz okno in kličete policijo,
medtem ko vas prevežejo in začnete opisovat, policist na drugi strani samo sliši 3 poke.
d) modela z kladivom za šnicle tolčt mahnete okol kepe (nenazadnje jih vi dobite isto včasih od stare),
maznete ga tako močno, da obleži (in se več ne zbudi)

Lahko me mate za bedaka, samo nekdo ko mi sred noči vdari v bajto me 100% ropa, za roparja si
upravičeno predstavljam da ima tudi kovinsko zadevo v obliki popačene črke L, s katere letijo mala
svinčena telesa, katera preluknajo tudi tanšo steno. Ker jez nisem trši od tanše stene, nebom reskiral
flote svinčenih teles v moji dnevni, edini primer da to preprečim je, da ga mahnem kot pri norcih in da
obleži.

Tudi če mu zapičim nož v ključnico, je vlka možnost, da bo iz afekta streljal z zdravo roko. Tudi če mu
nož zapičim v drugo ramo, je model lahko v takem šoku, da bolečine sploh ne čuti, in spet smo pri točki
z svinčeno letalico in kako z mene dela ementaler.

Lahko mu polomim noge in roke, a model zna bit žilav (ponovi se točka z črko L).

Nenazadnje če gremo v skrajnost; a jaz nesmem sred noči, v svoji dnevni sobi, pri trdi temi mahat z
sinovo bejzbol palico? Moja temna dnevna soba + moja palica = maham in kolovratim kolko hočem;
slučajno sem ga zadel.
evil.gif

Res se mi smili ta trafikant, jaz sem prepričan da ga ni hotel ubit. Po nesreči ga pač je. Cigo nima
kaj vlamlat, če nebi vlamlal, bi vrjetno še zdaj kje švercal kakšno robo.

Isto kot da grem jaz se šetat po temnem gozdu, gor si pa nataknem medvedji kostim, in lovec me preprešeta;
če nebi hodil okoli v medveda oblečen bi ostal živ, če bi to vedel lovec me nebi vstrelil.

In enako; če cigo nebi vlamlal, nebi dobil po kepi, če bi to vedel trgovec ga nebi tako močno sunil.

Ohner, i think i made my point.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.606
345
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:

Pa sva spet naokoli.

Ja, in spet pri tisti predpostavki, da te tip lahko (ni nujno, da te bo in morda je pač strahopetec, ki bi mrknil takoj ko te bi zagledal) poči.

Citat:
Bi razbil lobanjo tudi nekomu, ki si mu posodil denar, nekomu, ki te je ogulufal pri prodaji ........

Če bi me nekdo nategnil, potem ko bi jaz VSE naredil po pravilih in bi ostal nekaznovan zaradi očitne nesposobnosti sodnega sistema, ne vem kaj bi naredil. Se mi zdi, da se da precej alternativnih metod uporabit. Predvsem pa bi gledal, da ne bi nategovalec postal v očeh zakona žrtev.
evil.gif

Ampak v gornjih primerih, da te nategnejo za 100k EUR pri stanovanju moraš biti res lolek ali pa bedak, ki gre podpisat leasing pogodbo
evil.gif
in potem jokca po TV-ju, da bi ga pa morala država pred lastno neumnostjo zaščitit.

Tisto glede kolega je druga stvar: sam bi rekel, da je 5k EUR poceni, da spoznaš, da je nekdo, ki ti je blizu, bedak. Čeprav tudi tu se da diskutirat in se potem vidi, kaj situacija prinese in kako se reagira (bivši kolega gor ali dol).
grims-1.gif

Citat:
Za lov na nepridiprave imamo policijo, za umiritev in postavitev na trdna tla imamo sodišča, za socializacijo in prestajanje kazni zapore. Zakaj moram biti potem jaz Rambo? In verjemi mi, poškodovanje človeka bi nosil celo življenje s seboj, v podzavesti in žal bi ti bilo, ker si tako ukrepal.

Bom tako rekel: nikoli ne veš, kako pride, ampak zase vem, da sem lahko precej pasji in upam, da bi to v tem primeru prišlo ven.

Citat:
Pes, ki veliko laja, ne grize.

Ni treba ponavljat, to sem že jaz napisal.
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.606
345
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:Bodi zadovoljen, da ti sploh lahko kaj ukradejo.

Veliko ljudem nimajo kaj vzeti.

hysterical-1.gif

Ne me hebat.

Torej, ZADOVOLJEN naj bom, da mi lahko ukradejo tisto, kar sem s poštenim in trdim delom si prigaral? Nekdo bo pa dobil to for free, če seveda ne pade v tisti 1 promil možnosti, da ga nekdo pri tem zaloti in mu razčesne glavo?

A si ti pri sebi?
stupid-1.gif

Torej je po novem statusni simbol (po avtih, jahtah, turizmu v eksotičnih krajih) to, da te čimvečkrat okradejo?

Ej ti, mene so pa že 5x okradli, mam daljšega od tebe
tongue-1.gif
.

Nazadnje urejeno:

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Ugotovil sem, da niti ni slab dečko in če bi ga po tej logiki najprej namlatil in potem kaj vprašal, bi naredil napako.
cifra, to je tvoja izkušnja....
še jest mojo....resnična zgodba:

deklica stara 14 let je v nedeljo ostala sama doma...zjutraj je ustala se lepo zrihtala in 10:45 zapustila stanovanje (v bloku), ker je šla k maši (ne prijateljici maši, v cerkev k maši
cool-1.gif
....spalnica okrog obrnjena, vse razmetano in nikjer nobenega za videt iz pozicije vhodnih vrat....nekaj globoko v njej ji je govorilo, da ne hodi naprej, zato se je prestrašena obrnila in zbežala ven po pomoč dva nadstropja višje po družinskega prijatelja...pokličejo policijo, pregledajo popišejo bla bla....v glavnem nikol niso našli storilca, so pa kriminalisti rekli, da je to nekdo ki jih dobro pozna, ker se je videlo, da točno ve kje iskat vredne stvari....
pri pregledu stanovanja, so našli njihov kuhinjski nož na polici, kjer nikakor ni mogel priti, razen tako da ga je vlomilec položil tja....

zdej pa vprašanja za vse zagovornike "humanitarnega" postopka:

-zamisli si, da je ta deklica tvoja hčerka...ti pa vstopiš par sekund za njo in gledaš vojaško operacijo "vuk napada crvenkapicu"...
-zamisli si, da si namesto te deklice ti....

pa še nekej, zagovarjate da se lopov userje od strahu, ko ga lastnik dobi na delu....
mislite da so lopovi kej drugačni od nas?? malo morgen...človek je marsikaj zmožen narest zaradi strahu....njih pa ni nič manj strah od nas, ko jih zalotimo...tako da tisto o treznem razmišljanju pa ne vem kaj so ene velike BUČE.....
molte boga, da se vam ne bo nikoli treba v živo soočit z z čim podobnim...

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Zakaj misliš, da je imel vlomilec nož? Zato da bi poklal vse živo, kar se mu najde na poti? Verjetno ne, razen če je psiho. Z njim bi si "utrl" pot v svobodo.

Nisem pisal, da moraš pa tako nemočno gledat vse skupaj. Če prideš v situacijo, da se moraš braniti se pač braniš. In deklica je ravnala razumsko.

Kaj bi naredil sam? Verjetno enako. Ne bi se šel izpostavljati in ga loviti. Prvič nisem pooblaščen, drugič niti usposobljen, tretjič bi pa kaj lahko naletel na sposobnejšega od sebe in naj potem zaradi nekaj stvari ali umrem ali pa doživljensko sedim na vozičku in razmišljam, kaj je meni tega bilo treba. Pa nisem strahopetec.

Imel sem primer, ko sem skozi okno opazil lopove, ki so mi hoteli ukrasti kolesa na avtu. Bil sem še mlad in neumen in sem pograbil nož, da tečem dol in vzamem pravico v svoje roke. A na srečo sem imel izkušenejšo polovico poleg sebe in me je zadržala, tako, da sem samo zavpil skozi okno in lopova sta se pobrala (bila sta 2) in odpeljala. Gume pa so ostale na avtu.
Policija sploh ni prišla, čeprav sem jih klical.

Kaj lahko bi potegnil ta kratko. Itak je bil avto kasko zavarovan in bi škodo plačala zavarovalnica.

Napisati hočem, da ni pametno in zdravo in tudi v določenem delu nezakonito, da sami jemljemo pravico v svoje roke, vsaj več kot je potrebno ne.

O učinkovitosti policije, sodnem aparatu in razširjanju kriminala kot dobre poslovne priložnosti pa kdaj drugič.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.606
345
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:

Zakaj misliš, da je imel vlomilec nož? Zato da bi poklal vse živo, kar se mu najde na poti? Verjetno ne, razen če je psiho. Z njim bi si "utrl" pot v svobodo.

Lepo, da si večni optimist, da so vsi tile le bogi fantje, ki tudi metulju ne bi naredili hudega. Čudno le, da to nekako ne uspe pri različnih vlomih, ki se končajo s smrtjo, ali pa umorih, itd... Očitno niso vsi taki.

Poleg tega je pa Kwa zelo dobro izpostavil efekt: ko bo vlomilec te zagledal, živi bog ne ve, kaj lahko stori.

Se pa strinjam s tabo, da večina (džankiji in co.) bodo le pobegnili, če bo uspelo. Tako je vprašanje le to, ali imaš srečo in boš naletel na pičko.

Nazadnje urejeno:

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Lej, nikjer nisem napisal, da so bogi.
crazy1.gif

Naj jih ujame policija, obsodi sodišče in če bo vsak dobil 10 let, bom rekel še hvala bogu in tako je treba.
aplauz.gif

Sem pa proti temu, če ni potrebno, da jemljem pravico v svoje roke, čeprav nisem napaden, zaradi zaščite svojega premoženja. Ker človek dejansko ne ve, kaj se tedaj v jezi, strahu, prebudi v tebi > zver in si sposoben nekoga pohabit, ubiti ....

Večina jih bo rekla, naj, saj si je zaslužil. Saj si je mogoče res. Preživljal naj bi se s poštenim delom ne pa z "lopovlukom", a kot sem napisal, naj ga ujamejo in kaznujejo tisti, ki se napajajo z našega davkoplačevalskega denarja.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:

Prebral 3/4 topika in se čudim. Bi bili kar kavboji, a?
hysterical-1.gif

Primer.
V hišo vam vlomi vlomilec in menite, da ste ga zato upravičeni pretepsti/ubiti, v glavnem fizično poškodovati, vse pod sumom, da hoče ukrasti:
- televizijo ( 500 evrov > ampak sila dobra)
- 3 x telefon gsm ( 500 evrov )
- očala "đorđo armani" (10 evrov) ( false)
- razne drobnarije ( ajde 1.000 evrov)
Ne pozabimo škode na zgradbi, le ta je/bo okoli 700 evrov, torej skupaj: 2.710 evrov.

"Kolegu" ste pa posodili 5.000 evrov za nakup stanovanja in jih noče in noče vrniti. Oziroma, jih sploh ne bo.
Ali pa kupili ste stanovanje za 100.000 evrov a se je izkazalo, da je firma lopovska, niti stanovanja, niti firme.

Lahko potemtakem pobijemo/ obračunamo tudi z vsemi, ki so nam prizadeli materialno škodo na enak način kot z vlomilcem, ki je sredi noči prilezel skozi okno v vaše kraljestvo, ne glede na velikost zneska. Začevši kar s pekom, ki je začel peči 0,05 gr lažje žemlje od predpisanih in me tako spravil ob 0,04 centa, pa do "uslužbenca", ki je poneveril milijone evrov. Ne direktno naših, ampak davkoplačevalski žep bo pa stokal tudi pri nas.

Torej?
grims-1.gif
Kolega, lopovska firma in pek se ne plazita po mojem stanovanju ob treh ponoči in mi potemtakem ne vzbudita občutka življenske ogroženosti. Vlomilec mi ga in ga zato upravičeno usekam z vso silo in kamor pade. In ja, njegovo življenje je zame vredno mnogo manj kot tistih 2.700 evrov, ki si jih naštel ...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
daj cifra, preberi še tisto hipotetično situacijo, ki sem jo jaz opisal in jo komentiraj. Tip v MS je branil svoj vir preživljanja, ne nekatere bolj ali manj nepotrebne predmete v svojem stanovanju!

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Zakaj misliš, da je imel vlomilec nož? Zato da bi poklal vse živo, kar se mu najde na poti?
nisem mislil da zaradi tega....kot sem povedal v zadnjem odstavku...nikol ne veš kaj te čaka, zato je bolje odreagirat pravočasno, ker z odbito glavo ITAK ne boš mogel...ko ti pa enkrat eno tele ornk ratbije tintaro, ti je pa tud čist vseeno če ti vse pobere...lahko ga zaprosiš, naj ti vsaj posteljo pusti....
v primeru "zalotenega" roparja drži pregovor...BOLJE DRŽI GA NEGO LOVI GA!!....

z boldanim se strinjam....bolje ispasti piæka nego iz brzog voza
cheer.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Konec konecv je pa ta debata odveč. Zame tovrstni kriminalci (vlomilci, roparji, morilci, posiljevalci, povratniki ...) pač niso človeška bitja in jim tudi ne pripadajo človekove pravice. Vredni so manj kot karkoli v mojih žepih ali stanovanju. Kot da bi pohodil muho. Pika. Konec.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
zanimivi ste mi vi ki podpirate kriminalce... saj zato pa je tako kot je... tudi sodnikom se takile kriminalci smilijo... pa so zjutraj zunaj...

razumte nekaj: v kolikor bi lopov vedel da ga lahko en kresne po butici in da bo on se vedno obsojen (un ki ga je pa kresnil po betici pa ne) bi zagotovo malo bolj pomislil ali naj gre vlamlat ali ne... tako pa tocno ve: kresnu me ne bo anben (ker me ne sme), sintala ni od nikodr (ker traja XYZ casa da se primaje...) milice se manj... ce me ze glih dobijo (malo malo sans) bom dobil 1 teden pogojne...

o alarmih pa nebi... imam prevec negativnih izkusenj...

zdaj so lopovi ze tako navajeni da najprej sprozijo alarm, potem stopajo odzivni cas, in ko se une zgube od varnostnikov spokajo udarijo... oz ti prides ven pogledas nikjer nobenega... ugasnes alarm... (ali ga celo onemogocis ker itak mislis da nekaj nagaj)..

narkomani so bolj razred zase... a oni bi morali obvezno obiskovati delovno terapijo... da bi se naucil mal delat pa nehat na neumsne mislt...

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Dolga je roka pravice, oz. kdor isce, ta najde.
wink-1.gif

Ocitno samoobramba, ker ga je verjetno prisel zaklat...

Sodnik bi seveda reko, da nije bio nic in da je to del njihove kulture. Da se je samo malo heco in da je on pridan momak, civil pa pac ni razumel heca in je pac umrl, kdo mu je kriv... Za poskus naklepnega umora drzavljana je v Ambrusu storilec dobil 5 let. Tolko o tem, da je clovesko zivljenje v Sloveniji zastonj...
frown-1.gif

Ja policiji je verjetno cudno, da mu ni ponudil mladoletne hcerke in potovanja na Bahame. Vse za njihove angelcke...
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
..ksz...

Ker vas - pretepače - spet jebe logično razmišljanje.

NIMAM RADA LOPOVOV. RADA IMAM SEBE.

Če razumete razliko med obema stavkoma.
rolleyes-1.gif

Kar vključuje tudi to, da se za en bebav DVD, podrajsan avto, dve zlati zapestnici in morebiti kakšno sliko ne mislim nastavljat, da me zaštihajo oz. ne mislim lest po sodiščih (in nastopat v glavni vlogi v črnih kronikah). Ker vas je kup teoretikov, seveda ne veste, da lazenje po sodiščih ni pretirano primerljivo s kafetkanjem v lokalu - še posebej, če si slučajno sam na zatožni klopi.

Vi pa delajte po svoje.

Jaz bom zelo vesela, če ubijete kakšena lopova (ker vedno rada vidim, da drugi tolčejo(te) s svojimi ku.rci po koprivah, da meni ni treba.press).

BTW - Meni - razen gor naštetega - nimajo kaj vzet. Ker ostalih reči nimam doma. Za to bagatelo, ki bo čez par let itak končala na smeteh, pa res ne mislim noret. Sploh ker nič od navedenega, za kar se sedaj kar tresete, da vam kdo ja ne bi vzel, ne morete nesti v grob. Mogoče boste to razumeli, ko boste malo starejši. Oziroma ko boste izgubili nekaj, kar se ne da kupit v štacuni.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
ah kozarec... morda bos tudi ti kdaj kaj zastopil... morda bos enkrat znal brat...

saj ce imas moznost da ga lopnes po glavi to ne pomeni da ga moras... ti se vedno lahko njemu kavico ponudis in ga povprasas ce posel dobro laufa... ce je meu dans kaksn problem... po zelji...

fora je v temu da v tem trenutku nekomu ki ga zasacis da ti krade (pa ceprav samo kuro ali krompir s njive) ne smes nic.. .oz je takoj prekoracitev samoobrambe... in lopovi to vedo... ter to konkretno izkoriscajo... morda bos razumel ko bos malo starejsi in bos konkretno delal da bos kaj zasluzil...

samo da ko bodo tebi vlamljali (tako kot so npr. trafikantu) da nebi jokal kaksna je ta drzava da nic ne naredi in da so kriminalci bolj zasciteni kot si ti...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ker seveda ti veš, da jaz sigurno ne služim svojega denarja, a ne pijanček?
smirk-1.gif

Bejž no bejž.

A ne bi raje hitro letel v delavnico? Sigurno te kakšen od delavcev spet hoče ukrasti. Če ne pa tisti sumljivi tip, ki se je danes že dvakrat zapeljal mimo tvoje hiše (opazuje, kdaj hodite ven, da bo lažje udaril
grims-1.gif
). Sploh te pa daleč najbolj krade država (dan za dnem, mesec za mesecem, leto za leto).

Pazi, pazi. Vsak te lahko ukrade. Kadar koli. Najbolje da kar s kolom hodiš spat, da ti ja ne bo kdo kaj ukradel. Nekaj, kar si s tako muko spraskal slupaj. Najbrž je tu razlika med nama - jaz nimam takih težav pri pridobivanju denarja (preberi moj post o trenjih, ki ti je dokazal, da nekaj ipak vem - to je tisti, na katerega nisi več odgovoril, ker bi pač bilo treba priznati, da nekaj vseeno vem
smirk-1.gif
- to pa ne zmoreš več, kaj ne?), pa se zato okoli denarja ne sekiram 24/7.

Veš, življenje je prekratko, da bi se žrla zaradi takih oslarij. Ti se pa kar daj. Kot rečeno - tuji kur.ci so vedno dobrodošli.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Pazi, pazi. Vsak te lahko ukrade. Kadar koli. Najbolje da kar s kolom hodiš spat, da ti ja ne bo kdo kaj ukradel. Nekaj, kar si s tako muko spraskal slupaj. Najbrž je tu razlika med nama - jaz nimam takih težav pri pridobivanju denarja (preberi moj post o trenjih, ki ti je dokazal, da nekaj ipak vem - to je tisti, na katerega nisi več odgovoril, ker bi pač bilo treba priznati, da nekaj vseeno vem
smirk-1.gif
- to pa ne zmoreš več, kaj ne?), pa se zato okoli denarja ne sekiram 24/7.

Veš, življenje je prekratko, da bi se žrla zaradi takih oslarij. Ti se pa kar daj. Kot rečeno - tuji kur.ci so vedno dobrodošli.

Odličen govor. Daj ga še v živo predvajaj trafikantu, če si upaš.
rolleyes-1.gif

Te bo še bolj nalomil kot onega cigota. In prav bi bilo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
in kaj si zdaj povedal? si sploh kej prebral ali samo blebetas v prazno?

to da si skregan z realnostjo? in ja... kar dobro lovim po delavnici osebke ki hocejo krasti oz kradejo... (ampak to niso delavci...) ...

mi lahko lepo lepo prosim poves kje zivis da pridem malo pobrat robo... ti mi nic ne bos... milicniki pa upam da me ne dobijo... no ce me dobijo bom pa povedal da sem drugace cist fejst fant...

razumes poanto?

mimogrede: tudi jaz se ne sekiram 24/7... je pa malo neprijetno ce imas prevec slabih izkusenj s krajami... in ugotovis da se bolj splaca krast kot delat...

ah kozarec sej bo... se par let pa bos pametnejsi...