Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Prebral 3/4 topika in se čudim. Bi bili kar kavboji, a?
Primer.
V hišo vam vlomi vlomilec in menite, da ste ga zato upravičeni pretepsti/ubiti, v glavnem fizično poškodovati, vse pod sumom, da hoče ukrasti:
- televizijo ( 500 evrov > ampak sila dobra)
- 3 x telefon gsm ( 500 evrov )
- očala "đorđo armani" (10 evrov) ( false)
- razne drobnarije ( ajde 1.000 evrov)
Ne pozabimo škode na zgradbi, le ta je/bo okoli 700 evrov, torej skupaj: 2.710 evrov.
"Kolegu" ste pa posodili 5.000 evrov za nakup stanovanja in jih noče in noče vrniti. Oziroma, jih sploh ne bo.
Ali pa kupili ste stanovanje za 100.000 evrov a se je izkazalo, da je firma lopovska, niti stanovanja, niti firme.
Lahko potemtakem pobijemo/ obračunamo tudi z vsemi, ki so nam prizadeli materialno škodo na enak način kot z vlomilcem, ki je sredi noči prilezel skozi okno v vaše kraljestvo, ne glede na velikost zneska. Začevši kar s pekom, ki je začel peči 0,05 gr lažje žemlje od predpisanih in me tako spravil ob 0,04 centa, pa do "uslužbenca", ki je poneveril milijone evrov. Ne direktno naših, ampak davkoplačevalski žep bo pa stokal tudi pri nas.
Torej?
Šef, zaj pa si zamislite, ko ob 3 zjutraj ratate žejni, in se sprehodite do hladilnika, da naložite malo
mrzle zala harmoni, pa vidite nekaj črnega, kako se skobacuje skozi napol odprto okno, opcije;
a) prizgete mu luč in mu pomagate noter, postežete z pivcem in slanim programom
b) letite v spalnico in se zaklenete, naj pobere kaj rabi + kličete policijo
c) primete manjši nož in mu ga zapičite v ramo, zvlečete dokonca skoz okno in kličete policijo,
medtem ko vas prevežejo in začnete opisovat, policist na drugi strani samo sliši 3 poke.
d) modela z kladivom za šnicle tolčt mahnete okol kepe (nenazadnje jih vi dobite isto včasih od stare),
maznete ga tako močno, da obleži (in se več ne zbudi)
Lahko me mate za bedaka, samo nekdo ko mi sred noči vdari v bajto me 100% ropa, za roparja si
upravičeno predstavljam da ima tudi kovinsko zadevo v obliki popačene črke L, s katere letijo mala
svinčena telesa, katera preluknajo tudi tanšo steno. Ker jez nisem trši od tanše stene, nebom reskiral
flote svinčenih teles v moji dnevni, edini primer da to preprečim je, da ga mahnem kot pri norcih in da
obleži.
Tudi če mu zapičim nož v ključnico, je vlka možnost, da bo iz afekta streljal z zdravo roko. Tudi če mu
nož zapičim v drugo ramo, je model lahko v takem šoku, da bolečine sploh ne čuti, in spet smo pri točki
z svinčeno letalico in kako z mene dela ementaler.
Lahko mu polomim noge in roke, a model zna bit žilav (ponovi se točka z črko L).
Nenazadnje če gremo v skrajnost; a jaz nesmem sred noči, v svoji dnevni sobi, pri trdi temi mahat z
sinovo bejzbol palico? Moja temna dnevna soba + moja palica = maham in kolovratim kolko hočem;
slučajno sem ga zadel.
Res se mi smili ta trafikant, jaz sem prepričan da ga ni hotel ubit. Po nesreči ga pač je. Cigo nima
kaj vlamlat, če nebi vlamlal, bi vrjetno še zdaj kje švercal kakšno robo.
Isto kot da grem jaz se šetat po temnem gozdu, gor si pa nataknem medvedji kostim, in lovec me preprešeta;
če nebi hodil okoli v medveda oblečen bi ostal živ, če bi to vedel lovec me nebi vstrelil.
In enako; če cigo nebi vlamlal, nebi dobil po kepi, če bi to vedel trgovec ga nebi tako močno sunil.
Ohner, i think i made my point.