Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
V osnovi točno zato, ker se ti treseš za svojo lastnino.
Naša kultura visoko vrednoti materialne dobrine. Zato so tisti, ki nimajo dveh bajt, 4 avtomobilov in 2 mesecev počitnic v Dubai-u, avtomatično okarakterizirani kot manj sposobni/vredni . In poizkušajo to nadoknaditi. Če drugače ne gre, s krajo. Večje so razlike med najrevnejšim in najbogatejšim, hujši je tovrstni kriminal.
Pa od kje to tebi?
A ni hec, kako vsi poznamo bogato familijo, ki ima v resnici - tako pravijo vaške opravljivke
-kup težav?
In kako vsi opazimo, kako revna je določena familija (čeprav je baje srečna - ampak to je pogosto v 2. planu, velikokrat vezano na logiko, da "saj so srečni in naše pomoči ne potrebujejo preveč"
)?
Velikokrat pa v resnici o nobeni familiji ne vemo ravno veliko...
Zakaj neki je tako zabavno iskati težave v bogatih familijah?
In hec je, da - po javnem mnenju - večina bogatašev tako ali tako ni srečna.
Kako je to mogoče, da so - po mnenju tistih, ki nimajo - vse težave tega sveta padle točno na bogate?
In zakaj potem vseeno vsi želijo imeti to bogastvo, če pa baje itak prinaša same težave?
Ker mogoče nekje v podzavesti vemo, da to ni res?
(govorim v prenesenem pomenu - da ne boš spet začel tulit, da "jaz sem že lahko taka, da pa ti sigurno nisi". Ker ne govorim niti o tebi niti o meni. Itak pa baje nihče nikomur ni nič nevoščljiv - če se koga vpraša. Hudič je samo v tem, da smo v agregatu pa baje ful nevoščljivi.
).
BTW - Seveda posplošujem zadeve. Saj z navajanjem neskončne serije primerov Janezov in Rokov, Marij in Pepc ne bi prišli daleč. Seveda se vsak lahko obesi na nekaj izjem, pravilo delovanja naše družbe zato ne bo nič drugačno.
Še to - nič ne opravičujem (kar si mi - nalašč, slučajno? - podtaknil), ampak samo opisujem vzrok in posledico.
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Ko se boste vi požvižgali na lastnino (in nehali biti nevoščljivi na sosede, ker so bili 14 dni dlje na dopustu v boljšem kraju), tudi teh problemov več ne bo. Kot jih ni v določenih kulturnih skupinah, ki jim lastnina ni pomembna.
Damn, kako je rešitev enostavna
. Se mi zdi, da v Ameriki ni niti 10% nevošljivosti, kot je v Sloveniji, pa malce poglej gor stanje na področju kriminala.
Tudi v ZDA je nevoščjivost.
Pa še kakšna.