Zakaj je v sloveniji tako kot je...

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Nekaj razcistiva - nikomur nisem faus, kar zasluzimo imamo in nam je to dovolj. Za svojo lastnino se noben ne trese. Pikam, upam, da ti gre ekonomija bolje kot psihologija, drugace bos vec lacen kot sit.
wink-1.gif

Zakaj pa bi bil hlapec in seronja ? Kar ni tvoje, nimas kaj slatat, mi tud pustimo tuje stvari na miru.
Ce hocejo doloceno stvar imet, pa naj zmigajo leno rit in se spravijo delat.
smile-1.gif

Ne posplosuj, niso vsi ljudje enaki.
Zlocin se ne izplaca, je ze stara mama govorila in modra zenska je bila.
wink-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ni bilo mišljeno ti osebno.

Če slučajno ni bilo razvidno.

Bil je govor o kulturi, kjer ti nekaj imaš (najbrž imaš - to ugibam
wink-1.gif
), tat pa nima.

Zato seveda krade.

Ti seveda lahko jokaš, da se ti to ne zdi prav (tisto, da nimajo kaj šlatat tujih reči), ampak to ne bo spremenilo rotacije zemlje.

To pa točno zato, kar ti s tvojim jokanjem dokazuješ - kako je "imeti" zelo pomembno in kako hudo ti je, ko tega nimaš več.

BTW - Hvala ker si vljuden, čeprav nisem moderator.
wink-1.gif

PS: Psihologija se ima kar dobro in se zahvaljuje za dobre želje.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.606
344
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
V osnovi točno zato, ker se ti treseš za svojo lastnino.

Naša kultura visoko vrednoti materialne dobrine. Zato so tisti, ki nimajo dveh bajt, 4 avtomobilov in 2 mesecev počitnic v Dubai-u, avtomatično okarakterizirani kot manj sposobni/vredni . In poizkušajo to nadoknaditi. Če drugače ne gre, s krajo. Večje so razlike med najrevnejšim in najbogatejšim, hujši je tovrstni kriminal.
Pa od kje to tebi?
confused-1.gif

Citat:
Ko se boste vi požvižgali na lastnino (in nehali biti nevoščljivi na sosede, ker so bili 14 dni dlje na dopustu v boljšem kraju), tudi teh problemov več ne bo. Kot jih ni v določenih kulturnih skupinah, ki jim lastnina ni pomembna.
Damn, kako je rešitev enostavna
hysterical-1.gif
. Se mi zdi, da v Ameriki ni niti 10% nevošljivosti, kot je v Sloveniji, pa malce poglej gor stanje na področju kriminala.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.606
344
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Kar nekajkrat bi že bilo potrebno prijavljati, da bi se:

- dvignila premija

- zahtevali dodatni varnostni ukrepi

- ne bi več obnovila pogodbe.
Si upaš to podkrepit s citatom iz splošnih pogojev?
Predvsem me zanima kako zavarovalnica definira nekajkrat
grims-1.gif
.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

V osnovi točno zato, ker se ti treseš za svojo lastnino.

Naša kultura visoko vrednoti materialne dobrine. Zato so tisti, ki nimajo dveh bajt, 4 avtomobilov in 2 mesecev počitnic v Dubai-u, avtomatično okarakterizirani kot manj sposobni/vredni . In poizkušajo to nadoknaditi. Če drugače ne gre, s krajo. Večje so razlike med najrevnejšim in najbogatejšim, hujši je tovrstni kriminal.

Pa od kje to tebi?
confused-1.gif

A ni hec, kako vsi poznamo bogato familijo, ki ima v resnici - tako pravijo vaške opravljivke
grims-1.gif
-kup težav?

In kako vsi opazimo, kako revna je določena familija (čeprav je baje srečna - ampak to je pogosto v 2. planu, velikokrat vezano na logiko, da "saj so srečni in naše pomoči ne potrebujejo preveč"
grims-1.gif
)?

Velikokrat pa v resnici o nobeni familiji ne vemo ravno veliko...

Zakaj neki je tako zabavno iskati težave v bogatih familijah?
grims-1.gif

In hec je, da - po javnem mnenju - večina bogatašev tako ali tako ni srečna.

Kako je to mogoče, da so - po mnenju tistih, ki nimajo - vse težave tega sveta padle točno na bogate?

In zakaj potem vseeno vsi želijo imeti to bogastvo, če pa baje itak prinaša same težave?

Ker mogoče nekje v podzavesti vemo, da to ni res?
grims-1.gif

(govorim v prenesenem pomenu - da ne boš spet začel tulit, da "jaz sem že lahko taka, da pa ti sigurno nisi". Ker ne govorim niti o tebi niti o meni. Itak pa baje nihče nikomur ni nič nevoščljiv - če se koga vpraša. Hudič je samo v tem, da smo v agregatu pa baje ful nevoščljivi.
wink-1.gif
).

BTW - Seveda posplošujem zadeve. Saj z navajanjem neskončne serije primerov Janezov in Rokov, Marij in Pepc ne bi prišli daleč. Seveda se vsak lahko obesi na nekaj izjem, pravilo delovanja naše družbe zato ne bo nič drugačno.

Še to - nič ne opravičujem (kar si mi - nalašč, slučajno? - podtaknil), ampak samo opisujem vzrok in posledico.

Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Citat:
Ko se boste vi požvižgali na lastnino (in nehali biti nevoščljivi na sosede, ker so bili 14 dni dlje na dopustu v boljšem kraju), tudi teh problemov več ne bo. Kot jih ni v določenih kulturnih skupinah, ki jim lastnina ni pomembna.

Damn, kako je rešitev enostavna
hysterical-1.gif
. Se mi zdi, da v Ameriki ni niti 10% nevošljivosti, kot je v Sloveniji, pa malce poglej gor stanje na področju kriminala.

Tudi v ZDA je nevoščjivost.

Pa še kakšna.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.606
344
83
Kras
www.mtl.si
Če bi bral pravilno, bi opazil, da sem navedel dva primera iz obeh skrajnosti, vmes je pa še ostalih x. Tako da, me čisto nič ne mika iskati probleme v bogatih družinah, ker mi je skrajno neprijetno, ko obračunavajo med seboj, sploh če je to pred mano.

Tako da, glede nevoščljivosti boš moral komu drugemu govorit.
tongue-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Pol pa res ne vem, kaj si repliciral?
confused-1.gif

Ker je dejstvo, da je vmes daleč največ tistih, ki so srečni z bogastvom in nesrečni v revščini.
wink-1.gif

Tako pravi naša kultura.

Itak nisi nevoščljiv. Saj sem napisala.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.606
344
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Ker je dejstvo, da je vmes daleč največ tistih, ki so srečni z bogastvom in nesrečni v revščini.
wink-1.gif

Tako pravi naša kultura.
To dobiš, če vzameš za srečno količino denarja.
No, važno da so srečni.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Definicija odločitve ali bo zavarovalnica sprejela ponujeni riziko zavarovalca je v njenih rokah in ni zapisan v splošnih pogojih.

Po domače, vsakdo ima pravico predlagati sklenitev zavarovanja, zavarovalnica se bo pa odločila pod kakšnimi pogoji, s kom in za koliko denarja bo prvič sklenila zavarovanje in enako velja za obnovitev zavarovanja ob letu. Lahko je (DA) ali (NE) in poznano mi je, da se ugotavlja razmerje med plačano premijo in izplačano odškodnino, na njej temelji naslednja višina premije in zahteva za dodatno varnostjo.

>>>>Predvsem me zanima kako zavarovalnica definira nekajkrat
grims-1.gif

Plačal si 100 evrov zavarovanja, imel škode za 3.000 evrov. Drugo letno bo premija minimalno 300 evrov. Tretje leto bo pa ali odklon ali pa še kaj višja premija, če se bo trend odškodnin povečeval.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
zanimivo zanimivo

kako kozarec skace med raznimi temami samo da isce "podjebavanje"... od tega da je lastnina vir vsega zla do veselja do naslajanja nad skodo drugemu... lej misko daj ti kaksno jolico spusti kdaj pa kdaj ker ti zgleda hudicev skodva...

najprej da nekaj razcistimo

boli mene k.urac kaj je 04184 ... mislis da se ga kaj bojim? me prav malo briga kaj mu pise zravn oz kaksno titulo ima... ce se ti kozarec bojis moderatorjev jaz se jih ne... zame je on navaden uporabnik... znam pa sam skrbeti da ne pridem v navzkriz imam namrec RL... in mi je tale forum zabava ter vir informacij (Ce so informacije prave...) pa pustimo to je prevelik OFF TOPIC...

se vedno mi nisi povedal kje si doma da ti pridem vlomit... itak ti lastnina nic ne pomeni... torej?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
@cifra:

opa glej no glej... se pravi da sploh ni nujno da ti zavarovalnica zavaruje proti vlomu... in kaksna zascita ti se ostane da ne ostanes brez vsega ce ti vlamlajo parkrat na mesec?

pa se vedno mi nisi odgovoril na par vprasanj... recimo izracun in % povrnitve...

mimogrede: kozarec, cifra mi je ze parkrat konkretno pomagal in se je izkazal kot fejst dec pameten in prevdaren (ceprav tukaj ga malo biska... a njegovo mnenje je da je treba delat po zakonu (kar je naceloma prav a mislim da bi morali zakon rahlo spremeniti!)) od tebe pa zaenkrat se ni bilo konkretne koristi... ker vedno samo nekaj pikas in pikas ko pa ne znese pa vleces zajce iz rokava v obliki offtopic-a

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Poslušaj, gostilniški gobcač.

Klikni na moje ime, v desnem kotu (po tistem, ko mi hkrati nalepiš še eno zvezdico), boš zagledal opcijo "ignoriraj uporabnika". Klikni nanjo, pa se ti ne bo več treba jajcat nad mojimi posti, s katerimi imaš baje tako zelo veliko duševnih traum.

Pa dober tek.

PS: Seveda ni bilo koristi. Ker jih nočeš videti. Seveda je nepomembno, da sem tudi sama trdila, da bo dečko sedel v arestu. Da si je na glavo nakopal maščevanje. Da se je brez veze izpostavljal. Zakaj tako dovoljenje (ubijanja tatov) ni vedno pametno.

Veliko tega celo pred cifro.

Hudič je samo v eni malenkosti - da nisem cifra, ampak kozarec.

Drgni ti svoj nosek v tuje ritke še naprej. Ker ne gre za mojo rit, je z mojega vidika OK - sama pač nerada hodim naokoli z ritoliznikom v riti (težavno gibanje.press). Pri meni taki, ki so okoli ust umazani s polizanim drekom, odjeb.ejo prvi po spisku.

Ampak jaz sem itak brezvezni kozarec, ki nima blage veze o življenju...
smirk-1.gif

Edit: Vidim, da si upošteval navodila o talanju zvezdic. Priden fantek.
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.606
344
83
Kras
www.mtl.si
Hvala. Toliko o opciji zavarovanja. Zgolj vprasanje: izgubis morda pravico do povracila v zavarovalnem obdobju, ce pride do zavarovalnega primera vec kot enkrat? Sicer pa, kje je pravica, da moram jaz s trdim delom placevati vedno visje premije, zato da lahko cigo pride do zastonj dima?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
no koncno si nekaj priznal kozarec da si brezzvezni in da nimas pojma o zivljenju... tukaj pa svaka ti cast.... tudi to upam da bos ugotovil da od tebe ni kaj prida koristi... ker vedno nekje samo pikas...

kje prosim kje lezem cifri v rit? sem mu kje pritrdil morda? strinjam se z njim da bi moral lopov iti v zapor... ampak to tak da ga ornk izuci... ne strinjam se pa da mora v zapor lastnik trafike... ker je zascitil samega sebe

mimogrede: CIFRAAA kaj se ostane za zascito lastne imovine sedaj ko smo ugotovili da mi zavarovalnica ali poveca zavarovanje v nebo ali pa izvisim?

jaz nobenemu ne limam zvezdic... brezzveze...

niti mi ne povzrocas dusevnih bolecin... se pa bojim da jih jaz tebi da prides na tako nizek nivo da me zacnes zmerjati s gostilniskim gobcacem...

torej kje ze zivis? daj bom prisel po kaksn euro ali dva... itak gane bos pogresal...

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
@ bodite on topic, prepire pustite zunaj, že vesta kdo.
grims-1.gif

Ne pravice so neodtuljive od datuma začetka zavarovanja pa do konca. Obnovitev je pa že v rokah zavarovalnice, kot sem napisal, razen če bi ob sklenitvi pogodbe prikazal napačne podatke ali pa se ne držal navodil zavarovalnice pred sklenitvijo zavarovanja.

Lej, saj nihče ne priviligira nepridipravov. Prvi sem, da se jim jih naloži po nagi riti z najdebelejšo gorjačo, pa tudi če bo počla kost, samo po redni poti. > policija, sodišče, zapor in ne "čreva na plot, aufbiks".

Baje je po šeriatskem pravu za tatvino zapovedan odsek roke, drugič še druge, tretjič gre glava. Meni bi bilo prav, čeprav je prav, tudi da je v kaznovanje vključena tudi socialna nota in da se vsak primer obravnava induvidualno.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Nic jaz ne jokam.
smile-1.gif

In zakaj bi bil komu faus, ki je bolj sposoben ? Vsakemu privoscim Ferrarija, jaz si ga pac ne morem privoscit.

Hocem ti dopovedat, da ce krsis zakon, potem zarad posledic ne cmerat na forumu. Kar je blo je blo.
wink-1.gif

Ja no, glede na to, da si pisal, kaksni greboti ste v svoji firmi in bi zadrgnili sodelavca, samo, da zlezete sefu nekam, mi je jasno, da ti tole zaman razlagam. Brez zamere, pri nas pac ni tako, kr team je uspesen samo, ce skup drzi, ne pa da vsak gleda na svojo rit. Ce drugim pomagas, bo team mocnejsi. Drugace je not samo en grebo, ki pa vsega ne zmore sam.
smile-1.gif

Priznam pa, da se mi zlusta 100 na uro, ko vidim tole:

http://img186.imageshack.us/my.php?image=det186uu.jpg

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Nic jaz ne jokam.
smile-1.gif

In zakaj bi bil komu faus, ki je bolj sposoben ? Vsakemu privoscim Ferrarija, jaz si ga pac ne morem privoscit.
Hocem ti dopovedat, da ce krsis zakon, potem zarad posledic ne cmerat na forumu. Kar je blo je blo.
wink-1.gif

Kdo krši zakon?
Zaenkrat vidim cmerjenje samo na strani ukradenih.
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Ja no, glede na to, da si pisal, kaksni greboti ste v svoji firmi in bi zadrgnili sodelavca, samo, da zlezete sefu nekam, mi je jasno, da ti tole zaman razlagam. Brez zamere, pri nas pac ni tako, kr team je uspesen samo, ce skup drzi, ne pa da vsak gleda na svojo rit.
smile-1.gif

Link, kjer to trdim, prosim!
Najlepša hvala za razumevanje.
roza.gif

Drugač pa - kako se imate vsi radi, se čudim že vse odkar je iz čiste medsebojne ljubezni razpadel sux.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Tvoja tema na suxu al tukaj o razmerah v vasi firmi.

Pri suxu jaz nimam nic zraven, btw. Odkod ti zdaj to spet - ne vem al si sproti zmisljujes, brez, da bi se preprical o dejstvih ?
whistling.gif

Delam v cist x firmi, ki nima veze s suxom. To ti lahko potrdi Maverick al cifra al bilokdo.
wink-1.gif

PS: sorry za offtopice, cifra.

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Od kod pa tebi, da smo greboti in da lezemo v rit šefom?
wink-1.gif

Seveda sorim za off topike tudi jaz.
wink-1.gif

Na slikco, ki si jo nalepil - Zaradi mene - buh ti požegnaj.
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
V tem, da so prometni prekrškarji (z izjemami, seveda, in tudi te se mi ne smilijo) nekje na nivoju tatu v trgovini ali podobno, ne pa na nivoju posiljevalcev ali morilcev. Teh dvojih pa ne enačim in z njimi tudi ne bi enako ravnal.
Zakaj? Zato ker pač tako mislim (da ne bo kakih vprašanj v stilu zajkaj, kako, kdo kam sodi) ...

No, saj v tem specifičnem primeru gre za tatove in ne morilce in posiljevalce. Te pa dobro razumem, zato pravim... Ti misliš pač tako. Tisti vozniki terencev imajo pa svoje mnenje. Kdo tretji si spet drugače tolmači kriminalno dejanje in težo le-tega. Če bi se vsi v resnici tako držali svojih osebnih načel o pravici (in ne univerzalnih zakonov s strani države), bi spet veljal zakon džungle in nič drugega.