Precej verjetno eden od senenih nahodov.kaj pa se skriva tukaj...
jaz zadnji teden vsaka 2 dni malo smrkam, drugih simptomov nimam, če sem okužen?- pojma nimam. to sem vnesel. če bo kdo čez tri tedne videl to moje stanje, jaz bom pa takrat zdrav, mi je prav vseeno. če sem okužen, po moje nisem edini v slo, ziher je še kdo...
in zakaj bi se to skrivalo?
Pri vsej količini podatkov ki jih folk brez sramu deli z googlom, FB-jem in zabave željnim občinstvom, tebe skrbi če bo kdo izvedel da samo kašljam ali sem morebiti tudi prdnil?Ali ta njihova anonimnost oz. hashiranje moje emšo številke onemogoča pred naslednjim scenarijem:
Ali lahko neka oseba čez čas vnese mojo emšo številko v nek program, ki bo hashiral emšo številko in preveril v bazi, če sem izpolnil to anketo in kakšne podatke sem vnesel?
Saj me ne skrbi, samo zanima me, kakšna tehnika varovanja osebnih podatkov je dejansko uporabljena, pa koliko podatkov bodo dejansko s to anketo imeli za obdelavo. Glede na emšo bodo verjetno lahko podatke sortirali po spolu, starosti, ...Pri vsej količini podatkov ki jih folk brez sramu deli z googlom, FB-jem in zabave željnim občinstvom, tebe skrbi če bo kdo izvedel da samo kašljam ali sem morebiti tudi prdnil?
Problem ki ga jaz vidim je da bo en kup false positive-ov; par dni nazaj je polovica naroda smrkala pa imela glavobol k je vse cvetelo (beri seneni nahod - Claritine pa vikend dež je rešil problem), druga polovica pa je imela čisto navaden manjši prehlad. To bo zdaj vse pod Corono spadalo? Če je to to ne rabiš statistike, marca je 1 MIO slovencljev na ta način okuženih pa je. To je del ki mene moti pri tem števcu. Torej nahod je eden od simptomov Corone, ampak če se mene vpraša je to da imaš nahod recimo 3% možnost da imaš Corono, 97 pa da imaš navaden nahod... na podlagi tega delat statistiko spominja na Štoparski vodnik po galaksiji, k so delali vsevesoljsko statistično raziskavo koliko ima povprečen prebivalec vesolja udov, pa mislim da so na 3,7 prišli, ampak: kdo v vesolju pa ima 3,7 uda? Nihče, ali ima 2, 3 ali 4 ali 6, 3,7 pa prav nihče.
16:00 še zmerom nedosegljiv.Zaradi nadgradnje strežnika bo spletna stran nedosegljiva predvidoma 1 uro. (14:32)
IP opozarja, da pri uporabi SHA256 algoritma nikakor ne gre za anonimizacijo vnešenih podatkov in na tak način neprepoznavnih za kateregakoli uporabnika. Podatki so na ta način zgolj psevdonimizirani, to pomeni, da imajo še vedno naravo osebnih podatkov, ki jih je z uporabo določenih metod možno relativno hitro povrniti na prvotno vrednost.
Jap, na zahtevo informacijskega pooblaščenca so morali ustaviti ... imaš na linku pojasnila IPBi znalo biti da je informacijska pooblaščenka imela prste vmes, kolikor jaz poznam te reči pa GDPR (za tako anketo izpolnit EMŠO ni potreben press, metod preprečevanja da bi nekdo večkrat dal statistiko je več, nobena pa ne vkjučuje tega da bi moral pod obvezno vnesti svoj EMŠO - to je čisto nesorazmerna zahteva glede na namen zbiranja podatkov, tako da kakšen prekršek verjetno ne uide).
Zakonodaja je pač tako smotano narejena, da se več nič ne sme. Koliko pa ima to prednosti in koliko slabosti, pa vidiš ...ni mi jasno, zakaj tak boom okoli emša? kaj pa če en z njim? mi lahko naredi kredit na 30 let, če ima moj emšo? kupi jahto?
instagramu, fejsbuku pa bp zaupajo vse, tudi šupak slikajo kako se zapira, sporočijo da so na dopustu in da je bajta fraj za ropat,...pri tem jih pa nič ne skrbi.