Zobozdravstvo

Car

POSTman
4. avg 2007
8.891
3.095
113
57
Planet zemlja
www.posta.si
Malo se moram spihat. rekli boste sicer, naj se ne sekiram, da uživam življenje z novimi jetri, ampak moram....

Torej, kakor že veste, sem zaradi operacije ostal brez većine zob zgoraj. Ob pomoči Alteraše sem nekako prišel do privat zobarja, ki mi je po ugodni ceni naredil nadomestno protezo. Zaradi zdravstvenega stanja se mi je kasneje priporočala snemljiva proteza. Prijavil sem se k svoji zobozdravnici. Po več mesecih čakanja sem končno prišel na vrsto za pregled. Zobozdravnica (šefica), ki je v ambulanti prisotna samo ob stvareh, ki se tržijo, drugače delajo študentje in tujci, me je odpravila v 5 minutah, od tega je v usta pogledala za nekaj sekund. Hotela mi je vsiliti implatante, ko sem vztrajal pri snemljivi protezi in ji tudi povedal zakaj, mi je samo rekla, da naj se pri sestri zmenim za datum. Omenil sem ji tudi, da bi rad doplačal, če se da narediti kakšno boljšo protezo, kot jo krije ZZZS, ampak je rekla, da so te edine in najboljše, ter da je zastonj. Ok, šel sem do sestre, ki mi je dala datum in predračun, 560€!? Zakaj že, če je ravnokar rekla, da krije ZZZS??? Ok, naj bo, samo da dobim končno nove zobe. Obljubljeno mi je bilo, da bodo nekje do 1.maja gotovi in da me čakajo 2-3-je obiski. Že prvi obisk je bil milo rečeno kaotičen. Vsedel sem se na stol, ko je zobarca (seveda ne "šefica", ampak ena, ki dela pri njej) začela pripravljati svedre. Na vprašanje kaj počne, je rekla, da mi bo pobrusila še nekaj zob zgoraj!? Wtf??? Da je tako zmenjeno, da sva se z šefico tako zmenila (no, ta stavek, da sva se zmenila s šefico, je potem pogosto ponavljala). Ko sem se uprl, je šla do sestre, kjer sta ugotovili, da ni v načrtu nobeno brušenje zob... Dobro, da sem se uprl. Potem so se obiski nadaljevali, hodil sem tja na merjenja, doma čakal na klic, moral sem biti na razpolago... (EVO, ravnokar dobil povratni klic, da naj takoj pridem, nadaljujem , ko se vrnem). 10 Minut, evo sem nazaj. Nadaljevanje:V glavnem, nategovali so me, naročili v četrtek, pa ni bilo bič, klicaril sem, so prestavili na ponedeljek in to se je dogajalo ves čas. Danes smo 22.5. , šel sem še zadnjič poskusit protezo, naj bi bilo gotovo v četrtek. Živi bili, pa videli... Naj bi bil pa problem v zobozdravstvenem tehniku, ki je iz Umaga!!!??? Sestra je komentirala z besedami: To je pač naše zdravstvo.
Ne rečem, da se ne trudijo, ampak tako nategovanje ljudi je pač višek in mi je danes dvignilo pokrov, da sem se moral spihat!
Tako je pač naše zdravstvo, to je naša realnost. Enkrat ti da, drugič ti vzame. Ampak jetra so pa zakon!!!:cool:

zakon

Guru
16. maj 2008
9.691
1.262
113
toti Maribor
Na jurek1973 se obrni. On pravi, da so zdravniki super in se jim dela krivica. Mogoče, pa je zobozdravnica premalo plačana in potrebuje kake tri plačilne razrede več:sprasujemse: