Zobozdravstvo

igi

Guru
13. okt 2007
5.885
1.424
113
Celje
Itak, da bom reklamiral, ampak slabo mi pride že ob misli, da bom moral spet it tja in se pregovarjat. In točno vem kaj mi bodo rekli oziroma naredili. Malo mi bodo zategnili žičke in bo zmaga...:obesise:
in povedali, da to je pač naše javno zdravstvo.

Slišal boš tudi, da če nebi bilo plačnih razredov, bi bilo pa to čisto nekaj drugega ;)

• Všeč mi je
Reactions: tony

Car

POSTman
4. avg 2007
8.918
3.179
113
57
Planet zemlja
www.posta.si
Bil sem ta, sestra je odprla vrata in ko me je videla, me sploh ni nič vprašala, poklicala me je notr, zobarca je hotela nekaj reči, pa sem jo prehitel, ko sem z gibom roke snel protezo.... Vse jasno. Nekaj je krivila žičke in spraševal "a zdej je ok", bilo je le slabše! Končno je obupala in rekla, naj pokličem drug teden, ko pride tehnik, menda v četrtek in bo videl, kaj se da storiti.

Za ta dnar je to to.
Ja, khm, mal sem še premlad, da bi okoli hodil kot zombi brez zob. Zrihtali so mi jetra, svaka čast, ampak tudi brez zob je življenje težko. Za kaj drugega zaenkrat nisem primeren, pa tudi mnogo, mnogo prekratek.

jezek

Guru
24. jul 2008
6.122
2.791
113
Sori, jetra sem ti placal, zob ti ne bom. Ce zastopis? Ze tako si pokuril vse kar sem v 35 letih vplacal, tako da mi niti za tablete za pritisk se vec ne pokrije

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
45.802
6.087
113
...petek je, pa ura. V kolikor se ponovi kateri drugi dan zamenjal internista za primernejsega vzroku.
Sicer je ježek malo preveč direktno razložil.....ampak probaj razumet bistvo....

.....tudi sam ko sem bil na "remontu" cca 10let nazaj sem dobil tak občutek.....uredu je....ste še mlad in se vas še splača pokrpat.....

Tko pač je......hvalabogu.....100let nazaj bi bil del statistike v cerkveni knjigi pod zavihkom "naravna selekcija"

jezek

Guru
24. jul 2008
6.122
2.791
113
Nimam jaz nobene frustracije z njegovim servisom jeter. Celo prstkal sem (gor) celotno temo in drzal pesti (in se vedno), da je uspelo! Pa cetudi je potrosil 100k nasega denarja. Problem pa imam, ce potem pyzdolira ker mu skace proteza! Zalepi si jo ali pa pojdi privat, ce nimas si sposodi od A-pollota ali drugega crnogorca...ali pa prodaj ledvico. Glede na to, da si že dosedaj sprasil denar za ortodonta za ene 5 razredov otrok...

zakon

Guru
16. maj 2008
9.803
1.313
113
toti Maribor
Nimam jaz nobene frustracije z njegovim servisom jeter. Celo prstkal sem (gor) celotno temo in drzal pesti (in se vedno), da je uspelo! Pa cetudi je potrosil 100k nasega denarja. Problem pa imam, ce potem pyzdolira ker mu skace proteza! Zalepi si jo ali pa pojdi privat, ce nimas si sposodi od A-pollota ali drugega crnogorca...ali pa prodaj ledvico. Glede na to, da si že dosedaj sprasil denar za ortodonta za ene 5 razredov otrok...
Kaj ti imaš vse porihtano v glavi ali si pač samo hudoben človek?

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.481
6.117
113
Predvidevam, da je zobe carju zajebal zobotehnik, on pa se srečuje z zobozdravnico in medicinskimi sestrami. Oseba, ki bi naj stvar pošteno naredila in najbrž ni, je "skrita" nekje zadaj. Fino se je tega zavedati, da ne streljamo po tistih, ki žal nimajo veliko s tem.
Sicer je to slaba tolažba. Verjetno bi se bilo najbolje srečati z zobotehnikom in naj predstavi svoj izdelek.

igi

Guru
13. okt 2007
5.885
1.424
113
Celje
Predvidevam, da je zobe carju zajebal zobotehnik, on pa se srečuje z zobozdravnico in medicinskimi sestrami. Oseba, ki bi naj stvar pošteno naredila in najbrž ni, je "skrita" nekje zadaj. Fino se je tega zavedati, da ne streljamo po tistih, ki žal nimajo veliko s tem.
Sicer je to slaba tolažba. Verjetno bi se bilo najbolje srečati z zobotehnikom in naj predstavi svoj izdelek.
Praviš nekaj v smeri, ko recimo naročiš klimo, ki ti jo mojster zmontira. Samo hladi pa pač ne.
Če bi to želel urediti (reklamirati) se obrni pa na "turka", ki je klimo skup zašraufal v tovarni.
Odlično.

Bemtiš Car je izdelek naročil pri zobozdravnici. Ona je peljala cel postopek. Ona je izdala račun in dobila plačano. Ona je odgovorna za reklamacije. Car ima pogodbo z njo. Lahko sicer zobozdravnica organizira, da pride tudi predstavnik proizvajalca "žičke" na pogovor, vseeno pa Car z njim nima direktno nič.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.145
9.332
113
Nope... Tako pa to ne gre. Odgovornost je izkljucno na zobozdravniku. Tekom dela bi moral ugotoviti, da izdelek ni ustrezen (ce ni, minimumi so jasni in so res minimalni, ni nujno da carjeva presoja o neustreznosti vzdrzi) in ga lepo tehniku kot takega vrniti in zavrniti. Ko je enkrat montiral in zakasiral, pa je zobozdravnik potrdil ustreznost zobotehnikovega dela in odgovarja on. Zobotehnika vbtej zgodbi ni več, vse kar je vec kot nic, je njegova dobra volja oziroma poskovna odlocitev, ce noce izgubiti stranke. Tukaj ni zobozdravnik posrednik reklamacije do proizvodnje, ampak direkten naslov. Tole je zelo ekzaktno in z brez maneverskega prostora za interpretacije.

Kot drugo. Odgovornosti za zdravstvene storitve ne nosi sef neke ordinacije, ampak tisti, ki je delal. Vsak zdravnik nosi osebno odgovornost za to, kar je delal in noben: "sef mi je rekel, da moram to narediti" ne vzdrzi, ko pride do zdravstvenih storitev. Pisanje racunov npr in ostale administratorske in računovodske ipd storitve so pa tertirane kot drugje.

igi

Guru
13. okt 2007
5.885
1.424
113
Celje
Stari... res je kar se tiče "pokurjenega" denarja. Ampak trenutno imamo tak sistem, da se ti nimaš kaj dosti obremenjevati s tem.
Ko bo sistem postavljem drugače, bo pač zadeva šla najprej čez kalkulacijo in bo padlo ven ali te je smisleno popravljati ali si pač totalka in s tabo dolgoročno ne bo več profita za družbo. Če boš imel €, da si sam plačaš greš na popravilo, drugače pa pač nekam v lukno se skriti dokler ne bo konec.

Predvsem pa zakaj bi moralo biti nekaj normalnega, da če je proteza narejena v "javnem zdravstvu", da pač si z njo ne moreš nič pomagati? delovala bo samo tista od privatnika, ki jo plačaš iz svojega žepa? Saj tudi tista iz "javnega" je plačana. Nekje imam v spominu, da je celo prosim in doplačal za boljši standard!

• Všeč mi je
Reactions: tony

jezek

Guru
24. jul 2008
6.122
2.791
113
Ja pa saj so mu rekli da naj pride nazaj v tem tednu. Se nisem slisal da bi zadeva pasala iz prve. Ravno pred kratkim si je bliznji, rakav bolnik, placal 4 cuke pri privatniku, pa tudi ni sedla iz prve in je moral 3x nazaj. Ampak carjević se "mora malo spihat''....

mistique

Guru
16. jun 2009
16.816
3.836
113
Živimo v državi, kjer je izogibanje odgovornosti glavna prvina. Pomemben del tega je sprenevedanje. Od tu naprej pa kakor se kdo znajde...eni se obesijo na javno, drugi na bolgarskega medicinskega brata, tretjim Tito pride na misel,...Vsekakor napačen zorni kot, če želiš človeka 1. razumeti in 2. usmeriti.

Dejstvo je, da je ljudem, ki imajo zdravstvene težave težko urejati takšne tehnične zaplete (ni fora samo v denarju), ki so lahko posledica povsem objektivnih okoliščin. Po domače povedano: na ku*ac jim gre, da je treba poleg vseh ostalih težav še 2-3x na optiko proteze, še posebej pa če jim tega nihče od nezmotljivih ni v naprej napovedal.

Car ima tule ventil, kar je sicer blažev žegen, ampak bolje to, kot da protezo fu*ne v Ljubljanico...jeba bo, ko mu bo pes zjutraj protezo v gobcu prinesel k postelji in jo bo pri tem malo ukrivil, pa jo bo spet moral nesti na štelanje. Takrat ziher ne bo pisal na Alter :evil:

• Všeč mi je
Reactions: igi in Samo Svoj

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.585
1.575
113
No to je samo en primer razmišljanja, ki se ga moramo bati, če bo se naše zdravstvo dejansko privatiziralo tako kot kaže. Sorry pri 55 ste prestari, da bi se za vas trudili, ker preveč stane in nimate sklenjenega pravega zavarovanja, ki bi krilo vse stroške sladkorne, presaditve organov, ipd.. Al pa še huje, stari ste 25 let, imate raka pri katerem je verjetnost za ozdravitev ali preživetev več kot 5 let ocenjena na samo 10 %. Ne bomo vas zdravili, ker se ne splača.

jezek in podobno misleči, nikoli se ne da zavarovati vseh mogočih rizikov in bolezni, ki nas lahko doletijo. Hitro se lahko tudi takšnim, ki razmišljate tako zgodi bolezen za katero nimate dovolj financ, da jo zdravite, kaj šele pozdravite. Takrat bo hudič, če bo doktor rekel, sorry, ne bomo zdravili....

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.682
11.227
113
Sicer je ježek malo preveč direktno razložil.....ampak probaj razumet bistvo....

.....tudi sam ko sem bil na "remontu" cca 10let nazaj sem dobil tak občutek.....uredu je....ste še mlad in se vas še splača pokrpat.....

Tko pač je......hvalabogu.....100let nazaj bi bil del statistike v cerkveni knjigi pod zavihkom "naravna selekcija"
Ježek je idiotski trol brez kančka pameti, ti pa žal nimaš dovolj v glavi, da ga greš zagovarjat, tukaj ni bilo nobenega bistva. Ježek ni nič kaj dosti direktno razložil, ježek je točno vedel kam strelja, ker uživa v tem, da nekoga prizadane. Sam da ne bo po tem jok in stok, ko bo prodal vse svoje imetje, pa še ne bo dovolj za novo dozo kemoterapije. Pri enih zadevah se pač jezika ne steguje in to je ena izmed teh zadev. Karma je hudič, ni nujno da jutri, lohk že dons useka po ježku, pa bo hitro zapravil svojo dozo keša.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
45.802
6.087
113
Ježek je idiotski trol brez kančka pameti, ti pa žal nimaš dovolj v glavi, da ga greš zagovarjat, tukaj ni bilo nobenega bistva.
Full vesel za tvoj način razmišljanja.....sam tole si si pa vseen mal zmislu v svoji domišLJiji...

mistique

Guru
16. jun 2009
16.816
3.836
113
jezek in podobno misleči, nikoli se ne da zavarovati vseh mogočih rizikov in bolezni, ki nas lahko doletijo. Hitro se lahko tudi takšnim, ki razmišljate tako zgodi bolezen za katero nimate dovolj financ, da jo zdravite, kaj šele pozdravite. Takrat bo hudič, če bo doktor rekel, sorry, ne bomo zdravili....
Samo ena digresija na možnost, da se pač nekateri ne zdravijo. Kot vidiš je tudi nekaj takšnih primerov, ki se za določena stanja ne zdravijo... :evil: Kaj je za davoplačevalce ceneje, pa ni edino vprašanje...

• Všeč mi je
Reactions: escada66

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.682
11.227
113
Full vesel za tvoj način razmišljanja.....sam tole si si pa vseen mal zmislu v svoji domišLJiji...
Sej vem da ne dojameš. Mogoče boš, enkrat.

Zdravstveno zavarovanje pri nas hvalabogu ne deluje po Ježkovo na način, letos sm si nogo zlomu, zato drug let ne morem dobit plombe. Ko bo tako tud ježek ne bo dost debelih žepov, da bi si plačal eno zdravljenje raka, ti s tvojimi zaposlitvami pa tudi ne. Sej z bolniško so že zakompliciral, men pa teb ko jo rabva enkrat na vsake kvatre par dni, sralci bodo pa še vedno sral dalje. Vem, mamo eno na šihtu, ki se že leta seli z nege na bolniško in spet na nego nazaj na bolniško že leta, pa ji nič ne fali. Sam sistem ma nastudiran pa nobene vesti.

In ježek drka, trola, kje je sprejemljivo za podrkat ga nazaj, da ni dolgčas, tukaj je zrel za banovce. Če ne veš zakaj, ti res ni pomoči.