Zakaj je v sloveniji tako kot je...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.354
9.595
113
EU

>Če bi pri nas to uvedli, bi verjetno hitro kateri od naših vsiljivih dimnikarjev zmanjkal med rutinskim molzenjem.>

Poštarjev in inkasantov bi tudi hitro zmanjkalo
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
V tem, da so prometni prekrškarji (z izjemami, seveda, in tudi te se mi ne smilijo) nekje na nivoju tatu v trgovini ali podobno, ne pa na nivoju posiljevalcev ali morilcev. Teh dvojih pa ne enačim in z njimi tudi ne bi enako ravnal.
Zakaj? Zato ker pač tako mislim (da ne bo kakih vprašanj v stilu zajkaj, kako, kdo kam sodi) ...

No, saj v tem specifičnem primeru gre za tatove in ne morilce in posiljevalce. Te pa dobro razumem, zato pravim... Ti misliš pač tako. Tisti vozniki terencev imajo pa svoje mnenje. Kdo tretji si spet drugače tolmači kriminalno dejanje in težo le-tega. Če bi se vsi v resnici tako držali svojih osebnih načel o pravici (in ne univerzalnih zakonov s strani države), bi spet veljal zakon džungle in nič drugega.
Ne, ne gre za tatove. Gre za vlomilce, roparje, ki te sredi noči, ko si ti doma, oropajo (in še vsaj pretepejo, če ponesreči se ponesreči ob nepravem trenutku prebudiš in jih probaš nežno prepričat, naj vendarle postanejo dobri državljani, kot predlagajo nekateri). Nekaj drugega kot tisti, ki z gradbišča med vikendom ne da bi kdo opazil odpelje 100 kil žice, ne?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Sem se spomnil na dogodek iz okolice Šenjerneja izpred kakega meseca in pol.

Dva cigana sta kradla krompir na njivi in ju je prišel lastnik preganjat. Končal je s počeno lobanjo in ne vem čem še.

Me zanima razplet tega dogodka.
rolleyes-1.gif