Zakaj je v sloveniji tako kot je...

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
@SJTV1 jaz nikakor nočem ubiti človeka dokler ni v igri moje življenje ali življenje drugega. Če bom videl roparja pri sebi ga bom probal onesposobiti ampak ne tako, da ga bom ubil.

@mtl Zagnal se bi proti njima in ju probal zadržati do prihoda policije.

@Ares če se ne motim je žaganje cevi oziroma skrajšanje cevi prepovedano tako, da odpade. Boš ustrelil vlomilca in nato moral pokazat s čim in si ga na*ebal.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik s22b pravi:

@SJTV1 jaz nikakor nočem ubiti človeka dokler ni v igri moje življenje ali življenje drugega. Če bom videl roparja pri sebi ga bom probal onesposobiti ampak ne tako, da ga bom ubil.

tud če bi bil tak zakon sprejet (da lahko fentaš vlomilca) ti nihče ne bi branil da mu častiš pizzo ko on vdre v tvoje stanovanje...
smirk-1.gif

Citat:
Uporabnik s22b pravi:

@mtl Zagnal se bi proti njima in ju probal zadržati do prihoda policije.

Dobro zate! Problem samo rata če ima on pištolo....

Citat:
Uporabnik s22b pravi:

@Ares če se ne motim je žaganje cevi oziroma skrajšanje cevi prepovedano tako, da odpade. Boš ustrelil vlomilca in nato moral pokazat s čim in si ga na*ebal.

ga bom pa dvakrat z navadno... ziher je ziher.press
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
ksz

sem vedel da se bo kozarec slej ko prej javil... pa bil pameten... v glavnem: tebi kozarec isto: sam ne jamri nikjer in nikol da so ti vlomili v avto, da so ti vdrli v hiso, da so ti pokradli hudica in pol... samo tiho bodi...

ima kdo Nm merilec na roki da bo vedel tocno s kako silo ga se lahko mahne? a nej zdaj kriminalca vprasama: ti cuj kak trdo glavo imas? imas rahle kosti? s kolko silo te lahk poknem da bos dol padu? aha pravis 100Nm ok... a bo dosti? si se ziv? cev?

dejte no bodite realni... pride kriminalc v hiso in ti bos zdej reskiru kolk ga bos mahnu ce ga bos prevec (to ga bos v vsakem primeru) te bo stozil oz bos ti obsojenec ce ga bos premalo (kar ga moras) te bo nabiu on (ali ustretlil pa znorel skocil u tebe zraven pa se njegov pajdas...) pac mahns kolkor se da in upas da si zadel... ce bi se kriminalci zavedal da jih ornk lahk fasejo po betici bi bilo manj vlomov... kaj je pa sedaj? ujames lopova pa se ti smeje... rece da itak bo cez 1 teden zunaj in mu anben nic ne more... oz pride pa se ti v glavo smeji: kar udar me te bom pa stozu...

kar se pa dimnikarjev tice: mislim da je razlika ali nekdo vlamlja ali je pa samo dimnikar.. .konec koncev ga pa tudi sedaj lahko lopnes rahlo po glavi pa reces da si se cutil ogrozenega...

kar se tice alarmov in podobnega bull shit-a... ker kriminalc se ga pa se boji? dzanski ulamlajo pa nej tul 1000 alarmov... ne jebejo zive sile... ravno vceraj sem gledal po dnevniku sredi belega dne 15 mulcev oropalo parfumerijo... varnostnik pa prisel 30 minut kasneje...

torej?

kaj bi naredli ce bi bili na trafikantovem mestu? aja pa pozablate se to: zagotov so vedeli kdo mu vlamlja... (MS namrec ni velemesto) ampak niso nic ukrepali... kaj ti pa alarmi in ograje in podobno sranje pomaga (stane itak par k € da je vsaj dokaj toliko solidno) ce pa njih ne ustavi...

zdaj ko so pa po butic dobil je pa trafikant grdi kriminalc pa revcek...

je.bemti mast...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

ksz

sem vedel da se bo kozarec slej ko prej javil... pa bil pameten... v glavnem: tebi kozarec isto: sam ne jamri nikjer in nikol da so ti vlomili v avto, da so ti vdrli v hiso, da so ti pokradli hudica in pol... samo tiho bodi...

.

A sem se kaj drla?
bonk.gif

A sem ti to vtepovala v glavo z desetimi posti?
bonk.gif

Samo napisala sem ti razlog, zakaj tega pri nas ni.

Pardon - PREKOPIRALA SEM PAR RAZLOGOV, DO KATERIH SO PRIŠLI DRUGI!!!!

In zdaj sem "spet pametna".

A sploh smem kar koli napisat, vaša alkoholna visokost?

Mislim kar koli, kar je v nasprotju z vašim velecenjenim mnenjem?

Kaj če bi mi kar dosmrtno prepovedali.

Ker vas tako hudo vznemirim že z enim samim postom.
bonk.gif

(persen pomirja, pravijo.press
smirk-1.gif
)

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Rad bi te videl vsega zbliojenega ob treh zjutraj, ko se znajdeš iz oči v oči z vlomilcem, ki dvigne roko nadte.
POa tudi če ti znaš odregairat tako, da ga le polomiš, in si tega sposoben v vsakem trenutku - jaz nisem. A to pomeni, da se ti lahko braniš, ker si dovolj dober, da ga le poškoduješ, jaz se pa ne smem, ker ga lahko fentam, ker me je pač strah in udatrim, kamor pač pade?
Zresni se.
99% folka bi pač udarilo z vso silo in kamor pade. So zato kriminalci? ALi uvedem obvezno učenje samoobrambe z neprestanimi osveževalnimi treningi, da si vedno pripravljen v tovojem slogu, za vse državljane?
bonk.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
o lej ga kozarca... ves zivcen in razdrazen... ne persen izdelki Pivovarne Lasko pomirjajo:)) bolj naravno... a pustimo to...

vedel sem da se bos spotaknil... samo cakal sem kdaj:)

povedal nisi pa nic pametnega... vprasnje: kaj bi TI naredil? pustil da ti vse pokradejo? ali ga lopnil... ce ga lopnis si ga ze prevec...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Če bi bil pismen, bi opazil, da nimam pojma, ali pomirjajo ali ne.
Mi je vseeno.

Ne da se mi debatirat o tem, kaj bi jaz naredila.
Ker ti ni potegnilo iz mojega izvajanja v tej temi.

Itak sem živčna. Itak nimam pojma. Itak samo pametujem. Itak se spotikam. Itak si ti genij in vse veš, kje se spotikam.
smirk-1.gif

Happy?

Pa-pa.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
V tem trenutku bi sigurn drugače oziroma isto kot ravnal ampak ne pozabi, da do sedaj nisi omenil napada.

Tako kot nekater "jokate" da bi bilo treba na vsake nekaj let CPP ponavljat in zakaj ne bi tudi samoobrambo ali pa naredijo vsako leto sejem s tako opremo (protivlomni alarmi, protivlomna vrata, sefi, pripomočki ki jih lahko spravimo v žep ali pa torbico (ž. spol), itd . . .)?

Če kršiš zakon si kriminalec.

@Ares če mi zakon pusti, da ga lahko brez milosti napadem čeprav me sploh ni opazil, bi izkoristil. Zakona ne mislim kršiti - ne vem kaj vam gre to v nos.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
V Tanzaniji lahko takega tatu ubiješ. Ker je pač šel na tvojo posest.

Privatne firme imajo zato politiko, da varnostnik dobi nagrado, če lopova ubije (plus neko blazno mizerijo za uro dela).

In kaj se dogaja - varnostniki čakajo v grmovju (skriti), da vlomilec prepleza ograjo, potem ga pa ustrelijo na teritoriju.

(koliko je onih, ki so bili ubiti nekje drugje, pa odvlečeni na parcelo firme, rajši ne ugibam).

Nazadnje urejeno:

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
V tem trenutku bi sigurn drugače oziroma isto kot ravnal ampak ne pozabi, da do sedaj nisi omenil napada.

In če te sploh ne bi napadel? Bi gledal, kako ti pred očmi nosi stvari iz hiše, da se slučajno tudi ti ne bi znašel na nasprotni strani zakona?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Naj se ponovim; probal bi ga zadržati do prihoda policije.

Drugič pa sledi celotni temi, da ne boš spraševal kaj podobnega.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik s22b pravi:

Tako kot nekater "jokate" da bi bilo treba na vsake nekaj let CPP ponavljat in zakaj ne bi tudi samoobrambo ali pa naredijo vsako leto sejem s tako opremo (protivlomni alarmi, protivlomna vrata, sefi, pripomočki ki jih lahko spravimo v žep ali pa torbico (ž. spol), itd . . .)?
Lej, če je v mojem stanovanju, me je napadel. Kaj pa misliš, da bi naredil, ko bi ga ti probal zadržat. IN če ti ga ne uspe zadražt, mu boš pustil uit s tvojim premoženjem? Sorry, en kriminalec je manj vreden od mojega televizorja ... Skratka, tako je lahko nakladat. Raje si priznaj, da je teorija eno (ja, jaz bi ga tudi raje zadržal, če bi bil 100%, da mi bo uspelo brez posledic zame in moje premoženje), praksa pa drugo.
Tiste stvari za v torbico pa so pri nas prepovedane (šokerji, spreji ipd...). Pa si spet kriminalec.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
In sva že spet pri zakonu, ki ga jaz ne mislim prekršiti. Tako, da celo moja ideja splava po vodi glede pripomočkov pri samoobrambi. Naredil bom tako kot mi veleva zakon in kršil ga ne bom tako, da kako je v teoriji in v praksi me sploh ne zanima.

Kot že @Ares pravi in ostali, da je treba najprej zakon spremeniti in bo potem bolje za vse.
wink-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik s22b pravi:

hysterical-1.gif
Če nisi ravno izreden mojster borilnih veščin z jekelnimi živci, se bojim, da boš kar ti potegnil kratko v takem primeru.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
In sva že spet pri zakonu, ki ga jaz ne mislim prekršiti. Tako, da celo moja ideja splava po vodi glede pripomočkov pri samoobrambi. Naredil bom tako kot mi veleva zakon in kršil ga ne bom tako, da kako je v teoriji in v praksi me sploh ne zanima.
Skratka, mirno bi gledal, kako ti robo odnašajo pred nosom iz stanovanja?
Dober si ...

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.544
3.895
113
Ljubljana
hmpg.net
Evo, torej k meni nekdo vlomi. In potem:
1. kot izurjen policaj, takoj ocenim, ali je oborožen ali ne
a) če je oborožen se delam mrtvega, nevidnega ...
b) če ni oborožen ga vprašam, ali ima slučajno kakšne prirojene okvare,še nezaceljene poškodbe in če odgovori z ne, ga pogumno napadem, držim, ne poškodujem in skupaj počakava na policijo, ki seveda pride zanesljivo v naslednjih 5 minutah. Če odgovori,da ima okvare, ga naprosim, da se odstrani, ker ga lahko trajno poškodujem.
Ker treba je vedeti, ta ki je vlomil, je to naredil prvič, drugače je pošten fant, nikoli ne vljamlja, nikoli se ne tepe, jaz pa to delam redno, ker kot šef vsak dan določim podrejenega da treniram na njemu.

Ne me basat. Velik sem čez 190, tehtam skoraj 100 kg, nimam trebuha, če bi kdo vlomil (in bi ga gledal dol, če bi bil moje postave, potem točka 1a), bi ga udaril, preden bi kakorkoli mignil z najtršo stvarjo ki bi jo imel. Ker če ga ne bi zadel s prvim udarcem, mislim, da on bi zadel, ker zločinci (da, ti ki vlamljajo so zločinci) se tepejo, nimajo strahu pred batinami, nosijo neregistrirano orožje (tudi registriranega) in so v večini primerov pripravljeni na nasilje. Psihološkega profila, da moj vlomilec je pa šleva, pa ne bi delal, ker bi jih jaz potem sigurno dobil. In ne me basat, da večina vlomilcev zbeži. Morda, a procent zločincev, ki so pripravljeni na nasilje, je zanesljivo večji kot med pošteno populacijo, zato mu sam pač ne bi omogočil "poštene" borbe.

Pa še to. Z orožjem se ga zanesljivo ne bi lotil. Ker če bi omahoval (kaj pa če ga ubije?), potem mi lahko orožje vzame in potem...

Zato, če niste šolani borci (ne samo treningi, tudi borbe so važne, da jih kdaj dobiš), potem raje ne filozofirajte o tem kako bi ga, če bi. Točka 1a je pravi odgovor.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
o lej ga kozarca kako se jezi... res me zanima kako bi ti resil zadevo? bi ga probal zadrzat? pa upat da te ne bo on bolj nabiu?

ves catch je v temu da kriminalci prevec zlorablajo termin "prekoracen silobran"... in vejo da jim noben nic ne more ker jih u bistvu drzava sciti...

vse lepo in prav dokler nimas sam problemov... s tujim kurcem je lahk po koprivah mlatit... ko bos pa ti, kozarec, meu probleme ko ti bojo pokradli pol bajte ti bos pa pac lahko samo poklical milico kateri bojo itak hodili tam od 5 min naprej ko bodo pa prisli ti bodo pa povedali da so oni stari znanci in jim nic ne morejo bos pa malo drugace na vse skup gledal...

in spet primerjas slovenijo s neko tanzanijo...

mislim da tako ti kot s22b zivita v sanjskem svetu, kjer se kriminalci bojijo milicnikov, in so vsi po vrsti zaprti...

ps: ker sem pismen sem ti razlozil da persen ne pomirja tako kot izdelki pivovorane lasko... morda pa tebe malo pismenost jebe:)

ps2: te povabim na pivo... da se malo ohladimo?