Lahko napišeš kaj bi ti naredil, če bi bil v vlogi lastnika? In dobiš dva cigota (namerno CIGOTA in ne Roma) kako vlamljata noter?
Nazadnje urejeno:
Saj, to so vse naprave proti osebam, ki kršijo zakone, torej se odpovedujejo osnovnim (če ne celo vsem) človekovim pravicam. In kdor prestopi prag zakonitosti, naj sam nosi tudi posledice. V primeru vloma, se vlomilec seveda zaveda, da ga lahko nekdo zaloti, vendar je ta riziko sprejel in se odločil za vlom. Oziroma, kdor išče, ta najde.Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Glede na to, da je bila trafika že večkrat oropana bi jo lahko opremil s protivlomnim alarmom, kameram, železnimi vrati in zavaroval proti vlomu, ropu (ob predpostavki, da tega še nima)
Lej, če jaz nekoga sredi noči najdem v stanovanju, bom usekal, kamor pade, pa me čisto nič ne zanima, kaj mu bo. Prvič mi je za kriminalce vseeno, vredni niso nič več kot gliste (kvečjemu manj), drugič ves zmeden niti slučajno ne bom znal razmišljat, koliko je velik, kako naj ga udarim ipd, vse kar me bo zanimalo je, da obleži, da meni in mojim ne more škodit. Če zraven crkne, njegov problem.Citat:
Uporabnik s22b pravi:
SJTV1 in malcomX tak zakon mene bolj spominja na divji zahod, kjer se je vse rešilo z orožjem in to si ne moreš dopustiti. Razen če pristojni organi mislijo, da bo za njih to celo najlažje. Zakaj? Zato, ker zločinec bo po vsej verjetnosti mrtev in oni bodo potem le pobrali dokaze ter na podlagi njih ugotovili ali je žrtev ravnala po zakonu. Če ni ravnala potem gre lahko žrtev tudi sediti.
Z dvometrsko lato bi ga komot lahko udaril po nogah ali pa v kater drug del telesa in ne v glavo. Logično, da ga je v glavo udaril saj vsak ve, da lahko z enim močnim udarcem za trajno "umiriš" osebo.
Nobene škode ...Citat:
Uporabnik bushi pravi:
Tipa, ki sta ropala sta bla roma. Tisti z zlomljeno lobanjo je umrl.
V priemru Floride in ANglije ne kršiš zakona.Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Še enkrat za vse.
Zakon, ki je na Floridi in v Angliji se mi zdi enostavno bedast, ker potem lahko streljamo vse povprek. Me prav zanima v čem ste boljši od zločincev če jih ubijete in pri temu kršite zakon? Naj vam pomagam, NISTE in še sami ste postali zločinec (mogoče celo tarča).
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Nobene škode ...Citat:
Uporabnik bushi pravi:
Tipa, ki sta ropala sta bla roma. Tisti z zlomljeno lobanjo je umrl.
Lej, očitno ne razumeš niti malo. Probaj se postavit v logo žrtve (to je, da ti bi lažje doumet, tisti, ki so mu vlamljeli in ne tisti, ki vlamlja in jih faše): sredi noči te zbudi ropot, vzameš bejzbolski kij, stopiš na hodnik in pred sabo zagledaš vlomilca. Sorry, ampak jaz v taki situaciji 100% ne bi bil sposoben gledat, ali je oboroežn ali ne, ali me napada, ali ne ... Ravno tako ne bio znal razmišljat, kje ma glavo in kje ma noge. Užgeš in to je to. Kamor pade pade. Če ne obleži pri miru, užgeš še enkrat ...Citat:
Uporabnik s22b pravi:Hotel sem povedat, da lahko osebo onesposobiš z različnim udarcem, ki ni USODEN.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Lej, če jaz nekoga sredi noči najdem v stanovanju, bom usekal, kamor pade, pa me čisto nič ne zanima, kaj mu bo. Prvič mi je za kriminalce vseeno, vredni niso nič več kot gliste (kvečjemu manj), drugič ves zmeden niti slučajno ne bom znal razmišljat, koliko je velik, kako naj ga udarim ipd, vse kar me bo zanimalo je, da obleži, da meni in mojim ne more škodit. Če zraven crkne, njegov problem.
Edino pravilno in logično ...
Ponavljam: dobiš ju, kako vlamljata. Tam pred tabo. Torej ne govorim kaj bi naredil prej, temveč da ju dobiš med vlamljanjem; čisto slučajno.Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Ustrezno varnostno opremil trafiko, zavaroval proti vlomu. Skratka, pazil bi, da jaz ne bom kršil zakona, ker potem nisem nič slabši kot zločinci. Kot razburjen lastnik trafike celo upal na spremembo zakona, da lahko uporabim silo nad vlomilci.
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
V takih primerih je najprimernejša plinska pištola.
Ne moreš ga ubit, onesposobiš ga pa.
Ampak kaj, ko moraš imet orožni list zanjo in sploh ne vem, če se pri nas dobijo plinski naboji (rumeni).
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ampak kaj, ko moraš imet orožni list zanjo in sploh ne vem, če se pri nas dobijo plinski naboji (rumeni).
tud s tem hudičem se da človeka prov fajn fentat
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
tud s tem hudičem se da človeka prov fajn fentat
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Še boljša varjanta je štartna pištola; zgleda ko prava, poči kot prava, zabliska (ogenj) kot prava, le metki ne letijo ven...