Zakaj je v sloveniji tako kot je...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
PNG: sam da ne bos enkrat jokala kako so ti kaj ukradli, oropali... kako lahko scitite te lopove...
ja jaz bom glih meru kok ga lahk mahnm ko je pa tudi najmanj lahko za enega prevec... zgleda da je mel bolj mehko glavo pa se je zbila...

v kolikor bi pa trafikanta zbili ko macko bi bilo pa vredi a ne? "neznani storilci" pobegli... on pa sam sebe zasciti bo pa zdej se na sodisce mogu jit pa tam lopovom kako odskodnino placevat...

zakon JE napacen...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

PNG: sam da ne bos enkrat jokala kako so ti kaj ukradli, oropali... kako lahko scitite te lopove...

....

Dva posta pred tvojim ti jasno dasta vedeti, zakaj je zakon tak, kot je.

Še enkrat:

Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:

Če bi pri nas to uvedli, bi verjetno hitro kateri od naših vsiljivih dimnikarjev zmanjkal med rutinskim molzenjem.
evil.gif

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Al pa si bi taščo v bajto zavleko sred noči, pa jo z kaldivom za šnicle stolko. Itak se nebi mogla zagovarjat,

ti bi se pa bogega naredo, da je v temi prisla skozi vrata ki so bila zaklenjena...

Zato je to tako. Se pa seveda lahko braniš. KOLIKOR JE NUJNO POTREBNO. In nič več.

Nihče ne ščiti lopovov. Ampak vsi niso nujno lopovi, zato je meja, do kje lahko tolčeš po njegovi glavi...

Nazadnje urejeno:

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
SJTV1 in malcomX tak zakon mene bolj spominja na divji zahod, kjer se je vse rešilo z orožjem in to si ne moreš dopustiti. Razen če pristojni organi mislijo, da bo za njih to celo najlažje. Zakaj? Zato, ker zločinec bo po vsej verjetnosti mrtev in oni bodo potem le pobrali dokaze ter na podlagi njih ugotovili ali je žrtev ravnala po zakonu. Če ni ravnala potem gre lahko žrtev tudi sediti.

Z dvometrsko lato bi ga komot lahko udaril po nogah ali pa v kater drug del telesa in ne v glavo. Logično, da ga je v glavo udaril saj vsak ve, da lahko z enim močnim udarcem za trajno "umiriš" osebo.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Ampak vsi niso nujno lopovi
kako pa ti rečeš tem dvema?...ali pa recimo da na nekoga neznanega nabašeš v svojem stanovanju
confused-1.gif

dejte bit resni no....
bonk.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
In če ga po nogah užgeš še vedno lahko kaki gun ven potegne. Saj v temi ne veš ali imaš opravka z đankijem ki ga že malo trese (in je v takem stanju pripravljen ubijati), kurjim tatom ali nekom spet tretjim ki ima slučajno pokalico poleg in jo je v primeru ogroženosti pripravljen uporabiti. Pravzaprav sploh nimaš časa razmišljati in se pač nagonsko braniš.

To da bi avtomatsko lahko v svoji bajti delal kaj ti paše....... hmmm pol lahko človeka kar ubijem,pa še nekaj naslednjih ki pridejo noter..... sem serijski morilec ali sem samo izkoristil zakon da vsiljivce odstranim? Meja je pretanka in pomankljivosti še več

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Z dvometrsko lato bi ga komot lahko udaril po nogah ali pa v kater drug del telesa in ne v glavo.
kakšna je razlika med razbito glavo in polomljenimi nogami, rokami, rebri, odtrganimi jajci, zbitim očesom, zobmi....
misliš da za to nebi odgovarjal? kakšna je razlika, po tvoje je
confused-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik s22b pravi:

SJTV1 in malcomX tak zakon mene bolj spominja na divji zahod, kjer se je vse rešilo z orožjem in to si ne moreš dopustiti. Razen če pristojni organi mislijo, da bo za njih to celo najlažje. Zakaj? Zato, ker zločinec bo po vsej verjetnosti mrtev in oni bodo potem le pobrali dokaze ter na podlagi njih ugotovili ali je žrtev ravnala po zakonu. Če ni ravnala potem gre lahko žrtev tudi sediti.

Z dvometrsko lato bi ga komot lahko udaril po nogah ali pa v kater drug del telesa in ne v glavo. Logično, da ga je v glavo udaril saj vsak ve, da lahko z enim močnim udarcem za trajno "umiriš" osebo.

In kaj če ga trajno "umiri"? Misliš da bo tist ki ti pride razbijat šipe dobil moje sočutje!? Ku*c ga gleda! Jaz podpiram spremembo takega zakona ker to kar je sedaj je en velik BS. Tat ti razbije okno, se poreže potem te pa še toži! Me spod*ebavaš al kaj!?

Upam da so tatovi vsaj tolk pametni da k meni ne bodo nikol prišli. Ker živi od mene ne odidejo.

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
Citat:
Ampak vsi niso nujno lopovi
kako pa ti rečeš tem dvema?......

Nisem govorila o teh dveh.
Govorila sem o zlorabi take pravice.
Ki privede do tega, da folk niti ne bo več upal pozvoniti na tvojih vratih, ker bi ga lahko kdo zamenjal za lopova.

zvonenje na vratih ali pa nasilen vdor v stanovanje je nesmiselno primerjat...
če so bili znaki nasilnega vdora potem bi moral vsak lastnik imet pravico ukrepanja in ne samo silobrana.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Zanimivo... upam, da se bo iz tega razvila kaka širša javna debata in ne bodo bogega trafikanta enostavno poslali sedet za par let.

Vsekakor bi morala biti varnost žrtve pred varnostjo napadalca. Meni se zdi povsem logično (in tudi nagonsko verjetno človek tako odreagira), da poizkuša napadalca z najmanjšo silo čimbolj uspešno onesposobit - kar se prenese v udarec v glavo.

Žalostno je le, ker vsi dobro vemo, kaj bi se zgodilo, če bi nesrečni napadalec dobil udarec v noge in potem skupaj s pajdašem konkretno obračunal s trafikantom. Najverjetneje - nič.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

Ki privede do tega, da folk niti ne bo več upal pozvoniti na tvojih vratih, ker bi ga lahko kdo zamenjal za lopova.

Odlično! Konec prodaje od vrat do vrat.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Če sem včeraj prav v novicah bral, je bila ta trafika že večkrat žrtev vlomilcev, trafikantu je pač prekurilo in mu dam prav.

Je pa v včerajšnjih novicah tudi izjava očeta enega od lopovov, ki je povedal (= grozil), da bodo trafikantu v primeru smrti pobili družino! (njegov sin je bil seveda nedolžen mimoidoči in ga je pobesneli trafikant napadel)

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.606
345
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Je pa v včerajšnjih novicah tudi izjava očeta enega od lopovov, ki je povedal (= grozil), da bodo trafikantu v primeru smrti pobili družino! (njegov sin je bil seveda nedolžen mimoidoči in ga je pobesneli trafikant napadel)

Itak, Čeferinæiæ bo pa takoj zagrabil primer za svojo promocijo. Jebeš pa take odvetnike in tako državo.

Tisti da je umrl: jah, kaj naj rečem: en kos mene govori, da je to kar sranje, drugi kos pa, da je dobil še premalo kot si je zaslužil.

Bo pa sedaj trafikant sigurno najebal: se mi zdi, da bo tožba in zapor zadnje kar bo imel v skrbeh.
confused-1.gif
Najbolje, da si kakšen uzi nabavi in ko bodo prišli cigoti na obisk samo ... Seveda bodo čisto nedolžni... Spet.

Nazadnje urejeno:

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Kakor je oseba enkrat na drugi strani zakona, se odpoveduje normalnim človekovim pravicam. In tu dam trafikantu prav. Zavaroval je sebe in svojo imovino (najemnino).

Tudi v drugih primerih, ko je vlomilca pretepel lastnik, vlomilec pa je kasneje tožil lastnika zaradi poškodb, take stvari mi grejo na bruhanje. Če je šel preko zakona, nima "prava glasanja". Sam se je zavestno odpovedal temu.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik s22b pravi:

Z dvometrsko lato bi ga komot lahko udaril po nogah ali pa v kater drug del telesa in ne v glavo.

Ok, zbiješ ga po podu in nemore hodit, lahko pa strelja nate. Tvegaš?

Recimo da mu zlomis nogo, in đankiju se sfuka in začne streljat vsepovprek... Kaj boš? Z lato še 1x po nogi?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.606
345
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Recimo da mu zlomis nogo, in đankiju se sfuka in začne streljat vsepovprek... Kaj boš? Z lato še 1x po nogi?
Po tem ko te ustreli, ga lahko ti nazaj z lato po glavi in mu jo razbiješ.
cool-1.gif

Za.bruhat.press
stupid-1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Še enkrat za vse.

Zakon, ki je na Floridi in v Angliji se mi zdi enostavno bedast, ker potem lahko streljamo vse povprek. Me prav zanima v čem ste boljši od zločincev če jih ubijete in pri temu kršite zakon? Naj vam pomagam, NISTE in še sami ste postali zločinec (mogoče celo tarča).
Nekdo je omenil razliko pri udarcu v glavo ali pa v kater drug del telesa. Hotel sem povedat, da lahko osebo onesposobiš z različnim udarcem, ki ni USODEN.

In kako se bo lahko sedaj lastnik trafike bolje počutil, ko je enega ubil in sedaj mu je javno grozil oče umrlega? Glede na to, da je bila trafika že večkrat oropana bi jo lahko opremil s protivlomnim alarmom, kameram, železnimi vrati in zavaroval proti vlomu, ropu (ob predpostavki, da tega še nima).

Bodite sodniki ampak potem se bo vam tudi sodilo.
wink-1.gif