Vsi, ki ste proti obveznemu cepljenju

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Citat:
Le z izboljšanimi pogoji bivanja, sanitarno higienskimi ukrepi in ustreznejšim načinom prehranjevanja ne moremo razložiti drastičnega upada pojavnosti nalezljivih bolezni, proti katerim izvajamo sistematično cepljenje.

Ne vem, očitno vsi grafi lažejo, pravtako statistika. Govoril sem, da takrat cepljenja še ni bilo. Med 2 sv. Vojno je bil spet porast umrlih. Se pravi da ena korelacija s pogoji bivanja ipd,. Sigurno je.

Glede stranskih učinkov ne bom komentiral. Grem stavut, da je tega še precej več, samo stroka to gladko zavrne, češ da ni od cepiv. Kje se potem še ostale pisledice, ki lahko na dolgi rok izbruhejo. Skratka, cepiva niso takon nedolzna, kot piše.

Je pa všečen tvoj prispevek. Bere se kot ena lepa reklama ali pa zaključek kake diplomske naloge.
cheer.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik zvezdica8 pravi:
Spektr...super link in graf, iz katerega je jasno evidentno, da so bolezni začele same po sebi upadati že pred letom 1970, ko so začeli z obveznimi cepljenji, toliko o tem.

blackjack...sori, ampak si pa res brez kančka sočutja za sočloveka. Ne vem kako lahko pišeš takšne nebuloze in žališ ljudi, in zahtevaš neke osebne podatke o njihovih boleznih itd...
Ne vem ali si starš ali ne, ko gre za lastnega otroka, ko je bolan, pa mu ne moreš pomagat, bi normalen človek naredil vse za to da mu pomaga in verjetno ne bi lagal o njegovi bolezni, zakaj le?

A ti si pa kao kompetenten za te debate...medicinski brat? ali kaj drugega? katerim zdravstvo in farmacija pere možgane, sori imam tud jaz poznanstva, ki to lahko potrdijo iz prve roke ;-)

Ah ja zdaj pa igramo na sentimentalno noto "socutja".

Predvsem tega internetskega socutja. Manjka se kaksna FB stran obritoglavega otroka z prosnjo za donacijo ker ima uboscek "raka".

Predvsem farmacija in zdravstvo pereta mozgane, glede obveznega cepljenja. Recimo tistega za DI-TE-PER ki je tako izgubaski da ga proizvajajo lokalni imunoloski zavodi z izgubo.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Citat:
Le z izboljšanimi pogoji bivanja, sanitarno higienskimi ukrepi in ustreznejšim načinom prehranjevanja ne moremo razložiti drastičnega upada pojavnosti nalezljivih bolezni, proti katerim izvajamo sistematično cepljenje.

Ne vem, očitno vsi grafi lažejo, pravtako statistika. Govoril sem, da takrat cepljenja še ni bilo. Med 2 sv. Vojno je bil spet porast umrlih. Se pravi da ena korelacija s pogoji bivanja ipd,. Sigurno je.

Glede stranskih učinkov ne bom komentiral. Grem stavut, da je tega še precej več, samo stroka to gladko zavrne, češ da ni od cepiv. Kje se potem še ostale pisledice, ki lahko na dolgi rok izbruhejo. Skratka, cepiva niso takon nedolzna, kot piše.

Je pa všečen tvoj prispevek. Bere se kot ena lepa reklama ali pa zaključek kake diplomske naloge.
cheer.gif

Cudno da se ne sekiras za "dolgorocne posledice" ko veselo pijes sladke pijace, vsakodnevno hlastas hrano polno aditivov in holesterola ki vodi v kronicne bolezni in (ti ki imas rad statistike) dokazano rizicnost za srcno-zilna obolenja.

Sedaj pa nevem, ali vecje stranske ucinke na otrocih pustijo ze X preverjena cepiva ali vsakodnevna cokolada, neskrb za redno gibanje in obilje perimisivne vzgoje.

Ampak vazno da tebi grafi stimajo.

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Glede na napisane nebuloze in evidentne lazi, ti toplo priporocam, da se izogibas tematiki za katero si absolutno nekompetenten.
Na žalost je resnica in kar nekaj ljudi na tem forumu, ki me osebno poznajo, lahko to potrdi.
Kakor sem ti že napisal se zamisli nad sabo in svojim neumnim pisanjem in ne piši več o stvareh, ki jih ne poznaš oz. si nekaj malega prebral o njih na spletu ali polovično prebral v študijskem gradivu. Sploh pa se ne oglašaj na temo zdravja in bolezni, kjer v več temah (poleg te teme je bila pred kratkim še ena) napadaš ljudi o katerih ne veš nič in jih s svojimi neumesnimi in neutemeljenimi pripombami prizadaneš.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik cerko pravi:
Citat:
Glede na napisane nebuloze in evidentne lazi, ti toplo priporocam, da se izogibas tematiki za katero si absolutno nekompetenten.
Na žalost je resnica in kar nekaj ljudi na tem forumu, ki me osebno poznajo, lahko to potrdi.
Kakor sem ti že napisal se zamisli nad sabo in svojim neumnim pisanjem in ne piši več o stvareh, ki jih ne poznaš oz. si nekaj malega prebral o njih na spletu ali polovično prebral v študijskem gradivu. Sploh pa se ne oglašaj na temo zdravja in bolezni, kjer v več temah (poleg te teme je bila pred kratkim še ena) napadaš ljudi o katerih ne veš nič in jih s svojimi neumesnimi in neutemeljenimi pripombami prizadaneš.

Pozvan si da dokazes svoje LAZI ki jih siris tukaj. Pozvani si da nalepis DOKAZE.

Tega nisi storil, in si deklarirano laznivec. Dokler ne dokazes nasportno.

Da pa ti nebos lepil dokazov (iz Brodwaya, Novosibirska in ostalih centrov po svetu kjer nihce ne zna (baje) napisati diagnoze......) zato ker ti nekdo "ni vsec" pa je pac se en populisticen prijem.

Tako da, razmisli o smislu tvojega komuniciranja.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Za Enerix-b je izjemno učinkovito...
Veliko junkijev kranjskih, ki so cepljenih je okuženih....

Seveda je cepljenje proti ptičji gripi oz precepljenost ustavilo epidemijo.....
hysterical-1.gif

Medtem ko zaradi jetrnih bolezni crkavajo kot po tekočem traku, zaradi alkohola, ali pa srčnih ali srčnno žilnih bolezni kot po tekočem traku..

pa vendarle ne prepovejo cukra, alhkohola, tobaka, le stroka je dognala da je marhiuana tisto zlo itd......

Medtem pa so ravno dohtarji krivi za predpisovanje žnj. količine antibiotov, ki so skoz manj učikoviti... Kr se alergij tiče, ti raj ne bom svoje zgodbe povedal...

opravil žnj testiranj, kup antialergijskih zdravil itd..... Na koncu me je šarlatan pozdravu. Od zdravil pa sem čutil utrujenost, povišanje telesne teže itd.... pa en jebeštrga je pomagalo....

Skratka če verjamemo v multinacioanalke, potem se tudi pri gensko spremenjeni hrani nimamo kaj bati?
Saj nam hočejo le dobro.
evil.gif

Je pa nekaj novega, sedaj dajejo pri cepljenju ki je varno, starešem v podpis, da se strinjajo, čeprav pravijo da so cepiva varna in z blagimi stranskimi učinki...

Čemu če je obvezno in če je varno....
Pravno se zgleda bojijo, GlaxoSmithKline pa je lepo državi naprtil morebitno odškodnisko odgovornost za tožbe v primeru stranskih učinkov....

V Z državah baje mastno colajo...

Še enkrat spomnimo se pandemije epskih razsežnosti ptičje gripe, rezultat miljonsko škoda državam, ki ne vedo kam z cepivom... umrlo jih je pa petrkat manj kot jih pobere obična gripa...

to ti je fact......

kr se pa tiče otrokov in ujčkanje, otroc danes požrejo tolko umetne hrane (umetnih barvil, pesticidov)...., ki jo nekoč v lajf tajmu ni niso starci pojedl... in ti praviš, da jih ujčamo, povej to tastarim okol cinkarne Celje al pa kje v Trbovljah......

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
Za Enerix-b je izjemno učinkovito...
Veliko junkijev kranjskih, ki so cepljenih je okuženih....

Seveda je cepljenje proti ptičji gripi oz precepljenost ustavilo epidemijo.....
hysterical-1.gif

Medtem ko zaradi jetrnih bolezni crkavajo kot po tekočem traku, zaradi alkohola, ali pa srčnih ali srčnno žilnih bolezni kot po tekočem traku..

pa vendarle ne prepovejo cukra, alhkohola, tobaka, le stroka je dognala da je marhiuana tisto zlo itd......

Medtem pa so ravno dohtarji krivi za predpisovanje žnj. količine antibiotov, ki so skoz manj učikoviti... Kr se alergij tiče, ti raj ne bom svoje zgodbe povedal...

opravil žnj testiranj, kup antialergijskih zdravil itd..... Na koncu me je šarlatan pozdravu. Od zdravil pa sem čutil utrujenost, povišanje telesne teže itd.... pa en jebeštrga je pomagalo....

Skratka če verjamemo v multinacioanalke, potem se tudi pri gensko spremenjeni hrani nimamo kaj bati?
Saj nam hočejo le dobro.
evil.gif

Je pa nekaj novega, sedaj dajejo pri cepljenju ki je varno, starešem v podpis, da se strinjajo, čeprav pravijo da so cepiva varna in z blagimi stranskimi učinki...

Čemu če je obvezno in če je varno....
Pravno se zgleda bojijo, GlaxoSmithKline pa je lepo državi naprtil morebitno odškodnisko odgovornost za tožbe v primeru stranskih učinkov....

V Z državah baje mastno colajo...

Še enkrat spomnimo se pandemije epskih razsežnosti ptičje gripe, rezultat miljonsko škoda državam, ki ne vedo kam z cepivom... umrlo jih je pa petrkat manj kot jih pobere obična gripa...

to ti je fact......

kr se pa tiče otrokov in ujčkanje, otroc danes požrejo tolko umetne hrane (umetnih barvil, pesticidov)...., ki jo nekoč v lajf tajmu ni niso starci pojedl... in ti praviš, da jih ujčamo, povej to tastarim okol cinkarne Celje al pa kje v Trbovljah......

Realty, samo tvoj epilog smo cakali! In primerjave z pticjo gripo vsekakor.

Povej se kaksno o neupravicenih presaditvah ledvic ker baje po tvoje ljudi zanalasc dializirajo ko se ena od obeh ledvic "deluje".

Ali pa tisto kako si pediatrinjo na gobec.

Fajterzaboljsisvet.press
cheer.gif

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Citat:
Tega nisi storil, in si deklarirano laznivec. Dokler ne dokazes nasportno.
Da pa ti nebos lepil dokazov (iz Brodwaya, Novosibirska in ostalih centrov po svetu kjer nihce ne zna (baje) napisati diagnoze......) zato ker ti nekdo "ni vsec" pa je pac se en populisticen prijem.

Tisti, ki me poznajo osebno so seznanjeni z zadevami in poznajo potek. Povedal sem svojo izkušnjo s prvim cepljenjem in mnenje, tebi pa kot provokatorju ne mislim nič dokazovat. Če sem po tvoje deklariran lažnivec se ne bom sekiral, lahko ti samo še enkrat povem, da je vse kar sem napisal žal resnica.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Ste se kar razpisali... bom odgovoril kar večim naenkrat.

Citat:
Uporabnik cerko pravi:
Sam sem absolutno proti obveznemu ceplenju. Svojega otroka sem dal cepit in naredil napako, ki jo močno obžalujem. Osebno poznam več primerov, ki jim je cepivo škodilo in jim pustilo trajne posledice, kljub temu da naj bi bilo "mrtvo" cepivo. O tem se malo govori, a vsakdo, ki se je kdaj srečal s tem ve, da se ljudje trudijo osveščati, a je farmacevtska industija premočna.
Vsak mora imeti svobodo odločanja in vsak odgovarjati zan svoje zdravje.
Ker se bo zdravstveni sistem kamlu spremenil in bo kmalu moral vsak plačevati za svoje zdravljenje je strah nekaterih na forumu o solidarnosti do takšnih neupravičen. Že sedaj zavarovalnica in država največ varčevalnih ukrepov sprejemata prav na področju tistih, ki jim je najtežje in si ne znajo pomagati; invalidih in ljudeh s posebnimi potrebami. Skoraj za vsako medicinsko stvar, ki niso najbolj poceni, je potrebno večino doplačati ali pa kupiti v celoti.
Me prav zanima kako bi razmišljali če bi se vam zgodilo podobno in bi še vedno gledali le na svojo rit in zdravje.
Vedno gre nekaj narobe. Vzame se žal manjše zlo - splošno zdravje ima prednost pred tistimi zelo redkimi z resnimi posledicami cepljenja. To je pač tveganje, ki ga moremo sprejeti. Tako kot sprejmeš tveganje, da te lahko na cesti kdajkoli povozi avto.

Citat:
Uporabnik komar89 pravi:
Leta 1999/2000 je bila epidemija mumpsa v švici kjer je zbolelo 15000 otrok, od tega je bilo pravilno cepljenih (2 krat) 75% otrok. Podatek ki pove ki marsikaj. Ma ga ni denarja da bi jaz komaj rojenemu otroku vbrizgal svinjarije med drugim tudi živo srebro in alumunij v kri. Testiranja in študije so pa itak naročene in financirane s strani izdelovalcev cepiv, ki jih poganja samo dobiček.
75% ni dovolj velika precepljenost. Plus če bi prebrala link v prvi temi, bi videla da je to z aluminijem pa živim srebrom lari fari. Prvič, ni v "pravi" obliki da bi škodoval in drugič, z normalno hrano vneseš precej več živega srebra in aluminija v telo.

Citat:
Sem pa hotela povedat, da cepiva nasplošno prej škodujejo organizmu kot obratno, zaradi tega je tudi vse več bolezni takih ali drugačnih. Lahko pa pogledaš v fb skupini, kjer se javljajo zdravstveni delavci in farmacevti, ki pa imajo tudi marsikaj za povedati, iz prve roke, tko da...
Tako farmacevtska in zdravstvena stroka imata drugačno mnenje, kot ti posameniki. Tako kot imaš tudi ljudi, ki verjamejo v votlo Zemljo.

Citat:
Pa še nekaj me zanima, zakaj se brišejo določeni komentarji? So mar žaljivi al kako?
Brisani so bili komentarji brez vsebine (čisti spam). Če mi ne verjameš, lahko vsakega izmed njih "citiraš" in sama preveriš njihovo vsebino.

Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
@shift, tko si glasen glede tega kdo , kaj pa v kaki meri bo prevzel odgovornost, če bo otrok po preboleni bolezni mel posledice, itd...Naj mi stroka garantirz, da bo z otrokom vse ok! Pa če bo zaplet alu bognedaj poisledice, da bodo stalu za tem in odgovarjali! Pejmo se pol ferplej....če že.
Tega ti nihče ne more garantirati. Je pa statistično gledano manjše zlo kot pa če se ne cepiš. In če že daješ tako vprašanje: boš ti odgovarjal za škodo, ki jo bo morebiti tvoj ne-cepljen otrok povzročil?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Verjamem da je vse resnica, se sploh ce to resnico potrdijo ljudje ki te poznajo.
grims-1.gif

Ostal sem brez besed.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Tole vajino ping-ponganje mislim da ne bo imelo konca in je pomojem boljše če končata. Raje komentirajta še kakšne druge "odprte" zadeve
wink-1.gif

Pa še to me zanima: koliko vas je takih, ki ste proti obveznemu cepljenju in niste v celoti prebrali tistega linka? Ker glede na pisanje se mi zdi da vas je kar precej...

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
@shift, tko si glasen glede tega kdo , kaj pa v kaki meri bo prevzel odgovornost, če bo otrok po preboleni bolezni mel posledice, itd...Naj mi stroka garantirz, da bo z otrokom vse ok! Pa če bo zaplet alu bognedaj poisledice, da bodo stalu za tem in odgovarjali! Pejmo se pol ferplej....če že.

Nihče ti ne more dati 100% garancije ker je ni.lahko ti dajo 99,9% odstotno.tudi rupurut ima stranske učinke.v zelo majhnem odstotku povzroča demenco.tudi operativni poseg pa naj si gre za rutinsko operacijo je lahko letalen.sigurno je težko gledati otroka ki ima reakcijo po cepivu.in ja verjetno tudi nekdo trpi celo življenje zaradi tega.ampak zavedati se morate vsi da bi bilo mrtvih ali bolanih otorok bistveno več pa to ne samo za odstotek ali dva če bi bilo obvezno cepljenje tak bavbav kot nekateri tu pišete.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
sedaj se je pojavila še skupina proti obeznim cepljenjem psov proti steklini... oziroma naj bi jih cepili redkeje kot do sedaj saj nekatera cepiva delujejo več let...

tisti, ki ste proti cepljenju, bi se cepili proti steklini če vas bi en tak čudno agresiven slinast pes obgrizel? bi čakali, da potrdijo, da je pes stekel, bi rekli da se ne boste saj možnost za okužbo ni 100%?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
sedaj se je pojavila še skupina proti obeznim cepljenjem psov proti steklini... oziroma naj bi jih cepili redkeje kot do sedaj saj nekatera cepiva delujejo več let...

tisti, ki ste proti cepljenju, bi se cepili proti steklini če vas bi en tak čudno agresiven slinast pes obgrizel? bi čakali, da potrdijo, da je pes stekel, bi rekli da se ne boste saj možnost za okužbo ni 100%?

Kje pa. Taki se cepijo samo ko so smrtno ogroženi. Recimo ko dobijo klopa gredo urgentno na infekcijsko!

Glede psov je res, je pa predvsem problem birokracije. Danes se dobi cepiva ki imajo daljše obdobje delovanja (ampak ker zakon določa letno cepljenje je pač tako kot je, vsekakor je tu tudi interes določenih skupin).

Aja, kaj pa lisičke? Nisem na FB, ampak a lahko en ustanovi skupino proti obveznemu cepljenju lisic?!
cheer.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
če je cepljenje vsako leto je en red. potem bi marsikdo pozabil...

drugače pa daj kakšnemu veganskemu društvu predlog da se lisic ne cepi, ker je to cepivo močno agresivno... nekaj takega, gotovo bodo takoj zgrabili.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik cerko pravi:
a večina vsebuje strupene snovi kot so živo srebro, aluminij,
Bom še pri tebi, da ti bo mogoče potegnilo...
Klor je tudi full strupen. Pa ga kar uporabljaš doma v kuhni. Pa dohtar ti ga tudi da v žilo, če si dehidriran
tongue-1.gif
Povej židu, da je sol in elementarni klor enak.

Modi, a spet hibernirate?

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Ste se kar razpisali... bom odgovoril kar večim naenkrat.

Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Tega ti nihče ne more garantirati. Je pa statistično gledano manjše zlo kot pa če se ne cepiš. In če že daješ tako vprašanje: boš ti odgovarjal za škodo, ki jo bo morebiti tvoj ne-cepljen otrok povzročil?
Kaj je z nasprotnim primerom? Komplikacije pri cepljenju. A res obstaja omenjena pogodba za "razrešitev odgovornosti"? V kaki meri?

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik shift pravi:
bi prosil za seznam strupov ki jih vsebujejo cepiva?
raziskave že financira farmacija.ampak a ti veš koliko časa dejansko potrebuje cepivo pri raznih komisijah neodvisnih od farmacevtskih lobijev da jih odobrijo za množično uporabo.pa še nekaj.govorimo o cepivih ki so v množični uporabi že 3 desetletja ali več.
Ker čez to sito sploh ne pridejo škodljiva sredstva. Mislim res ne. Spet imam kravato! Ful resno!