Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
cepljenja itd so preveč dvignila kvaliteto življenja. premal jih pocepa zarad ošpic itd... pa zdej razni brihtoli ala optiplex upajo kvantat bedarije... neumnost....
Citat:
Uporabnik optiplex pravi:
cepljenja so dejansko skoz manj učinkovita, oboleli albančki sicer živeči v sloveniji so redno na počitnicah v svoji vukojebini prinesli ošpice.
Ti šment so bili pri nas cepljeni. Seveda niso zganjali nobenih propagand, ker sta bla oba zbolela šipca cepljena. Če bi fasal neceljeni froc bi bili na prvi strani v medijih....
Zgodilo se je na Prešernovi šoli. V Italiji je epidemija ošpic posledica invazije opic, zbolevajo pa cepljeni italjančki.. Tko pač je... Mediji pač napihujejo zgodbe.
Očitno je fora, da bolezni ni bilo seveda izgovor na precepljenost je samo izgovor, podatkov da zbolevajo cepljeni froci (vsa cepljenja) pa ne dajejo v javnost, prav tako ne posledic cepljenja. Mi smo sicer dobili odškodnino, still ni pa to v novicah na privi strani.
Tko pač je pri nas. Seveda država opic tudi ne cepi, niti za hep B noče cepit vojsko. Cepijo pa po programi nizkorizične froce, pač denar je denar.
Recimo ti povem iz lastnih izkušenj. Še zmeraj pa čakam letno umrljivost ljudi za ošpicami, pa dej letno obolelih zaradi raka kadilcev?
Citat:
Uporabnik optiplex pravi: Za gripo jih gre precej več, pa cepljenje ni obvezno.
Citat:
Uporabnik tony pravi:
In ja, cepivo proti gripi je veliko slabše učinkovito, ker se virus gripe ves čas spreminja, zato ni smiselno cepiti vse populacije. Poleg tega je virus ošpic veliko bolj nalezljiv.
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
baje sem imun, za cepljenega ne morš 100% rečt. Tudi če obstaja zdravstveni razlog za necepljenje, cepijo. Potem ti preostane kalvarije, saj imajo halje manj odgovornosti od veterinarjev.
res je. iz istega razloga sta moja starejša prebolela norice, kot si je narava zamislila. veliko boljše cepivo, kot tisto v ampuli. sta malo brazgotinasta in bosta brkžkone ostala, čeprav se ni nobeden nič praskal, niti tožil da srbi (vsaka krasta jih bolj iritira), ampak to je mala cena glede na to, da je imunost za tak potek 100% (ne pak herpes zoster, ampak to je druga debata), cepivo pa ne. verjetnost, da bosta imela toliko brazgotin po trupu, ko jih imata sedaj je bila mala, verjetnost za kaki hujši trajni potek pa še manjša. tako mala, da me ni skrbela. tudi tretji ne bo cepljen proti noricam, jih bo prebolel pa čeprav se najbrž lahko nadejam, da bo tudi kaka brazgotina kot pri prvih dveh. Enaka pravila kot pri ošpicah in kompaniji. Ampak tukaj bodo pa vsi trije na koncu povsem precepljeni, ker to pač niso tok nedolžni heci oziroma verjetnosti, da bi jo kljub bolezni odnesli brez posledic ali take nepomembne kot jih imata sedaj moja starejša dva po noricah, mi niso tako zelo všeč. Lahko bi počasi nehali gledati črno belo. ni to loto - al zadaneš ali pa ne oziroma ali umreš ali živiš brez posledic, vse sivine vmes so veliko bolj verjetne in marsikatera na dolgi rok nesprejemljiva, če že tulimo, da želimo našim sončkom normalno zdravo življenje. itak, top bi pa bilo, če ne bi bilo treba ne cepit ne zbolet, ampak tega ni...
da pa kar cepijo, pa tudi ni res. sem trikrat hodila po eno dozo cepiva in dopust jemala, da je enega izmed ta malih hotela cepit. Pa gre samo za prehlade pa mejne vročine, kaj šele da kdo res ne sme dobiti cepiva - alergije ali pa kaj...
na logopeda pa tudi nismo dolgo čakali - v kranju, polnem šipcov. mi smo sicer zaključili z njo, ne vem pa kako je zdaj, ker je reva dober mesec nazaj omahnila z ene gore v smrt, naj počiva v miru. luštna punca...
Citat:
Še enkrat če bolezni ni, je ni.. jo ne morš dobit. Ko bolezen je predvsem iz 3 držav zbolevajo cepljeni.
Zdje pa povej kaj ti ni jasno. Kaksne blažje simptome imajo zboleli je pa samo tvoja blodnja. Dejstvo je da sam sem ošpice prebolel brez kakršnih koli zapletov. Sem pa baje 100 imun, cepljeni pa ne.
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Še enkrat če bolezni ni, je ni.. jo ne morš dobit. Ko bolezen je predvsem iz 3 držav zbolevajo cepljeni.
Zdje pa povej kaj ti ni jasno. Kaksne blažje simptome imajo zboleli je pa samo tvoja blodnja. Dejstvo je da sam sem ošpice prebolel brez kakršnih koli zapletov. Sem pa baje 100 imun, cepljeni pa ne.
Predvsem mi je jasno, da zaradi osebne vpletenosti izgubljaš razsodnost.
Ne, ne zbolevajo le cepljeni, večina okuženih je necepljenih, in umirajo le necepljeni.
Blažji potek bolezni pri tistih cepljenih, ki zbolijo, je dejstvo. Nehaj pisati stvari, ki nimajo osnove.
Ker si sam prebolel ošpice brez vsakih zapletov razloži 17 ljudjem iz Romunije (o katerih smo že pisali), in ki niso bili cepljeni, da se motijo in da danes niso zaradi ošpic 6 čevljev pod rušo.