Tomaž Humar je umrl...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.155
11.028
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Glede Humarja sem pa predvsem enako kot nekateri sogovorniki tukaj zalosten in razocaran nad precejsnjim stevilom omejencev, ki so se uspeli pofockati tukaj. Kljub temu, da je bilo milijonkrat povedano, da niti en cent stroskov njegovega resevanja ne bo sel iz davkoplacevalskega denarja, da se je najboljsa gorsko resevalna sluzba sama javila, da ga gre resevat prakticno zastonj, je treba vleci vzporednice z denarjem, nogometno prepoznavnostjo in ostalimi nebulozami.

Drzavni interes ni samo tistih 5 litrov vode v piranskem zalivu, ampak tudi znanstveni, kulturni in sportni dosezki, pa ceprav so za vecino gostilniskih nergacev brezvezni strosek.

Upam, da je Tomaz umrl pomirjen s svojim zivljenjem in njegova druzina ne trpi vec kot je potrebno. Jaz ga obcudujem, ker je imel jajca, da je stopil ven iz crede in zivel svoj nacin zivljenja in ga tako tudi zakljucil.

Over&out.

Se podpišem. Vendar ne pričakuj, da bo čreda to razumela.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Citat:
Glede Humarja sem pa predvsem enako kot nekateri sogovorniki tukaj zalosten in razocaran nad precejsnjim stevilom omejencev, ki so se uspeli pofockati tukaj. Kljub temu, da je bilo milijonkrat povedano, da niti en cent stroskov njegovega resevanja ne bo sel iz davkoplacevalskega denarja, da se je najboljsa gorsko resevalna sluzba sama javila, da ga gre resevat prakticno zastonj, je treba vleci vzporednice z denarjem, nogometno prepoznavnostjo in ostalimi nebulozami.

Drzavni interes ni samo tistih 5 litrov vode v piranskem zalivu, ampak tudi znanstveni, kulturni in sportni dosezki, pa ceprav so za vecino gostilniskih nergacev brezvezni strosek.

Upam, da je Tomaz umrl pomirjen s svojim zivljenjem in njegova druzina ne trpi vec kot je potrebno. Jaz ga obcudujem, ker je imel jajca, da je stopil ven iz crede in zivel svoj nacin zivljenja in ga tako tudi zakljucil.

Over&out.

Se podpišem. Vendar ne pričakuj, da bo čreda to razumela.

+1

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
ksz

Jaz bi glede tega denarja rekel samo nekaj.

Glede na to, koliko denarja dobesedno zmečejo naši državni funkcionarji čez okno za razne preserancije (spomnite se samo Turka in njegovih poletov), je tole Humarjevo reševanje kaplja v morju.

In ja, edino pravilno je, da se je dal denar za reševanje Humarja, drugače bi se lahko približali kaznivemu dejanju opustitve pomoči.

Citat:
Kdor ne pomaga osebi, ki je v neposredni smrtni nevarnosti, čeprav bi to lahko storil brez nevarnosti zase ali za koga drugega, se kaznuje z zaporom do enega leta.

K sreči je določba zastavljena dovolj široko, da jo lahko uporabljamo tudi v tem primeru.

Ti to resno? Na kateri fakulteti vas ucijo taksne interpretacije? Kaj je to, visja uzaludna smer?

lovelove pise smiselne poste. Vsi ostali pa ste posrani, da nikoli ne smes misliti nic slabega mrtvemu cloveku. Clovek sploh ne misli nic slabega, zeli vam samo pojasnitii, da se zaradi svoje kurceve majhnosti, opirate na vsak "vecji" dosezek, ki naj bi promoviral drzavo. Kaj ti pa pomaga ta prepoznavnost? Naj mi nekdo nasteje pozitivno lastnost te prepoznavnosti. Slovenija ne more pricakovati masovnega turizma, ker je premajhna, za gospodarsko sodelovanje pa tudi ne vidim zanimanja s stranih himalajskih saolinov. Jeb.ala vas prepoznavnost.

Tomaz Humar je bil clovek, ki je zivel za svoje ideale. Financna plat nas ne briga, ker dvomim, da je tukaj kdo kaj prispeval. Prav je, da se cloveku pomaga v stiski in tako naj tudi bo, ker nikoli ne ves kdaj jo bos ti potreboval. Da boste sebicne pizde pomirjene, sem tudi za to, da se na koncu izstavi racun za resevanje, v primeru, da garancijski polog ni bil zadosten.

netko

Guru
25. jul 2007
6.982
2.267
113
uaaaa avto znaš vozit al kaj???
mi lahko razložiš fenomen "live strong" če veš o čem govorim... dal je oporo ljudem v stiski upanje, da bodo preživeli tako ot on...
humar je bil mariskomu vzgled vztrajnost in sprejemanje samega sebe je marsikomu pomagalo sveda pa ne populaciji alterja saj tukaj so z izjemo caplna, jadota in unga komunajzarskega vnuka vsi miljonarji brez stisk in problemov ter z brezhibnim zdravjem in takim pač tovrstni vzgledi nič ne pomenijo saj jih tudi ne rabijo... in kot sem v tistem postu, ob katerem si niti pod razno nisem predstavljal, da se bo debata tako i.diotsko izrodila, rekel da je tudi ogromno vzel... predvsem družini in otrokom.... ko sem danes slišal, da so ga našli mrtvega mi je zelo veliko dal, namreč prvo stvar sem pomislil kako se počutijo njegovi otroci in se zamislil ter pomislil tudi na svoje... vsaj določen čas ne bom recimo vozil tako kot pogosto vozim...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.653
113
Citat:

Mogoče najboljši odgovor.......si edini ki mi je znal odgovorit kaj nam je dal.......ampak vseeno me moti delanje mučenika iz njega......mogoče je to pač moj problem.......sam tudi ne maram če me kdo preveč hvali....mi postane moteče in pokvari vzdušje!

Isto je blo ko je umrl Drnovšek ( nisem bil niti njegov pristaš...niti nisem podpiral nekaterih njegovih dejanj ki jih je delal pospešeno med zavedanjem prihajajoče smrti).......najprej graja in linčanje raje....ko je pa umrl....o umrlem vse dobro
crazy1.gif

Kje je fora tega pomilovanja/poveličevanja nekoga
sprasujem se.gif
V samoočiščevanju sebe?

A nismo vsi mal Humarji v svojem vsakdanjem prebijanju čez življenje? Se je on kaj drugače......bolj zveličano.....na stanju višje zavesti prebijal skozi svoje življenje?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Čisto resno!
No dej, bumbar, pa me ti razsvetli, lepo prosim! Če se že moraš vtikati v vsak moj post ...
13.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.155
11.028
113
kod Džej-Zija
Ne gre za nobeno poveličevanje. Gre za skrajno profanizacijo vsega, s čimer se je ukvarjal. Gre za bedasto debato o stroških reševanja, pri čemer nihče od nas za to ne bo prispeval niti centa. In gre za skrajno deplasirano premiso o vrednosti dejanj skozi prizmo medijske prepoznavnosti. Kot je nekdo prej lepo napisal, bi morali danes potem slaviti Britney in njeno bradavičko.

Ko človek potegne črto, pa gre enostavno za to, da je treba vsakega, ki štrli iz povprečja, potegniti dol na njihov nivo. In to je za slovensko družbo skrajno žalostno. Na tujih portalih o zgornjem ni besede. To svinjanje se odvija samo v Sloveniji. Res zelo žalostno.

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
fizikalc ni bil nikoli kaj extra brihten, zato PPPPŠŠŠŠŠŠT, da ti ne bi eno okol ušes prpelu
hysterical-1.gif

Soul MAn: enako
priden.gif

Vidva celo toplo vs mrzlo ne štekata.

Fizikalc butast pa jemlješ stvari iz konteksta
aplauz.gif

Citiraj še to, da NISEM GOVORIL O DENARJU.
IN REKEL SEM DA SE DOSEŽKI MERIJO TUDI V MEDIJSKI ODMEVNOSTI !

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:
Citat:
Res je, ni nujno, da se človeka meri po medijski odmevnosti. Čeprav tudi lahko v določeni pogedih. SE PA MERIJO ČLOVEŠKI DOSEŽKI Z MEDIJSKO ODMEVNOSTJO!!!
(pri vsem tem, kot pri vsaki stvari v življenju je treba upoštevati da "izjeme potrjujejo pravilo" - in kot dokazjem(o), TH ni bil ta izjema.

Evo, tako je citiranje v konteksti
nahrung002.gif
fair and square

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Vtikam se zato, ker pises neumnosti, ki jih se sam ne razumes. Kdaj imas prakticno usposabljanje, ker zdaj si en smesen kekec?!

Zato bom kratko in jedernato, ker si na posebnem nivoju.

Nimas zmoznosti resevanja (različni vzroki, denar, sposobnost itd.). Kdo bo odgovarjal?

Kje velja slovensko pravo?

Katero stran bi ti kazensko preganjal?

Morda se nisi prisel do te tocke, prava se ne interpretira po svoje.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Ajej umret pa mu res nebi blo treba... Mogoče se bo grdo slišalo ampak če je res imel zlomljeno hrbetnico in ostale poškodbe je zanj boljše tako. Lahko si predstavljamo kaj pomeni voziček takšnemu športniku...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
ksz

Jaz bi glede tega denarja rekel samo nekaj.

Glede na to, koliko denarja dobesedno zmečejo naši državni funkcionarji čez okno za razne preserancije (spomnite se samo Turka in njegovih poletov), je tole Humarjevo reševanje kaplja v morju.

In ja, edino pravilno je, da se je dal denar za reševanje Humarja, drugače bi se lahko približali kaznivemu dejanju opustitve pomoči.

Citat:
Kdor ne pomaga osebi, ki je v neposredni smrtni nevarnosti, čeprav bi to lahko storil brez nevarnosti zase ali za koga drugega, se kaznuje z zaporom do enega leta.

K sreči je določba zastavljena dovolj široko, da jo lahko uporabljamo tudi v tem primeru.

hysterical-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.653
113
Citat:
Ne gre za nobeno poveličevanje. Gre za skrajno profanizacijo vsega, s čimer se je ukvarjal. Gre za bedasto debato o stroških reševanja, pri čemer nihče od nas za to ne bo prispeval niti centa. In gre za skrajno deplasirano premiso o vrednosti dejanj skozi prizmo medijske prepoznavnosti. Kot je nekdo prej lepo napisal, bi morali danes potem slaviti Britney in njeno bradavičko.

zmaga.gif
se strinjam..........tu so krivi mediji ki napihnejo zgodbe za "average joe"......in pripravijo podlago za diskusije po "gostilnah".

Enostavno je preveč medijskega napihovanja, namesto da bi se na TV lepo mirno in dostojno poslovili od njega in pika...dejmo služit z zgodbicami in mešat drek!

Citat:
Ko človek potegne črto, pa gre enostavno za to, da je treba vsakega, ki štrli iz povprečja, potegniti dol na njihov nivo. In to je za slovensko družbo skrajno žalostno. Na tujih portalih o zgornjem ni besede. To svinjanje se odvija samo v Sloveniji. Res zelo žalostno.

frown-1.gif
Taki žal smo........slovenska književnost ti ta problem lepo opiše ( Tek za vozom........ nevem v kjeri zgodbi je že bil ta tek.......Cankar- Na klancu)

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.155
11.028
113
kod Džej-Zija
Citat:
Citat:
Od kdaj se pa človeka vrednoti po medijski prepoznavnosti? Če smo že pri tem, potem tebe tudi ni vredno omenjati in te reševati, ker nisi v tem življenju naredil še pol klinca omembe vrednega (sori za grobe besede, ampak uporabljam tvojo logiko).
bonk.gif

Pa še to: v severni Italiji, Franciji in Himalaji je tip ne samo znan, ampak legenda. Takrat, ko se je cela Slovenija zgražala nad njegovim reševanjem v Rupalski steni, je cela dolina Val di Mello trepetala zanj. Imeli so ga bolj za svojega kot mi. Toliko o tem, kako slovenceljni moramo uničiti vsakega, ki vsaj malo štrli iz povprečja (pa res ne maram besede slovencelj, ampak žal tokrat izjemno ustreza kontekstu).

Očitno ima večina ljudi tu problem z razumevanjem.

Res je, ni nujno, da se človeka meri po medijski odmevnosti. Čeprav tudi lahko v določeni pogedih.
SE PA MERIJO ČLOVEŠKI DOSEŽKI Z MEDIJSKO ODMEVNOSTJO!!!
(pri vsem tem, kot pri vsaki stvari v življenju je treba upoštevati da "izjeme potrjujejo pravilo" - in kot dokazjem(o), TH ni bil ta izjema.

IN MI GOVORIMO O DOSEŽKIH TH IN KOLIKO SO TI "PRINESLI" K RAZPOZNAVNOSTI SLOVENIJE. Samo to!

In ne mi srat, da ga cela S Italija pozna in še ne vem katere države. Ker ga poznajo le tisti, ki jih to zanima in teh je zzzzeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelooooooooooooooooooo malo.

To, da pa je bil v nekem newsu, pa ga še ne dela legende in kot prepoznavnega celemu svetu.

Kdo ve na Kitajskem kaj o deset dnevni vojni v Sloveniji. NIHČE od 1,35 mlrd Kitajcev. Nam pa je pomembna. In tisti, ki smo jo doživeli (če ji sploh lahko rečemo vojna), se je bomo spominjali. Naši zanamci pa bore malo. Kitajce pa to boli kuracc. Če bi že kaj o zvedeli po TV, bi do začetka naslednjega programa že pozabili na to.
Kdo od nas kaj ve o nekih uporih v ne vem katerih vse zumba afriških državah? A kdo ve iz glave kateri je bil glavni ameriški pveljnik v Korejski vojni? In katerega leta je bila....

V tej temi je očitno videti le to, da nekateri kljub očitnim logičnim in razumskim dokazom, terate nasprotno, ker ste ozkogledni.
Pa bili zaradi te označbe užaljeni ali ne....

Vam bom še en zadnji in mogoče celo najbolj očitni priemer "pokazal". Kdo mlajši od 20 let v Sloveniji kaj ve o Titu? ON PA JE BIL ZGODOVINSKA OSEBNOST, BREZ PRIMERE ZA TOMAŽA HUMARJA. Pa vprašajte povprečne ljudi mlajše od 30 let po svetu, če kaj vedo o njem.
Še naši mlajši ne vedo kaj dosti o tem, če smo pošteni, kaj šele drugje. Če pa jim že samo ime kaj "ring a bell", pa zagotovo ne vedo kam ga dati in v kater čas pade in kaj je bil.

Pa še za največje glupce o tem koliko se kaj po svetu ve za slovenijo, je zamenjava z slovakijo več kot očitno.
Ravno par dni nazaj so Anžeta Kopitarja označili za Slovaka, pa je on milijonkrat razpoznavnejši od TH.

Če še to ni jasno, pa lepo k meni v vrsto in vas vse šamaram dokler ne boste jokali kot uscane pichke.
10.gif

Toliko o tvojem TUDI.

Zdaj pa marš na fuzbal, lolek.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.155
11.028
113
kod Džej-Zija
Joj
srce-1.gif
^2, ti si tako funkcionalno nepismen, da še za sabo ne znaš brat. Saj ne morem verjeti, da obstajajo tudi taki tepci. Zgoraj si napisal, da se ČLOVEKA ne ocenjuje po medijski odmevnosti. Potem si dodal eno brihtno: "Čeprav tudi lahko v določeni pogedih." Nadalje si napisal "SE PA MERIJO ČLOVEŠKI DOSEŽKI Z MEDIJSKO ODMEVNOSTJO!!! "

Torej, če bi bil funkcionalno pismen, bi iz tega prebral, da se človeka VČASIH ocenjuje po medijski odmevnosti, dosežke pa VEDNO. Ampak si že prevečkrat dokazal svojo zabitost, zato nima smisla pričakovati, da boš vsaj zdaj dojel. Pojdi raje fuzbal gledat, ali še bolje, avtomobilske tablice štet.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
No, da dobim nekaj lekcij od starega pravnika ...

Kakšno praktično usposabljanje?? Sem v 2. letniku.
bonk.gif

Če možnosti reševanja ni, ne more nihče odgovarjati, a ni logično? Do tega lahko prideš tudi z interpretacijo zgornje določbe.

Slovensko pravo velja na slovenskem ozemlju, vendar v nekaterih primerih tudi za tujce na tujem ozemlju (v tem primeru pač ne).

Preganjal bi tistega, ki mora obvestiti reševalno službo oziroma dati zeleno luč za plačailo reševanja.

Pravo se lahko interpretira zelo široko. Še nisi slišal za deljena pravna mnenja?

A bi mi rad dokazal, da če nimaš denarja, da lahko zgniješ sam tam poškodovan v gorah??

Meni se ni problem tukaj blamirat, če se iz tega kaj naučim! Zato prosim brez zasmehovanja, ampak s konkretnimi argumentiranimi odgovori na dan.

Nazadnje urejeno:

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ne trudi se, ker je brez veze. Človek, ki vpraša "kaj nam je dal?", gleda na svet skozi € prizmo, kjer šteje samo denar . Nima smisla razlagat. Na take gledam z vedno večjim prezirom in se jim posmehujem, ker ne vedo kako bolni so v duši. Najlepše stvari so zastonj, seveda, če jih znaš videti in občutiti.

Čista neumnost!!!

V tem kontekstu ni bilo mišljeno kaj nam je dal v smislu materialnosti, ampak ravno tisto, kar ti hočeš povedati.

In res, da si ne domišljamo,TH je malo komu in malo kaj dal! Ampak samo da boš razumel; Danes imajo naši nogometaši priložnost dati mnogo in mnogim!!! Enako je bilo z našimi košarkarji na SP...

Pa vseeno da ne bo pomote, tu ni mišljeno, da bo toliko in toliko slovenskih domov imelo kaj več denarja, če se naši uvrstijo na SP v JA....

Peterka je veliko dal mnogim, on dejansko nekaj je naredil za Slovenijo, ampak tudi on ne veliko za razpoznavnost, da smo si zudi tu na jasnem. Pa kateri recimo, Španec, Anglež, Francoz, Italijan, pa celo Nemec in Avstrijec (še) ve za Peterko? Verjetno skoraj noben (razen kot že v drugem topicu povedano, tisti, ki se s tem športom ukvarjajo in morda še kak res izjemno izjemno razgledan laični športni navdušenec).

Pa da povem, JAZ NJEMU PA BI DAL NEKO RENTO, če ga primerjam s Kozmusem ipd. Ampak samo, če ga primerjam.
Drugače pa nobenemu športniku jaz ne bi dal državno rento izključno zaradi športnih dosežkov. Zadaj bi morala biti res nek hud soprispevek k razpoznavnosti države. Se pravi, da bi moral biti res univerzalni ambasador svoje države.

V glavnem, da ponovim, to kdo je kaj dal nima veze z denarjem.

Če pa se kdo ne strinja z mano, pa naj pride k men, da ga običslepam
grin1.gif

Marsikomu je veliko dal. Za razliko od tebe, ki greš meni in še marsikomu s takimi prispevki zalo na živce. Če nekdo tebi ni nič dal, še ne pomeni da tudi drugim ni.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
To je moj prvi in zadnji post v tej temi.
Vse kar sem želel napisat, je napisal že balthazar ter še nekateri drugi uporabniki.

Povedal bom le še to, da me zaradi določenih omejeno razmišljajočih osebkov, ki so se oglašali v tej temi, sram, da živim v Sloveniji.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik halo pravi:
Oba je življenje potisnilo ob rob. Humar ki je zavestno tvegal in se sam odločil je akcija šla iz davkoplačevalskega denarja.

Zato sem mnenja da taka zavestna tveganja nebi smela it iz takih skladov ampak iz kakih drugih fondov.
Zavarovanja etc.....

Daj si dobro poreberi pol pa piši neumnosti. O zavarovanjih v hribih pa tudi očitno pojma nimaš. Nekje je eden svetoval vsam takim, ki jih skrbi za evre, da mu pošljejo številko svojega računa, da jim nakaže tistih par centov, ki bi prišli na posameznika, če bi res denar prispevali davkoplačevalci. Poišči ga, če ga pa ne najdeš ti pa jaz nakažem ta denar.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.