Tomaž Humar je umrl...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
sam ok... 8 strani... od tega pol pregovarjanja o plačilu...

že cel teden se pa govori, da bo vse plačal sam... pa od kje vam, da bo šlo kaj iz državne blagajne???

sicer pa... tmle nam razni šroti, bavčarji, tuši, in ostali kradejo milijone, pa se noben tok ne razburi...

Da pa še jest povem svoje mnenje...
Zame je tale šport zelo egoističen. Tip je pripravljen vse dat na stran, za to, da zadovolji samegasebe... on se ni pripravljen odreči (ekstremno nevarnemu) plezanju zarad družine... to je zame čisto neodgovorno. In če imaš d ružino, se je treba nekaterim stvarem pač odrečt... Iz tega lahko sklepamo, da so mu gore pomenile več kot žena in oba otroka. To men ni čisto normalno. SIcer pa... verjetno so doma pričakovali, da se bo enkrat zgodba končala nesrečno... in se s tem nekako strinjali...

Drugač pa...raje bi videl, da bi ga živega pripeljali dol, pa da bi dedca že pamet enkrat srečala.

Ne vem če imaš otroke, ampak če jih imaš me zanima, kolko ti pomenijo? Ti se tudi nisi pripravljen odreči alkoholu zaradi varnosti drugih. In nekdo, ki na cesti ogroža vse ostale, res ne more sodit o egoizmu Tomaža Humarja.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Dragi komentatorji, vsak ima pravico do svojega mnenja..ampak, po moje ni pozitivno delujoče na družino, če imaš takega očeta in moža, kot je bil Humar. Če si tak tip človeka, ni treba, da v svojo odvisnost vlačiš še druge ljudi, kot so npr. žena in otroci..bodi sam, pa ga serji okrog.

Poznal sem sina od N.Zaplotnika, J. Zaplotnika..revež se v svojem kratkem življenju ni mogel sprijazniti z izgubo očeta..mislim, da ga je iskal povsod na tem svetu, od Nepala do kanjona Kokre, kjer je končal svoje življenje ..sam toliko vsem, ki zagovarjate take sebičneže

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Zanimivo, kako se trop pobesnelih zagovornikov nekoristnega plezarjenja spravlja na spirita...pa koga sploh briga al gre pa prosto plezanje, prečenje stene v alpskem stilu ali pa za kaj tretjega! Mi, ki nas zanimajo samo stroški in pametujemo s svojega kavča (v mojem primeru gre za spinalis - sicer vseen [censored], ampak če smo že tako natančni pri načinu lazenja po nekih kosih kamnov), stojimo na stališču, da je neko plezanje na nekih ibr višinah pač precej tvegano in marsikdo pri tem pač umre. Privoščimo nikomur, obenem pa se nam zdi prav, da so osebe, ki izvajajo tako dejavnost, ustrezno zavarovane, tako da se ne bremeni nas 'kavčarjev'.

Če kdo želi plezati, naj se ustrezno finančno zavaruje, potem pa naj pleza, kot mu srce in duša poželita. Jaz bom pa še naprej 'ex divan' komenitral tisto, kar se mi zdi vredno komentirati. Pač nisem tr00 pa velik človek, ker ne znam uporabljati cepina na način, za katerega je bil narejen...jebat ga.
rolleyes-1.gif

Kaj boš pa rekel na to, da nekateri tvoji dragi "kavčarji" tukaj besni pišejo o Humarju in o tem kakšen egoist je, ko pa grejo zvečer ven, se pa ne morejo odrečt alkoholu, čeprav vejo da bodo vozili? Poleh tega, vsak izmed nas kdaj naredi kaj egoističnega. In trdit, da je Humar kaj večji egoist, kot ostali, je čista bedarija.

Bi rekel, da je neodgovorno do drugih, če se vozijo okrog pod vplivom alkohola. Zdaj, v kolikšni meri je kdo egoist, niti ni tako pomembno, alpinist sam neposredno ni ogrožal drugega razen sebe (pa pustimo tisto reševanje, ko je bil helikopter pripet na vrv...), medtem ko alko vozniki načeloma ogrožajo še koga poleg sebe. Načeloma.

Bolj je zanimiv odziv določnih oseb, ki doživljajo strašne travme, ko omenim stroške (na njihovo žalost država še kako gleda na stroške recimo pri zdravljenju raznih bolnikov, izračunava, koliko jo stane posamezna žrtev prometne nesreče in podobno). Še več, spuščajo se na osebno raven, saj argumentov pač nimajo in za njih pomeni hud šok, da se ne mečemo po tleh zaradi nekega plezalca, ki mu sicer ne privoščimo ne smrti ne poškodbe, potokov solza pa pač ne točimo, saj se racionalno zadevamo, v kaj se je spuščal in da je to pač tvegano.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Ker se mi z osebki kot si ti ne da pregovarjati le dvoje:
1. Reševalcu, ki tvega svoje življenje, da pomaga drugim reči, da je egoist je idiotizem
2. Človeku, ki zbira denar, da bi v nedostopnih terenih nepala ustanovil bolnišnico reči, da je egoist, je idiotizem
3. Vzrajati pri izhodišču, da te bo nekaj stalo, čeprav je od prvega dne jasno, da temu ni tako, je idiotizem
4. Trditi, da ti psihologija ni tuja, če dokazuješ osnovno nerazumevanje mišljenja "egosita", je idiotizen

Malo se zamisli... Sarkastično povedano: upam, da zgniješ v gozdu, ker si boš zlomil nogo in ne bo nikogar, ki bi razmišljal drugače kot ti.

No, ker se ti na da pregovarjati, se ne bom spuščal v tvoji dve (v resnici) štiri točke, pa hvala za sarkastične lepe želje. Tebi pa nasprotno, povsem resno, želim vse najboljše v življenju.
priden.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Sklepam žal ravno na podlagi opank in raznih čeških supergarjev...sicer pa imaš prav, nisem poklican, da ocenjujem, bodo tu oboževalci alpinista, ki so najbrž ibr strokovnjaki, povedali, kako in kaj. No, k sreči v Slo reževanje opankarjem lepo zaračunavavmo, morali bi pa čisto vsakemu, ki leze v visokogorje in to je moj point. Rad bi lezel po severni triglavski steni? Ni problema, 500 € boš dal, pa še 3000 € kavcije, pa obvezna taka in taka oprema pa tak in tak izpit pa lezi...tako nekako.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
ksz
Zame je bil Humar pozitivna osebnost, simpatičen in neposreden, človek s svojimi pogledi na življenje in bivanje in kot tak je krepko izstopal iz povprečja. Žal mi je, da je umrl.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik iverson pravi:
Pa veste za kaj smo plačali, ko so ga reševali z Nanga Parbat-a? Kater del reševanja?
Čeprav sem napisal, da v tej temi več ne bom sodeloval, moram še nekaterim kavč-intelektualcem nekaj napisat.
V primeru Nanga Parbat-a je Slovenija po pobudi Drnovška Pakistancem plačala po mojih podatkih cca 1,5 miljona takratnih tolarjev (1.500.000 SIT) za Humarjevo reševanje, ker tam je sistem drugačen (ni agencije, kateri plačaš varščino itd.). Vendar je Humar potem državi vrnil ves založen denar za reševanje, do zadnjega centa.

Tako da ni država nikoli za nikogar v Himalaji plačala reševanja. Pa tudi če bi, je to še najmanj, kar lahko RS stori za vse te alpince, ki so v naših gorah prav tako rešili premnogo življenj, ogromno storili za varno hojo v naše hribe (markacije, popravila zavarovanih plezalnih poti itd.), skrbeli za koče, ipd., seveda brezplačno in prostovoljno....
Razumem, da tega zapečkarji, šank-intelektualci, kavč-intelektualci ter vsi ostali, ki si višje od zgornje postaje vzpenjače na Krvavec ne upajo in zaradi pomanjkanja kondicije tudi ne morejo, ne bodo nikoli razumeli.

Lp

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
sam ok... 8 strani... od tega pol pregovarjanja o plačilu...

že cel teden se pa govori, da bo vse plačal sam... pa od kje vam, da bo šlo kaj iz državne blagajne???

sicer pa... tmle nam razni šroti, bavčarji, tuši, in ostali kradejo milijone, pa se noben tok ne razburi...

Da pa še jest povem svoje mnenje...
Zame je tale šport zelo egoističen. Tip je pripravljen vse dat na stran, za to, da zadovolji samegasebe... on se ni pripravljen odreči (ekstremno nevarnemu) plezanju zarad družine... to je zame čisto neodgovorno. In če imaš d ružino, se je treba nekaterim stvarem pač odrečt... Iz tega lahko sklepamo, da so mu gore pomenile več kot žena in oba otroka. To men ni čisto normalno. SIcer pa... verjetno so doma pričakovali, da se bo enkrat zgodba končala nesrečno... in se s tem nekako strinjali...

Drugač pa...raje bi videl, da bi ga živega pripeljali dol, pa da bi dedca že pamet enkrat srečala.

Ne vem če imaš otroke, ampak če jih imaš me zanima, kolko ti pomenijo? Ti se tudi nisi pripravljen odreči alkoholu zaradi varnosti drugih. In nekdo, ki na cesti ogroža vse ostale, res ne more sodit o egoizmu Tomaža Humarja.

uf, teb pa tale alko kar ne gre iz glave...

Ubistvu je že en reku, da egoizem ni taprav izraz. bolj je primeren neodgovornost, kar sm pa tud jest, a ne? Sicer pa kot sm šele danes izvedel, je dedc zivel ločeno že dolgo let, tko da potem otroci zanja niso isto, kot za tiste ki živijo z njimi... in tud otroci ne bojo potrebovali psihiatra, ker so itak pač navajeni živeti brez njega... tko da, nekako vzamem nazaj vse besede izrečene na ta račun...

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Citat:
Ni problema, 500 € boš dal, pa še 3000 € kavcije, pa obvezna taka in taka oprema pa tak in tak izpit pa lezi...tako nekako.

Pr takih desničarjih kot si ti, levičarjev sploh ne rabmo. A ne bi blo fer, da bi se to vsak sam z zavarovalnico zmenu?
In še zmer ostaja dejstvo, da se največ nesreč zgodi doma. In spet bom omenu 20000 zagipsanih v Ljubljani v enem letu.

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Citat:
Uporabnik iverson pravi:
Pa veste za kaj smo plačali, ko so ga reševali z Nanga Parbat-a? Kater del reševanja?
Čeprav sem napisal, da v tej temi več ne bom sodeloval, moram še nekaterim kavč-intelektualcem nekaj napisat.
V primeru Nanga Parbat-a je Slovenija po pobudi Drnovška Pakistancem plačala po mojih podatkih cca 1,5 miljona takratnih tolarjev (1.500.000 SIT) za Humarjevo reševanje, ker tam je sistem drugačen (ni agencije, kateri plačaš varščino itd.). Vendar je Humar potem državi vrnil ves založen denar za reševanje, do zadnjega centa.

Tako da ni država nikoli za nikogar v Himalaji plačala reševanja. Pa tudi če bi, je to še najmanj, kar lahko RS stori za vse te alpince, ki so v naših gorah prav tako rešili premnogo življenj, ogromno storili za varno hojo v naše hribe (markacije, popravila zavarovanih plezalnih poti itd.), skrbeli za koče, ipd., seveda brezplačno in prostovoljno....
Razumem, da tega zapečkarji, šank-intelektualci, kavč-intelektualci ter vsi ostali, ki si višje od zgornje postaje vzpenjače na Krvavec ne upajo in zaradi pomanjkanja kondicije tudi ne morejo, ne bodo nikoli razumeli.

Lp

Bravo
priden.gif
! Še tiste vozovnice je plačal Švicarjem, ko so šli z redno linijo v Pakistan. Pa so to naši vrli mediji to vse prezrli in o tem niso nič pisali. Ampak samo koliko je prišlo itd....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:Da je oče tako neodgovoren, da tako in toliko tvega, da za svoj užitek in svojo neobvladljivo strast sam sebe spravi v situacijo, da (z veliko verjetnostjo) doživi nesrečo in umre, ter tako iz svojih otrok naredi sirote, je do svojih otrok POPOLNOMA NEODGOVORNO.

Tako je. Zato je treba vsem, ki iamjo otroke, prepovedati ukvarjanje z večino profi športov:
- alipinizem
- smučanje
- avtomobilizem
- motociklizem
- borilni športi, še posebej boks
- kolesarstvo
- bob, sankanje ipd
- ... vstaviti po potrebi ... Umirajo tudi fuzbalerji, košarkaši, ...

bonk.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Čakaj malo, Humar se je šel ekstremni alpinizem (vsaj tako ga je ovrednotil z zadnjim vzponom).

Tega ne gre mešat s fuzbalerji.

Pa še s kom z lestvice.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Tudi v ostalih navedenih športih ljudje umirajo zaradi športa ... In vsi ti šoporti (in dugi) so ravno toliko nepotrebni kot alipnizem. Torej je čisto primerljivo.

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Torej se ekstremisti medsebojno rešujejo? Ni problema, če ne gre iz mojega žepa. Zdej grem pa še naprej malo kvčat pa zapečkat, upam, da imam zadosti kondicije, da se priplazim do kavča...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Jasno, da se bodo že sami zmenili, jaz sem podal primer, bom drugič bolj jasno dal vedeti, da gre za primer, ok? Mislim, da je razlika med tem, ko nekdo nerodno pade v kuhinji ali pa nekdo pleza nekje v gorah...razumen človek bi moral dojeti bistvo.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Sem malo pozen, vendar bom vstavil en nevmesni člev v tole vašo verigo komentarjev....
Počivaj v miru, jaz najraje vidim da tam kjer si najraje bil.....v gorah.
Kar ostani v Himalaji, oziroma če te že pripeljejo v SLO imej "pogled" na gore.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.