Tomaž Humar je umrl...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Fant! Prosto plezanje spada med NEVARNE ŠPORTE.

Če ne veš kaj je to si preberi, ostalega ti ne mislim razlagat že zato ne, ker dobro veš kaj ti govorim - samo priznaš ne in se upiraš.
Z otrokom se ne mislim pregovarjat.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.155
11.028
113
kod Džej-Zija
No vidiš, tu si pa lepo povedal, da nimaš pojma, o čem govoriš. Namreč Humar ni prosto plezal.
smirk-1.gif

Čudno, da ni nihče pametoval, ko je imel smrtno nesrečo Franc Oderlap. Pri Oderlapu je šlo za dokazano nesrečen slučaj. Kdo pravi, da pri Humarju ni bilo isto?

Pa še v razmislek: svoj čas najboljši prosti plezalec na svetu in eden najboljših alpinistov, Nemec Wolfgang Güllich, se je ubil na nemški avtocesti.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Fant! Prosto plezanje spada med NEVARNE ŠPORTE.

Če ne veš kaj je to si preberi, ostalega ti ne mislim razlagat že zato ne, ker dobro veš kaj ti govorim - samo priznaš ne in se upiraš.
Z otrokom se ne mislim pregovarjat.

Prosto plezanje ni nujno, da sodi med nevarne športe. lahko je tudi zelo varno, ampak to ni tle tema. In tudi zelo dvomim, da ti v življenju ne počneš nič nevarnega. Pa tudi ne vem, zakaj naj bi jaz bil otrok? A mogoče zato, ker ti nasprotujem? Ali pa mogoče ker je najlaže tako odgovorit?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Joooj ste čudni da glava peče. Kdo pravi, da se Humarju ni zgodila nesreča????? Pravim samo da zaradi svoje neumnosti oziroma svojega neumnega vztrajanja pri nečem kar mu očitno ne uspeva več pri njegovih letih ogroža sebe in druge in je pustil na cedilu svoja dva otroka. Samo to.

Mater ste stručkoti pri obračanju besed
bonk.gif
Bolniki!

Kaj boš rekel da je bil celo pot pripet z vrvjo in klini?? Če je tvoj odgovor ne, potem je to zame prosto plezanje.

In ko že omenjaš Oderlapa.. Ko se je Franc smrtno ponesrečil je bilo o tem govora en dan. O Humarju pa že cel teden poslušamo lajnanje v medijih da ti gre že na kozlanje.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Pa tudi ne vem, zakaj naj bi jaz bil otrok? A mogoče zato, ker ti nasprotujem? Ali pa mogoče ker je najlaže tako odgovorit?

Otrok si zato ker mi na vprašanje odgovoriš z desetimi vprašanji.
In ker vedno zahtevaš odgovore in utemeljitve, sam pa jih ne daš.
Vidim pa da obsojaš agresivne voznike za volanom ter alkoholike. Čudno, zakaj pa? Sej ne naredijo vsi prometne nesreče.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Joooj ste čudni da glava peče. Kdo pravi, da se Humarju ni zgodila nesreča????? Pravim samo da zaradi svoje neumnosti oziroma svojega neumnega vztrajanja pri nečem kar mu očitno ne uspeva več pri njegovih letih ogroža sebe in druge in je pustil na cedilu svoja dva otroka. Samo to.
Kaj mu ne uspeva več?

Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Kaj boš rekel da je bil celo pot pripet z vrvjo in klini?? Če je tvoj odgovor ne, potem je to zame prosto plezanje.
A če je bil pripet z vrvjo, pa ni prosto plezanje? Res ti svetujem, ne pisat o stvareh, o katerih nimaš pojma.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Pa tudi ne vem, zakaj naj bi jaz bil otrok? A mogoče zato, ker ti nasprotujem? Ali pa mogoče ker je najlaže tako odgovorit?

Otrok si zato ker mi na vprašanje odgovoriš z desetimi vprašanji.
In ker vedno zahtevaš odgovore in utemeljitve, sam pa jih ne daš.
Vidim pa da obsojaš agresivne voznike za volanom ter alkoholike. Čudno, zakaj pa? Sej ne naredijo vsi prometne nesreče.
Sam ne dajem utemeljitev, ker ne vem kaj se je Humarju zgodilo. In ne morem sodit o stvareh, o katerijh ne vem dovolj.
Odgovoril sem ti z vprašanji, ker sem želel bolj jasne odgovore s tvoje strani. In ti si se začel zapletat z nekim prostim plezanjem, tako da se vidi, da res ne poznaš stvari.
Agresivne voznike in alkoholike pa se ne da primerjat s Humarjem.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Kaj mu ne uspeva več?

A če je bil pripet z vrvjo, pa ni prosto plezanje? Res ti svetujem, ne pisat o stvareh, o katerih nimaš pojma.

Še zadnjič ti pišem ker se mi ne ljubi več s tabo pregovarjat.

Odgovor na prvo vprašanje: ne, ni mu več uspevalo, ko so ga enkrat reševali z gore bi to lahko razumel kot znak da pretirava.

Odgovor na drugo vprašanje: lej, ne poznam alpinističnega in plezalskega žargona, vem pa da če nisi pripet na vertikalni steni je to po zdravi logiki prosto plezanje.

I'm done. Slavite in kujte v zvezde ga še naprej če vam to tako zelo paše.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Zanimivo, kako se trop pobesnelih zagovornikov nekoristnega plezarjenja spravlja na spirita...pa koga sploh briga al gre pa prosto plezanje, prečenje stene v alpskem stilu ali pa za kaj tretjega! Mi, ki nas zanimajo samo stroški in pametujemo s svojega kavča (v mojem primeru gre za spinalis - sicer vseen [censored], ampak če smo že tako natančni pri načinu lazenja po nekih kosih kamnov), stojimo na stališču, da je neko plezanje na nekih ibr višinah pač precej tvegano in marsikdo pri tem pač umre. Privoščimo nikomur, obenem pa se nam zdi prav, da so osebe, ki izvajajo tako dejavnost, ustrezno zavarovane, tako da se ne bremeni nas 'kavčarjev'.

Če kdo želi plezati, naj se ustrezno finančno zavaruje, potem pa naj pleza, kot mu srce in duša poželita. Jaz bom pa še naprej 'ex divan' komenitral tisto, kar se mi zdi vredno komentirati. Pač nisem tr00 pa velik človek, ker ne znam uporabljati cepina na način, za katerega je bil narejen...jebat ga.
rolleyes-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sam ok... 8 strani... od tega pol pregovarjanja o plačilu...

že cel teden se pa govori, da bo vse plačal sam... pa od kje vam, da bo šlo kaj iz državne blagajne???

sicer pa... tmle nam razni šroti, bavčarji, tuši, in ostali kradejo milijone, pa se noben tok ne razburi...

Da pa še jest povem svoje mnenje...
Zame je tale šport zelo egoističen. Tip je pripravljen vse dat na stran, za to, da zadovolji samegasebe... on se ni pripravljen odreči (ekstremno nevarnemu) plezanju zarad družine... to je zame čisto neodgovorno. In če imaš d ružino, se je treba nekaterim stvarem pač odrečt... Iz tega lahko sklepamo, da so mu gore pomenile več kot žena in oba otroka. To men ni čisto normalno. SIcer pa... verjetno so doma pričakovali, da se bo enkrat zgodba končala nesrečno... in se s tem nekako strinjali...

Drugač pa...raje bi videl, da bi ga živega pripeljali dol, pa da bi dedca že pamet enkrat srečala.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Preden napišete kakšen post, pomislite, da ga mogoče prebere oseba, ki je preminulega zelo dobro poznala in kako bi se vi počutili v njeni koži.

Pomislite pa tudi, da je pokojni Humar ZAJEBAL svoja (baje) dva otroka in svojo (bivšo) ženo, ki se je glede na njegov način življenja bila prisiljena od njega pred časom ločiti.

Da je oče tako neodgovoren, da tako in toliko tvega, da za svoj užitek in svojo neobvladljivo strast sam sebe spravi v situacijo, da (z veliko verjetnostjo) doživi nesrečo in umre, ter tako iz svojih otrok naredi sirote, je do svojih otrok POPOLNOMA NEODGOVORNO.
Sram naj bo, da bo jasno, vsakega takega starša! Tudi v bodoče!

Medtem pa se, kot beremo, nekateri drugi straši (in zdravniki) borijo za življenje svojih otrok... Brez sebičnosti in sebičnih početij.

Word, word, WORD!!!!!

Nekdo je napisal kako je živel živlenje "bla bla bla"; ja ok, živi živlenje kot si ga želiš, ampak glej da pri tem ne naredš
več škode kot dobrega svojim otrokom, ženi, najbližji... neodgovorno. Ok, razumem da ma nekdo neko noro željo po nečem, ampak
poglejmo s tega vidika, tut jaz bi rad bil poveljnik SWAT enote pa to nisem ker je smrtno nevarno. Ok primer ni ravno na mestu
ampak nekako ta čutit obseg odgovornosti in posledic katere ta hobi vleče za sabo.
Pa mislim da ga je glave stalo to, da je rinil tja gor sam, ne pa vremenski/zdravstveni pogoji... Nevem no, tako se noben potapljač
ne potaplja sam, tako tudi on nebi smel it sam na 6k+.

Da sem malo sebičen, nebi vrjeli kako vseeno mi je za enega ki je umrl kr nekje ker je bil "prepameten" in pogumen kot kak hribovc po
dveh litrih domačega. Skrajno neodgovorno, najbolj se mi pa smilijo mali otroci, so ob očeta zato ker je bil "pameten".

Mislite si o moji logiki kaj si čete, ampak kockat z svojim živlenjem zaradi hobija in na kocko postavljat tudi prihodnost svojih otrok,
je zame skrajno nehumano. Še nacisti mamo več spoštovanja do lastnih otrok kot jih je imel ta človek.

Počivaj v miru.

Vso srečo v živlenju ženi in otrokom; nebo jim lahko. Oni si zaslužijo rožico.
roza.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Pa dobro, kolikokrat bo treba še napisati, da te to ne bo NIČ stalo? Razumeš NIČ?

Bullcrap!

Eno tako reševanje in prevoz v trugi je 20k potamalem. Jih je imel? Od kod le? Jih je nazadnje s himalaje prinesel?

Ok ni prava tema za debatiranje o kešu ampak vseeno... Zakaj bi plačal sam, sej je zavarovan
smile-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
ksz..

Debata o denarju je definitivno neokusna. Človeško življenje ne smemo gledati skozi denar. Tudi sam sem mnenja, da je ukvarjanje s tako ekstremnim športom ob ženi ter 2 otrocih 'rahlo' egoistično, ampak vsakemu svoje.

Prosil pa bi, da v tem primeru (in ducatih drugih primerih) ne kvasite neumnosti o razpoznavnosti Slovenije in podobno.

Tudi če 100x pridemo na SP v fuzbalu, imamo 500 Kozmusov in 300 ostalih 'ki promovirajo Slovenijo', kaj točno to prinese?

Zakaj si sploh želimo biti prepoznavni? Zaradi ugleda? Elitističnih vzgibov?

Ker nam bo boljše šlo? AHA, pa smo tam! Iščemo koristi za Slovenijo.

Dragi moji, tukaj nam pa noben Kozmus ali trop nogometašev ne bo pomagal.

Zakaj?

Gonilo napredka, inovativnosti, visoke dodane vrednosti, delovnih mest in splošnega blagostanja države in državljanov je KAPITAL.

In kaj promoviramo v Sloveniji?

Morda nemarno visoke davke in ostale prispevke (prosim da poskušate razumeti, kaj trobi uporabnik Baltazar)?

Morda nepotrebno birokracijo, ki deluje privlačno za investicije?

Morda dušenje srednjega in višjega sloja, ki sta temelj pri visoki dodani vrednosti?

Tomaž pa naj počiva v miru. Delal je to, kar je želel. Takih ni veliko.

LP,
PIC

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
bom kratek
družina ki živi z alpinistom, to sprejme, drugače ga družina zapusti... preber si knjigo Nejca

kr se tiče egoizma
potemtakem, je lahko egoist vsak, ki se ukvarja z nevarnim poklici, torej vojak, gasilec, pirotehnik, gozdar, rudar, potapljač.....
obstajajo rizični poklici in športi, pri katerem nikoli ne veš kje te čaka.......

Najprej morš bit alpinist, da veš kaj je to in o tem sodit... Humar pa ni bil egoist, ampak dobričina, katera je tud sam pomagal alpinistom v gorah...

Veliko vojakov, alpinistov, motociklistov, potapljačev, extremnih športnikov (off road boarderjev, smučarjev, akrobatov, potapljačov itd...) imajo družine...

in prav vsakemu vrhunskemu športniku ali pa takemu poklicu, se mora družina odrekat......, ko ti bo to jasno boš razumel...

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Naj počiva v miru.

Verjetno je dosegel svoje življenjske cilje, sedaj ga je gora poklicala k sebi.

Me pa vsakokrat ob teh smrtnih primerih zaboli : v Himalaji je že toliko naših, da bi lahko imeli kar slovensko pokopališče tam!

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Zanimivo, kako se trop pobesnelih zagovornikov nekoristnega plezarjenja spravlja na spirita...pa koga sploh briga al gre pa prosto plezanje, prečenje stene v alpskem stilu ali pa za kaj tretjega! Mi, ki nas zanimajo samo stroški in pametujemo s svojega kavča (v mojem primeru gre za spinalis - sicer vseen [censored], ampak če smo že tako natančni pri načinu lazenja po nekih kosih kamnov), stojimo na stališču, da je neko plezanje na nekih ibr višinah pač precej tvegano in marsikdo pri tem pač umre. Privoščimo nikomur, obenem pa se nam zdi prav, da so osebe, ki izvajajo tako dejavnost, ustrezno zavarovane, tako da se ne bremeni nas 'kavčarjev'.

Če kdo želi plezati, naj se ustrezno finančno zavaruje, potem pa naj pleza, kot mu srce in duša poželita. Jaz bom pa še naprej 'ex divan' komenitral tisto, kar se mi zdi vredno komentirati. Pač nisem tr00 pa velik človek, ker ne znam uporabljati cepina na način, za katerega je bil narejen...jebat ga.
rolleyes-1.gif

my point exactly!

467716-post_slo.gif

Jst bi samo še dodal aneks o družini, ki se trepetajo in zdaj jokajo za takim človekom. Za moje pojme so heroji oni ker so zdržali ves ta čas v strahu:

Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
to je zame čisto neodgovorno. In če imaš d ružino, se je treba nekaterim stvarem pač odrečt... Iz tega lahko sklepamo, da so mu gore pomenile več kot žena in oba otroka. To men ni čisto normalno.

467716-post_slo.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Sicer še vedno ne vem, kaj vam ni jasno.
Ad.1: Odprava je bila zavarovana, zavaroval jo je organizator - Nepalska agencija, ki je skupaj s Humarjem org. podvig
Ad.2: Žalostno je, da ljudi gledate le z enega zornega kota. Še bolj žalostno je to, da ste izbrali prav tisti zorni kot, ki vam omogoča kritiziranje (pa čeprav neupravičeno).

Se pa s takimi (spirit, stieber) ne splača debatirati, saj vaša ozkoglednost o vas pove vse. Bedni ste, da imate tak pogled na svet in če pomislite boljše ste vi tisti, ki ste egoisti. Pa napišite, kaj ste vi storili za koga drugega?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
jaz sem danes vstal, šel po kruh in mleko za svoje domače in jim skuhal kavo. Aja sej res, to sem naredil za njih in zase, ne za Slovenijo.

Kaj je pa Tomaž Humar naredil zame s tem plezanjem? Pa za svojo familijo?

nič
crazy1.gif

umrl je 30 let prezgodaj, to je naredil.
Pa mogoče je svojima otrokoma nakopal strošek za zdravljenje pri psihologu, ker bosta odraščala v puberteti brez njega, ne bo ju spremljal na maturi, poroki, ne bo videl njunih otrok.... in še in še.

To zame ni velik človek. Velik človek je zame recimo Leon Štukelj.
(od 4:50 dalje)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.