Tomaž Humar je umrl...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Ja debl, vidim da je zajebano dva stavka povezat, ki sta mimogrede povsem logična tudi zlati ribici.
Jeba pa je, da tebi tudi navodila za uporabo pipe niso jasna, ker so predolga.

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
sam ok... 8 strani... od tega pol pregovarjanja o plačilu...

Eeee, sej tu je problem, ker fizikalc in brezsoli man (in njima podobni) ne štekajo, da teče beseda le o njegovem "prispevku za Slovenijo".

Jaz sem govoril le o temu in nič o denarju, ali njegovi osebnosti ali o človeku kot bitju. Ljudje pa se na vse poste spotakejo čisto zaradi teh razlogov.

Besede tečejo le o njegovem prispevku glede prepoznavnosti SLo.

Ampak fizik, brezsoli men pa tega ne štekata
cry12bpy.gif

hysterical-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:
Eeee, sej tu je problem, ker fizikalc in brezsoli man (in njima podobni) ne štekajo, da teče beseda le o njegovem "prispevku za Slovenijo".

Jaz sem govoril le o temu in nič o denarju, ali njegovi osebnosti ali o človeku kot bitju. Ljudje pa se na vse poste spotakejo čisto zaradi teh razlogov.

Besede tečejo le o njegovem prispevku glede prepoznavnosti SLo.

Ampak fizik, brezsoli men pa tega ne štekata
cry12bpy.gif

hysterical-1.gif

Najdi mi en stavek, en sam stavek,, kjer sem jaz pisal o tem, kaj je on naredil za nas in ga zaradi tega poveličeval. Jaz sem se vtikal v druge stvari, ki so me zmotile pri vašem pisanju. No, in ko boš našel en stavek o tem, potem pa ti bom dovolil, da pišeš, kaj štekam in česa ne... OK?

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik reality pravi:
kr se tiče egoizma
potemtakem, je lahko egoist vsak, ki se ukvarja z nevarnim poklici, torej vojak, gasilec, pirotehnik, gozdar, rudar, potapljač.....
obstajajo rizični poklici in športi, pri katerem nikoli ne veš kje te čaka.......

Tule bi si privoščil pa še jaz en medklic.

Humar Egoist? Človek, ki je bil pripravljen v vsakem trenutku dati tudi lastno življenje za to, da je lahko živel svoje sanje, je egoist? Nekdo, ki se je pripravljen odreči čisto vsemu zaradi neke ideje že po logiki stvari ne more biti egoist. Se račun preprosto ne izide!

Morda sanjač, neodgovornež, lahko tudi fantast in zblojenec, egoist pač ne.

Bodimo realni - nam vsem skupaj se niti približno ne sanja kaj je gnalo Humarja in kakšen je bil njegov svet vrednot. Redkokdo med nami ima take želje ali sanje, da bi bil pripravljen zanje žrtvovati enoletno plačo. Kaj šele kaj več od tega.
Zato se kar lepo sprijaznimo, da Humarja preprosto nismo sposobni razumeti.

Od nezmožnosti razumevanja do odklonilnosti, strahu pred drugačnim in celo sovraštva do drugačnih pa je itak samo par korakov.

In bolj ko je človek ozkogled in zaplankan, hitreje jih prehodi.

Meni je hudo, da je umrl človek, ki je imel jajca slediti sanjam in se ni uklonil moraliziranju črede katere glasniki so raznorazne Angelce Likovič.

Njemu so te črede pomenile manj kot lanski sneg na Himalaji, najglasnejši posamezniki tu gor pa nevredni enega samega trenutka njegovega časa.
In prav je tako.

Zdaj pa naj tema, odprta ob njegovi smrti v njegov spomin, spet postane poligon nestrpnosti in ozkoumja. Tepec s Štajerske Mx, Štibr in ostala zalega, teren je vaš!
Izvolite, naj vam ne bo nerodno!

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Pa dobro, kolikokrat bo treba še napisati, da te to ne bo NIČ stalo? Razumeš NIČ?

Jaz to povsem razumem, tvoj post pa dokazuje, da ne razumeš, kaj sem želel napisati.
wink-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Aha, zdej moramo polagati račune pred teboj. Ja, sem pač ozkogled ker ne vidim veličastja tega, da je treba nekoga reševati (in to več kot enkrat). In veličastja tega, da nekdo 'živi svoje sanje', ko pleza po neki gori.

Jza sem tako ali tako ozkogled 'kavčar', ki ne vidi dlje od svojega vrtička, poleg tega je pa še tako nesramen, da ne bo polagal računov glede svoje 'dobrodelnosti' nekemu tisu. Pa naj se tisek zjoka, če želi, pa lahko kliče na pomoč tudi šerpe pa helikopter.
grin1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Lepo, da si priznal, da si nihče.

T.H. je bil dvakrat reševan, sam pa je rešil veliko več življenj. In tvoje nespoštovanje to takih ljudi pač o tebi pove vse.
Upam le, da ko boš enkrat vkleščen v avto po prometni nesreči, ko ti bo gorela hiša, ko ti bo kje v hribih poškodoval kdo od bližnjih, ne boš kritiziral še tistih, ki vam bodo priskočili na pomoč.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Daj, stopi do svoje učiteljice v osnovni šoli (če seveda še obstaja, saj si že ti kar v letih), pa naj ti razloži, kaj pomeni beseda egoizem. Jaz proti humarju nimam čisto nič, kar se mene tiče, lahko taki in drugačni plezalci lazijo kjerjkoli želijo, živijo svoje sanje, premikajo meje mogočega, grejo na kavo z jetijem, dokler ne posežejo v moj mali vrtiček, ki ga nadzorujem s kavča. Če njihove, po mojem egostičnem mnenju (hehe) pustolovščine niso na moj račun, jim želim vso srečo. Pridržujem pa si pravico, da v primerui potrebe komentiram njihovo dejavnst, konec koncev so se sami javno izpostavili. Vidim pa, da se ti veliko obremenjuješ z mano, ker pa mi psihologija ni ravno tuja, me orto zabava tvoje projiciranje name. Česa?
evil.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ker se mi z osebki kot si ti ne da pregovarjati le dvoje:
1. Reševalcu, ki tvega svoje življenje, da pomaga drugim reči, da je egoist je idiotizem
2. Človeku, ki zbira denar, da bi v nedostopnih terenih nepala ustanovil bolnišnico reči, da je egoist, je idiotizem
3. Vzrajati pri izhodišču, da te bo nekaj stalo, čeprav je od prvega dne jasno, da temu ni tako, je idiotizem
4. Trditi, da ti psihologija ni tuja, če dokazuješ osnovno nerazumevanje mišljenja "egosita", je idiotizen

Malo se zamisli... Sarkastično povedano: upam, da zgniješ v gozdu, ker si boš zlomil nogo in ne bo nikogar, ki bi razmišljal drugače kot ti.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
stieber, prepričanega ne boš prepričal. give up. ne boš jim dopovedal pa četudi jim narišeš celo sliko.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Torej, reševal je...hmmm...osebe, ki sor avno tako precenile sebe in razmere v gorah?

Kako iz kavča veš, kdo je precenil sebe in razmere v gorah in kateremu se je enostavno zgodila nesreča? Pa pustimo Belgijce v opankah in kratkih hlačah v visokogorju ob strani...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Daj, stopi do svoje učiteljice v osnovni šoli (če seveda še obstaja, saj si že ti kar v letih), pa naj ti razloži, kaj pomeni beseda egoizem. Jaz proti humarju nimam čisto nič, kar se mene tiče, lahko taki in drugačni plezalci lazijo kjerjkoli želijo, živijo svoje sanje, premikajo meje mogočega, grejo na kavo z jetijem, dokler ne posežejo v moj mali vrtiček, ki ga nadzorujem s kavča. Če njihove, po mojem egostičnem mnenju (hehe) pustolovščine niso na moj račun, jim želim vso srečo. Pridržujem pa si pravico, da v primerui potrebe komentiram njihovo dejavnst, konec koncev so se sami javno izpostavili. Vidim pa, da se ti veliko obremenjuješ z mano, ker pa mi psihologija ni ravno tuja, me orto zabava tvoje projiciranje name. Česa?
evil.gif

Na tvoj račun so tudi vse plače, ki jih dobijo bolj ali manj vrhunski športniki, ki so zaposleni v vojski ali kakšni drugi državni službi. Tam mesečno država nameni plačo športniku za to, da praktično ne dela nič drugega kot trenira. Res da Debevca ni bilo potrebno reševat iz strelišča ampak verjemi, da so vse plače, ki jih je prejel, nanesle precej več kot reševanje Humarja.

Torej.... zakaj zlivat žolč samo po Humarju? Ker je bil čudak? Ker so mu všeč nevarni podvigi? Dejstvo je, da smo imeli s Humarjem enega najboljših alpinistov v svetovnem merilu. V svoji disciplini je dosegel precej več kot marsikateri športnik, ki je dolga leta prejemal državno plačo.

Bil je legenda. Na žalost je bil rojen v Sloveniji. Če bi bil v Švici mu ne bi bilo potrebno prenašat linča zaradi par 10k€, ki jih je porabil za reševanje pred leti.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Zanimivo, kako se trop pobesnelih zagovornikov nekoristnega plezarjenja spravlja na spirita...pa koga sploh briga al gre pa prosto plezanje, prečenje stene v alpskem stilu ali pa za kaj tretjega! Mi, ki nas zanimajo samo stroški in pametujemo s svojega kavča (v mojem primeru gre za spinalis - sicer vseen [censored], ampak če smo že tako natančni pri načinu lazenja po nekih kosih kamnov), stojimo na stališču, da je neko plezanje na nekih ibr višinah pač precej tvegano in marsikdo pri tem pač umre. Privoščimo nikomur, obenem pa se nam zdi prav, da so osebe, ki izvajajo tako dejavnost, ustrezno zavarovane, tako da se ne bremeni nas 'kavčarjev'.

Če kdo želi plezati, naj se ustrezno finančno zavaruje, potem pa naj pleza, kot mu srce in duša poželita. Jaz bom pa še naprej 'ex divan' komenitral tisto, kar se mi zdi vredno komentirati. Pač nisem tr00 pa velik človek, ker ne znam uporabljati cepina na način, za katerega je bil narejen...jebat ga.
rolleyes-1.gif

Kaj boš pa rekel na to, da nekateri tvoji dragi "kavčarji" tukaj besni pišejo o Humarju in o tem kakšen egoist je, ko pa grejo zvečer ven, se pa ne morejo odrečt alkoholu, čeprav vejo da bodo vozili? Poleh tega, vsak izmed nas kdaj naredi kaj egoističnega. In trdit, da je Humar kaj večji egoist, kot ostali, je čista bedarija.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.