Tomaž Humar je umrl...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

skalar

Pripravnik
9. dec 2008
35
0
6
Jaz nisem omenjal denarja. Me ne zanima kdo je plačnik reševanja Humarja in tudi vem da je denarja za bolne otroke dovolj. Hočem samo povedati da so otroci, ki se borijo za življenja tudi tudi heroji in junaki - in jim ni namenjena skoraj cela stran npr na 24ur.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Se strinjam. Ne me narobe razumet, ampak ubogega Žana iz Ljubljane z levkemijo ne pozna cel svet. Veš približno, kaj hočem povedat? Pa še enkrat, ne me narobe razumet...občudujem tudi njihov boj za preživetje, ampak to je enostavno brezveze mešat v to debato... So stvari, ki zadevajo širšo javnost, in so stvari, katere spadajo v nek zaprt krog ljudi.

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
humar je lihtak prispeval za slovenijo enako kot peterka. kaj je pa peterka naredu za promocijo slovenije, za tiste ki ne gledajo smucarskih skokov? en drek.

humar je naredil ogromno. vsak tuj aplinist, ki bo stal pod vznozjem langtang lirunga, bo vedel, kdo je bil humar, od kod je prihajal, kaj je naredil in da je to tudi placal z zivljenjem.

Brez zamere, ampak ravno iz tega se vidi, kako ozkogledni ste. al pa si,če hočeš.

Katero "tekmo" v plezanju si nazadnje videl, da se prenaša... To, da bo pa vsak gornik ob vznožju gore alalalalalong ljiringa vedel kdo je TH pa ne dvomim. Ker to goro bodo preplezali le tisti, ki jih zanima ta popolnoma medijsko in poularno nerazvit in nezanimiv "šport", če mu tako sploh lahko rečemo.

Misli, kake si tekl gorniki cilje zadajajo.... preplezat neko smer, ki je še nihče ni...
bonk.gif
Sej sam en meter v levo in desno od te smeri je smer, ki je tudi še nihče ni preplezal. Jaka muda. Na Šišenski hrib tudi verjetno ni še noben puzal gor, pa če bo, ne bo to noben zanimiv dogodek.
Sej v redu, če to njemu paše, sam naj (se) ne poveličujejo tega.

Ne rečem, da njegovi dosežki niso extremni. Rečem pa, da so njegovi dosežki najvejetneje popolnoma nekoristni in brez pomena za človeštvo (al pa vsaj za 99,9999 %) ljudi a naši obli.

In tudi fuzbal, kot vsesvetoven in daaaleč najpomembnejši šport na svetu ni "koristen" za 99% ljudi z vidika denarja.
Je pa koristen, ker razveseljuje in sprošča milijarde ljudi!!!! IN TO JE POINT, KATERI ŠPORT JE "KORISTEN" IN KATERI NE !!!!

In ravno s tega vidika se gleda "kdo je kaj naredil za Slovenijo (oz katerokoli državo).

Poglej tudi primer Michaela Phelpsa. Sej on je prepoznaven športnik in tudi bogat in ima ne vem koliko že odličij z OI (no eno so Čaviæu ukradli so riznali iz uradne časomerilske firme)... ampak se pa ne more primerjat z Davidom Beckhamom, Ronaldom (ml. in st.), z Rossijem, Schumacherjem, Bryantom, LeBronom, Hermanom Maierjem, Boltom, Federerjem, Loebom, Woodsom,..

Phelps ipd., med katere štejem tudi Kozmusa so le špotniki olimpijskih iger in svetovnih prvenstev, kar je očitno, da medijsko niso niti približno tako zanimivi kot športi v katerij nastopajo zgoraj omenjeni šptniki....

Lahko pa še komu stisnem kak bičslep. Hoče kdo?

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:
Točno to, za reševanje TH iz godlje v katere se je spravil sam in čistega užitka in egoizma, bo lahko šlo 150.000€, ne moremo pa pomagati ljudjem, ki za določene stvari niso krivi iz nobenega drugega razloga kot pa, da so se rodili...

Torej praviš, da je brezveze pomagati tudi povzročiteljem prometnih nesreč, kateri so se tudi sami poškodovali? Pa športnikom? Itak so si sami krivi, da so se polomli...
uf-1.gif

Mešaš jabolke in hruške....

Avtomobil in vožnja je praktičn vpeto v vsak košček vsakega življenja in je bistvenega pomena za svet in obstoj ko tak...
Sej lahko ukinemo avte, pa te bodo z nosili peljali na urgenco.... no, to je bil zgolj primer za prikaz....

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Citat:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Točno to, za reševanje TH iz godlje v katere se je spravil sam in čistega užitka in egoizma, bo lahko šlo 150.000€, ne moremo pa pomagati ljudjem, ki za določene stvari niso krivi iz nobenega drugega razloga kot pa, da so se rodili...

Torej praviš, da je brezveze pomagati tudi povzročiteljem prometnih nesreč, kateri so se tudi sami poškodovali? Pa športnikom? Itak so si sami krivi, da so se polomli...
uf-1.gif

Mešaš jabolke in hruške....

Avtomobil in vožnja je praktičn vpeto v vsak košček vsakega življenja in je bistvenega pomena za svet in obstoj ko tak...
Sej lahko ukinemo avte, pa te bodo z nosili peljali na urgenco.... no, to je bil zgolj primer za prikaz....

Sem že gor napisal, da lahko avtomobilske nesreče vržemo ven, čeprav budala, ki se pelje v kontra smer po AC in povzroči nesrečo bi se lahko štel za ekstremnega športnika...

Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Dobro, če avtomobilske nesreče vržemo ven...kaj pa s športniki? Zakaj pa se okoli zdravljenja njihovih poškodb nikoli nič ne piše in se nihče nikoli ne pritožuje.

Kaj pa ostali športniki? Je smiselno zdravit njihove poškodbe, glede na to, da so si dostikrat sami krivi za njih?

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
ampak ubogega Žana iz Ljubljane z levkemijo ne pozna cel svet. .

PA sej Humarja tut ne... A ker mi slovenči gledamo 24ur.com, je pa TH poznan celemu svetu. Tip iz Kungote, ki nima neta in dela na polju tudi ne ve.
Da ne govorimo, da morda kak Mađar ve lai pa Finec, Šved, Rus, Kitajec, Indijec, Američan ve. Pa sem zdej naštel slabe 3 milijarde ljudi.

Zakaj Američani ne vedo nič oničemer razen o Ameriki? Zato, ker jih bombardirajo le z novicami iz Amerike. Da izvejo kako novico iz zunanjega sveta, mora biti že kaka vojna, tsunami, pa mogoče kaj iz SP v soccerju, ker nogomet je zanje druga igre.

Misliš, da osrednja TV postaja Kalifornije, (Kalifornija predstavlja 4. najmočnješe gospodarstvo na svetu - če bi se štelo kot samostojna država), npr, KBWX (sem si pač zmislil) kaj poroča o TH????

Puca jim kuracc za to... Treba je gledati kaj več kot pa strani xyzw.si in kaj drugega kot TV dnevnik in 24 ur, da boš videl, kaj je novica sveta!!!

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Glede zdravljenja ostalih športnikov..... sej imajo zdravstvena zavarovanja.

Še malo preberi v zvezi kaj kateri "dajejo" svetu...

Zdravljenje zlomljene noge npr. Raula bi marsikak človek plačal, ker ga rad gleda kako igra... ponovno,ker mu daje nek užitek, TH pa je dal užitel le sebi in še 10 ljudem na svetu.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Citat:
Misliš, da osrednja TV postaja Kalifornije, (Kalifornija predstavlja 4. najmočnješe gospodarstvo na svetu - če bi se štelo kot samostojna država), npr, KBWX (sem si pač zmislil) kaj poroča o TH????
V ZDA oziroma Kaliforniji še spijo, tako da bo novica prišla ven šele čez nekaj ur - objavili pa so jo že The Washington Post, The Huffington Post, The Baltimore Sun, .... Novica se širi tudi drugje po svetu:

Officals: renowned climber Humar dies in Himalayas (The Associated Press)
Famed Slovenian mountaineer found dead in Nepal (AFP)
Tomaz Humar fallece en el Langtang Lirung (Desnivel)
Horolezec Tomaž Humar našiel smr» v Himalájach (TA3)
Berühmter Bergsteiger am Himalaya verunglückt (OÖNachrichten)
Slovenački alpinista pronađen mrtav (B92)
Pronađeno telo slovenačkog alpiniste (Вечерње Новости)
...

roza.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Omejenci. Slabih 40 postov ste zdržali na nekem normalnem nivoju, ko se govori o človeku, ki je umrl dan ali dva nazaj. Pa se tukaj ne gre za Tomaža Humarja. Tako je z vsako umrlo osebo o kateri se debatira tukaj gor pa naj bo to neznan motorist ali pa svetovno priznana in znana oseba.

Preden napišete kakšen post, pomislite, da ga mogoče prebere oseba, ki je preminulega zelo dobro poznala in kako bi se vi počutili v njeni koži.

Bedaki!

Tomaž je bil pogumen in je za svoj pogum in "zasvojenost" plačal najvišjo ceno. In to ni 999999999999999999999€.
Če bi malo razmislili, bi se od njega in njegovih napak veliko naučili. Tudi jaz. Seveda je pa veliko lažje biti pameten na forumu.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ne trudi se, ker je brez veze. Človek, ki vpraša "kaj nam je dal?", gleda na svet skozi € prizmo, kjer šteje samo denar. Nima smisla razlagat. Na take gledam z vedno večjim prezirom in se jim posmehujem, ker ne vedo kako bolni so v duši. Najlepše stvari so zastonj, seveda, če jih znaš videti in občutiti.

Govori človek z kapitalističnem Audijem
aplauz.gif
omejeno razmišljanje+ne poznaš me.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Citat:
Zakaj Američani ne vedo nič oničemer razen o Ameriki? Zato, ker jih bombardirajo le z novicami iz Amerike. Da izvejo kako novico iz zunanjega sveta, mora biti že kaka vojna, tsunami, pa mogoče kaj iz SP v soccerju, ker nogomet je zanje druga igre.

Puca jim kuracc za to... Treba je gledati kaj več kot pa strani xyzw.si in kaj drugega kot TV dnevnik in 24 ur, da boš videl, kaj je novica sveta!!!

Bodi rajši tiho in si ne delaj sramote...

CBS

To sem našel po 20-ih sekundah iskanja. Daj mi 20 minut, pa te zasujem s tem, koliko ljudi ga je poznalo...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.136
14
38
Ksz...

Vedno sem bil in sem se proti, da se take podvige kakorkoli sponzorira iz javnega denarja, karkoli. Enako zivljenje po "koncani" karieri. Izbral si tako pot in sam misli na prihodnost. Ce si sposoben najti denar/sponzorje super. Delaj to zase in ne za medijski pomp in denar pa si zame car. Ljudje smo zaplankani in vsa cast tistim, ki imajo jajca in sledit sanjam, taksnim in drugacnim.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Citat:
Zdravljenje zlomljene noge npr. Raula bi marsikak človek plačal, ker ga rad gleda kako igra... ponovno,ker mu daje nek užitek, TH pa je dal užitel le sebi in še 10 ljudem na svetu.

Zakaj imam občutek, da takšno pisanje diši po dvojnih merilih?

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:

Zakaj imam občutek, da takšno pisanje diši po dvojnih merilih?

ZAto ker dvojna merila so in bodo vedno. Ponavadi zaradi zaslug. Lahko pa preprosto zaradi položaja ali statusa v družbi.

In koliko je znan če je bil na CBS-u? Je pač nek news in to je to.

Me zanima kdo iz glave ve imena posadke vseh treh astronavtov, ki so sodelovali pri prve poletu na Luno, ki je milestone v svetovni zgodovini. Me zanima kdo iz glave ve kaj (kdo) je bil neposredni povod za I. svetovno vojno. Ve kdo iz glave kdo in kje je bil podpisan mirovni sporazum WW II? Prepričan sem, da iz glave to skorajda nihče tu ne ve (pustmo gugl pr mer).
Bolj jasno kot to se ne da dopovedati. Tisti, ki tega ne razume je preprosto glup k kuracc (pa ne se zdej na to obesit, ker ni bilo mišljeno kot provokacija) in naj gre obirat bombaž al pa kamen tucat.

za vse in tudi za grube386-ja. Jaz Humarja spoštujem kot človeško bitje. Absolutno. In dejansko mu nisem želel take izida, Ga tudi nikomur ne.
Govorim le o njegovih dosežkih (in narejeni prepoznavosti za Slovenijo), kar nedvomomno je, da so dosežki. Vendar ti dosežki niso praktično nič v primerjavi z dosežki, ki sem jih zgoraj dal za primer. Samo to!!! In nič drugega!!!

Ne očitajte nekaj, kar nihče ni obsojal. Človek je bil in nikomur i hotel nič slabega - torej RESPECT TO A HUMAN BEING !!!
iN ZARADI TEGA NE BI SMEL BITI UŽALJEN NIHČE IZMED NJEGOVIH, če pač ljudje, ki nismo slovensko egocentrični mislimo drugače.

Jutri, skorajda dobesedno jutri, za njega ne bo več vedel nihče, razen Slovencev in kot že povedano nekja extremnih alpinistov.ž
IN TO JE FACT!!!

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
Jutri, skorajda dobesedno jutri, za njega ne bo več vedel nihče, razen Slovencev in kot že povedano nekja extremnih alpinistov.ž
IN TO JE FACT!!!

To velja samo za taka teleta kot si ti..

IN TO JE FACT!!!

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
ksz

Jaz bi glede tega denarja rekel samo nekaj.

Glede na to, koliko denarja dobesedno zmečejo naši državni funkcionarji čez okno za razne preserancije (spomnite se samo Turka in njegovih poletov), je tole Humarjevo reševanje kaplja v morju.

In ja, edino pravilno je, da se je dal denar za reševanje Humarja, drugače bi se lahko približali kaznivemu dejanju opustitve pomoči.

Citat:
Kdor ne pomaga osebi, ki je v neposredni smrtni nevarnosti, čeprav bi to lahko storil brez nevarnosti zase ali za koga drugega, se kaznuje z zaporom do enega leta.

K sreči je določba zastavljena dovolj široko, da jo lahko uporabljamo tudi v tem primeru.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.