Tomaž Humar je umrl...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik halo pravi:
Ne ne gledam vse skozi €.
OK Humar je bil velik gornik to kapo dol.
Vsak se ukvarja s stvarmi katere so mu pri srcu in živi z njimi. Eni več eni manj izzivamo usodo.

Ampak mi ni jasno kaj nam je dal.
Meni osebno nič. Kar se tiče prepoznavnosti SLO v svetu tudi bolj malo.
Gorništvo pač ni panoga katera bi nas povedla v svet nas dvignila.

Logično je da je človeka treba poskušat rešit in ga ne pustit tam.
Denar je pa seveda ''naš''.
In če se ozrem malo okoli smo spet tam kjer nismo vsi enakovredni. Za ene ''je denar'' za druge ga ni.

V bistvu me je zmotilo le to da je napisal ''veliko nam je dal''
Kaj nam je torej dal?

Podpis.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:
Citat:
Uporabnik halo pravi:
Vsak se ukvarja s stvarmi katere so mu pri srcu in živi z njimi. Eni več eni manj izzivamo usodo.

In če se ozrem malo okoli smo spet tam kjer nismo vsi enakovredni. Za ene ''je denar'' za druge ga ni.

Kaj nam je torej dal?

Podpis.

467716-post_slo.gif

RIP

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik halo pravi:

Kaj nam je torej dal?

bonk.gif

Se ne strinjam s teboj
KO pa je na sporedu nogomet, košarka, plavanje pa vsi pred tv-jem, ja saj ta pa ta nogometaš pa je za nas Slovence velik naredil.
Vsak ima svoj šport, veselje in zanimanje, vsekakor so Humarjevi dosežki fenomenalni.
Treba je podpirat naše športnike....vsekakor pa se ne strinjam s Martinom, ki je preplaval Amazonko, da naj bi vsak naš šortnik, ki je dosegel ZELO DOBRE REZULTATE, ZMAGE prijel po 1 milijon evrov. NE in še enkrat NE.....država bi jim lahko samo pomagala pri nakupu opreme in za nagrado nagradil z 10-40.000 evri.

Kakšn milijon evrov.
bonk.gif

Naj gre k sosedom pa bo videl kako ga bodo zavrnil

Nazadnje urejeno:

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ne trudi se, ker je brez veze. Človek, ki vpraša "kaj nam je dal?", gleda na svet skozi € prizmo, kjer šteje samo denar . Nima smisla razlagat. Na take gledam z vedno večjim prezirom in se jim posmehujem, ker ne vedo kako bolni so v duši. Najlepše stvari so zastonj, seveda, če jih znaš videti in občutiti.

Čista neumnost!!!

V tem kontekstu ni bilo mišljeno kaj nam je dal v smislu materialnosti, ampak ravno tisto, kar ti hočeš povedati.

In res, da si ne domišljamo,TH je malo komu in malo kaj dal! Ampak samo da boš razumel; Danes imajo naši nogometaši priložnost dati mnogo in mnogim!!! Enako je bilo z našimi košarkarji na SP...

Pa vseeno da ne bo pomote, tu ni mišljeno, da bo toliko in toliko slovenskih domov imelo kaj več denarja, če se naši uvrstijo na SP v JA....

Peterka je veliko dal mnogim, on dejansko nekaj je naredil za Slovenijo, ampak tudi on ne veliko za razpoznavnost, da smo si zudi tu na jasnem. Pa kateri recimo, Španec, Anglež, Francoz, Italijan, pa celo Nemec in Avstrijec (še) ve za Peterko? Verjetno skoraj noben (razen kot že v drugem topicu povedano, tisti, ki se s tem športom ukvarjajo in morda še kak res izjemno izjemno razgledan laični športni navdušenec).

Pa da povem, JAZ NJEMU PA BI DAL NEKO RENTO, če ga primerjam s Kozmusem ipd. Ampak samo, če ga primerjam.
Drugače pa nobenemu športniku jaz ne bi dal državno rento izključno zaradi športnih dosežkov. Zadaj bi morala biti res nek hud soprispevek k razpoznavnosti države. Se pravi, da bi moral biti res univerzalni ambasador svoje države.

V glavnem, da ponovim, to kdo je kaj dal nima veze z denarjem.

Če pa se kdo ne strinja z mano, pa naj pride k men, da ga običslepam
grin1.gif

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Kot sem že omenil ne gledam vse skozi denar.

Samo glej primer. Za Humarja denar JE (tudi prav da je človeku je treba pomagati).
Imam pa kolegico ki boleha za redko pljučno boleznijo. Telo ji ne proizvaja enega od encimov s katerimi se pljuča obnavljajo.
Tako ji je ostalo le 30% pljuč s katerimi lahko diha.
In sedaj ko je kao recesija so ji skenslali bolniško hrano. Če hoče preživet si jo mora kupit sama.
Fora pa je v tem, da to stane, preko 200 eur. Ona pa dobi slabih 300 eur invalidnine.

Sedaj pa potegnimo črto in se vprašamo zakaj ni denarja za VSE????
Ali je ona sama odločala da bo bolna? Humar se je sam odločil da bo gornik da gre v tveganje.
Oba je življenje potisnilo ob rob. Humar ki je zavestno tvegal in se sam odločil je akcija šla iz davkoplačevalskega denarja.
Še enkrat poudarjam, da nisem proti da se človeka ne reši!!!
Za bolno dekle ki se ni odločilo da bo zbolelo pa denarja NI.

Zato sem mnenja da taka zavestna tveganja nebi smela it iz takih skladov ampak iz kakih drugih fondov.
Zavarovanja etc.....

I

Izbrisan uporabnik #488

Čudi me, da pri vsej tej tehnologiji ni javil koordinate in višine, ni vrag da bi bilo lažje?
Če morskega psa sledijo po celem oceanu in najdejo, bi lahko tudi alpinist kaj takega imel.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Čudi me, da pri vsej tej tehnologiji ni javil koordinate in višine, ni vrag da bi bilo lažje?
Če morskega psa sledijo po celem oceanu in najdejo, bi lahko tudi alpinist kaj takega imel.

Kaj pa veš, morda je hotel umret tam.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Citat:
Uporabnik softi pravi:
dej dej dej

kok folka prepleza, se zapleza in..

kok folka vleti v probleme s kajaki, kolesi, ne vem cem..in

kokl folka se polom na bajti in..

Ni mi popolnoma jasno, kaj hočeš s tem povedat?

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik halo pravi:
Kot sem že omenil ne gledam vse skozi denar.

Samo glej primer. Za Humarja denar JE (tudi prav da je človeku je treba pomagati).
Imam pa kolegico ki boleha za redko pljučno boleznijo. Telo ji ne proizvaja enega od encimov s katerimi se pljuča obnavljajo.
Tako ji je ostalo le 30% pljuč s katerimi lahko diha.
In sedaj ko je kao recesija so ji skenslali bolniško hrano. Če hoče preživet si jo mora kupit sama.
Fora pa je v tem, da to stane, preko 200 eur. Ona pa dobi slabih 300 eur invalidnine.

Sedaj pa potegnimo črto in se vprašamo zakaj ni denarja za VSE????
Ali je ona sama odločala da bo bolna? Humar se je sam odločil da bo gornik da gre v tveganje.
Oba je življenje potisnilo ob rob. Humar ki je zavestno tvegal in se sam odločil je akcija šla iz davkoplačevalskega denarja.
Še enkrat poudarjam, da nisem proti da se človeka ne reši!!!
Za bolno dekle ki se ni odločilo da bo zbolelo pa denarja NI.

Zato sem mnenja da taka zavestna tveganja nebi smela it iz takih skladov ampak iz kakih drugih fondov.
Zavarovanja etc.....

Bravo. Ampak točno identičen primer sem hotel dati sam, pa se mi ni več dalo pisat.
Točno to, za reševanje TH iz godlje v katere se je spravil sam in čistega užitka in egoizma, bo lahko šlo 150.000€, ne moremo pa pomagati ljudjem, ki za določene stvari niso krivi iz nobenega drugega razloga kot pa, da so se rodili...

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Vsekakor so njegovi dosežki fenomenalni.
Logično da se je vpisal v slovensko zgodovino gorništva.

Ne gre se tukaj kdo je kaj naredil.
Gorništvo je zelo zelooo ''neprepoznaven'' šport.
Verjetno več ljudi pozna nekega fuzbalerja kot pa gornika. To pa zaradi popularnosti športa.
Spet se vse vrti okrog denarja in sponzorjev.
Vsi veliki sponzorji, oglaševalci so v športih kateri najbolj pritegnejo...logično.

Tle se gre le za riziko ki ga človek nosi in seveda vse posledice ki sledijo.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
humar je lihtak prispeval za slovenijo enako kot peterka. kaj je pa peterka naredu za promocijo slovenije, za tiste ki ne gledajo smucarskih skokov? en drek.

humar je naredil ogromno. vsak tuj aplinist, ki bo stal pod vznozjem langtang lirunga, bo vedel, kdo je bil humar, od kod je prihajal, kaj je naredil in da je to tudi placal z zivljenjem.

skalar

Pripravnik
9. dec 2008
35
0
6
Strinjam se s teboj, poglejte samo koliko bolnih otrok je trenutno v UKC in se borijo za življenje in niso sami krivi da so v takem stanju. Humar se je pa zavestno podal v to in ne razumem zakaj sedaj takšen pomp okoli tega. Če je že Humar heroj, so zami še večji heroji vsi otroci, ki se trenutno borijo za življenje! Ampak za njih na žalost ne trepeta vsa Slovenija, ampak samo starši in sorodniki...

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
kolikor vem, resevalna odprava ne bo stala davkoplacevalskega denarja. ni bilo to ze ene 100x povedano? tudi meni se zelo smilijo ti otroci. a bi slucajno dobili kaj vec denarja in sredstev za okrevanje, ce humar ne bi lezel v goro in ga ne bi bilo potrebno resevat?
mislim da ne... eni preprosto bi od nekod vzeli in dali drugam. ne funkcionira to tako...

Nazadnje urejeno:

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:
Točno to, za reševanje TH iz godlje v katere se je spravil sam in čistega užitka in egoizma, bo lahko šlo 150.000€, ne moremo pa pomagati ljudjem, ki za določene stvari niso krivi iz nobenega drugega razloga kot pa, da so se rodili...

Torej praviš, da je brezveze pomagati tudi povzročiteljem prometnih nesreč, kateri so se tudi sami poškodovali? Pa športnikom? Itak so si sami krivi, da so se polomli...
uf-1.gif

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
150 tisoč eur bo nek drobiž.
Niso šli Švicarji dol za drobiž.
Sedaj pa izračunaj koliko bolnih ljudi bi lahko osrečili s 150 tisoč evri.

Zato še enkrat reševanje takih primerov DA!
Ampak ne iz proračuna davkoplačevalce ampak iz nekega fonda; mogoče zavarovalniškega.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Citat:
Uporabnik skalar pravi:
Strinjam se s teboj, poglejte samo koliko bolnih otrok je trenutno v UKC in se borijo za življenje in niso sami krivi da so v takem stanju. Humar se je pa zavestno podal v to in ne razumem zakaj sedaj takšen pomp okoli tega. Če je že Humar heroj, so zami še večji heroji vsi otroci, ki se trenutno borijo za življenje! Ampak za njih na žalost ne trepeta vsa Slovenija, ampak samo starši in sorodniki...

Ne mešajte takšnih stvari. Oni ne bodo deležni nič slabše oskrbe, tudi če bi se Humarju pomagalo iz davkoplačevalskega denarja.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Prometnih nesreč ne moreš primerjati z to nesrečo v gorah.
Sesti se v avto je nekaj vsakdanjega ki je ravno tako rizično.
Iti v Himalajo pa je neki neobičajnega in to počne le peščica ljudi.

Reševanje prometnih nesreč pač ne gre direktno iz davkoplačevalskega denarja.
Zavarovanja, zdravstvena zavarovanja.......

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ne trudi se, ker je brez veze. Človek, ki vpraša "kaj nam je dal?", gleda na svet skozi € prizmo, kjer šteje samo denar. Nima smisla razlagat. Na take gledam z vedno večjim prezirom in se jim posmehujem, ker ne vedo kako bolni so v duši. Najlepše stvari so zastonj, seveda, če jih znaš videti in občutiti.

Govori človek z kapitalističnem Audijem
aplauz.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Citat:
Uporabnik halo pravi:
Reševanje prometnih nesreč pač ne gre direktno iz davkoplačevalskega denarja.
Zavarovanja, zdravstvena zavarovanja.......

Tudi reševanje Humarja ne...

To primerjavo sem podal zgolj zaradi tega, ker se med vrsticami nekaterih postov da razbrati, da zakaj se njemu, ki je šel zavestno tvegat lahko pomaga, medtem ko drugim, ki bi bolj potrebovali pomoč pa ne.

Dobro, če avtomobilske nesreče vržemo ven...kaj pa s športniki? Zakaj pa se okoli zdravljenja njihovih poškodb nikoli nič ne piše in se nihče nikoli ne pritožuje.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.